Köszönöm!Charlie Firpo írta: ↑2025. január 9., csütörtök 10:44Szerintem is jó mindkét gép. Ha úgy akarsz menni, hogy már kezdőként is elsősorban jó jeleket ásol, de nem mélyről, akkor Expi. Ha mélységet is, akkor Cobra.Cumulus írta: ↑2025. január 8., szerda 18:02Expi és a Cobra is jó kezdőknek. Azt vedd figyelembe, hogy az Expire nincs szervíz de Cobrára van.Tomb Raider írta: ↑2025. január 8., szerda 12:57A Minelab Explorer XS-ről vélemény? Kezdő gépnek jó? Nem túl bonyolult egy kezdőnek? Viszonylag olcsón kínálnak egyet ami jó állapotú és tudom, hogy régen az egy csúcsgép volt. Viszont "discontinued", nem gyártják már és az akkuja nem az igazi, de elemről teljesen jól megy. Vagy helyette inkább egy újabb, de kezdő szintű gép jobb lenne? Nokta, Garrett sokak szerint "dióverő" és anyagilag is korlátozva vagyok.
Ez miatt is tetszik a gép:
"Azt pedig ne felejtsük már el, hogy a sokat fikázott minelab gépek, a mai napig a legmegbízhatóbbak és a legtartósabbak közé tartoznak, az explorer széria lassan 2 évtizede, a mai napig megállja a helyét minden terepen, csak a lassúsága és a súlya miatt lett mára elavult."
Még ezek is tetszenének, de a Delta kap jót és rosszat is, a Cobra meg használtan is drága:
"A cobra az a gép egyedül, amiben soha nem csalódtam, az egyszerűsége és a mélysége is lenyűgöző, szerintem rómára, hadira azóta sincs jobb gép ennyiért, de még drágábban sem. A delta pedig egy erősen középszerű, és ormótlan szerkezet, a haverral, kétszer örültünk neki, mikor megvettük, meg mikor sikerült eladni"
Nagyon igaz az idézet, jó okkal választottam én is másodszorra is Cobrát. Számíts plusz költségre is, mert Expinél vagy az akkutartót újíttatod fel, vagy az elemekre költesz annál sokkal többet. Elemtartót annál azért jó használni, hogy amikor az akksi lemerül, legyen tartalék és ne kelljen hazamenni. Akkucsere egy használt Cobránál ugyanúgy benne van a pakliban, de ahhoz olcsó.
Hírek:
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
Melyik a jobb kereső?
-
- Lengető
- Status: Offline
Re: Melyik a jobb kereső?
- Korben Dallas
- Őrmester
Kezd leülni a téma
Egy újabb darab. Nem tudom mennyi a 800 ZWL de ez akármi pénz megér!

800 Zimbabwei dollár 27 Forintot ér.Korben Dallas írta: ↑2025. március 27., csütörtök 22:33Kezd leülni a témaEgy újabb darab. Nem tudom mennyi a 800 ZWL de ez akármi pénz megér!
![]()
Képernyőkép 2025-03-27 222918.jpg

