A fórum a közeljövőben frissítésre kerül egy újabb, korszerűbb verzióra. Kisebb fennakadások előfordulhatnak emiatt.
Az új regisztrációk aktiválásához admin jóváhagyás is kell a spammerek miatt. Ezek külföldiek, tehát a regisztrációt megkönnyíti, ha a regisztrálandó névről vagy e-mailről látszik, hogy magyar. Akié mégsem lett aktiválva, esetleg sürgős, küldjön e-mailt!

Minelab

Fémkereséshez való eszközök
tibike
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 8:35
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: tibike » 2017. december 7., csütörtök 16:39

Na akkor már elkezdődött a nagy gyártás, jövő héten várható a cseheknél az első szállitás.....kb 80 - 100 db, de már többen előrendeltek, azok csak januárba lesznek intézve...... :lol:
Ezen a Győri akción már biztos a full verzió lesz, ha lesz.... :lol:

tibike
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 8:35
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: tibike » 2017. december 7., csütörtök 16:55

Az utólsó beszólásokhoz csak annyit, hogy már régebben valaki bedobta, hogy a volt szoci táborba disztribuált minden árú nem 100%....tehát alacsonyab minőségű....legutólag a kaja volt a probléma.....ez nekem mindig a fülembe van, és hallottam már több gyerektől ez a dumát.....szerintem ez az elektronikára is érvényes.....még csak pár napja van forgalomba a Pro 35-ös pinpointer, de a cseheknél már van hibás is....no nem tudom....valami igazság lehett benne....

ul69
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 497
Csatlakozott: 2015. július 1., szerda 18:48
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: ul69 » 2017. december 7., csütörtök 17:28

szerintem annyira nem kell kapkodni érte mert az első szériás cuccok sosem tökéletesek meg majd elmesélik talán azok akik már előrendelték h milyen..egész biztosan lesz pár eladó is belőle mert megijed a sok gombtól esetleg így olcsóbban megvehető szinte újonnan :D :D

Solidus
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2016. június 5., vasárnap 21:41
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: Solidus » 2017. december 7., csütörtök 18:20

Kivárjuk a jó időt, porfogónak drága, és ha nem kiforrott, nekem ugyan nem kell kiforratlan porfogó :D
Viccet odébbtolva, véleményem szerint nem lesz vele probléma, amiket a gyártó le mer írni illetve közölni, minden bizonnyal valós és nem valótlan állítások. Mindamellett hogy a Minelab vezeti a piacot az aranykereső detektorokkal, ezekből mára már horrornak tűnő számút eladtak, nem merik megtenni hogy gány munkát adjanak ki a kezükből.
Felőlem készülhet dzsungellakó törzseknél is. :)
Szerintem idejemúlt már az a teória miszerint egy adott vállalat anyaországán kívül gyártott eszközök / tárgyak nem olyan minőségűek mint azelőtt. Hiszti volt ez akkor is amikor a Minelab Írországba terjeszkedett, aztán páran kitalálták hogy az Ír Minelab Explorer sokkal jobb. :D Van egy minőségi elvárás ami alatt nem lehet teljesíteni és a minőséget szavatolja a név.
Bár nem témábavágó és kissé erős, de az Audi is gyárt autókat Győrben, mégsem a "jóvanazúgy" katagória mint mondjuk egy Lada gyárban Oroszföldön, hanem valós német minőség kerül ki a gyárból. Sőt több tucat cég dolgozik be az apró alkatrészek, dizájnelemek gyártásával, sokszor ezek az alig 8 általános iskolát végzett személyek kezéből kerülnek ki, mégis tudnak minőséget gyártani, mert megtanították őket s mert a munkája megköveteli. No de ez az autóipar, más tészta, csak próbáltam arra rámutatni hogy 2017ben már nem kell rettegni attól hogy egy márkanév alatt futó dolog jobb vagy rosszabb minőségű ha xy helyen készül.De ha mégis, akkor nézd a jó oldalát. Ha Észak-Koreában gyártanák, még grátisz rejtett előlapi kamerát és ujjlenyomatolvasó rendszert is kapnál a detektorba, esetleg az üdvözlőszöveg a nagyvezíír színes portréja lenne. 8-) :D (OFF: magyarföldön elérhető online frissítéssel narancs verzió is) :D

luckyotter
Százados
Százados
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2017. január 10., kedd 14:14
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: luckyotter » 2017. december 7., csütörtök 19:11

