Kép
Hírek:
-A MAGNUM ezentúl új, jelentősen továbbfejlesztett szoftverrel működik. Részletek és videók a MAGNUM témánál és a videógalériában.

-A fórum frissítésre került a legújabb verzióra.
-Az új regisztrációk aktiválása a továbbiakban e-mailen keresztül történik, mivel új, igen hatékony spammerszűrőt kapott a fórum. Ez a regisztráló adatait a stopforumspam.com számára elküldi ellenőrzésre.
-Fontosabb fórum újdonságok: Postimage gyors képfeltöltés hozzászólásnál, Youtube galéria (Videos, fenn), közösségi megosztás.

MAGNUM

Fémkereséshez való eszközök
Avatar
krtek
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2019. augusztus 22., csütörtök 11:28
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: krtek » 2019. november 17., vasárnap 12:58

Először is köszönöm szépen a fejhallgatóval kapcsolatos segítségeket!
Lenne még egy nyűgöm. Valaki meg tudja nekem írni a Magnum méreteit? Igazából a hossza érdekelne. Most épp nincs nálam a gép. Egyébként valahol láttam már leírva, de most nem találom.zoli87
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 458
Csatlakozott: 2015. július 14., kedd 19:47
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: zoli87 » 2019. november 17., vasárnap 15:01

krtek írta:
2019. november 17., vasárnap 12:58
Először is köszönöm szépen a fejhallgatóval kapcsolatos segítségeket!
Lenne még egy nyűgöm. Valaki meg tudja nekem írni a Magnum méreteit? Igazából a hossza érdekelne. Most épp nincs nálam a gép. Egyébként valahol láttam már leírva, de most nem találom.
Üdv!Nekem már nincs meg de összetolva a carbon szár ha jól rémlik 60cm körül volt.Metaldetector.hu/magnum itt nézd megHUN73r
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2016. február 5., péntek 14:48
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: HUN73r » 2019. november 18., hétfő 11:13

zoli87 írta:
2019. november 17., vasárnap 15:01
krtek írta:
2019. november 17., vasárnap 12:58
Először is köszönöm szépen a fejhallgatóval kapcsolatos segítségeket!
Lenne még egy nyűgöm. Valaki meg tudja nekem írni a Magnum méreteit? Igazából a hossza érdekelne. Most épp nincs nálam a gép. Egyébként valahol láttam már leírva, de most nem találom.
Üdv!Nekem már nincs meg de összetolva a carbon szár ha jól rémlik 60cm körül volt.Metaldetector.hu/magnum itt nézd meg
58 cm, ha a fejre állítva teljesen össze van nyomva.HUN73r
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2016. február 5., péntek 14:48
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: HUN73r » 2019. november 18., hétfő 11:29

FM transzmittert használok, ami elemes. Ha lesz belső transzmitter azt nagyon támogatnám. Ennek nulla a késleltetése. De ismerek olyat, aki egy bluetooth fejhallgatót használ a hozzá való kis transzmitter egységgel. Deteknix W3. Ami speciűlisan fémkeresőhöz való. Állítólag az is jó.
Az FM transzmittert bezavarják a műsorszóró adók. Ezért kell keresni egy zavarmentes sávot neki.
Tehát én üdvözlöm a beépített FM transzmittert. Egy javaslat: legyen 5-6 előre beállítható frekvencia. Különböző területeken más-más a jó, ne kelljen minden alkalommal állítgatni.
Nekem sorra megvolt a 4.08, 4.12 és 4.17 szoftver (nekem elég beugrani frissítésre mert közel lakom), és a 4.17 elég jól kiforrott. Szerintem elég stabil ezzel a gép.
Egy ilyen fejhallgató + frissítés, ha egyben bluetooth és FM az nagyon sokat dobna a Magnumon mint plusz, mert így egybe még az XP se tesz bele ennyit. Mert fém keresésére egyébként egyértelműen ez a legjobb. Az új Equinoxnak pl. eleve nincs esélye se vele szemben. Még olyan szinten se, hogy mechanikus szempontból is erősebb a Magnum, kartámasz pl. nem törik el, ami úgy hallom horror pénz pótolni, Minelaboknál.
Közben megnéztem, 15 pénz a kartámasz, ami "csak fele" annyi mint amibe a teljes Magnum karbon szár volt, de egy kb. akkora nagy kereső fej amit én is vettem a Magnumhoz 48-ért 106 pengő a Noxhozés sehol nincs mélységben, stb. :lol:
Sky írta:
2019. november 7., csütörtök 21:47
Én se vagyok nagy bluetooth rajongó. Egy ilyen rádiós megoldást viszont ne zavarnak a rádió adók?
Valamelyik ebből csak beválik. Gondolom van olyan füles is, amiben van rádió. Vagy rádió ami füles is. :)
Ezt én is aláírom, hogy ez a legjobb képességű műszer, például az újak közül az Equinoxot egyértelműen nagyon lealázza és a Deus sok régi és fajtájából is mindnél jobb szerintem.
Minden esetre ha lesz hozzá ilyen, arra én is rögtön vevő vagyok!
Horka írta:
2019. november 7., csütörtök 18:09
Egyetértek Unikornissal!
Aliról vettem egy bluetooth 5.0-ás fülest, adóval, mert ehhez írták a legkisebb jelkésést. De engem az a kevés is zavart, úgyhogy nem is használom. Ha a rádiós gyorsabb, akkor legyeb az. És jó lenne, ha be lenne építve. Egy gép, egy töltés, nem száz kütyü, ezer előny! Egy szuper kompakt megoldás. Amilyen jó gép a Magnum, ezt a ma már alapvető kényelmi (nem is kényelmi) funkciót megérdemelné.
Képességeiben a Magnum a legjobb gép, felhasználó barátiasságban is egyet előbbre lépne ezzel.
Köszi, ha lesz belőle valami! Azonnal fogom vinni frissítetni a gépemet. :D
unikornis írta:
2019. november 6., szerda 19:59
Doktorötker írta:
2019. november 6., szerda 19:18
Polaris írta:
2019. november 6., szerda 18:01
Doktorötker írta:
2019. november 6., szerda 6:19
Feri írta:
2019. november 3., vasárnap 21:59
Köszönöm szépen a véleményeket és javaslatokat! És továbbra is várom az észrevételeket.

