VISSZA

A honlapon található fémkeresők listája és rövid leírása.
A műszerekkel kapcsolatos magyar felhasználói tapasztalatok, vélemények a honlap fórumában olvashatóak.

Garancia
A fémkeresőkre 3 év garanciát vállalunk!.

MAGNUM
Részletes leírás

A MAGNUM fémkereső a legújabb, multifrekvenciás, nagy sávszélességű rendszer technológiát (az NSR-t) használja a fémek talajban való megtalálásához és azonosításához. Ez a rendszer akár 50 frekvencián fésüli át egyszerre a talajt, és azokon a frekvenciákon érzékeli az adott fémtárgyat, amelyekre az a legjobban reagál.
A MAGNUM az NSR technológia és a digitális technika előnyeit a fémkeresésre legjobban bevált DD keresőfejjel ötvözve különösen hatékony szerszám a kutató kezében kézi keresőként.
Egyben kiemelkedően érzékeny mélykereső műszer is a BRUTUS szondával felszerelve.

COBRA

COBRA

Részletes leírás
Rövid leírás:
A közismert COBRA kiemelkedően érzékeny műszer, az egyik legérzékenyebb fémkereső . Négy kereső üzemmóddal rendelkezik, így különféle célokra optimalizálható a működése a felszíni érmézéstől a mélységi keresésig és tűpont funkcióval is el van látva. Az üzemmódokon belül valódi all metals és szemétkiszűréses működés is választható. Így egyetlen műszer alkalmas több, különféle módon specializált fémkereső feladatainak ellátására.. Teljesítménynövelő fokozatot is tartalmaz.
DD keresőfejjel felszerelt.
A műszer arra lett kifejlesztve, hogy a normál keresőzés mellett a fémkeresővel már átkutatott lelőhelyeken is eredményesen alkalmazható legyen. A tapasztalatok alapján kiválóan alkalmas is az ilyen lelőhelyeken való keresésre (és találásra).
Beépített nagyteljesítményű Ni-MH akkumulátor biztosítja a tápellátást.
VLF+ rendszerű, háromféle slow motion, non-motion + pinpoint* üzemmód.

SILVER STAR

SILVER STAR

Részletes leírás
Ez a készülék már nincs gyártásban! Beszerezni használtan lehet, illetve házilag is megépíthető.
Rövid leírás:
A Silver Star viszonylag egyszerű, olcsó és könnyen használható készülék az átlagosnál jóval magasabb érzékenységgel. Érzékenysége a non-motion elvből következően kevésbé csökken a mélységgel, mint a többi fémkeresőé és olyan helyeken is jól használható ahol a műszert nincs mód normál tempóban lengetni.. Ellőbi különösen népszerűvé teszi a hadszíntér-kutatók között, utóbbi tulajdonsága miatt vízi keresésre is sokan használják. Emiatt a műszerdoboza levehető és hosszú kábellel van ellátva. Az újabb példányok már a Cobránál is bevált és elnyűhetetlennek bizonyult fejkábellel készülnek. Igen nagy dinamikatartományú kijelzés jellemzi még, ami a tárgyak behatárolásánál, mélységbecslésénél és követésénél igen hasznos.
Három üzemmódja van: all metals kereső, ugyanez a ferromágnesességet érzékelő diszkriminátor áramkörrel, valamint egy, a hagyományos non-motion műszerek működésének megfelelő üzemmód.
Nyolc ceruzaelemmel működik.
VLF TR IB-GEB rendszer, non motion*.

ORIONORION
Részletes leírás
Ez a készülék már nincs gyártásban, mivel időközben kifejlesztésre került egy hatékonyabb és olcsóbb mélykereső, a MAGNUM a BRUTUS szondával.  ORION fémkeresőből beszerezni használt példányokat lehet.
Rövid leírás:
Az ORION fémkereső az ún. mélykereső műszerek közé tartozik, vagyis elsősorban mélyebben fekvő, nagyobb fémtárgyak felderítésére való. Mikroprocesszoros készülék digitális jelfeldolgozással.
A hasonló készülékek többségénél érzékenyebb és jóval olcsóbb.
A gyakorlati használat során lényegesen, akár többszörösen drágább és érzékenyebb műszereknél is hatékonyabbnak bizonyult !
Pulzusindukciós (PI) rendszerű.
Beépített nagy teljesítményű Ni-MH akkumulátorról működik.

* Működési elvek:

-VLF: nagyon alacsony frekvencia. A VLF műszerek alacsony frekvenciájú elektrmágneses tér segítségével érzékelik a fémtárgyakat.
-TR: adó-vevő
-IB: induktív híd típusú kereső fej
Fenti elveken alapul a komolyabb fémkeresők túlnyomó többségének működése.
-GEB: földhatás kiegyenlítés
Ez megfelelő beállítás mellett lehetővé teszi, hogy a műszer a talajt ne érzékelje és így a levegőben mérhető érzékelési távolságok ne legyenek kisebbek a talajban, viszont a diszkrimunáció mélysége ettől még talajfüggő marad.
-VLF+ : a VLF TR IB-GEB rendszer továbbfejlesztett változata, amely DD keresőfejhez lett kifejlesztve.
-non motion: a fémkereső a fémtárgy közelségétől függő jelzést ad akkor is, ha a keresőfejet nem mozgatjuk
-slow motion: a fémkereső csak akkor jelez, ha a kereső fejet mozgatjuk
-pinpoint: kiegészítő non-motion üzemmód a fémtárgy pontos helyének behatárolására slow motion műszereknél
-PI: impulzusindukció (Pulse Induction), az ilyen műszerek elektromágneses impulzusokkal érzékelik a fémtárgyakat. Az ún. "keretes" mélykeresőkre jellemző ez a működésmód.

Keresőfejek
A keresőfejek leírása.
Keresőfejek