- 470473413_1603410866973344_7955504239317169732_n.jpg (99.44 KiB) Megtekintve 371 alkalommal
Hírek:
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
Mélykereső
- Magnum Force
- Hadnagy
- Status: Offline
Re: Mélykereső
Jól néz ki, egyedi. De rosszul van összerakva, a két vékonyabb merevítő középre csatlakozik a két csavar közé, ahol látszik is a képen egy kicsi rés.
Sziasztok! Lenne egy kèrdèsem hozzàtok!
Van itt közülünk valaki aki próbàlkozott màr a Somló-hegyen Brutussal keresőzni? Kívàncsi lennèk a tapasztalatàra.
Sajnos èn tavaly nem akkor voltam ott,amikor egy kedves ismerősöm a Deus 2-vel depót talàlt. A Deuson kívül mèg a Cobra XT adott jelet a depóra. A többi gèp a magas vastartalmú talajrèteg miatt elvèrzett, ahogy utàna hallottam egy Brutus is.
Mindez lehet egy hibàs beàllítàs miatt ,vagy tènyleg a Brutusnak nem való ilyen terep?
Legutóbb egy Fisher Gemini 3, ha jól èrtesültem kèt Depót is meglàtott ott a Somlón!
Szeretnèk egy mèlykeresőt venni,vagy a Magnumomra egy Brutus szondàt,de először informàlódni szeretnèk a Brutus kèpessègeiről.
Köszönöm szépen előre is !
Üdv mindenkinek!
Van itt közülünk valaki aki próbàlkozott màr a Somló-hegyen Brutussal keresőzni? Kívàncsi lennèk a tapasztalatàra.
Sajnos èn tavaly nem akkor voltam ott,amikor egy kedves ismerősöm a Deus 2-vel depót talàlt. A Deuson kívül mèg a Cobra XT adott jelet a depóra. A többi gèp a magas vastartalmú talajrèteg miatt elvèrzett, ahogy utàna hallottam egy Brutus is.
Mindez lehet egy hibàs beàllítàs miatt ,vagy tènyleg a Brutusnak nem való ilyen terep?
Legutóbb egy Fisher Gemini 3, ha jól èrtesültem kèt Depót is meglàtott ott a Somlón!
Szeretnèk egy mèlykeresőt venni,vagy a Magnumomra egy Brutus szondàt,de először informàlódni szeretnèk a Brutus kèpessègeiről.
Üdv mindenkinek!
Ha kéziben tudod a manuális talajbeállítást, akkor a Brutussal is. Mert van speckó vasas talaj elleni beállítás. Telefonos konzultáció után tudtam csak meg, hogy még ez van Brutushoz is mert a használati viszont nem írja kifejezetten. És működik, volt már olyan helyem. Át kell állítani a DD módra és onnan az érzékenység állító az talaj beállító lesz fel-le. Úgy kell aztán belőni, hogy a vasas helyen ne reagáljon.Krobi írta: ↑2025. január 5., vasárnap 0:04Sziasztok! Lenne egy kèrdèsem hozzàtok!
Üdv mindenkinek!
Szerintem ebben nem vérzik el sehol.
A nagyon speciális helyeket kivéve szerintem a Brutus az ami amit keres az ember, azt legjobban meg is találja. Szerintem olvasd el az eddigieket azt írnám én is. Ha veszel, a legújabb szürkét javasolom, nekem is az van.
Használati:
"átválthatunk DD fejes mélykeresésre, illetve vissza. Ilyenkor a felső sorban megjelenik a „DD” jelzés. Ez ugyanúgy működik, mint a mélységi szondás keresés azzal a különbséggel, hogy ez esetben a talajra ki lehet egyenlíteni a keresőfejet ugyanúgy mint a kézi keresésnél a manuális kiegyenlítést választva."
- Feri
- Adminisztrátor
Így van, ezt akkor egyértelműen be is írom a használatiba.PzKpfw V írta: ↑2025. január 5., vasárnap 11:48Ha kéziben tudod a manuális talajbeállítást, akkor a Brutussal is. Mert van speckó vasas talaj elleni beállítás. Telefonos konzultáció után tudtam csak meg, hogy még ez van Brutushoz is mert a használati viszont nem írja kifejezetten. És működik, volt már olyan helyem. Át kell állítani a DD módra és onnan az érzékenység állító az talaj beállító lesz fel-le. Úgy kell aztán belőni, hogy a vasas helyen ne reagáljon.Krobi írta: ↑2025. január 5., vasárnap 0:04Sziasztok! Lenne egy kèrdèsem hozzàtok!
Üdv mindenkinek!
Szerintem ebben nem vérzik el sehol.
A nagyon speciális helyeket kivéve szerintem a Brutus az ami amit keres az ember, azt legjobban meg is találja. Szerintem olvasd el az eddigieket azt írnám én is. Ha veszel, a legújabb szürkét javasolom, nekem is az van.