Udv!
Na hogy tovabb oregbitsem a marka hirnevet, elmeselem a pointereimmel kapcsolatos tapasztalataimat. Oke, tudom van erre masik topic.
De itt most a markarol van szo, amiert sokan sok penzt fizetnek.
Elso Pro-find 25 pointeremnek ugy orultem, hogy csak. Mert mar belegebedtem az asasba a nagysef miatt. Egybol furcsalltam, hogy tul erzekeny a godorben turkalaskor. Kisebb nyomasra jelzett allandoan. Jol megszoritottam es jelzett. Oke. Levettem az erzekenysegbol. Bolcs elorelatassal jol bevedtem a beazas ellen is, holott rajta van a dobozan, hogy eroteljes, vizallo kialakitasu. Amiben nem hittem. Nagyon keves elemet fogyasztott. Kb egy ev folyamatos kinlodas utan a harmadik elemnel megadta magat. Oke. Kereskedo. Postakoltseg. Egy honap. Uj pointer.
Meghokkento volt, hogy az uj pointer kifogastalanul mukodott. Sokkal jobb volt elodjenel. Kb a harmadik elemig es egy eves koraig. Akkor ugy dontott, hogy befejezi a munkat.
Mergemben vettem egy bevallottan kinai vizallo pointert, ami sokkal gyengebb a minelabnal, de mar kb ket eve mukodik gond nelkul. De meg egyszer nem kell ilyen csak a narancs ami.

tibike
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 8:35
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: tibike » 2017. december 7., csütörtök 19:29

Na most hiszitek vagy nem, de több forrásból információ szerint az utólsó 10 évben az elektronika gyártók feketén beraknak egy csippet, amelyik figyeli a konkrét gépet és egy idő után - vagy ledolgozott óra után elbaxa az egész műszert....nekem kb 4 év után bedöglöt mind a kettő notebookom - Acer meg a Hewlett Packard is.....olvastam, USában egy égőnek a 100-dik születés napját ünnepelték, és egy tüzoltó raktárba ég 100 éve - most rajta van 1000 óra - de ez be is tartja tiszteségesen, vagy még hamarább elmegy......ma nem az a lényeg hogy valami valamit kibirjon, de az, hogy forogjon a pénz, az áru, na meg a produkció....nem lehet hogy egy hűtőszekrény éljen 30 évet, mert akkor nem vásarolnának minden 5 évbe újatt.....és a válalat befucsolna.....ha elnézem az öreg Skodákat, hogy ma is működnek, és a roncs telepen 5 éves kocsik, alig fogja a rozsda, de ott van...... :D

Avatar
Együgyű Károly
Százados
Százados
Hozzászólások: 87
Csatlakozott: 2015. június 26., péntek 23:00
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: Együgyű Károly » 2017. december 7., csütörtök 19:41

tibike írta:Na most hiszitek vagy nem, de több forrásból információ szerint az utólsó 10 évben az elektronika gyártók feketén beraknak egy csippet, amelyik figyeli a konkrét gépet és egy idő után - vagy ledolgozott óra után elbaxa az egész műszert....nekem kb 4 év után bedöglöt mind a kettő notebookom - Acer meg a Hewlett Packard is.....olvastam, USában egy égőnek a 100-dik születés napját ünnepelték, és egy tüzoltó raktárba ég 100 éve - most rajta van 1000 óra - de ez be is tartja tiszteségesen, vagy még hamarább elmegy......ma nem az a lényeg hogy valami valamit kibirjon, de az, hogy forogjon a pénz, az áru, na meg a produkció....nem lehet hogy egy hűtőszekrény éljen 30 évet, mert akkor nem vásarolnának minden 5 évbe újatt.....és a válalat befucsolna.....ha elnézem az öreg Skodákat, hogy ma is működnek, és a roncs telepen 5 éves kocsik, alig fogja a rozsda, de ott van...... :DItt van amiről a Tibike ír konkrétan, nem rövid, de megéri megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=lJ_5OyF6uOM