- Feri
- Adminisztrátor
A klasszikus, L alakú lengyel bot. Kb. annyiból ki is jön: két drót és két szívószál vagy hasonló cső.94m3r írta: ↑2025. március 28., péntek 10:56800 Zimbabwei dollár 27 Forintot ér.Korben Dallas írta: ↑2025. március 27., csütörtök 22:33Kezd leülni a témaEgy újabb darab. Nem tudom mennyi a 800 ZWL de ez akármi pénz megér!
![]()
Képernyőkép 2025-03-27 222918.jpg![]()
www.metaldetector.hu
Üdv mindenkinek!
Pár órás netes keresgetés után belőttem magamnak ár tudásban egy ilyesmit:
Nokta Score 2 multy 188 990 Ft
Illetve találtam használtan egy Garett ace 400i 125 ezerér. (ez a boltban 200 ezerér elemes, még csak nem is akkus:-O???)
De ahogy itt olvasom mintha egy Cobra XT jobban megérné.
Ezek hasonló árkategóriában vannak. Segítség kellene hogy melyik éri meg és a vásárláshoz is hogy honnan érdemes.
A másik hogy tavaly a török tengerben elvesztettünk egy 500ezer ft-os aranyláncot. (ez ma már nem egy vastag lánc:...)
Kb 2,5m mélyen pár m2 pontossaággal tudjuk hol, de mégsem találtuk meg.
Gondolom ide valami kis kézi eszköz kellene.
Nem sok esély tudom, de idén megpróbálnám pl. egy ilyennel https://www.detector.hu/pulsedive-2-1-a ... tekerccsel 98990ft
Persze ha másik láncot találok helyette sem leszek szomorú:-)
Nem akarok felesleges dolgokat drágán vásárolni, ezért kérek segítséget ha lehet.
Illetve találtam használtan egy Garett ace 400i 125 ezerér. (ez a boltban 200 ezerér elemes, még csak nem is akkus:-O???)
Ezek hasonló árkategóriában vannak. Segítség kellene hogy melyik éri meg és a vásárláshoz is hogy honnan érdemes.
A másik hogy tavaly a török tengerben elvesztettünk egy 500ezer ft-os aranyláncot. (ez ma már nem egy vastag lánc:...)
Nem sok esély tudom, de idén megpróbálnám pl. egy ilyennel https://www.detector.hu/pulsedive-2-1-a ... tekerccsel 98990ft
Nem akarok felesleges dolgokat drágán vásárolni, ezért kérek segítséget ha lehet.
Attól függ mit és hogyan keresel. A Cobra analóg gép és ő a mélységlegenda. Nekem már 2012 óta az van és az maradt, kivéve hogy sok év után az XT lett. A többi gép jött, ment. Vannak kezdő dolgai amiket csak pár csavarás beállítani és kezdőként is már sokkal mélyebbre mehetsz mint a másikakkal. És ha beletanulsz, hogy a komolyabbakat is használd, nagyon meghálálja. Van itt egy jó táblázat a jól bevált beállításokkal. A 36-os fejet ajánlom hozzá.Mark1 írta: ↑2025. április 6., vasárnap 0:44Üdv mindenkinek!
A legtöbb helyet már csutkára lekeresőzték és már inkább csak tárcsáznak, a rendes szántás is egyre ritkább ami jól kiforgatja nekünk a dolgokat. Úgyhogy a mélység sokat jelent. Az XP GMP-t és ORX-et amit a régi Cobrához vettem középkorra és valóban jók, nem nagyon használom már az új XT mellett. A konkrét Nokta típust nem ismerem, de a többi alapján nem hiszem, hogy akár megközelíti a Cobrát, a Garrett ACE, "a sárga" pedig tényleg egy vicc a Cobra mellett, ég és föld. Akkor éri meg meg mást, egy magas frekist venni ha kifejezetten középkorra mész és nem akarsz mélyre látni.
A víz alatti keresésben nem vagyok járatos.
Leck Mich Im Arsch 

Cobrát én is ajánlom. Sárgáról már írtam a Cobra menüben.Brick írta: ↑2025. április 6., vasárnap 12:05Attól függ mit és hogyan keresel. A Cobra analóg gép és ő a mélységlegenda. Nekem már 2012 óta az van és az maradt, kivéve hogy sok év után az XT lett. A többi gép jött, ment. Vannak kezdő dolgai amiket csak pár csavarás beállítani és kezdőként is már sokkal mélyebbre mehetsz mint a másikakkal. És ha beletanulsz, hogy a komolyabbakat is használd, nagyon meghálálja. Van itt egy jó táblázat a jól bevált beállításokkal. A 36-os fejet ajánlom hozzá.Mark1 írta: ↑2025. április 6., vasárnap 0:44Üdv mindenkinek!
A legtöbb helyet már csutkára lekeresőzték és már inkább csak tárcsáznak, a rendes szántás is egyre ritkább ami jól kiforgatja nekünk a dolgokat. Úgyhogy a mélység sokat jelent. Az XP GMP-t és ORX-et amit a régi Cobrához vettem középkorra és valóban jók, nem nagyon használom már az új XT mellett. A konkrét Nokta típust nem ismerem, de a többi alapján nem hiszem, hogy akár megközelíti a Cobrát, a Garrett ACE, "a sárga" pedig tényleg egy vicc a Cobra mellett, ég és föld. Akkor éri meg meg mást, egy magas frekist venni ha kifejezetten középkorra mész és nem akarsz mélyre látni.
A víz alatti keresésben nem vagyok járatos.