Használati:
"átválthatunk DD fejes mélykeresésre, illetve vissza. Ilyenkor a felső sorban megjelenik a „DD” jelzés. Ez ugyanúgy működik, mint a mélységi szondás keresés azzal a különbséggel, hogy ez esetben a talajra ki lehet egyenlíteni a keresőfejet ugyanúgy mint a kézi keresésnél a manuális kiegyenlítést választva."
Volt nálam valaki novemberben, aki a Somlón használja és eljött, hogy ezt a beállítást megmutassam, mert a vasas helyen nem boldogult. Remélhetőleg azóta sikerrel járt.
Voltam egy éve a BRUTUS szondával a Pilisben olyan helyen ahol szélsőségesen vasas a talaj. Nagyon meg voltam elégedve vele, mert ott is szuper stabil volt, miközben ugyanott az impulzusüzemű keretes gép szinte használhatatlan volt.
A BRUTUS szondánál alapesetben nincs szükség talajkiegyenlítésre, mivel általában nemigen zavarja a talaj vastartalma, szemben a DD fejekkel, amelyek viszont nagyon is érzékenyek rá. Ezért van a mélykereső üzemmódon belül DD fejes mód is, ami a talajkiegyenlítésben különbözik csak, és ugyanúgy használható a BRUTUS-szal is.
Egy ilyen extrém vasas helyen valóban ez lehet a jó megoldás. A fel-le nyilas gombokkal lehet pörgetni ilyenkor a kiegyenlítést. Ha a vasas részhez közelítve erősödik a hang (pozitív irányba), akkor növelni kell a számot, ha halkul, illetve negatívba megy át, akkor csökkenteni. Úgy kell beállítani, hogy a talajhoz közelítve a hang vagy ne változzon vagy a lehető legkevésbé.
www.metaldetector.hu
Na ez szuper, köszönöm szépen a megoldàst a feltett kèrdèsemre!
Ezek szerint rossz beàllítàs volt akkor a probléma.
Ezek szerint rossz beàllítàs volt akkor a probléma.
- PanzerShrek
- Lengető
Jó tudni. Úgy értelmeztem én is, hogy a DD beállítás CSAK a DD fejes mélykereséshez van. Akkor plusz egy funkció. Tehát normál földön nem kell ezt a használni, vagy azért jobb ha igen? Mint a kéziben a Fixnél azért jobb a bekapcsolt talajhatás? Én Közepesen vagy Manuálison szoktam.
Majdnem öt éve írtam egy ma is vállalható recenziót a Magnumhoz. (MAGNUM téma 2020. május 24., vasárnap 13:26 ha valakit érdekel)
Illene talán írnom a Brutushoz is, de amit Kaszáló pontokba szedve írt ide, nem tudnám jobban megfogalmazni. És Toni, a szakma nagy öregje véleménye is mindig mérvadó.
Majdnem öt éve írtam egy ma is vállalható recenziót a Magnumhoz. (MAGNUM téma 2020. május 24., vasárnap 13:26 ha valakit érdekel)
Illene talán írnom a Brutushoz is, de amit Kaszáló pontokba szedve írt ide, nem tudnám jobban megfogalmazni. És Toni, a szakma nagy öregje véleménye is mindig mérvadó.
- Feri
- Adminisztrátor
A BRUTUS egész egyszerűen túl távol van ahhoz a talaj felszínétől, hogy különösebben érzékelje. Legalábbis normál esetben így van, és akkor nem is kell kiegyenlíteni. Persze ettől még be lehet rá állítani, a DD, vagyis kiegyenlített üzemmód ugyanúgy használható. Amikor nagyon vasérces, paticsos és ezért érzékeli, akkor kell beállítani. Természetesen fémmentes helyen. Nekem az a tapasztalatom, hogy nehezen találok itt, a környéken olyan helyet, ahol nincs valami fém elszórva, de van olyan is, hogy ritkán vannak fémek, nyilván utóbbi helyen használható ez jobban.PanzerShrek írta: ↑2025. január 6., hétfő 12:48Jó tudni. Úgy értelmeztem én is, hogy a DD beállítás CSAK a DD fejes mélykereséshez van. Akkor plusz egy funkció. Tehát normál földön nem kell ezt a használni, vagy azért jobb ha igen? Mint a kéziben a Fixnél azért jobb a bekapcsolt talajhatás? Én Közepesen vagy Manuálison szoktam.
Van egy másik kiegyenlítés is, ami a szonda mechanikai deformációjából adódó hibákat küszöbölni ki. Ez a régi fehér változathoz van alapvetően, ami nem volt annyira erős és stabil, mint a szürke és akkor jó, ha a talakiegyenlítés 0. Ha a talajkiegyenlítés be van állítva a talajra, akkor ez elállítódik, tehát fokozott óvatossággal kell vinni.
www.metaldetector.hu