DX - 1000 fémkereső

Leírás:

DX-1000 Ez egy viszonylag egyszerűbb készülék, egyszerűbb kivitelben.
Alkalmas  fémtárgyaknak a föld felszínén, a föld alatt, vagy bármely nem mágnesezhető anyagban való érzékelésére és helyének meghatározására.
A műszer a fémtárgyakat a keresőtekercs induktivitásának megváltozása alapján érzékeli PLL hurok segítségével.
Közepes fémválasztó képességgel rendelkezik ami azt jelenti, hogy a felületüköz képest vastagabb anyagú vasakat (pl. vasszög) jól képes megkülönböztetni a nem mágneses fémektől, de egy söröskupakot már inkább csak élével, konzervdobozt nem.
A kijelzés beépített mutatós műszerrel és a csatlakoztatható fejhallgatóval történik, a műszer jobbra való kitérése, ill. a hangmagasság növekedése jelzi a nem mágnesezhető fém jelenlétét. Mágneses anyagoknál a kijelzés fordított.
A készülék maximum 1 m mélységig használható nagyobb fémtárgyak esetén. Kisebb tárgyakat kb. 30 cm mélységig lelhetünk meg vele, pl. egy tízfillérest 20 cm-ről már képes kimutatni legérzékenyebb állásban levegőben, vagy igen jó minőségű talajban.
A fémtárgy helye 2-3 cm-es pontossággal határozható meg a talaj felszíne közelében. Némi gyakorlattal a tárgy mérete és mélysége is megbecsülhető.
A készülékre a fémeken kívül csak az esetleg a talajban található ferromágneses fémsók gyakorolnak hatást a. A talaj hatásait kiszűrő áramkörrel nem rendelkezik így ez a jelenség csökkenti az érzékenységet és nagyobb odafigyelést kíván.
A műszer könnyű és kartámaszos, teleszkópos nyéllel rendelkezik.
Tápellátás: egy db. 9 V-os telep
Fogyasztás: kb. 10 mA
Keresőtekercs átmérője: 25 cm
Tömeg: 1,2 kg