Hírek:
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
DEUS
Re: DEUS
Sziasztok! Nincs valaki Tatabánya környékén aki frissítene nekem egy 2.0-ás fejet 3.2-re? Válasz PÜ.-ben ha kérhetem! Előre is köszönöm!
Volna egy.....22-es fejjel, WS4-es füles, V4 verzió, töltő....egy GM4-es karszáron szerelve....felvidéken van, 400,-Eur volna az ára...most még kint vagyok Hollandiába, de októberba jövök és meg lehetne eggyezniRobi76 írta:Xp deust vennék! Max 150000-ig
Tibor
https://www.jofogas.hu/budapest/Xp_deus ... 823837.htmRobi76 írta:Xp deust vennék! Max 150000-ig
Van itt egy ;)
-
- Őrmester
- Status: Offline
Üdv én is újat vettem sw5 28as fej. De nem találják egymást. Coil menübe beírtam a fejen lévő kódot de semmi nem történik. 4.0ás progi van a fülesen. Lehet hogy 3.2 van a fejen és nem látják emiatt egymást? Ha ennyi lenne van itt Pest megye északi részén valakinek távja hogy orvosolja a problémát? Várom Tibor válaszát is..
- templomos
- Ezredes
Nekem nemrég töltötte 1évet a gép, règebbi verzióval ès nem is akarom frissíteni jó az...ha jó a ruszkiknak akkor nekem isszigetlako írta:Üdv én is újat vettem sw5 28as fej. De nem találják egymást. Coil menübe beírtam a fejen lévő kódot de semmi nem történik. 4.0ás progi van a fülesen. Lehet hogy 3.2 van a fejen és nem látják emiatt egymást? Ha ennyi lenne van itt Pest megye északi részén valakinek távja hogy orvosolja a problémát? Várom Tibor válaszát is..
![nagyon boldog :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Én Jàszàrokszàllàsra viszem ha gond lenne vagy tanàcs ,jó az orvos ott
![laza 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
-
- Hadnagy
szigetlako írta:Üdv én is újat vettem sw5 28as fej. De nem találják egymást. Coil menübe beírtam a fejen lévő kódot de semmi nem történik. 4.0ás progi van a fülesen. Lehet hogy 3.2 van a fejen és nem látják emiatt egymást? Ha ennyi lenne van itt Pest megye északi részén valakinek távja hogy orvosolja a problémát? Várom Tibor válaszát is..
Jah, tuti.
![mosoly :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- Őrmester
Visszaküldted vagy távval megoldódott?draperjozsi írta:szigetlako írta:Üdv én is újat vettem sw5 28as fej. De nem találják egymást. Coil menübe beírtam a fejen lévő kódot de semmi nem történik. 4.0ás progi van a fülesen. Lehet hogy 3.2 van a fejen és nem látják emiatt egymást? Ha ennyi lenne van itt Pest megye északi részén valakinek távja hogy orvosolja a problémát? Várom Tibor válaszát is..
Jah, tuti.Más a szoftver. Én is jártam így.
-
- Százados
-
- Őrmester
Nem cseréltem, az árult darab a haveromé volt. A régi RRes Deltám megvan sőt jobb mint új korában. Deust második gépnek vettem.tejesember írta:szigi cserélted a deltát
-
- Hadnagy
Frissìtettem a fejet, aztàn megoldòdott. A többi cuccom màr 4es verzio volt, a cserèlt fej meg 3.2.szigetlako írta:Visszaküldted vagy távval megoldódott?draperjozsi írta:szigetlako írta:Üdv én is újat vettem sw5 28as fej. De nem találják egymást. Coil menübe beírtam a fejen lévő kódot de semmi nem történik. 4.0ás progi van a fülesen. Lehet hogy 3.2 van a fejen és nem látják emiatt egymást? Ha ennyi lenne van itt Pest megye északi részén valakinek távja hogy orvosolja a problémát? Várom Tibor válaszát is..
Jah, tuti.Más a szoftver. Én is jártam így.
- templomos
- Ezredes
Üdv urak!
2016 szeptemberben vàsàrolt deushoz nagy ovàl,mèlykereső fej eladó,magyar 4-év garancia dobozàban és ingyen postàval,
Kérésre fotót küldök,89990 forint csere alku nincs,ha nem megy el megtartom és befonom tollasütőnek.
Üdv,halőr és szervmentes lengetést kívànok mindenkinek ès este kerüld a vadàszlest![nagyon boldog :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
2016 szeptemberben vàsàrolt deushoz nagy ovàl,mèlykereső fej eladó,magyar 4-év garancia dobozàban és ingyen postàval,
Kérésre fotót küldök,89990 forint csere alku nincs,ha nem megy el megtartom és befonom tollasütőnek.