Amúgy meg a kábel a vizi keresőzés miatt (ugye annak is jó az új minelab gép) sokkal jobb, mint a dróttalan deus... amit ugye lehet pótolni, de nem igazán szuper (zajos), minden féle pótdróttal (a gyárival is, ami amúgy igen gyenge konstrukció...)
Az, hogy kívül csak úgy "lötyög" egy kissé gagyisztikus hatást kelt (oda kell szigszalagozni több ponton az 1000 eurós gépet :mrgreen: ). Remélem legalább vmi jó fajta lágy, de strapabíró drót lesz, mint egy Deltáé vagy Magnumé ;)

Avatar
Marlow
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2015. július 5., vasárnap 11:07
Tartózkodási hely: Itt és másutt !
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: Marlow » 2017. december 8., péntek 19:42

Üdv.
Figyelemmel kísérem a beszélgetést.. Egyre jobban érdekel engem is a gép valós teljesítménye. Főleg a mélység apró dolgokra és szűrése !

Ehhez az általam kiragadott mondathoz szeretnék baráti hangvételű (egyben magán jellegű (saját tapasztalatom alapján) hozzászólásom fűzni)

"...a minőséget szavatolja a név."
A minőség is ugyan szavatolhatja a nevet de fordítva már napjainkban ez többségében nem igaz. Régen az volt ,tény. A név egy idő után (piac és profit gazdálkodás miatt) nem fogja ezt igazolni ill biztosítani BIZONYOS TERMÉKEKNÉL HOSSZÚTÁVON. TISZTELET A KIVÉTELNEK mert ahogy olvashattuk vannak most is szerencsére kivételek ! Ez erősen össze függhet azzal is ,hogy egy adott, jól működő márka vagy elektronikai cég az olcsóbb előállítás és össze szerelés miatt ,hogy pénzt spóroljon/vagy nyerjen valami harmad világbéli helyre költözteti a gyárát Európából vagy más fejlet/tebb országból és ott beidom.. akarom írni betanított munkásokkal fogja a termelést vagy rész össze állítást végeztetni , esetleg valami leány vállalatot hoz létre ott .Természetesen '"változatlan minőségben'" fogja továbbra is biztosítani az előállított termékeit, ahogy az a marketing szlogenekben is lenni szokott :D a valóságban ez nem igen mutatkozik a felhasználóknál akik ragaszkodnak ,vagy megbízhatónak tartanak egy adott régóta bevált márka típus családban. Tapasztalni fogják, közvetetten vagy közvetlenül ,hogy valami megváltozott a régihez képest.

PL. igaz ,sarkalatos ,nem ide vágó rút példa de gondoljunk itt a régi híres sport cipőkre. Amióta távol-kelti sufnikban vagy épp a konténer hajókban rakják össze a márkás cipőt ,azóta valamiért 2-3 évente újat lehet venni. Míg régen akár 6 vagy több aktívan felhasznált évet is kibírt egy pár cipő.