Beszerzés. Cobrához szerintem itt van elérhetőség, ha mást veszel, azt kell nézni, hogy a gari érvényesíthető-e, tehát Magyarországi kereskedő lehetőleg.
Láncon van medál vagy valami nagyobb egybefüggő? A lánc szemeket nehéz megtalálni akkor is ha sok van. A medált viszont legtöbb gép kiveszi. Baj akkor van ha a kettő külön van Lánchoz lehet hogy egy mechanikus eszköz jobb.
Köszönöm, nekem ennyi elég is hogy cobrát vegyek. Ráadásul Pestről közel van.
Persze hogy 1 méter mélységig minden érdekelne, tehát ebben az árkategóriában a mélység a lényeg.
Az elveszett láncon nincs medál és kb. 25 gramm, de most hallottam esélytelen annyira elsüllyedhet a homokban egy év alatt.
Azért megpróbálnám hogy megnyugodjak, ha ott leszek.
Míg a válaszra vártam sok óra keresgetéssel ezt szűrtem, és erről a véleményt megkérdezném még ha valaki ismeri:
Minelab X-terra Pro fémdetektor VX12 elliptikus tekercsekkel (4907-1064) 144 990 Ft
Eléggé megnyerő amiket írnak, de gondolom ez sem tud az árához képest többet mint a Nokta Score 2, csak a marketing lehet jó.
Persze hogy 1 méter mélységig minden érdekelne, tehát ebben az árkategóriában a mélység a lényeg.
Az elveszett láncon nincs medál és kb. 25 gramm, de most hallottam esélytelen annyira elsüllyedhet a homokban egy év alatt.
Míg a válaszra vártam sok óra keresgetéssel ezt szűrtem, és erről a véleményt megkérdezném még ha valaki ismeri:
Minelab X-terra Pro fémdetektor VX12 elliptikus tekercsekkel (4907-1064) 144 990 Ft
Eléggé megnyerő amiket írnak, de gondolom ez sem tud az árához képest többet mint a Nokta Score 2, csak a marketing lehet jó.
- Charlie Firpo
- Hadnagy
Szerintem elég jó gép az X-Terra. De szuperjó ha az eladó oldalát nézed. Ezekhez mind vérprofi marketing van. Aztán látod a sok Garrett, XP, Minelab, Nokta gépet mindenhol h eladó. Cobrát nem sokat adnak el. Itt idézte egy kérdező nem régen, mi az oka ami még egy régebbi hsz a régebbi Cobráról "A cobra az a gép egyedül, amiben soha nem csalódtam, az egyszerűsége és a mélysége is lenyűgöző, szerintem rómára, hadira azóta sincs jobb gép ennyiért, de még drágábban sem." Na ezért.Mark1 írta: ↑2025. április 6., vasárnap 22:19Köszönöm, nekem ennyi elég is hogy cobrát vegyek. Ráadásul Pestről közel van.

Mindenképpen megveszem a cobrát talajra. Nem bírnam ki hogy ne legyen egy ilyenem.
De még valami értelmes kéne ami vízben 2- max 2.5 méter mélyen használható.
Telefonokat javítok, még autódiag is szóba jöhet, de ebben a fémkereső témában csak rátok hagyatkozhatok, mert hiába olvasok napok óta a neten, szinte kiszűrhetetlen a valóság. Nem akarom sorban vásárolni majd eladni fél áron a gagyi cuccokat.
De még valami értelmes kéne ami vízben 2- max 2.5 méter mélyen használható.
Telefonokat javítok, még autódiag is szóba jöhet, de ebben a fémkereső témában csak rátok hagyatkozhatok, mert hiába olvasok napok óta a neten, szinte kiszűrhetetlen a valóság. Nem akarom sorban vásárolni majd eladni fél áron a gagyi cuccokat.
Nekünk nem Cobránk van, de ha már melyik a jobb és Nokta és marketing, a gyerekek találták tegnap a Facebookon, hogy eladó. Nokta csúcs-csúcs-csúcs. Ez az igazi marketing gép. Sokba kerül, hatalmas, nagyon csúcs, mélységi radar, 3D és minden. Miránk is próbáltak sózni majdnem 2 misiért. Parasztvakítás.
Nagy fejes fémkereső igazándiból, de egy közepes gép szintjét se éri el.
A fórum keresőbe beírtam, nem ismeretlen itt se.
"Volt noktám csúcskategóriás, de az csak parasztvakítás volt... (golden King)"
"Amúgy a megtévesztés volt a bajom a Nokta Golden King-el, a Fisher Gemini3-al és a Deephammerrel is."

Nagy fejes fémkereső igazándiból, de egy közepes gép szintjét se éri el.

A fórum keresőbe beírtam, nem ismeretlen itt se.
"Volt noktám csúcskategóriás, de az csak parasztvakítás volt... (golden King)"
"Amúgy a megtévesztés volt a bajom a Nokta Golden King-el, a Fisher Gemini3-al és a Deephammerrel is."

