PzKpfw V írta: ↑2025. január 5., vasárnap 11:48
Krobi írta: ↑2025. január 5., vasárnap 0:04
Sziasztok! Lenne egy kèrdèsem hozzàtok!
Van itt közülünk valaki aki próbàlkozott màr a Somló-hegyen Brutussal keresőzni? Kívàncsi lennèk a tapasztalatàra.
Sajnos èn tavaly nem akkor voltam ott,amikor egy kedves ismerősöm a Deus 2-vel depót talàlt. A Deuson kívül mèg a Cobra XT adott jelet a depóra. A többi gèp a magas vastartalmú talajrèteg miatt elvèrzett, ahogy utàna hallottam egy Brutus is.
Mindez lehet egy hibàs beàllítàs miatt ,vagy tènyleg a Brutusnak nem való ilyen terep?
Legutóbb egy Fisher Gemini 3, ha jól èrtesültem kèt Depót is meglàtott ott a Somlón!
Szeretnèk egy mèlykeresőt venni,vagy a Magnumomra egy Brutus szondàt,de először informàlódni szeretnèk a Brutus kèpessègeiről.
Köszönöm szépen előre is !
Üdv mindenkinek!
Ha kéziben tudod a manuális talajbeállítást, akkor a Brutussal is. Mert van speckó vasas talaj elleni beállítás. Telefonos konzultáció után tudtam csak meg, hogy még ez van Brutushoz is mert a használati viszont nem írja kifejezetten. És működik, volt már olyan helyem. Át kell állítani a DD módra és onnan az érzékenység állító az talaj beállító lesz fel-le. Úgy kell aztán belőni, hogy a vasas helyen ne reagáljon.
Szerintem ebben nem vérzik el sehol.
A nagyon speciális helyeket kivéve szerintem a Brutus az ami amit keres az ember, azt legjobban meg is találja. Szerintem olvasd el az eddigieket azt írnám én is. Ha veszel, a legújabb szürkét javasolom, nekem is az van.
Használati:
"átválthatunk DD fejes mélykeresésre, illetve vissza. Ilyenkor a felső sorban megjelenik a „DD” jelzés. Ez ugyanúgy működik, mint a mélységi szondás keresés azzal a különbséggel, hogy ez esetben a talajra ki lehet egyenlíteni a keresőfejet ugyanúgy mint a kézi keresésnél a manuális kiegyenlítést választva."
Így van, ezt akkor egyértelműen be is írom a használatiba.
Volt nálam valaki novemberben, aki a Somlón használja és eljött, hogy ezt a beállítást megmutassam, mert a vasas helyen nem boldogult. Remélhetőleg azóta sikerrel járt.
Voltam egy éve a BRUTUS szondával a Pilisben olyan helyen ahol szélsőségesen vasas a talaj. Nagyon meg voltam elégedve vele, mert ott is szuper stabil volt, miközben ugyanott az impulzusüzemű keretes gép szinte használhatatlan volt.
A BRUTUS szondánál alapesetben nincs szükség talajkiegyenlítésre, mivel általában nemigen zavarja a talaj vastartalma, szemben a DD fejekkel, amelyek viszont nagyon is érzékenyek rá. Ezért van a mélykereső üzemmódon belül DD fejes mód is, ami a talajkiegyenlítésben különbözik csak, és ugyanúgy használható a BRUTUS-szal is.
Egy ilyen extrém vasas helyen valóban ez lehet a jó megoldás. A fel-le nyilas gombokkal lehet pörgetni ilyenkor a kiegyenlítést. Ha a vasas részhez közelítve erősödik a hang (pozitív irányba), akkor növelni kell a számot, ha halkul, illetve negatívba megy át, akkor csökkenteni. Úgy kell beállítani, hogy a talajhoz közelítve a hang vagy ne változzon vagy a lehető legkevésbé.