Természetesen a fejlesztés továbbra is folyik. Most egyelőre a szoftver átfésülésével foglalkoztam, hogy legyen hely további fejlesztéseknek a memóriába, illetve számos kisebb hiba is javításra kerül(t).
A helyzet az, hogy a MAGNUM eléggé egyedi és tényleg egy "mindenes", univerzális fémkeresőnek készült, hogy ugyanaz a műszer alkalmas keresési feladatok közül minél többre, lehetőleg egyszerre.
1. Mivel multifrekvenciás, egyszerre megy minden fontos frekvencián. Ráadásul nem úgy működik, mint több egyfrekvenciás műszer, hanem itt a jelek kombinálva vannak, így az egész jóval több, mint részek összege. A különösen jó szelektálás részben ennek is köszönhető. Illetve itt nem kell frekvenciát választani, egyszerre az egész spektrumot lefedi.
2. Több sebességű: az automata váltóval a különböző mélységekhez tartozó igen eltérő optimális működési sebességet választja ki. Mivel ez mélyebb tárgyakra lassú volt, bekerült a gyorsítási lehetőség egy nagyon különböző algoritmussal. Utóbbi még csak az első verziónál tart, tehát még nem teljesen stabil. A lényege az, hogy mélyebbre lehet választani egy egyszerűbb, de gyorsabb algoritmust. Ennek a mélysége nagyobb, de a szelektálása gyengébb, mint a kevésbé mélyre optimális algoritmusnak.
3. Egyben nagy méretű mélykereső is, a BRUTUS szondával igen jól bevált mélységi kereső is. A BRUTUS is fejlesztésre került, és a legújabb, szétszedhető változatából már sok készült.

Lesznek még olyan fejlesztések is, amelyek a stabilitást növelik, és olyanok is, amelyek a használatot teszik könnyebbé. A Bluetooth modul se lett elfelejtve, sőt lehet, hogy URH transzmitter is lesz benne. A használati útmutatót is átírom. Illetve a mélykeresőben is tervezek szoftveres javításokat. Az utóbbi időszakban egy új, 36x28 cm-es keresőfej is be lett vezetve, illetve az elhangolódást kiküszöbölő áramkör, ami visszamenőleg is beépíthető a korábbi műszerekbe. És a további módosításokat is úgy tervezem, hogy a már használatban lévő műszerekben is beprogramozhatóak, illetve beépíthetőek legyenek.
Még sok minden belefér a MAGNUM-ba, úgyhogy ki is használom a lehetőségeket.
Örülök a fejlesztéseknek!én a deltánál úgy oldottam meg annó a vezetéknélkülit, hogy vettem egy kis rádiós recievert, jack be a deltába, recieveren beállítottam a herzet aztán pedig,az okostelefon rádiófunkcióját használva összehangoltam, olcsó volt és műkődött, viszont a mostani telefonokból sajnos kivették a rádió funkciót de gondolom valahogy lehet rá valami trükk esetleg telefon wifi vagy bluetooth manapság mindenkinek okostelefonja van meg lehetne vele oldani talán!?
Most már az van, hogy hallgass rádiót a neten keresztül a telódon. De lehet kapni pár ezerért olyan kis digitális rádiót, ami egy ilyenhez alighanem jó lenne. És az nem zavar be a keresésbe, a teló igen.
Nálam nem zavarja ,de természetesen rádiót nem hallgatok közben:Dén csak arra gondoltam,hogy egyszerűbb lenne egy bluetooth eszközt a Magnumba amivel a telefont összelehetne párosítani:)így nem kéne extra bloutooth füles hozzá ,a telót meg lehetne repülőgépüzemmódban is használni :)
Vigyen a franc magával még egy vagy két fölösleges kütyüt, nekem anno volt egy akkora kis sony rádióm, mint egy usb, rajta 3.5 mm kimenet a fülesnek, meg egy fm transmitterem bedugva a gépbe, de a transmittert meg a kisrásiót is állandóan töltögetni kellett, meg a készüléket is, nagyon rühellettem, hogy valamelyik mindig merülőben volt. Ebből a szempontból a deus az etalon, legyen beépítve a magnumba is egy adó modul, a fülesbe meg egy vevő, aztán go. A kérdés számomra, hogy a rádiófrekvenciás, vagy a kékfogas lenne a praktikusabb és jobb. Valaki azt írta itt, hogy a kékfog technikánál van jelkésés, és ez a magnumnál nem lenne éppen szerencsés, ha igaz, mert itt már így is van egy kis késés alapból is mélyebbre.Avatar
Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2015. június 26., péntek 18:41
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Feri » 2019. november 18., hétfő 17:28

Egy olyan FM transzmittert néztem ki, ami egyben FM vevő is. Így vételre kapcsolva meg tudja keresni azt a sávot, ahol nem zavarnak be a rádióadók.
Igazából a Bluetooth megoldásnál is csak akkor van késleltetés, ha közvetlenül audio jelet sugároz és egy általános célú Bluetooth fejhallgatóval használják. Most néztem, most már lehet kapni Bluetooth 5.0 fejhallgatókat is. Az 5.0 gyorsabb és én olyat fejlesztek.
Olyan fejhallgatók is vannak, amelyek Bluetooth és FM vevő funkcióval is rendelkeznek egyben.
De az az igazi, amikor csak egy rövid adat megy át, hogy pl. milyen hangon és milyen hosszan szóljon és a fejhallgatóban keletkezik a hang. Itt csak nagyon kevés adat megy át, tehát gyors.


www.metaldetector.hu

Avatar
talentum
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2015. június 26., péntek 23:52
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: talentum » 2019. november 18., hétfő 19:30

Feri írta:
2019. november 18., hétfő 17:28
Egy olyan FM transzmittert néztem ki, ami egyben FM vevő is. Így vételre kapcsolva meg tudja keresni azt a sávot, ahol nem zavarnak be a rádióadók.
Igazából a Bluetooth megoldásnál is csak akkor van késleltetés, ha közvetlenül audio jelet sugároz és egy általános célú Bluetooth fejhallgatóval használják. Most néztem, most már lehet kapni Bluetooth 5.0 fejhallgatókat is. Az 5.0 gyorsabb és én olyat fejlesztek.
Olyan fejhallgatók is vannak, amelyek Bluetooth és FM vevő funkcióval is rendelkeznek egyben.
De az az igazi, amikor csak egy rövid adat megy át, hogy pl. milyen hangon és milyen hosszan szóljon és a fejhallgatóban keletkezik a hang. Itt csak nagyon kevés adat megy át, tehát gyors.
Mindegy, hogy 4.2 vagy 5.0 BT. A fontosabb, hogy APTX Low Latency legyen. Nekem ilyen fülesem van off márkájú keresőmhöz, ami támogatja ezt a kodeket, nincs semmi késés.

https://www.youtube.com/watch?v=e5aG4qIVqSw


talentum ... ókori tömeg, és pénzegység, melynek értéke koronként, és területenként változott...