Mit szóltok egy 2 éves Minelab CTX 3030-hoz az új árának 1/3-áér?
Gyanús, de majd meglátjuk. Elvileg megyek megnézni a napokban.
Gyanús, de majd meglátjuk. Elvileg megyek megnézni a napokban.
dögnehéz ormótlan gyakran beáztak azért adják olcsón. csak attól olyan drága mert térképes gps van benne amúgy az egész bele kinai .kizárólag azért jó mert bírja a sós vizi keresést.ja és a fejtartó fül rendszeresn letörik
-
- Lengető
Én is Minelabot vettem nagyon olcsón, de egy korábbit Expi XS-t és nekem megérte.
A CTX 3030-t is néztem és E-Trac-et is és utánajártam, mit kell rajta nézni. Egyelőre Expinél maradtam.
Gyanús hogy 2 éves és ilyen olcsó. Azt kell nézni, h beázott-e. Akksinál akkor el van rohadva érintkező ha beázott pláne ha sós vízben használták vagy az akksiból jött ki valami maró anyag. Amit néztem annál ez volt és nem is működött. Reparálhatónak mondták, új akksit kellett volna venni sok pénzért de így nem mertem megvenni olcsón se.

Tekercse nincs-e eltörve és a kábele. Az enyém reparált volt, mert a szár miatt egy helyen megtörik. Végül is jó a gép, de erre hivatkozva még alkudtam belőle.

Nem hamis-e? Sok hamis van állítólag forgalomban. Török és kínai.
Cobra XT-re én is pályázok, mert egy rokon nagyon dicséri de még nem láttam.
Az ázást nagyon meg fogom nézni és a törést is ha van.
Viszont azt nem fogom tudni megállapítani hogy eredeti e mivel még nem láttam ilyet.
Ha valaki ismeri és meg tudja állapítani átküldeném a hivatkozást.
Viszont azt nem fogom tudni megállapítani hogy eredeti e mivel még nem láttam ilyet.
Ha valaki ismeri és meg tudja állapítani átküldeném a hivatkozást.
-
- Lengető
Jól néz ki. Én hibát nem látok benne, de nem is osztom az észt, mert nem vagyok szakértő. Egyet láttam ilyet és az is rossz volt.

Megnéztem pár videót a neten, hogyan kell működnie de mivel nem működött, nem sokra mentem velük.

áhh....De tanulságnak jó lesz!
Ezt a kamu ChatGPT szöveget figyeljétek:
"Sajnos kicsit távol vagyok a várostól, jelenleg Kispalád vagyok, mert a legidősebb lányom ünnepli ezt az eljegyzést, és anyai kötelességem, hogy elkísérjem és bátorítsam őt ezekben a pillanatokban. De átvételre is van lehetőség, ha szeretné átvenni, így azonban megadhatom az aktuális címemet az átvételhez."
Most fog az jönni hogy utaljak hehe....
A tanulság: Csodák max a földben vannak de ott is nagyon csak ritkán:-)
Természetesen marad a legjobb vételre a cobra XT 36-os fejjel.
"Sajnos kicsit távol vagyok a várostól, jelenleg Kispalád vagyok, mert a legidősebb lányom ünnepli ezt az eljegyzést, és anyai kötelességem, hogy elkísérjem és bátorítsam őt ezekben a pillanatokban. De átvételre is van lehetőség, ha szeretné átvenni, így azonban megadhatom az aktuális címemet az átvételhez."
Mark1 írta: ↑2025. április 9., szerda 20:32áhh....De tanulságnak jó lesz!

- Királykobra
- Őrmester
Tanulságnak jó.
Sok a csalás és átverés. Ez csak a szokásos "marketplace" csaló.
Rengeteg kincskereső videó is van, ami már első ránézésre kamu, mások olyan profik, h csak azon gondolkodsz el, miért videózza folyamatosan valaki, ahogy egy másik fémkeresőzik? Előre tudja, hogy kincset fog találni?
Kamu tesztek, sőt kamu gépek. Nem csak hamis Minelab, hanem kamu tesztekkel reklámozott gagyik vagy akár nem is létező, csak a webáruház képein szerepelő dolgok, vagy egyenesen kitalált AI termékek. És kamu csoda műszerek mint az untig emlegetett lengyelbot és társai vagy a Golden King, ami azért csoda "3D földradar", mert akkor a balek milliókat ad egy látványos, de közepes vagy az alatti tudású fémkeresőért.
És az a marketing, ami nem számít csalásnak, csak ügyes reklám, h akár a jót, akár az átlagon alulit vedd meg sokkal értékén felül.

Sok a csalás és átverés. Ez csak a szokásos "marketplace" csaló.
Rengeteg kincskereső videó is van, ami már első ránézésre kamu, mások olyan profik, h csak azon gondolkodsz el, miért videózza folyamatosan valaki, ahogy egy másik fémkeresőzik? Előre tudja, hogy kincset fog találni?
Kamu tesztek, sőt kamu gépek. Nem csak hamis Minelab, hanem kamu tesztekkel reklámozott gagyik vagy akár nem is létező, csak a webáruház képein szerepelő dolgok, vagy egyenesen kitalált AI termékek. És kamu csoda műszerek mint az untig emlegetett lengyelbot és társai vagy a Golden King, ami azért csoda "3D földradar", mert akkor a balek milliókat ad egy látványos, de közepes vagy az alatti tudású fémkeresőért.
És az a marketing, ami nem számít csalásnak, csak ügyes reklám, h akár a jót, akár az átlagon alulit vedd meg sokkal értékén felül.
"Rengeteg kincskereső videó is van, ami már első ránézésre kamu, mások olyan profik, h csak azon gondolkodsz el, miért videózza folyamatosan valaki, ahogy egy másik fémkeresőzik? Előre tudja, hogy kincset fog találni?"
Én meg pont arra gondoltam hogy csak akkor teszi közzé ha akarja. Vagyis igazán nagy találatnál bolond lenne, vagy ha mégis akkor az a kamu:-)
Nekem egy ismerősöm elmondta hogy közel fél kiló aranyékszert talált egy frissen vásárolt ház parkettája alá rejtve.
Ott mondjuk nem volt rizikó mert a tulaj hírtelen halála után a rokonok hozománnyal adták el a házat, hogy minden használható tárgy maradt de a szemetet is otthagyták.
Persze előtte napokig kutattak csak éppen nem volt fémkeresőjük hehe....
Én meg pont arra gondoltam hogy csak akkor teszi közzé ha akarja. Vagyis igazán nagy találatnál bolond lenne, vagy ha mégis akkor az a kamu:-)
Nekem egy ismerősöm elmondta hogy közel fél kiló aranyékszert talált egy frissen vásárolt ház parkettája alá rejtve.
Ott mondjuk nem volt rizikó mert a tulaj hírtelen halála után a rokonok hozománnyal adták el a házat, hogy minden használható tárgy maradt de a szemetet is otthagyták.
- Charlie Firpo
- Hadnagy
Jobb ha nem reklámozod, Még kitalálják hogy az is az államé! De nem csak nálunk vannak hülye szabályok. Van, ahol amit fémkeresővel találsz a tied vagy a földtulajé, helyette az esővíz az államé.Mark1 írta: ↑2025. április 11., péntek 0:56"Rengeteg kincskereső videó is van, ami már első ránézésre kamu, mások olyan profik, h csak azon gondolkodsz el, miért videózza folyamatosan valaki, ahogy egy másik fémkeresőzik? Előre tudja, hogy kincset fog találni?"
Az elítélt férfit harminc napos, letöltendő börtönbüntetésre
és 1500 dollár befizetésére kötelezték. A vád egy 1925-ös törvényre hivatkozott, amely szerint a víz – az esővíz is – állami tulajdon.
Már nehéz lenne bizonyítani mert az ember már rég eladta és vett egy Teslát, azt meg már így nehéz lenne vagy nem érné meg visszafejteni szerintem.
Viszont kéne egy kis segítség megint, mert egyszerűen nem jutok semmire hiába keresek vízálló cuccot, órákig:
Találtam egy ilyet:
DEUS Lite fémdetektor - 28X35-WS4 (fejhallgatós csomag)
Cikkszám:
DEUS-28X35WS4E
239 990 Ft
Vagy minelab equinox 800 315990ft
Nem látom azt hogy a deus lite mivel tud kevesebbet, (multifrevenciás egyáltalán?)
vízállóbb rádiós kapcsolat, könnyebb stb.
Miért olcsóbb?
Valamit nem látok szerintem. Még a chatGpt-vel is értekeztem de szerintem az keveri a Deus 2 lite-vel. Az meg ugye 550 ezerft....
Viszont kéne egy kis segítség megint, mert egyszerűen nem jutok semmire hiába keresek vízálló cuccot, órákig:
Találtam egy ilyet:
DEUS Lite fémdetektor - 28X35-WS4 (fejhallgatós csomag)
Cikkszám:
DEUS-28X35WS4E
239 990 Ft
Vagy minelab equinox 800 315990ft
Nem látom azt hogy a deus lite mivel tud kevesebbet, (multifrevenciás egyáltalán?)
vízállóbb rádiós kapcsolat, könnyebb stb.
Miért olcsóbb?
Valamit nem látok szerintem. Még a chatGpt-vel is értekeztem de szerintem az keveri a Deus 2 lite-vel. Az meg ugye 550 ezerft....
Pedig jó. Egy Cobrás ismerősöm apróra tart ORX-et második gépnek. Lite: ugyanazt a gépet marketing okból butítva is piacra dobják. A normál túlárazott, a butított van olcsóbban. Annyiban jók még ezek, hogy igen kényelmesek a kábel hianya miatt. A marketing megtévesztő, ugy tudom kevés a valós multifrekis gép, azt is annak hirdetik ami állítható vagyis nem egyszerre több frekis. Vagy kettő frekis. Igazi multufrekisnek egyértelműen a Magnum a nyerő. Nálam Magnum és Cobra a nyerő páros. Equinoxról Magnumosok meg viccelődenek amióta valaki úgy hirdette az eladó Noxot, hogy Magnumosoknak nem ajánlja mert hatalmas visszalépés ami szinte mémmé vált. Van a fórumban összehasonlító teszt is. Ha rakeresel, sok vélemény van, van aki egyenesen gyenge magnum masolatnak nevezi.
Ja, de kár ezen ennyit vergődni. Veszel valamilyet, ha használod is, akkor biztosan találsz is valami jót. Ha mást nem, régi kétfillérest. Ha multufrekist akarsz, Magnum, nekem is az van, de ha Nox, azzal is tuti találsz valamit. Csak bírjad aztán eladni.Timber írta: ↑2025. április 12., szombat 8:53Pedig jó. Egy Cobrás ismerősöm apróra tart ORX-et második gépnek. Lite: ugyanazt a gépet marketing okból butítva is piacra dobják. A normál túlárazott, a butított van olcsóbban. Annyiban jók még ezek, hogy igen kényelmesek a kábel hianya miatt. A marketing megtévesztő, ugy tudom kevés a valós multifrekis gép, azt is annak hirdetik ami állítható vagyis nem egyszerre több frekis. Vagy kettő frekis. Igazi multufrekisnek egyértelműen a Magnum a nyerő. Nálam Magnum és Cobra a nyerő páros. Equinoxról Magnumosok meg viccelődenek amióta valaki úgy hirdette az eladó Noxot, hogy Magnumosoknak nem ajánlja mert hatalmas visszalépés ami szinte mémmé vált. Van a fórumban összehasonlító teszt is. Ha rakeresel, sok vélemény van, van aki egyenesen gyenge magnum masolatnak nevezi.