Öregebb motorosok biztos emlékeznek a Tisza cipőre :) Nálam van egy pár, már használtan hozzám került kb 35 éves Tisza cipő ami ,mai napig bírja a terep futást.Tény ,hogy van nála kényelmesebb is.... :(

Én 11éve nap mint nap dolgozok bizonyos , részben elektronikus készülékekkel is, ill azok elektromos vezérlő panelrészével.. Nos. márka nevet nem említek. Kiragadok itt egyet a sok közül, amióta a Robert B..Főnök át tette a gyártó helyét a vörös félhold országába és a közel távol-keletre teljes egészében, azóta rejtélyes oknál fogva több elektromos dolog hibásodik meg készülékeiben mint azelőtt míg bizonyos részalkotó elektronikus részeit máshol gyártottak.. Már a fal fúrójuk se olyan jó mint régen :D

De lehet csak én vagyok balszerencsés és csak nálam romlik el sok dolog pár év múltán amit a közel távol-keleten gyártottak. :D Jelzem még egyszer ez csak az én magán szuvenír véleményem, észrevételem ,tapasztalatom amit senki nem kérdett. Ne tántorítson el vagy befolyásoljon ez senkit semmitől.

Ettől eltekintve pozitív példa is van. Jómagam is használok évek óta sikeresen és meglepő módon jól működő elektromos dolgokat amiket Taiwan vagy akármilyen más vietkong országban raktak össze. Ezek tényleg átlag felüli árat is képviselnek de azok eddig jól ellátják a funkciójukat és bírják a munkás ,proli kezek különböző hatásait...

Remélem ez a gép is ilyen lesz, és bírja a gyűrődéseket hosszú távon minden téren.
Viszont ahogy előttem is szóltak , megvárom mások tapasztalatát azért :D :D
Csak is a Delta és a Cobra adhat neked erőt és mindent lebíró akaratot

zoli87
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 409
Csatlakozott: 2015. július 14., kedd 19:47
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: zoli87 » 2017. december 13., szerda 7:01

Üdv!Lehetőségem van beszerezni jó áron egy minelab musketeer advantage-t.Mik a tapasztalatok vele?Minden infó érdekelne róla.Egy cobra mellé èrkezne vendéggépnek :) Melyik jobb?cobra vs musketeer?

Solidus
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2016. június 5., vasárnap 21:41
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: Solidus » 2017. december 13., szerda 7:47

Sziasztok
Megérkezett a youtubera az egyik első értékelhető "bevetés" alatt készült videó ahol jól hallható hogy az adott mélységben az adott tárgyra milyen jelzéseket ad a gép. Azért gondolnám első értékelhető videónak mert háttérzaj gyanánt nem csipog bele más fémkereső és nem dumál bele a videóba még 10 másik ember. Lereagálnám. Van benne néhány igen meggyőző találat, itt főképp a mélységre célzok. Úgy tűnik ennek a gépnek az egyik fő erénye hogy a mélyebben lévő apróságokat is stabilan jelzi, mindenféle vasas benyekegés nélkül. Egyes gépek ugyan be-be csippannak a mélyebben lévő, nem megfelelő szögben álló tárgyakra, de valódi keresős körülmények között az ilyen jelzésre az ember fia nem figyel, tehát tovább megyünk rajta. A másik véglet amikor nagyon halk jelzést kapunk az ilyen tárgyakról (itt főképp a finom analog gépekre gondolok), fejhallgató nélkül, vagy több órás, kimerítő keresőzés után ezen is könnyedén átfuthatunk. Az utolsó szituáció, amikor a gép ezt a tárgyat ugyan jelzi, de teljesen bevasazza, ez miatt szintén átfutunk rajta. Ha műszer(eket)t kell említeni ami hasonlóan jól jelzi az apró tárgyakat, akár élén is, vagy rossz szögben állva, némileg vasas közegben, az a Magnum és úgy tűnik az Equinox. Ugyan nem méterről szedte az érméket és apróságokat, de valljuk be, a videón néhány tárgy jellegéből adódóan igen jó mélységből került ki. Az már csak mellékes hogy az időjárási körülmények nem éppen keresőzésre alkalmasak és jó szemléltetésre sem, de hiába, tél van, ott éppen már fagy és hó is. A videóhoz német nyelvtudás előnyt jelent, a keresős srác jól kommentálja a történéseket, de eléggé egyértelmű szituációk.
https://www.youtube.com/watch?v=KCDlUUEqIto
Az nyilvánvaló hogy itt nem konkrét, különböző mélységben beásott tárgyakról készült deeptest bemutató videó készült hanem valós viszonyok között, földben található ismeretlen tárgyak megkeresésére irányuló felvétel, de jól szemlélteti a mélységet is. Mint ahogy hallhattuk, minden jelzés teljesen erős, ásható jelet mutatott, nyilván gyengébb, de értékelhető jelzéssel mélyebbről is. Nem isteníteni akarom, egy-egy videóból nem szűrhetünk le teljes valóságot fedő feltételezések, de az eddigi bemutató videókhoz képest ez a felvétel már megközelíti a valódi keresőzés körülményeinek fogalmát, mindenféle meggyőző marketing duma nélkül.