Horka
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2016. február 15., hétfő 9:33
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Horka » 2019. november 19., kedd 8:20

Én direkt 5.0-ás fülest és adót vettem, de nem APTX LL. Sajnos érezhető is a késés. Nem nagy, de engem zavar. Én is azonnal fejlesztenék egy beépített, jelkésés nélküli rendszerre. Üdv
talentum írta:
2019. november 18., hétfő 19:30
Feri írta:
2019. november 18., hétfő 17:28
Egy olyan FM transzmittert néztem ki, ami egyben FM vevő is. Így vételre kapcsolva meg tudja keresni azt a sávot, ahol nem zavarnak be a rádióadók.
Igazából a Bluetooth megoldásnál is csak akkor van késleltetés, ha közvetlenül audio jelet sugároz és egy általános célú Bluetooth fejhallgatóval használják. Most néztem, most már lehet kapni Bluetooth 5.0 fejhallgatókat is. Az 5.0 gyorsabb és én olyat fejlesztek.
Olyan fejhallgatók is vannak, amelyek Bluetooth és FM vevő funkcióval is rendelkeznek egyben.
De az az igazi, amikor csak egy rövid adat megy át, hogy pl. milyen hangon és milyen hosszan szóljon és a fejhallgatóban keletkezik a hang. Itt csak nagyon kevés adat megy át, tehát gyors.
Mindegy, hogy 4.2 vagy 5.0 BT. A fontosabb, hogy APTX Low Latency legyen. Nekem ilyen fülesem van off márkájú keresőmhöz, ami támogatja ezt a kodeket, nincs semmi késés.

https://www.youtube.com/watch?v=e5aG4qIVqSwAvatar
Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2015. június 26., péntek 18:41
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Feri » 2019. november 19., kedd 11:03

Köszönöm szépen!
Most új lendületet kapott a fejlesztés, ui. áttérek egy másik rendszerre. Amit eredetileg kinéztem, hogy az lesz a legjobb, annak leálltak a fejlesztésével és én se haladtam igazán, arra már nem érdemes alapozni. Igaz, hogy ez az 5-ös Bluetooth szabványra készült és akkor ez volt a legfejlettebb, de ennek már három éve, ami miatt elég rossz érzésem volt. Azóta nem jött ki új Bluetooth modul és a dokumentáció is hiányos, nem javítják a hibákat, stb.
Más gyártóknál viszont megy a fejlesztés. Pl. idén novemberi a legújabb BT modul és folyamatosan tolják az újabbnál újabb és jobbnál jobb modulokat és IC-ket.
Ez az új transzmitter IC annyira jól van kitalálva, hogy muszáj kipróbálni.
Horka írta:
2019. november 19., kedd 8:20
Én direkt 5.0-ás fülest és adót vettem, de nem APTX LL. Sajnos érezhető is a késés. Nem nagy, de engem zavar. Én is azonnal fejlesztenék egy beépített, jelkésés nélküli rendszerre. Üdv
talentum írta:
2019. november 18., hétfő 19:30
Feri írta:
2019. november 18., hétfő 17:28
Egy olyan FM transzmittert néztem ki, ami egyben FM vevő is. Így vételre kapcsolva meg tudja keresni azt a sávot, ahol nem zavarnak be a rádióadók.
Igazából a Bluetooth megoldásnál is csak akkor van késleltetés, ha közvetlenül audio jelet sugároz és egy általános célú Bluetooth fejhallgatóval használják. Most néztem, most már lehet kapni Bluetooth 5.0 fejhallgatókat is. Az 5.0 gyorsabb és én olyat fejlesztek.
Olyan fejhallgatók is vannak, amelyek Bluetooth és FM vevő funkcióval is rendelkeznek egyben.
De az az igazi, amikor csak egy rövid adat megy át, hogy pl. milyen hangon és milyen hosszan szóljon és a fejhallgatóban keletkezik a hang. Itt csak nagyon kevés adat megy át, tehát gyors.
Mindegy, hogy 4.2 vagy 5.0 BT. A fontosabb, hogy APTX Low Latency legyen. Nekem ilyen fülesem van off márkájú keresőmhöz, ami támogatja ezt a kodeket, nincs semmi késés.

https://www.youtube.com/watch?v=e5aG4qIVqSw


www.metaldetector.hu

tenen
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2018. október 8., hétfő 11:03
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: tenen » 2019. december 8., vasárnap 21:21

Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.Kawasaki
Tizedes
Tizedes
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2019. május 27., hétfő 4:02
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Kawasaki » 2019. december 8., vasárnap 22:21

tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Köszi, jó videó. Nekem is Magnumom van, de még új és csak tanulom. Tegnap voltam vele először.


:auto-sportbike:

newage
Százados
Százados
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2016. március 8., kedd 14:48
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: newage » 2019. december 9., hétfő 7:13

tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
végre egy RENDES teszt.. KÖSZI!!!

ui.:ezért írtam én, hogy baszott nagy visszalépés az INOX a magnumhoz képestAvatar
András76
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2017. június 14., szerda 10:57
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: András76 » 2019. december 9., hétfő 11:45

tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Sziasztok
Na igen.... itt nincs mit szépíteni a dolgon, egyértelmű a külömbség ! De megcsinálnád ugyanezt a tesztet teleszórva rézlemez darabokkal némi rozsdás patkószeggel fűszerezve, hogy a szelektálását is láthassuk ? Tudom aki használja annak nem kell magyarázni, de akinek nincs az biztos kiváncsi lenne az eredményre, ...én biztosan. S ha ugyanígy bizonyít akkor garantált a siker , még a nagy márkákkal szemben is !
Köszönöm, hogy hozzászolhattam.tenen
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2018. október 8., hétfő 11:03
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: tenen » 2019. december 9., hétfő 11:55