Üdv,halőr és szervmentes lengetést kívànok mindenkinek ès este kerüld a vadàszlest
![nagyon boldog :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
- templomos
- Ezredes
templomos írta:Üdv urak!
Kérésre fotót küldök,79000 forint csere alku nincs,ha nem megy el megtartom és befonom tollasütőnek.
Üdv,halőr és szervmentes lengetést kívànok mindenkinek ès este kerüld a vadàszlest
Hali.
A Deus fülest csak tàvval lehet fejleszteni,vagy lehet esetleg szàmìtògèpről adatkàbellel is?
Köszi
A Deus fülest csak tàvval lehet fejleszteni,vagy lehet esetleg szàmìtògèpről adatkàbellel is?
Köszi
![kérdés :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Ha a szoftver update-ra gondolsz, ahhoz kell a táv.
norman írta:Hali.
Köszi
https://translate.google.hu/translate?h ... rev=searchróbert írta:Tudna valaki küldeni magyar használati utasítást deushoz 3.2 szoftver előrre is köszönöm.
Ez meg a 4.0 frissítés:
http://www.xpmetaldetectors.com/uk_dete ... update.php
An unidentified coin is a piece of metal. An identified coin is a piece of history.
Kb magyarul: Egy azonosítatlan érme, csak egy darab fém - egy azonosított érme egy darab történelem.
Kb magyarul: Egy azonosítatlan érme, csak egy darab fém - egy azonosított érme egy darab történelem.
Arra gondolok hogy egyéni keresési programot lehet e táv nélkül feltenni.Sasmut írta:Ha a szoftver update-ra gondolsz, ahhoz kell a táv.
Köszi
Mondjuk elküldik számítógépen és usb ről felrakom a fülesre.
Arra gondolok hogy egyéni keresési programot lehet e táv nélkül feltenni.Sasmut írta:Ha a szoftver update-ra gondolsz, ahhoz kell a táv.
Köszi
Nem lehet sajnos. A beállítási lehetőségek eléggé korlátozottak, lényegében kimerülnek a GB-re, az érzékenységre és a szűrésre. Erős közepes, tehát jó gép táv nélkül is, de ha példát kellene mondani, akkor terepen, gyakorlatban, csak a fülessel, pl. nem találtam jobbnak az xterra 705-nél, csak gyorsabbnak... ha egyszer távot tud birtokolni az ember, akkor rájön, hogy egy másik világ nyílik ki előtte.
norman írta:Arra gondolok hogy egyéni keresési programot lehet e táv nélkül feltenni.Sasmut írta:Ha a szoftver update-ra gondolsz, ahhoz kell a táv.
Köszi![]()
Valóban a táv által nyújtott beállításokkal lesz igazán használható gép a Deus. Nem véletlen adja a gyártó ennyiért!
Viszont a beállított programok menthetőek fülesre, és utána táv nélkül is használhatóak! Ez még mindig félmegoldás, mert sokszor kint a terepen kell az aktuális talajviszonyokhoz hangolni a gépet, de azért hasznos.
Goldmaxxom van de gondolkodok Deuson.A sùlya ès a freki vàltàs miatt.Viszont csak a lite verziòn.Azt nem tudom eldönteni hogy jobb-e ez a verzió mint a Goldi.Sasmut írta:Valóban a táv által nyújtott beállításokkal lesz igazán használható gép a Deus. Nem véletlen adja a gyártó ennyiért!Viszont a beállított programok menthetőek fülesre, és utána táv nélkül is használhatóak! Ez még mindig félmegoldás, mert sokszor kint a terepen kell az aktuális talajviszonyokhoz hangolni a gépet, de azért hasznos.
Nekem is Goldmaxxom volt előtte. Jó kis gép volt, nagyon szerettem. Szintén Deus lite verziót vettem nagy fejjel, és szerintem jobb a Goldmaxxnál. Főleg nagyobb pénzeket, szesztit, béla tálkát ástam vele egyértelműen mélyebbről és többet mint a Goldival. Mondjuk most talán már a 28-as fejjel venném a Deust.norman írta: Goldmaxxom van de gondolkodok Deuson.A sùlya ès a freki vàltàs miatt.Viszont csak a lite verziòn.Azt nem tudom eldönteni hogy jobb-e ez a verzió mint a Goldi.
Van azért a Deusnak 1-2 hülyesége is a goldmaxx után. Pl hajlamos eldobni a felemás jeleket néha. Ha alacsonyabb szűrésnél a bizonytalan jelet átrakja vasba, akkor sokszor símán elnémítja a kisvasat, és eltűnik a jel. Te meg nézel hogy volt jel, nincs jel. se a gödörbe, se sehol!
Ha most akarsz új könnyű gépet, szerintem várd meg a Minelab új keresőinek az éles tesztjeit is. Én nem hiszem hogy a Deusnál jobbak lennének, de minden lehetséges!
Köszi!
A full Deus azèrt sajna elèg dràga.Az Equinox vezetèkes viszont jòval egyszerűbb làtszòlag.A Deusnàl akàr a Lite verziònàl a kisfreki dob gondolom a mèlysègen egy àtlagos èrmènèl?Meg alaphangon gyorsabb a lite mint a Goldi?
A full Deus azèrt sajna elèg dràga.Az Equinox vezetèkes viszont jòval egyszerűbb làtszòlag.A Deusnàl akàr a Lite verziònàl a kisfreki dob gondolom a mèlysègen egy àtlagos èrmènèl?Meg alaphangon gyorsabb a lite mint a Goldi?
A Deus P3 deus fast módban egyértelműen gyorsabb mint a goldmaxx. Bár a mélysége ebben a programban csak átlagos, azért nem rossz, és nagyon szépen lehet vele mazsolázni a szemétben. Így is kiszedi 15-20 centiről a kk dénárt gond nélkül. (persze ez talajfüggő is.) Én ebben használom legtöbbet a gépet. A frekvencia csökkentése önmagában a nagyobb érméknél/tárgyaknál segít picit, de alacsonyabb frekin pl a kis árpikat meg egyértelműen rosszabbul jelzi. szerintem rómázni, krajcizni P2 12-18khz-en, kk-ra meg P3 18kHz max 90sens és pontos ground.norman írta:Köszi!
A groundot hogy állítod be pontosan?Sasmut írta:A Deus P3 deus fast módban egyértelműen gyorsabb mint a goldmaxx. Bár a mélysége ebben a programban csak átlagos, azért nem rossz, és nagyon szépen lehet vele mazsolázni a szemétben. Így is kiszedi 15-20 centiről a kk dénárt gond nélkül. (persze ez talajfüggő is.) Én ebben használom legtöbbet a gépet. A frekvencia csökkentése önmagában a nagyobb érméknél/tárgyaknál segít picit, de alacsonyabb frekin pl a kis árpikat meg egyértelműen rosszabbul jelzi. szerintem rómázni, krajcizni P2 12-18khz-en, kk-ra meg P3 18kHz max 90sens és pontos ground.norman írta:Köszi!
Ha van távod egyértelmű, fülessel pedig a P10 módban lehet pumpálós GB beállítást csinálni. Utána a kapott érték alapján manuálisan a többi progiban is be lehet állítani.Laci5000 írta: A groundot hogy állítod be pontosan?
csak fülesem vanSasmut írta:Ha van távod egyértelmű, fülessel pedig a P10 módban lehet pumpálós GB beállítást csinálni. Utána a kapott érték alapján manuálisan a többi progiban is be lehet állítani.Laci5000 írta: A groundot hogy állítod be pontosan?
köszi!
Szevasztok! Nem vagyok nagy szakija a deusnak, nekem kk démár 10-12 cm alól nem igazán jött Fastban, de az nagy fejjel is stabilan, igaz mindíg cicergős 95 sens, a ground 75-78, lusta vagyok pumpálni. 12 khz-n kis fejjel 25-30 cm-ről jött egy MT krajcár, gyönyörű hanggal 95 értékkel a minap, meg már párszor. 30 cm alól még nem nagyon szedtem érmét, talán valami nagyobbacska polturát, de azon igencsak csdálkoztam.Sasmut írta:A Deus P3 deus fast módban egyértelműen gyorsabb mint a goldmaxx. Bár a mélysége ebben a programban csak átlagos, azért nem rossz, és nagyon szépen lehet vele mazsolázni a szemétben. Így is kiszedi 15-20 centiről a kk dénárt gond nélkül. (persze ez talajfüggő is.) Én ebben használom legtöbbet a gépet. A frekvencia csökkentése önmagában a nagyobb érméknél/tárgyaknál segít picit, de alacsonyabb frekin pl a kis árpikat meg egyértelműen rosszabbul jelzi. szerintem rómázni, krajcizni P2 12-18khz-en, kk-ra meg P3 18kHz max 90sens és pontos ground.norman írta:Köszi!