Avatar
norman
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 458
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 18:48
Status: Online

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: norman » 2017. december 13., szerda 9:33

solidus írta:Sziasztok
Megérkezett a youtubera az egyik első értékelhető "bevetés" alatt készült videó ahol jól hallható hogy az adott mélységben az adott tárgyra milyen jelzéseket ad a gép. Azért gondolnám első értékelhető videónak mert háttérzaj gyanánt nem csipog bele más fémkereső és nem dumál bele a videóba még 10 másik ember. Lereagálnám. Van benne néhány igen meggyőző találat, itt főképp a mélységre célzok. Úgy tűnik ennek a gépnek az egyik fő erénye hogy a mélyebben lévő apróságokat is stabilan jelzi, mindenféle vasas benyekegés nélkül. Egyes gépek ugyan be-be csippannak a mélyebben lévő, nem megfelelő szögben álló tárgyakra, de valódi keresős körülmények között az ilyen jelzésre az ember fia nem figyel, tehát tovább megyünk rajta. A másik véglet amikor nagyon halk jelzést kapunk az ilyen tárgyakról (itt főképp a finom analog gépekre gondolok), fejhallgató nélkül, vagy több órás, kimerítő keresőzés után ezen is könnyedén átfuthatunk. Az utolsó szituáció, amikor a gép ezt a tárgyat ugyan jelzi, de teljesen bevasazza, ez miatt szintén átfutunk rajta. Ha műszer(eket)t kell említeni ami hasonlóan jól jelzi az apró tárgyakat, akár élén is, vagy rossz szögben állva, némileg vasas közegben, az a Magnum és úgy tűnik az Equinox. Ugyan nem méterről szedte az érméket és apróságokat, de valljuk be, a videón néhány tárgy jellegéből adódóan igen jó mélységből került ki. Az már csak mellékes hogy az időjárási körülmények nem éppen keresőzésre alkalmasak és jó szemléltetésre sem, de hiába, tél van, ott éppen már fagy és hó is. A videóhoz német nyelvtudás előnyt jelent, a keresős srác jól kommentálja a történéseket, de eléggé egyértelmű szituációk.
https://www.youtube.com/watch?v=KCDlUUEqIto
Az nyilvánvaló hogy itt nem konkrét, különböző mélységben beásott tárgyakról készült deeptest bemutató videó készült hanem valós viszonyok között, földben található ismeretlen tárgyak megkeresésére irányuló felvétel, de jól szemlélteti a mélységet is. Mint ahogy hallhattuk, minden jelzés teljesen erős, ásható jelet mutatott, nyilván gyengébb, de értékelhető jelzéssel mélyebbről is. Nem isteníteni akarom, egy-egy videóból nem szűrhetünk le teljes valóságot fedő feltételezések, de az eddigi bemutató videókhoz képest ez a felvétel már megközelíti a valódi keresőzés körülményeinek fogalmát, mindenféle meggyőző marketing duma nélkül.