Csak újat vagy pár hónaposat veszek, most a magnum felé hajlok.
De azért mindíg találok valamit ami elbizonytalanít:
Marketplace, magnum szóra keresel:
Sziasztok Magnum frissen gyartonál szezonra felkészítve le ellenőrizve! Cserélném Minelabb equinox 800 ra vagy eladó Magnum gépem fehér nagy fejjel együtt 250.000ft.
Nekem nem kell használt tehát érdektelen, de azért zavar.
Sziasztok Magnum frissen gyartonál szezonra felkészítve le ellenőrizve! Cserélném Minelabb equinox 800 ra vagy eladó Magnum gépem fehér nagy fejjel együtt 250.000ft.
A kép nem jön át, de a fehér fej árulkodó. Abban nem láttam még olyat, amit rendesen be lehetett állítani, nem eredeti. A Magnumot koppintják. Equinoxot valahogy nem.
Magnumra várni kell, a többi gépet több díler is vetélkedve tolja rád azonnal, ajándékkal, csak neked szuperkedvezménnyel.
Unikornist visszakeresném a helyedben a Magnumnál, hogy milyen jó a használatija és miért fontos megtanulni. Sok van, aki mindig cserélget, megveszi a legújabb gépeket, kb. ugyanazt mindig drágábban és átvariálva, de nem hajlandó betanulni rendesen és azt hiszi, a gép hibája. Ismerek ilyet, amikor éppen Magnumja volt még cseréltünk is. Nálam oké volt az övé is, de tanulás helyett eladta és már sokadik géppel szerencsétlenkedik ugyanúgy.
Nem csak a gépen múlik.

Unikornist visszakeresném a helyedben a Magnumnál, hogy milyen jó a használatija és miért fontos megtanulni. Sok van, aki mindig cserélget, megveszi a legújabb gépeket, kb. ugyanazt mindig drágábban és átvariálva, de nem hajlandó betanulni rendesen és azt hiszi, a gép hibája. Ismerek ilyet, amikor éppen Magnumja volt még cseréltünk is. Nálam oké volt az övé is, de tanulás helyett eladta és már sokadik géppel szerencsétlenkedik ugyanúgy.