Aha, akarok csinalni ugy is. Szelektálásra koncentrálva. Szogek,alatètek,lemezcsavarok :-) Meg deltát is leteszteljük, az hol helyezkedik el a rangsorban....Avatar
Gandalf
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2018. december 20., csütörtök 23:51
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Gandalf » 2019. december 9., hétfő 12:02

András76 írta:
2019. december 9., hétfő 11:45
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Sziasztok
Na igen.... itt nincs mit szépíteni a dolgon, egyértelmű a külömbség ! De megcsinálnád ugyanezt a tesztet teleszórva rézlemez darabokkal némi rozsdás patkószeggel fűszerezve, hogy a szelektálását is láthassuk ? Tudom aki használja annak nem kell magyarázni, de akinek nincs az biztos kiváncsi lenne az eredményre, ...én biztosan. S ha ugyanígy bizonyít akkor garantált a siker , még a nagy márkákkal szemben is !
Köszönöm, hogy hozzászolhattam.
Tényleg jó, gratulálok! :character-beavisbutthead: És a szelektálásban is sokkal jobb a Magnum, nem csak mélységben.
András, ugyanez volna az eredmény, mert így csak azt látja a gép, amit mozgatnak. Ha még 10 szeget mellé tesz, akkor is ugyanez. A rézlemez darabokat pedig ha kiszelektálod, akkor a pénzeket is, mert azok is "rézlemez darabok".
A legtöbb helyen nálunk többet számít a mélységnél az, hogyan szelektál és abban még nagyobb a különbség. Nem csak jó dolgokból talál többet, hanem a vasból is kevesebbet.unikornis
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 266
Csatlakozott: 2017. július 30., vasárnap 18:30
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: unikornis » 2019. december 9., hétfő 12:18

tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Üdv, hány cm-es fej volt a eq-n és hány cm-es fej volt a magnumon, mert azt nem mondtátok, vagy nem voltam elég figyelmes.Avatar
András76
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2017. június 14., szerda 10:57
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: András76 » 2019. december 9., hétfő 16:27

Gandalf írta:
2019. december 9., hétfő 12:02
András76 írta:
2019. december 9., hétfő 11:45
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Sziasztok
Na igen.... itt nincs mit szépíteni a dolgon, egyértelmű a külömbség ! De megcsinálnád ugyanezt a tesztet teleszórva rézlemez darabokkal némi rozsdás patkószeggel fűszerezve, hogy a szelektálását is láthassuk ? Tudom aki használja annak nem kell magyarázni, de akinek nincs az biztos kiváncsi lenne az eredményre, ...én biztosan. S ha ugyanígy bizonyít akkor garantált a siker , még a nagy márkákkal szemben is !
Köszönöm, hogy hozzászolhattam.
Tényleg jó, gratulálok! :character-beavisbutthead: És a szelektálásban is sokkal jobb a Magnum, nem csak mélységben.
András, ugyanez volna az eredmény, mert így csak azt látja a gép, amit mozgatnak. Ha még 10 szeget mellé tesz, akkor is ugyanez. A rézlemez darabokat pedig ha kiszelektálod, akkor a pénzeket is, mert azok is "rézlemez darabok".
A legtöbb helyen nálunk többet számít a mélységnél az, hogyan szelektál és abban még nagyobb a különbség. Nem csak jó dolgokból talál többet, hanem a vasból is kevesebbet.
Értem. Sajnos nem volt még szerencsém magnumot próbálni, de az equinoxot igen. Na itt megint csak nem akarok kukacoskodni, de az eq. egy kicsit másképp jelez egy rézlemez darabra mint egy ugyanolyan méretű érmére, nem.értem miért de én ezt tapasztaltam. A mélysége és a stabilitása összehasonlíthatatlan az at goldhoz képest, de a magnummal nincs , illetve nem volt összehasonlítási tapasztalatom míg a videót meg nem néztem, ami a mélységet illeti. Nekem is tetszett a video, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Gondolkodom egy magnumon.Avatar
András76
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2017. június 14., szerda 10:57
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: András76 » 2019. december 9., hétfő 16:38

unikornis írta:
2019. december 9., hétfő 12:18
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Üdv, hány cm-es fej volt a eq-n és hány cm-es fej volt a magnumon, mert azt nem mondtátok, vagy nem voltam elég figyelmes.
Az eq. ebbe a módba( mező 1) az alacsony frekit dolgozza fel, még akkor is ha multiban van. Igy nyílván az apró kicsi érmét már nehezebben veszi észre. Nem vitatom, a magnum mélyebbre lát.allando
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 311
Csatlakozott: 2016. szeptember 7., szerda 20:16
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: allando » 2019. december 9., hétfő 18:25

Jo ez a teszt de:
Mivel tul kozel van a sok legures ter ezert sajnos nem valos.
Illetve a totoritett nedves homok sem ugyanaz mint az asvanyos tomor fold...
De azert gratula.
András76 írta:
2019. december 9., hétfő 16:38
unikornis írta:
2019. december 9., hétfő 12:18
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Üdv, hány cm-es fej volt a eq-n és hány cm-es fej volt a magnumon, mert azt nem mondtátok, vagy nem voltam elég figyelmes.
Az eq. ebbe a módba( mező 1) az alacsony frekit dolgozza fel, még akkor is ha multiban van. Igy nyílván az apró kicsi érmét már nehezebben veszi észre. Nem vitatom, a magnum mélyebbre lát.


An unidentified coin is a piece of metal. An identified coin is a piece of history.
Kb magyarul: Egy azonosítatlan érme, csak egy darab fém - egy azonosított érme egy darab történelem.

