Ranger67 írta:Előre is köszönet azoknak akik megosztották a az engedély megszerzésével kapcsolatos infókat, ugyanakkor engedjétek meg egy teljesen személyes és pragmatikus felvetést: Kinek van erre ideje? Aki dolgozik - és nem keveset - családja van az, hogy tud több órát csak az engedély megszerzéséhez szükséges adminisztrációval tölteni? Nyilván ha megélhetési vagyok remekül tudom így magam legalizálni és ez csak egy protokoll a foglalkozásom űzéséhez, persze nem gondolom, hogy az itt megnyilvánulok ilyenek lennének! Régen ha volt egy héten 2-3 órám lengettem és lőn jó, gyerek, kutya természet, történelem, persze szigorúan 1711-től. Hozzá teszem a gyerkőceim többre értékelik a szabadban való bóklászást a tabletnél, aki gyerekes tudja miről van szó. Azért jó, hogy van lehetőség ........ de ez nem túl reális, több óra adminisztráció és így sem borítékolt az eredmény.
Na hajrá fiúk csak lelkesen!
Szia
Aki megélhetési,az szerintem nem hajt az engedélyre.
Eddig is mentek,többen,éjjel,milliós gépekkel.
Sokszor többet tudnak a lelőhelyekről,mint maga a múzeum.
A régészeti osztály vezetőjével történt beszélgetés során elmondta,hogy voltak kint kunhalmoknál,
majdnem leültek.Nem ásás nyomok voltak,hanem munkagépekkel elhordták a halmokat.
Kis markoló,fel egy platósra,és valami nyugis helyen meg átnézték.

na ezek nem rohangálnak
tulajdonosi hozzájárulással.
Amúgy megjegyzem én is meló mellett próbálom lebonyolítani ezt az egészet.
Késő este nyomtatgatok,napközben próbálok telefonon felkeresni tulajokat,persze fülesen keresztül,nehogy a munka rovására menjen.
Tegnap előtt egy estig nyitva tartó postán ajánlva adtam fel levelet egy vidéki tulajnak,stb.
Itt is,dolog van ám,építőipar 1000rel,meló hétfőtől szombatig,család,gyerek,ház körüli,miegymás.
Szinte csak a vasárnapom szabad,de ha kijutok nem szeretnék 150es vérnyomással lengetni,nyugis séta helyett
figyelni mikor milyen autó közeledik.
Ezt az én idegeim már nem bírják.
Ha nem lenne járható ez az út,azt hiszem feladnám én is,bár mennyire is fájna.Nem tenném kockára mind azt,amit eddig elértem.
A találás öröme az ami hajt.
--kv--