Kép
Hírek:
-A MAGNUM ezentúl új, jelentősen továbbfejlesztett szoftverrel működik. Részletek és videók a MAGNUM témánál és a videógalériában.

-A fórum frissítésre került a legújabb verzióra.
-Az új regisztrációk aktiválása a továbbiakban e-mailen keresztül történik, mivel új, igen hatékony spammerszűrőt kapott a fórum. Ez a regisztráló adatait a stopforumspam.com számára elküldi ellenőrzésre.
-Fontosabb fórum újdonságok: Postimage gyors képfeltöltés hozzászólásnál, Youtube galéria (Videos, fenn), közösségi megosztás.

Fémkereső fejlesztés

Fémkereséshez való eszközök
Avatar
Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2015. június 26., péntek 18:41
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
Status: Offline

Fémkereső fejlesztés

Hozzászólás Szerző: Feri » 2019. július 8., hétfő 19:40

Sok ötletet, javaslatot kapok, fémkereső fejlesztésre.

Ide várom, hogy ki mit szeretne, milyen új fémkeresőt fejlesszek.
Elsőnek egy viszonylag egyszerűbb (a MAGNUM-hoz képest) műszerre gondoltam, aminek kevés kezelőszerve van és mechanikailag a MAGNUM-hoz hasonló felépítésű, különös tekintettel a keresőfejek alakjára és súlyára.
A COBRA fémkereső új verzióját is sokan kérik. Az a műszer, amit korábban már elkészítettem, nem kerül már gyártásba, de lehet szó ennek egy korszerűbb verziójáról.

Amilyen új számítástechnikai "kütyük" vannak és fémkeresésen kívül még hasznosak lehetnek és kísérletezek is velük:
-Kapacitív nyomógombok:
Ez azért is érdekes, mert ezek gyakorlatilag tönkretehetetlenek. Arra gondoltam, hogy mivel az érintőképernyő fémkeresés közben nem igazán használható, lehetne a különálló nyomógombok helyett a műszer kijelzője alatt egy érintősáv, ami hüvelykujjal elérhető. Ez pl. lehetne középen és a két szélen megérintve három "nyomógomb". Pl. az egyik a tűpont gomb. De tudhat mozdulatokat is érzékelni, pl. balról jobbra húzva az ujjat növel valamit (érzékenységet, hangerőt), jobbról balra csökkent, középről jobbra vagy balra húzva is állít valamit, stb.
-Rádiós kommunikáció. Vagyis Bluetooth kommunikáció fejhallgatóval, illetve telefonnal, PC-vel, táblagéppel. Ez fontos.
-Qi töltés. Ez is feljlesztés alatt van. Pontosabban már mások már kifejlesztették, csak adaptálni kell a fémkeresőkhöz.
Ez lehet akár WiFi is - de csak korlátozott ideig, mert nagy energiafogyasztású. Folyamatos üzemre a Bluetooth Low Energy változata a nyerő.
-GNSS, vagyis helymeghatározó modul. A GPS-en kívül van még két másik működő rendszer is. Ez lehet differenciál is, tehát nagyon pontos.
-Gyorsulásmérő. Ez a keresőfej pozíciójának és sebességének érzékelésére jó. Pl. a lengetés szélén keletkező fals jelek ellen, ütődés érzékelésére, illetve GNSS mellett nagyon pontosan felmérhető az átkeresőzött terület. És adatgyűjtővel kombinálva geofizikai térkép készítésére is alkalmas a talaj jellemzői alapján.


www.metaldetector.hu

luckyotter
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2017. január 10., kedd 14:14
Status: Offline

Re: Fémkereső fejlesztés

Hozzászólás Szerző: luckyotter » 2019. július 8., hétfő 22:50

Üdv!
Szerintem egy gyors vezeték nélküli átviteli megoldással a fej és az a vezérlömodul között a Magnum multifrekvenciás üzemmódjával kurrens terméket tudnál alkotni. Ha az xp piacra dobna egy ilyen Deust, a Minelab lehúzhatná a rolót.kuruzslo
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2015. szeptember 26., szombat 23:36
Status: Offline

Re: Fémkereső fejlesztés

Hozzászólás Szerző: kuruzslo » 2019. július 25., csütörtök 13:02

Üdvözletem!

A gyorsulásmérővel kapcsolatban lenne egy ötletem, aminek a megvalósulása főleg a kezdőknek lenne nagy segítség. Opcionálisan bekapcsolható funkcióra gondoltam, ami figyelné a lengetés sebességét és figyelmeztetne, ha túl gyorsan vagy lassan leget valaki, nyilván ennek a mértékét a gyártó be tudná állítani mi az ideális a gépnek. Így hamar megtanulnák azok akiknek a gép új és ez hamar rutinná válna, így ki lehetne kapcsolni, ha már nem kell. Ha az aktuális verzió változna (pl. gyorsul a gép jelfeldolgozása) , agártó verziónként meg tudná határozni az ideális használhatósági sebességet.Válasz küldése Előző témaKövetkező téma