Koronas
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2019. június 1., szombat 23:42
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Koronas » 2019. december 9., hétfő 19:19

Jo a teszt de rakjatok fel a legnagyobb fejet az equra. Mert a magnumon ketszer akkora van!!!!!!!!! Eleg jol latszik.Avatar
Gandalf
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2018. december 20., csütörtök 23:51
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Gandalf » 2019. december 9., hétfő 19:36

András76 írta:
2019. december 9., hétfő 16:27
Gandalf írta:
2019. december 9., hétfő 12:02
András76 írta:
2019. december 9., hétfő 11:45
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Sziasztok
Na igen.... itt nincs mit szépíteni a dolgon, egyértelmű a külömbség ! De megcsinálnád ugyanezt a tesztet teleszórva rézlemez darabokkal némi rozsdás patkószeggel fűszerezve, hogy a szelektálását is láthassuk ? Tudom aki használja annak nem kell magyarázni, de akinek nincs az biztos kiváncsi lenne az eredményre, ...én biztosan. S ha ugyanígy bizonyít akkor garantált a siker , még a nagy márkákkal szemben is !
Köszönöm, hogy hozzászolhattam.
Tényleg jó, gratulálok! :character-beavisbutthead: És a szelektálásban is sokkal jobb a Magnum, nem csak mélységben.
András, ugyanez volna az eredmény, mert így csak azt látja a gép, amit mozgatnak. Ha még 10 szeget mellé tesz, akkor is ugyanez. A rézlemez darabokat pedig ha kiszelektálod, akkor a pénzeket is, mert azok is "rézlemez darabok".
A legtöbb helyen nálunk többet számít a mélységnél az, hogyan szelektál és abban még nagyobb a különbség. Nem csak jó dolgokból talál többet, hanem a vasból is kevesebbet.
Értem. Sajnos nem volt még szerencsém magnumot próbálni, de az equinoxot igen. Na itt megint csak nem akarok kukacoskodni, de az eq. egy kicsit másképp jelez egy rézlemez darabra mint egy ugyanolyan méretű érmére, nem.értem miért de én ezt tapasztaltam. A mélysége és a stabilitása összehasonlíthatatlan az at goldhoz képest, de a magnummal nincs , illetve nem volt összehasonlítási tapasztalatom míg a videót meg nem néztem, ami a mélységet illeti. Nekem is tetszett a video, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Gondolkodom egy magnumon.

Van olyan, hogy hang id a Magnumban, akkor más hangon jelez mindenre, de a videóban az nincs bekapcsolva.Horka
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2016. február 15., hétfő 9:33
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Horka » 2019. december 9., hétfő 20:01

Nagyon jó teszt, köszönjük!
Ha nem fáradtok bele, légyszi csináljatok egy mérést a 28-as Magnum fejjel is!
Etalonnak lehet tekinteni a dobozt, meg rendszereteket! Gratula! :ymapplause:
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.Koronas
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2019. június 1., szombat 23:42
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Koronas » 2019. december 9., hétfő 20:07

Jo a teszt de rakjatok fel a legnagyobb fejet az equra. Mert a magnumon ketszer akkora van!!!!!!!!! Eleg jol latszikAvatar
András76
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2017. június 14., szerda 10:57
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: András76 » 2019. december 9., hétfő 20:33

allando írta:
2019. december 9., hétfő 18:25
Jo ez a teszt de:
Mivel tul kozel van a sok legures ter ezert sajnos nem valos.
Illetve a totoritett nedves homok sem ugyanaz mint az asvanyos tomor fold...
De azert gratula.
András76 írta:
2019. december 9., hétfő 16:38
unikornis írta:
2019. december 9., hétfő 12:18
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Üdv, hány cm-es fej volt a eq-n és hány cm-es fej volt a magnumon, mert azt nem mondtátok, vagy nem voltam elég figyelmes.
Az eq. ebbe a módba( mező 1) az alacsony frekit dolgozza fel, még akkor is ha multiban van. Igy nyílván az apró kicsi érmét már nehezebben veszi észre. Nem vitatom, a magnum mélyebbre lát.
Nos igen...
Én az at goldon vêgeztem egy kis levegő tesztet a gyári kis fej és egy nel tornado 30x33 fej között. Nos észrevehető a külömbség, de azért a terepen kicsit más a helyzet !
Kép

Képtenen
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2018. október 8., hétfő 11:03
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: tenen » 2019. december 9., hétfő 21:24

Fejnagyság:
Igazad van, ezt nagyon fontos lett volna megemlítenem. A magnum az 41-es az tuti.
Az equ gyári fejjel van, ha az 28-as alapból akkor az. Az nem az én gépem, haveré.
Lehet hülyeséget írok, de akkor a magnum mélységéből ki kellene vonni kb 2 centit...kb.... (????) Na jó vonjatok 3 centit :-)
Holnap-Nap távolság akkor is megmarad :DDDD

Sok a légrés,sűrűk a csövek, laza a talaj, homokos a talaj....stb:
Igazad van, valóban rengeteg a levegő így. De ilyen láda volt olcsóé :-) Illetve míg aludt a gyerek, ilyen homokot sikerült csórni a homokozójából.
Most ne is álmodjon senki arról, hogy kis egykrajcárost fog szedni a magnummal terepen 28 centikről. Örüljön erős felének... Pont ezért mert a csövekben sok a levegő, ideálisak a körülmények, nincsenek vasak...stb...stb... Nem a valós TEREPI mélységet mutatja a teszt ezzel 100%-ra tisztában vagyok. Hanem ÖSSZEHASONLÍTÁS a két gépé. Valós terepi mélységhez köze NINCS. De a két gép között és a teszt között az egyenes arányosság fent áll majd a terepen is. (Így gondolom)
Az Equ-nak is ott volt a levegő :-) De visszakanyarodva, ott valóban magnum előnyt élvez, hogy nagyobb a fejecskéje.

Equ beállítása:
Második esélyben az equt fasz voltam, hogy nem videóztam le a beállítását. Ott nem tudom mire tették. De ha jól emlékszem mélységben nem jelentős különbség volt a kettő beállítás között.

Magnum Hang ID: Nincs befolyása a mélységre. Én így használom, ami pozitív hang, megkell ásni. Nem érdekes nekem, hogy fütyül, vagy micimackó dúdol épp. Ízlés kérdése, kinek milyen hang a megszokott. Mindent ások ami az általam beállított diszkriminációba bele esik ;-)Koronas
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2019. június 1., szombat 23:42
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Koronas » 2019. december 9., hétfő 21:47

28 as fej egyenlo a 41 essel meg nap tavolsag. :naughty:unikornis
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 266
Csatlakozott: 2017. július 30., vasárnap 18:30
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: unikornis » 2019. december 9., hétfő 21:48

tenen írta:
2019. december 9., hétfő 21:24
Fejnagyság:
Igazad van, ezt nagyon fontos lett volna megemlítenem. A magnum az 41-es az tuti.
Az equ gyári fejjel van, ha az 28-as alapból akkor az. Az nem az én gépem, haveré.
Lehet hülyeséget írok, de akkor a magnum mélységéből ki kellene vonni kb 2 centit...kb.... (????) Na jó vonjatok 3 centit :-)
Holnap-Nap távolság akkor is megmarad :DDDD