Teljesen pártatlanul de én nem estem ettől hasra.Semmi extra nincs a videóban.Egy jó mély gödör alján egy szép nagy ezüst mindjárt az elején.Aztán meg jó jel,ásás, vágás a videóban és egy érme a kiásott földlabda oldalában beragadva?Van azért ebben is egy két ferdítés.Mint ahogyan bármilyen más gépnél is.
Deus Lite

totya
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 48
Csatlakozott: 2015. november 12., csütörtök 12:07
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: totya » 2017. december 22., péntek 21:30

Sziasztok!

Van infótok, hogy mikortól lehet megvenni az új minelabot?
Ill. Euróbában hol lehet a legolcsóbban megvenni a CTX-et?

Köszi

tibike
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 8:35
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: tibike » 2017. december 23., szombat 8:00

totya írta:Sziasztok!

Van infótok, hogy mikortól lehet megvenni az új minelabot?
Ill. Euróbában hol lehet a legolcsóbban megvenni a CTX-et?

KösziNem szeretnélek elriasztani, de a CTX-be azért nem mennék bele....de ha már igen, itt van három is, használt....

https://www.sbazar.cz/hledej/detektor%20kovu

Ha az új Equinoxra gondolsz, csak január végén lessz.....

totya
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 48
Csatlakozott: 2015. november 12., csütörtök 12:07
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: totya » 2017. december 23., szombat 9:17

tibike írta:
totya írta:Sziasztok!

Van infótok, hogy mikortól lehet megvenni az új minelabot?
Ill. Euróbában hol lehet a legolcsóbban megvenni a CTX-et?

KösziNem szeretnélek elriasztani, de a CTX-be azért nem mennék bele....de ha már igen, itt van három is, használt....

https://www.sbazar.cz/hledej/detektor%20kovu

Ha az új Equinoxra gondolsz, csak január végén lessz.....Köszi! Azért kiváncsi lennék rá, hogy miért nem mennél bele?! (nekem volt már, és szeretnék is :P )
Amúgy azt elfelejtettem írni, hogy új ctx-re gondoltam az áfa miatt, vagy ha jó állapotú használt akkor azért olcsóbban mint az új áfa nélkül. ;)
A Noxnál Zsolnán jó árú, de elvileg csak februárban jön szállítmány hozzá.

Ja és az Equinoxra gondoltam. Valahol olvastam a december 19-et, azért kérdem, hogy akkor mi is az álláspont. De már láttam a Minelab honlapon a januárt később én is.

luckyotter
Százados
Százados
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2017. január 10., kedd 14:14
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: luckyotter » 2017. december 23., szombat 22:37

totya írta:
tibike írta:
totya írta:Sziasztok!

Van infótok, hogy mikortól lehet megvenni az új minelabot?
Ill. Euróbában hol lehet a legolcsóbban megvenni a CTX-et?

KösziNem szeretnélek elriasztani, de a CTX-be azért nem mennék bele....de ha már igen, itt van három is, használt....


Udv!

https://www.sbazar.cz/hledej/detektor%20kovu

Ha az új Equinoxra gondolsz, csak január végén lessz.....Köszi! Azért kiváncsi lennék rá, hogy miért nem mennél bele?! (nekem volt már, és szeretnék is :P )
Amúgy azt elfelejtettem írni, hogy új ctx-re gondoltam az áfa miatt, vagy ha jó állapotú használt akkor azért olcsóbban mint az új áfa nélkül. ;)
A Noxnál Zsolnán jó árú, de elvileg csak februárban jön szállítmány hozzá.

Ja és az Equinoxra gondoltam. Valahol olvastam a december 19-et, azért kérdem, hogy akkor mi is az álláspont. De már láttam a Minelab honlapon a januárt később én is.


Udv!

Erdekes a NOX-nal minden joaru. Pl Etrac 1000 € korul valaszthato fejjel.

