Kép
Hírek:
-A MAGNUM ezentúl új, jelentősen továbbfejlesztett szoftverrel működik. Részletek és videók a MAGNUM témánál és a videógalériában.

-A fórum frissítésre került a legújabb verzióra.
-Az új regisztrációk aktiválása a továbbiakban e-mailen keresztül történik, mivel új, igen hatékony spammerszűrőt kapott a fórum. Ez a regisztráló adatait a stopforumspam.com számára elküldi ellenőrzésre.
-Fontosabb fórum újdonságok: Postimage gyors képfeltöltés hozzászólásnál, Youtube galéria (Videos, fenn), közösségi megosztás.

Fórum használata

A részletes leírás a GyIK-ben található, itt a kevésbé magától értetődő specialitásokról lesz szó.

A fórumba való beírásnál a képek és videók beillesztése a legtöbb problémával járó kérdés.

Az "Elküldés" helyett az "Előnézet" gombot használva még elküldés előtt ellenőrizhetjük, hogyan fog a hozzászólásunk megjelenni.

KÉP
1. Ha kép az interneten már elérhető, akár mi magunk töltöttük fel egy képmegosztóra, akkor a hozzászólásablak feletti kép ikonra kattintunk és a linkjét bemásoljuk a kurzor helyére. Ha ehelyett a linket másoljuk csak be, képünk csak rákattintás után lesz látható.
2. Saját képet legegyszerűbben a hozzászólásablak alatti Postimage és a TinyPic képmegosztó linkekkel tölthetünk fel.
3. Lenn, a csatolmányok fület választva közvetlenül is feltölthetjük a képet, és beszúrhatjuk a hozzászólásba. A kép nem lehet nagyobb 10 Mbájtosnál.
FONTOS! Míg a második módszer diszkrét, az utóbbi feltöltési mód a képünket egyáltalán nem módosítja, tehát ha vannak, akkor a kiegészítő "exif" adatok is benne maradnak, akár a földrajzi koordináták is!!! Tehát ezeket előbb törölni kell ha nem akarjuk, hogy mások is hozzáférjenek. Azt, hogy képünk tartalmaz-e ilyen adatokat, azt akár online is ellenőrizhetjük, pl. itt: https://www.verexif.com/en/. Itt egyben törölhetjük is ezeket az adatokat.

VIDEÓ

Beszúrhatjuk a videó linkjét akár egyszerű bemásolással, illetve URL-ként, de így csak maga a link lesz látható, illetve kattintható.
A fórum videógalériáját (fenn: Videos - New Video) használva a videóhoz többféle linket kapunk. Ha azt kívánjuk, hogy már a hozzászólásban is lejátszható videóként jelenjen meg a linkünk, akkor az alsó, "Embed Video" linket kell átmásolni a hozzászólásba. A flash=x,y résznél az x,y számokat átírva a videó mérete módosítható.