Sok a légrés,sűrűk a csövek, laza a talaj, homokos a talaj....stb:
Igazad van, valóban rengeteg a levegő így. De ilyen láda volt olcsóé :-) Illetve míg aludt a gyerek, ilyen homokot sikerült csórni a homokozójából.
Most ne is álmodjon senki arról, hogy kis egykrajcárost fog szedni a magnummal terepen 28 centikről. Örüljön erős felének... Pont ezért mert a csövekben sok a levegő, ideálisak a körülmények, nincsenek vasak...stb...stb... Nem a valós TEREPI mélységet mutatja a teszt ezzel 100%-ra tisztában vagyok. Hanem ÖSSZEHASONLÍTÁS a két gépé. Valós terepi mélységhez köze NINCS. De a két gép között és a teszt között az egyenes arányosság fent áll majd a terepen is. (Így gondolom)
Az Equ-nak is ott volt a levegő :-) De visszakanyarodva, ott valóban magnum előnyt élvez, hogy nagyobb a fejecskéje.

Equ beállítása:
Második esélyben az equt fasz voltam, hogy nem videóztam le a beállítását. Ott nem tudom mire tették. De ha jól emlékszem mélységben nem jelentős különbség volt a kettő beállítás között.

Magnum Hang ID: Nincs befolyása a mélységre. Én így használom, ami pozitív hang, megkell ásni. Nem érdekes nekem, hogy fütyül, vagy micimackó dúdol épp. Ízlés kérdése, kinek milyen hang a megszokott. Mindent ások ami az általam beállított diszkriminációba bele esik ;-)
Akkor megint egy teszt, ami nem mondott semmit. Értékelem a belefektetett munkát, de ezt így összehasonlítani semmiképpen nem korrekt dolog. Mindekettőn 28 fej lett volna, akkor talán viszonyítási alapnak jó, de így, hogy az egyiken 41 fej van, a másikon meg 28, mindenképpen támadható, mert akármekkora a különbséget is mutat mélységben, ez olyan, mintha a homokozólapátot hasonlítottátok volna összze a szívlapáttal. Mondom ezt úgy, hogy magnumos vagyok. Ez így a magnumnak se egy jó reklám, mert mindenki azt mondhatja, hogy inkorrekt a teszt, és direkt a magnum fényezésére és a eq lehúzására készült, hiába tudjuk, hogy nem így van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára unikornis 2019. december 9., hétfő 21:51-kor.zoli87
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 458
Csatlakozott: 2015. július 14., kedd 19:47
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: zoli87 » 2019. december 9., hétfő 21:49

Koronas írta:
2019. december 9., hétfő 21:47
28 as fej egyenlo a 41 essel meg nap tavolsag. :naughty:
Ez 36os fej szerintem.A 41es régi nagy az kerek.Goldfinger
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2016. február 10., szerda 20:02
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Goldfinger » 2019. december 9., hétfő 22:07

zoli87 írta:
2019. december 9., hétfő 21:49
Koronas írta:
2019. december 9., hétfő 21:47
28 as fej egyenlo a 41 essel meg nap tavolsag. :naughty:
Ez 36os fej szerintem.A 41es régi nagy az kerek.
36-os szerintem is. Szerintem így is tükrözi a valóságot, mert ettől függetlenül is nagy a különbség a Magnum javára, az van, amit Newage mond, de tényleg jobb lenne egy 28-as fejjel, ha már a másikon az van.
Egyébként a 28-as fej jobb árpira, pláne fél árpira mint a 36 és akkor az Equinoxnak kellene jobban jeleznie az árpikat a 28-assal. Úgy értem, ha 36-os lenne az Equinoxon is, még annyiról se jelezné valszeg.tenen
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2018. október 8., hétfő 11:03
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: tenen » 2019. december 9., hétfő 22:12

Ilyen fejek vannak egyenlőre. De centit is viszek legközelebb és videón lemérünk mindent.
Meglesem majd kisebb fejjel is a magnumot és felvesszük. Bár elképzelni nem tudnám, hogy 9centiket behozna az equ :-)
Illetve azt, hogy az állás teljesen és durván megfordulna, na az meg ha megtörténik, akkor előveszem az 59-es Stihl-t és karacsonyfa alá összeaprítom a gyengébbiket :D

De ami a legjobb lenne, ha mindenki elővenné a telót, vesz egy rossz műanyag dobozt, lop egy kis földet, rossz műanyag csöveket bele, és irány a youtube-ra. Hajrá :DGoldfinger
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2016. február 10., szerda 20:02
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Goldfinger » 2019. december 9., hétfő 22:24

tenen írta:
2019. december 9., hétfő 22:12
Ilyen fejek vannak egyenlőre. De centit is viszek legközelebb és videón lemérünk mindent.
Meglesem majd kisebb fejjel is a magnumot és felvesszük. Bár elképzelni nem tudnám, hogy 9centiket behozna az equ :-)
Illetve azt, hogy az állás teljesen és durván megfordulna, na az meg ha megtörténik, akkor előveszem az 59-es Stihl-t és karacsonyfa alá összeaprítom a gyengébbiket :D

De ami a legjobb lenne, ha mindenki elővenné a telót, vesz egy rossz műanyag dobozt, lop egy kis földet, rossz műanyag csöveket bele, és irány a youtube-ra. Hajrá :D
Jogos, ott van a videóban is, hogy csinálj jobbat ha nem tetszik. Egyébként nem bírálni kívántam, szerintem jó a videó és köszönet jár érte. :-bd :ymapplause:
A Magnumról van olyan videó hogy földben 35-re beásott egyforintost tudja a 28 fejjel, persze jól kihúzva. De nem is nagyon kihúzva, mert csak 4-es vonal. Én is be tudom így állítani, kipróbáltam. Szóval ha 28-ról krajcárt ilyen jól jelzi, az nem meglepő.Koronas
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2019. június 1., szombat 23:42
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Koronas » 2019. december 9., hétfő 22:43