Solidus
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2016. június 5., vasárnap 21:41
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: Solidus » 2017. december 24., vasárnap 10:09

Üdv.
A noxot ajánlom meleg szívvel, illetve még egy oldalt, http://www.detektory-kovov.sk/ .
Magyarországon irreálisan drága minden fémkereső és tartozék. Nem feltétlen a kirívóan, eszetlenül, indokolatlanul magas áfa miatt, hanem mert mohók a forgalmazók. Nagy profitot, rögtön, hamar. Ha vesszük a minelab equinox 600-at, az a detektor kovov oldalon átváltva durván 200.000-Ft-205.000-Ft, míg magyarba ez 234.900-Ft illetve a másik magyar forgalmazónál 249.000-Ft !!!! Vegyünk még egy példát: goldmaxx powerre itthon 90.000-Ft az ultimate fej, felvidéken 42.000-Ft, és még lehetne hosszan sorolni a listát... Egy posta szlovákiából kb. 2-3-nap futárral és nincs több 10, max 15 euró.... Bulgáriából vettem fémkeresőt, 12 euró volt a postadíj a forgalmazótól...
Még a 120-150 ezres kategóriákban is átlagba minimum 20-50 ezres közötti eltérések is vannak a felvidéki, szlovák forgalmazókhoz képest. Éppen minap kerestem magamnak egy deus szárra való műanyag kartámaszt. Az egyik üzletben, magyar forgalmazó akiről csak jó szívvel tudok nyilatkozni (árak terén már nem igazán) 5.990-Ft, egy másik magyar forgalmazónál ugyanez már 14.990-Ft! Ez nem egyedi eset!
Azt is érdemes megemlíteni hogy kedvezményes árú bővített fémkereső szettek, ajándékok, komoly akciók szintén csak Magyarországon maradnak el.
Vannak Magyarországban is jó árakon dolgok, de nagyon ajánlott körbenézni főleg nagy értékű kereső vásárlása esetén!
Azt hülyeségnek tartom hogy egy xp, minelab, stb. nevesebb fémkereső meghibásodása esetén ne foglalkozzanak, ne intézzék neked a garanciális ügyeket, legyél bárhol. Ugyanis minden országban vannak hivatalos! és ez nagyon fontos, hivatalos! forgalmazók, szervizháttérrel akik intézik a garanciális kategóriába eső detektorok ügyét. Nyilván ehhez kell egy garancialevél. Eben-guba hol hibásodott meg a műszered, ha cserélni kell vagy ha küldeni kell javítani azt úgy sem a hivatalos forgalmazó fizeti hanem az Xp mivel övé a felelősség. Ezért hivatalos forgalmazó a hivatalos forgalmazó. Egyebek mellett ha nem így lenne, bár kétlem, sincs nagy probléma, majd minden szlovák forgalmazó beszéli a magyart, ha mégsem az angolt biztosan és emellett nagyon rugalmasak. Szerencsére nem sűrűn hibásodnak meg műszerek.

tibike
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 8:35
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: tibike » 2017. december 24., vasárnap 10:29