Jogos!
Ha belegondolunk akár 50-50% is lehet a esélye a sikerre hogy milyen a gép, és ki használja.
A másik a kíváncsiság.
Mindenkiben ott van hogy ha valahol már nem talál többet, csak megpróbálná egy másikkal.
Ha nics ott semmi akkor nincs az a gép ami találna valamit (vagy ha mégis arra a gépre egyikünk sem vágyik
)
Csakhogy remény hal meg utoljára.
Ha belegondolunk akár 50-50% is lehet a esélye a sikerre hogy milyen a gép, és ki használja.
A másik a kíváncsiság.
Mindenkiben ott van hogy ha valahol már nem talál többet, csak megpróbálná egy másikkal.
Ha nics ott semmi akkor nincs az a gép ami találna valamit (vagy ha mégis arra a gépre egyikünk sem vágyik

A mázli faktor lényeges. Gép nélkül is találtam jót nemegyszer. Azért javítja az esélyt ha nem csak egy mogyoró bot van a kezedben.Mark1 írta: ↑2025. április 13., vasárnap 15:22Jogos!
A másik a kíváncsiság.
Ha nics ott semmi akkor nincs az a gép ami találna valamit (vagy ha mégis arra a gépre egyikünk sem vágyik)

Ha kihajtasz az útra, akkor vagy megúszod baleset nélkül, vagy meghalsz balesetben. 50-50%Timber írta: ↑2025. április 13., vasárnap 17:18A mázli faktor lényeges. Gép nélkül is találtam jót nemegyszer. Azért javítja az esélyt ha nem csak egy mogyoró bot van a kezedben.Mark1 írta: ↑2025. április 13., vasárnap 15:22Jogos!
A másik a kíváncsiság.
Ha nics ott semmi akkor nincs az a gép ami találna valamit (vagy ha mégis arra a gépre egyikünk sem vágyik)
Csakhogy remény hal meg utoljára.![]()

Az, hogy sikeres vagy-e fémkeresővel nem szerencse dolga. Sokat számít a gép, a gép kezelési tudás, hova mész és hogy mennyit mész. Mázli is számít, de az azért sokadrendű faktor. Jó gép, jó hely, tudás, kitartás.
Keress valakit akinél ki tudod próbálni.Minden gépnek van előnye ,hátránya is.pl egy Magnumot ,Cobrát nem tudsz fél perc alatt egy átlagos hátizsákba bedobni ha úgy alakúl.Magnumon van zavarszűrés.Cobra nagyfesztől 50 m re is gerjed.Ha visszaolvasol nem mindenkinek jöttek be ezek a tipusok.De már csak azok maradtak akik ajnározzák.Persze ez nem piár.....Mark1 írta: ↑2025. április 12., szombat 13:44Csak újat vagy pár hónaposat veszek, most a magnum felé hajlok.

A próba jó ötlet, használt gépnél még fontosabb. Nekem akksit kellett helyből cserélni, de azt mondták is.norman írta: ↑2025. április 15., kedd 9:50Keress valakit akinél ki tudod próbálni.Minden gépnek van előnye ,hátránya is.pl egy Magnumot ,Cobrát nem tudsz fél perc alatt egy átlagos hátizsákba bedobni ha úgy alakúl.Magnumon van zavarszűrés.Cobra nagyfesztől 50 m re is gerjed.Ha visszaolvasol nem mindenkinek jöttek be ezek a tipusok.De már csak azok maradtak akik ajnározzák.Persze ez nem piár.....Mark1 írta: ↑2025. április 12., szombat 13:44Csak újat vagy pár hónaposat veszek, most a magnum felé hajlok.
Nekem ez a kezdőlapom.

Cobra kerek tekerccsel karbonszárral. Felső lazítás, alsó lazítás, tépőzár, összetolás földre nyomva, megszorít, megszorít, tekercs visszahajt. <5sec. Ez a "szabályos" lassú szekvencia. Ha közepesen van megszorítva, azonnal összenyomható. <1sec. 50-60cm.

De pucolom is és ha jó sáros, akkor a fél percet akár valóban meghaladhatja.

Előbb olvastam Facén, ismert kollégák legutóbbi véleménye: "Itt a lényeg: Lehet bármilyen nagy márka de mégis Feri gépe a tutti" "nekem is cobrám van de nem cserélném el deusra nekem nagyon bevált" "Magyar földre magyar gépet" stb.Grinder írta: ↑2025. április 15., kedd 16:33A próba jó ötlet, használt gépnél még fontosabb. Nekem akksit kellett helyből cserélni, de azt mondták is.norman írta: ↑2025. április 15., kedd 9:50Keress valakit akinél ki tudod próbálni.Minden gépnek van előnye ,hátránya is.pl egy Magnumot ,Cobrát nem tudsz fél perc alatt egy átlagos hátizsákba bedobni ha úgy alakúl.Magnumon van zavarszűrés.Cobra nagyfesztől 50 m re is gerjed.Ha visszaolvasol nem mindenkinek jöttek be ezek a tipusok.De már csak azok maradtak akik ajnározzák.Persze ez nem piár.....Mark1 írta: ↑2025. április 12., szombat 13:44Csak újat vagy pár hónaposat veszek, most a magnum felé hajlok.
Nekem ez a kezdőlapom.Cobrát én is szeretem tehát "ajnározok".
![]()
Cobra kerek tekerccsel karbonszárral. Felső lazítás, alsó lazítás, tépőzár, összetolás földre nyomva, megszorít, megszorít, tekercs visszahajt. <5sec. Ez a "szabályos" lassú szekvencia. Ha közepesen van megszorítva, azonnal összenyomható. <1sec. 50-60cm.Magnum szerintem ugyanez lehet.
![]()
De pucolom is és ha jó sáros, akkor a fél percet akár valóban meghaladhatja.![]()
A Cobrát ismerem ebből csak személyesen, de az tutti.
Kindertojást is találni vele.
A nagybátyámé volt, aki egészségügyi okokból már nem tudja használni, de komoly dolgokat talált vele. A Magnumját sajnos eladta, de azt is nagyon dicséri.

Fantáziámat birizgálta korábbi gépcsodák sora, és találtam egy videót ahol széjjel is szereli az illető és megállapítja, mi ez.
A távirányító gold-copper-silver-diam "választó" nincs is kapcsolatban a gép többi részével.
A scanner LED mindig ugyanúgy pislog akármi van.
Valami kezdetleges dolog van benne ami pár centit jelez.
Csávó nem ajánlja
https://youtu.be/bvLeIsqz1zc?si=C7MogCdbFhffz00G&t=391
A távirányító gold-copper-silver-diam "választó" nincs is kapcsolatban a gép többi részével.

A scanner LED mindig ugyanúgy pislog akármi van.

Valami kezdetleges dolog van benne ami pár centit jelez.

Csávó nem ajánlja

20m helyett 20mmSchönherz írta: ↑2025. június 3., kedd 22:30Fantáziámat birizgálta korábbi gépcsodák sora, és találtam egy videót ahol széjjel is szereli az illető és megállapítja, mi ez.
A távirányító gold-copper-silver-diam "választó" nincs is kapcsolatban a gép többi részével.![]()
A scanner LED mindig ugyanúgy pislog akármi van.![]()
Valami kezdetleges dolog van benne ami pár centit jelez.![]()
Csávó nem ajánlja![]()
![]()
![]()
4352vhgru8fu8.png

De ez legalább nem kerül milliókba.Polaris írta: ↑2025. június 4., szerda 21:2520m helyett 20mmSchönherz írta: ↑2025. június 3., kedd 22:30Fantáziámat birizgálta korábbi gépcsodák sora, és találtam egy videót ahol széjjel is szereli az illető és megállapítja, mi ez.
A távirányító gold-copper-silver-diam "választó" nincs is kapcsolatban a gép többi részével.![]()
A scanner LED mindig ugyanúgy pislog akármi van.![]()
Valami kezdetleges dolog van benne ami pár centit jelez.![]()
Csávó nem ajánlja![]()
![]()
![]()
4352vhgru8fu8.png![]()

Jó hogy van ez weblap, nagy respect! Az én fantáziámat is érdekelte az igazság. Tehát ez is olyan mint sok más terület, hogy van a tisztességes fémdetektor ami valóságosan működik de nagy csodát ne várjunk, nem fog kilométerről rávezetni az elásott aranyra. És vannak a kilométerekre is érzékelő csoda kütyük amik viszont nem működnek.
Detektort láttam már és tetszett, de abból se azt fogom megvenni amit mindenhol kínáltak hanem mindenhogyan egy jobbfajta hazait.

Végig kell kutatni a helyeket, az biztos. De pontosan az a jó benne.Trabi85 írta: ↑2025. június 22., vasárnap 9:12Jó hogy van ez weblap, nagy respect! Az én fantáziámat is érdekelte az igazság. Tehát ez is olyan mint sok más terület, hogy van a tisztességes fémdetektor ami valóságosan működik de nagy csodát ne várjunk, nem fog kilométerről rávezetni az elásott aranyra. És vannak a kilométerekre is érzékelő csoda kütyük amik viszont nem működnek.Detektort láttam már és tetszett, de abból se azt fogom megvenni amit mindenhol kínáltak hanem mindenhogyan egy jobbfajta hazait.