Azzal a beallitassal nem is fogsz tudni keresozni,foleg vasas helyen. Egyaltalan nem errol szol a keresozes. Ott a gepek melysege elhal. Nem kell lejaratni egy nagymultu gepgyartot. Minelabot. Holott eg es fol a kulombseg stabilitasban is. Egy garett ace 250 nagyfejjel is tudja ezeket a melysegeket. De pont nem ez szamit a gyakorlati hasznalatban. De tenyleg jol fejlodik a magnum.Kawasaki
Tizedes
Tizedes
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2019. május 27., hétfő 4:02
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Kawasaki » 2019. december 9., hétfő 23:48

Koronas írta:
2019. december 9., hétfő 22:43
Azzal a beallitassal nem is fogsz tudni keresozni,foleg vasas helyen. Egyaltalan nem errol szol a keresozes. Ott a gepek melysege elhal. Nem kell lejaratni egy nagymultu gepgyartot. Minelabot. Holott eg es fol a kulombseg stabilitasban is. Egy garett ace 250 nagyfejjel is tudja ezeket a melysegeket. De pont nem ez szamit a gyakorlati hasznalatban. De tenyleg jol fejlodik a magnum.
Én nem vagyok nagy szaki ebben, de pont ACE 250 volt nekem korábban és jó okkal váltottam, az közel sem egy kategória a másik két készülékkel. Nem is hallottam még olyanról, aki Magnumról vagy Eqinoxról tért volna ACE-re, csak fordítva. Annak külön örülök, hogy a Magnum a jobb, de azt tudtam is, mert utána jártam, mindkettő gép volt kezemben és nekem nem meglepetés a videó. Szerintem egyáltalán nem lejárató egy ilyen videó és aligha azért készítették. Éppen ellenkezőleg.


:auto-sportbike:

ul69
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 590
Csatlakozott: 2015. július 1., szerda 18:48
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: ul69 » 2019. december 10., kedd 11:02

mind1 melyik fej van a Magnumon 1ft-os méretű érméig kb ugyan azt tudja mélységre mind a 2 fejjel normál szűrésen.gyakorlatilag kiadta a minelab az expit új köntösben kb :D ennyi pénzért még kicsit erőltethették volna a tudását :DAvatar
Darwin
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2015. október 1., csütörtök 16:23
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Darwin » 2019. december 10., kedd 12:00

Jó a videó!
Azt hiszem, ilyen "lejárató" videót sokan látnánk még szívesen. Mondjuk a foci vébéről, ahol a magyar csapat a bajnok vagy legalább érmes.
De legalább a magyar fémkeresők vannak ilyen jók. Nekem csak magyar van ;-)
A Deltáról is jó lenne egy ilyen videó, mert szerintem az is megérdemelné és a Cobra is.
Ez nagyon magyar betegség szerintem, hogy nem hisszük el, hogy a magyar jobb lehet és azonnal fogadatlan prókátorok bizonygatják, hogy csalás ha nem a "nagy brand" jön ki jobbnak. Pedig aligha meglepő, hiszen már elég régóta van forgalomban nálunk is Equinox.


Delta, Cobra, Magnum és lelkesedés

zoli87
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 458
Csatlakozott: 2015. július 14., kedd 19:47
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: zoli87 » 2019. december 10., kedd 16:49

Feri írta:
2018. július 6., péntek 12:24
Egy teszteredmény. A 28x22 és a 36x28 cm-es fej összehasonlítása, hogy milyen távolságokból ad pontosan ugyanolyan erősségű jelzést:

28x22 36x28
10cm 10cm
15cm 15,4cm
20cm 21,5cm
30cm 33,5cm
50cm 57cm
100cm 114cm

Tehát pontosan az előre elvárható teljesítményt produkálja az új fej: kb. 28 %-kal nagyobb az átmérője, és ennek a felével, 14%-kal növeli a maximális mélységet. A nagyon közeli tárgyakat nem jelzi erősebben, de minél mélyebben helyezkedik el a fém, annál nagyobb a különbség.
Ez kizárólag a keresőfej geometriai méreteiből adódó, pontosan lemérhető, beállításoktól és egyebektől független érték. A földben lévő tárgyakra a mélység a beállításoktól is függ, illetve a talajt a nagyobb keresőfejek simábbnak érzékelik a nagyobb felületük miatt (ez 65%-kal nagyobb felületű), és ezektől még további mélységnövekedés várható.
Ára 48 000 Ft, vagyis 3000-rel több, mint az alap 28x22-es keresőfej.
Még csinálok más teszteket is.
...Dolby
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 58
Csatlakozott: 2017. január 6., péntek 20:25
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Dolby » 2019. december 10., kedd 20:38

Igényes tesz,köszönjük!
Én a véleményemet és nem a kötekedésemet szeretném leírni:
a vélemyényem szerint ha a fej alatt húzgálod az érmet,az nem lesz jó.
próbáld uilyen beállításokkal-érmékkel-dobozteszttel DE ÚGY ,hogy a fejet húzgálod az érem felett...

Csináltam pár éve én is egy ilyen tesztet éremhúzogatással /mozgó érme/a fej alatt VS fej lengetése/mozgó fej/ az érem fölött..
Megcsodálkoztam rendesen:
a centik nagyon megváltoztak a fej alatt húzott érme teszt előnyére.Ami ott pl.kb.25 centin jelezte az érmet,azt a érem felett lengettt fej csak kb.17-18 centire.....:( sőt volt, hogy többnyire 10 centik voltak a különbségek..
De kérlek próbáld ki és írd le a tapasztalataidat!


tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.tenen
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2018. október 8., hétfő 11:03
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: tenen » 2019. december 10., kedd 23:21

Kifogom próbálni ha a fejet lengetem nem a coint. Eltudom képzelni, hogy van benne igazság. A fizikáját nem értem miért, de miért ne lehetne úgy :D Feri jobban értené ;-)

Van delta is, ha hétvégén engedi az idő, akkor levideózzuk azt is. Nem a legkisebb fejes, hanem nagyobb. De viszek egy rossz csolosztokot (colstok aki így ismeri) vagy valamit amivel lemérjük :-) Meg magnumhoz van 28-as fej is, azt is felvesszük, hogy 100% korrekt legyen és javítsam a fej különbségből adódó előnyt.
Deltánál füles van, nem tudom összekötni a telóval úgy, hogy mi is kihalljuk a jó jelet. De ott a kolléga fogja hallgatni, és megkell bízzak benne, hogy ha azt mondja, hogy bomba a jel, vagy azt mondja, hogy felejtős már.