solidus írta:Üdv.
A noxot ajánlom meleg szívvel, illetve még egy oldalt, http://www.detektory-kovov.sk/ .
Magyarországon irreálisan drága minden fémkereső és tartozék. Nem feltétlen a kirívóan, eszetlenül, indokolatlanul magas áfa miatt, hanem mert mohók a forgalmazók. Nagy profitot, rögtön, hamar. Ha vesszük a minelab equinox 600-at, az a detektor kovov oldalon átváltva durván 200.000-Ft-205.000-Ft, míg magyarba ez 234.900-Ft illetve a másik magyar forgalmazónál 249.000-Ft !!!! Vegyünk még egy példát: goldmaxx powerre itthon 90.000-Ft az ultimate fej, felvidéken 42.000-Ft, és még lehetne hosszan sorolni a listát... Egy posta szlovákiából kb. 2-3-nap futárral és nincs több 10, max 15 euró.... Bulgáriából vettem fémkeresőt, 12 euró volt a postadíj a forgalmazótól...
Még a 120-150 ezres kategóriákban is átlagba minimum 20-50 ezres közötti eltérések is vannak a felvidéki, szlovák forgalmazókhoz képest. Éppen minap kerestem magamnak egy deus szárra való műanyag kartámaszt. Az egyik üzletben, magyar forgalmazó akiről csak jó szívvel tudok nyilatkozni (árak terén már nem igazán) 5.990-Ft, egy másik magyar forgalmazónál ugyanez már 14.990-Ft! Ez nem egyedi eset!
Azt is érdemes megemlíteni hogy kedvezményes árú bővített fémkereső szettek, ajándékok, komoly akciók szintén csak Magyarországon maradnak el.
Vannak Magyarországban is jó árakon dolgok, de nagyon ajánlott körbenézni főleg nagy értékű kereső vásárlása esetén!
Azt hülyeségnek tartom hogy egy xp, minelab, stb. nevesebb fémkereső meghibásodása esetén ne foglalkozzanak, ne intézzék neked a garanciális ügyeket, legyél bárhol. Ugyanis minden országban vannak hivatalos! és ez nagyon fontos, hivatalos! forgalmazók, szervizháttérrel akik intézik a garanciális kategóriába eső detektorok ügyét. Nyilván ehhez kell egy garancialevél. Eben-guba hol hibásodott meg a műszered, ha cserélni kell vagy ha küldeni kell javítani azt úgy sem a hivatalos forgalmazó fizeti hanem az Xp mivel övé a felelősség. Ezért hivatalos forgalmazó a hivatalos forgalmazó. Egyebek mellett ha nem így lenne, bár kétlem, sincs nagy probléma, majd minden szlovák forgalmazó beszéli a magyart, ha mégsem az angolt biztosan és emellett nagyon rugalmasak. Szerencsére nem sűrűn hibásodnak meg műszerek.Ezzel csak egyetérteni lehett, aláírom solidus minden szavát, csak még hozzátenném, hogy a detektory kovov ugyan olyan viszont eladó a Lovec pokladu-nak, mind a vakond oldala, tehát itt is meg lehett venni, és akkor magyar - cseh garanciával van minden kereső - aki már megijedt, hogy külföldön vásároljon....és szerintem mind a kettőnél lehett az árakról dumálni... :D

zoli87
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 409
Csatlakozott: 2015. július 14., kedd 19:47
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: zoli87 » 2017. december 24., vasárnap 11:18

Sajnos így van.Drága itthon minden.Mikor golden mask 5-öt kerestem itthon 205.000ft lett volna 2 év garival.Bulgáriából megrendeltem,szállítással is 140.000ft alatt maradtam és 5 év garanciával.A kellydetectoron a legolcsóbbak ha jól láttam az equinoxok.A 600-as átszámolva 170.000ft.

tibike
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 8:35
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: tibike » 2017. december 24., vasárnap 11:33

zoli87 írta:Sajnos így van.Drága itthon minden.Mikor golden mask 5-öt kerestem itthon 205.000ft lett volna 2 év garival.Bulgáriából megrendeltem,szállítással is 140.000ft alatt maradtam és 5 év garanciával.A kellydetectoron a legolcsóbbak ha jól láttam az equinoxok.A 600-as átszámolva 170.000ft.Na azért itt is külömböztetni kel, hogy az eladó EU vagy nem EU....emerikából - hiába a legolcsóbb, még hozzá kel számolni az AFÁ-t meg a nem olcsó vám adót....tehát a cél összeg sokkal több lehet...DE ha EU országból rendelsz, akkor csak a pósta érdekes, az árba már minden benne van.... :clap:

zoli87
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 409
Csatlakozott: 2015. július 14., kedd 19:47
Status: Offline

Re: Minelab

HozzászólásSzerző: zoli87 » 2017. december 24., vasárnap 12:29

Gondoltam,hogy több lesz az vám meg stb.Csak ott kint annyi na :) De a golden masknál azért van különbség nem is kicsi.


Vissza: “Fémkeresők, fémkereső tartozékok, kellékek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég