Kép
Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.

Fórum használata

A részletes leírás a GyIK-ben található, itt a kevésbé magától értetődő specialitásokról lesz szó.

A fórumba való beírásnál a képek és videók beillesztése a legtöbb problémával járó kérdés.

Az "Elküldés" helyett az "Előnézet" gombot használva még elküldés előtt ellenőrizhetjük, hogyan fog a hozzászólásunk megjelenni.

KÉP
1.Postimage Saját képet a legegyszerűbben a hozzászólásablak alatti Postimage képmegosztó linkkel tölthetünk fel. Ez viszont csak addig marad meg, amíg a Postimage szolgáltatás él. A korábban a tinypic megosztó segítségével feltöltöttek már nem láthatók, mivel az megszűnt.
2. Belinkelés Ha kép az interneten már elérhető, akár azért, mert mi magunk töltöttük fel egy képmegosztóra, akkor a hozzászólásablak feletti kép ikonra kattintunk és a linkjét bemásoljuk a kurzor helyére. Ha ehelyett a linket másoljuk csak be, képünk csak rákattintás után lesz látható. Az "Előnézet" gomb ez esetben is igen hasznos.
3. Csatolmány Az alap, közvetlen feltöltési mód az, hogy lenn, a "csatolmányok" fület választva a képet beszúrhatjuk a hozzászólásba. A kép nem lehet nagyobb 10 Mbájtosnál. A "csatolmány" fül alatt a "fájl kiválasztása" pontban kiválasztjuk a képek közül a feltöltendőt, az "állomány hozzáadása" gombbal felkerül a tárhelyre, majd a "beszúrás a hozzászólásba" gombbal megjelenik a linkje a hozzászólásban. Az "Előnézet" gombbal megnézhetjük, hogyan fog megjelenni. Ezzel a kép tartósan fenn marad a fórumban, de utólagos törlésére is lehetőség van.
A megfelelő méret és a diszkréció miatt egy átméretezővel (resize) nem árt kialakítani a megfefelő méretet, illetve érdemes lehet egy exif törlő appal eltüntetni a kiegészítő adatokat, mert benne maradhatnak akár a földrajzi koordináták is. Azt, hogy képünk tartalmaz-e ilyen adatokat, azt akár online is ellenőrizhetjük, pl. itt: https://www.verexif.com/en/. Itt egyben törölhetjük is ezeket az adatokat.

VIDEÓ

Beszúrhatjuk a videó linkjét akár egyszerű bemásolással, illetve URL-ként, de így csak maga a link lesz látható, illetve kattintható.
A fórum videógalériáját (fenn: Videos - New Video) használva a videóhoz többféle linket kapunk. Ha azt kívánjuk, hogy már a hozzászólásban is lejátszható videóként jelenjen meg a linkünk, akkor az alsó, "Embed Video" linket kell átmásolni a hozzászólásba. A flash=x,y résznél az x,y számokat átírva a videó mérete módosítható.