De korrekt sztori az volt, hogy egyáltalán nem akartunk lejárató videót csinálni egyik gépről sem, csak tisztábban látni. A haveromé az equ, és mondtam neki, hogy akár mi lesz, feltöltjük a youtubera. Megcsinálta vasárnap a dobozt, és küldött nekem egy videót, hogy 28.5 centin a kis krajcárra akkora a jele, hogy csak pislogtam... Azt válaszoltam neki, amit komolyan is gondoltam, hogy baszki az rohadt durva,akkor mindjárt ott vagyok beégni a magnummal, nem baj ez van :-) Aztan utánna derült ki, hogy átbaszott direkt, hogy szivasson, all metalba csinálta nekem a videót. Aztán élesben meg fordítva sült el a dolog :D

De igazból 3 dolog amit sztem nem árt ha megjegyzünk és én is nagyon megtanultam:
1. Akármilyen jó a géped, ha üres tóban horgászol, akkor is a gép lesz a szar... (vagy ha épp nincs szerencséd, azért is a gép a hibás) :-)
2. Akármilyen szar elavult bronzkori géped van, ha teli a tó hallal és szeded őket mint az állat, kurva jó a gépem gyerek.... :D
3. Tök mind1 hogy legjobb amerikai vagy legjobb magyar géped van, ha megvan írva a nagykönyvben, hogy azt a coint te neked kell megtalálni, úgyis te fogod felszedni. (de azért az egót és a lelket nyugtatja, hogy megtettem mindent azért, hogy szedjek)ul69
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 590
Csatlakozott: 2015. július 1., szerda 18:48
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: ul69 » 2019. december 10., kedd 23:35

tenen írta:
2019. december 10., kedd 23:21
Kifogom próbálni ha a fejet lengetem nem a coint. Eltudom képzelni, hogy van benne igazság. A fizikáját nem értem miért, de miért ne lehetne úgy :D Feri jobban értené ;-)

Van delta is, ha hétvégén engedi az idő, akkor levideózzuk azt is. Nem a legkisebb fejes, hanem nagyobb. De viszek egy rossz csolosztokot (colstok aki így ismeri) vagy valamit amivel lemérjük :-) Meg magnumhoz van 28-as fej is, azt is felvesszük, hogy 100% korrekt legyen és javítsam a fej különbségből adódó előnyt.
Deltánál füles van, nem tudom összekötni a telóval úgy, hogy mi is kihalljuk a jó jelet. De ott a kolléga fogja hallgatni, és megkell bízzak benne, hogy ha azt mondja, hogy bomba a jel, vagy azt mondja, hogy felejtős már.

De korrekt sztori az volt, hogy egyáltalán nem akartunk lejárató videót csinálni egyik gépről sem, csak tisztábban látni. A haveromé az equ, és mondtam neki, hogy akár mi lesz, feltöltjük a youtubera. Megcsinálta vasárnap a dobozt, és küldött nekem egy videót, hogy 28.5 centin a kis krajcárra akkora a jele, hogy csak pislogtam... Azt válaszoltam neki, amit komolyan is gondoltam, hogy baszki az rohadt durva,akkor mindjárt ott vagyok beégni a magnummal, nem baj ez van :-) Aztan utánna derült ki, hogy átbaszott direkt, hogy szivasson, all metalba csinálta nekem a videót. Aztán élesben meg fordítva sült el a dolog :D

De igazból 3 dolog amit sztem nem árt ha megjegyzünk és én is nagyon megtanultam:
1. Akármilyen jó a géped, ha üres tóban horgászol, akkor is a gép lesz a szar... (vagy ha épp nincs szerencséd, azért is a gép a hibás) :-)
2. Akármilyen szar elavult bronzkori géped van, ha teli a tó hallal és szeded őket mint az állat, kurva jó a gépem gyerek.... :D
3. Tök mind1 hogy legjobb amerikai vagy legjobb magyar géped van, ha megvan írva a nagykönyvben, hogy azt a coint te neked kell megtalálni, úgyis te fogod felszedni. (de azért az egót és a lelket nyugtatja, hogy megtettem mindent azért, hogy szedjek)
a mérvadó teszthez tudom ajánlani a videón látható megoldást
https://www.youtube.com/watch?v=-xPhBEau82w&t=9stenen
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2018. október 8., hétfő 11:03
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: tenen » 2019. december 15., vasárnap 17:00

Na újabb visszavágóhoz érkeztünk. Úgy gondolom most már teljesen azonosak a hardware-es feltételek:

https://www.youtube.com/watch?v=ZSwLEv- ... e=youtu.be

Euqinox 800 28cm-es fejjel
Delta 30cm-es fejjel
Magnum 28cm-es fejjel

Egyenlőre ilyen gépeink vannak...Jó lenne egyszer egy deust is hozzá csapni a sorhoz...vagy bármi ami az élmezőnybe mozoghat.
Végeredmények a teszt végén cetlire felírva, oszt jóvan :DAvatar
Magnum Force
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2015. szeptember 13., vasárnap 16:21
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Magnum Force » 2019. december 15., vasárnap 17:21

tenen írta:
2019. december 15., vasárnap 17:00
Na újabb visszavágóhoz érkeztünk. Úgy gondolom most már teljesen azonosak a hardware-es feltételek:

https://www.youtube.com/watch?v=ZSwLEv- ... e=youtu.be

Euqinox 800 28cm-es fejjel
Delta 30cm-es fejjel
Magnum 28cm-es fejjel

Egyenlőre ilyen gépeink vannak...Jó lenne egyszer egy deust is hozzá csapni a sorhoz...vagy bármi ami az élmezőnybe mozoghat.
Végeredmények a teszt végén cetlire felírva, oszt jóvan :D
Ez jó. Most már nem lehet mondani, hogy a nagyobb fej miatt mélyebb.
Amikor a Magnumot vettem, mindenki azt pörgette, hogy nem lát mélyre. Nem gondoltam volna hogy egyszer mélység bajnok lesz még a Deltával szemben is. Kétségtelen, hogy az egyik legmélyebb gép lett a frissítés óta.
A gyakorlatban nagyon sok dolog számít, csak egyik tényező a gép tudása. És az ugyanolyan fontos, hogy tudod-e jól használni.Válasz küldése Előző témaKövetkező téma