![forgó szemek :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Na igen majd elfelejtettem, ez az én hülyeségem, de néha a vas hangot kicsit feljebb tolom, szeretem hallani mert ilyenkor ha kérdéses a jel jobban tudok dönteni
![Think :think:](./images/smilies/eusa/think.gif)
Üdv! Az esetek nagyobb részében nekem is a 10-15 az átlag, de azért jön néha mélyebbről is nagyfejjel. Én is sokáig mentem cicergősen, de rájöttem hogy az én fülem ehhez kevés!Ranger67 írta: Szevasztok! Nem vagyok nagy szakija a deusnak, nekem kk démár 10-12 cm alól nem igazán jött Fastban, de az nagy fejjel is stabilan, igaz mindíg cicergős 95 sens, a ground 75-78, lusta vagyok pumpálni. 12 khz-n kis fejjel 25-30 cm-ről jött egy MT krajcár, gyönyörű hanggal 95 értékkel a minap, meg már párszor. 30 cm alól még nem nagyon szedtem érmét, talán valami nagyobbacska polturát, de azon igencsak csdálkoztam.
Na igen majd elfelejtettem, ez az én hülyeségem, de néha a vas hangot kicsit feljebb tolom, szeretem hallani mert ilyenkor ha kérdéses a jel jobban tudok dönteni
............a ground 75-78, lusta vagyok pumpálni. .........
Ranger67 - Te az én emberem vagy......szeretnék utánad keresgélni.......![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif)
Ranger67 - Te az én emberem vagy......szeretnék utánad keresgélni.......
![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif)
Olvasgatom ki milyen érzékenységgel megy...
Enyém mindenhol engedte a 98-99et,csak vasútnál
és magasfeszkónál kellett 88-92re levinni. Így is stabil volt cicergések nélkül.
Talaj 75-85ig mindenhol jó volt.
![Think :think:](./images/smilies/eusa/think.gif)
és magasfeszkónál kellett 88-92re levinni. Így is stabil volt cicergések nélkül.
Hali.zotya88 írta:Olvasgatom ki milyen érzékenységgel megy...![]()
Ez a 85-95-99 érzékenység nem túlzás?Goldmaxxnál esetleg 0 ás silencernél ahol mélyebbre lát a gép de csak tiszta terepen használható.Nagy érzékenység egy vasas területen nem jó mert a nagyobb mélységben lévő vasak bezavarnak.Oda kissebb érzékenység keel gyorsabb reactal.?
Mindenkinek jár az esélytibike írta:............a ground 75-78, lusta vagyok pumpálni. .........
Ranger67 - Te az én emberem vagy......szeretnék utánad keresgélni.......
![Talk to the hand :hand:](./images/smilies/eusa/hand.gif)
Persze ez nem zárja ki, hogy sok mindent elhagyok, de mi lenne az utókorral, bár ezt orvosolja, hogy mostanában nem igen merészkedem nagyon sehova
![Nail biting :-ss](./images/smilies/42.gif)
Szia! Az apró finomságokat nem tudva, de a Fast progi kicsit állítgatva nagyobb érzékenységen is erednényesen szedi a kis cuccokat a nagyobb Vasas helyen is, talán a nagyobb reakt amivel csökken a mélység, de gyorsabb orvosolja. nekem nem gond ha cicereg, de úgy érzem több infóból tudok dönteni. Ilyen helyen a kis fej a nyerőbb, de ez csak műkedvelő észrevétel.norman írta:Hali.zotya88 írta:Olvasgatom ki milyen érzékenységgel megy...![]()
Ez a 85-95-99 érzékenység nem túlzás?Goldmaxxnál esetleg 0 ás silencernél ahol mélyebbre lát a gép de csak tiszta terepen használható.Nagy érzékenység egy vasas területen nem jó mert a nagyobb mélységben lévő vasak bezavarnak.Oda kissebb érzékenység keel gyorsabb reactal.?
Hali.
Valahol le van írva hogy a Deus füles gyári progijainak mik a pontos paraméterei?Főleg a react és a silencer?Egy videón a Deus fast progihoz írnak 3 as reactot és 1 es silencert.Ez mennyit vesz el a mélységből a gyorsaság javára?
Ezeket nem lehet állítani a fülesen.
https://www.youtube.com/watch?v=_Qqouv7gy64
Bár nem értem a Gmp miért úgy volt állítva ahogy.
Valahol le van írva hogy a Deus füles gyári progijainak mik a pontos paraméterei?Főleg a react és a silencer?Egy videón a Deus fast progihoz írnak 3 as reactot és 1 es silencert.Ez mennyit vesz el a mélységből a gyorsaság javára?
- Zoli13
- Hadnagy
Hello!
Gold Maxx -ról váltottam Deusra..Idáig táv nélkül de tegnap meghozta a várva várt csomagot a posta...
Még ismerkedünk.... ;)
Gold Maxx -ról váltottam Deusra..Idáig táv nélkül de tegnap meghozta a várva várt csomagot a posta...
![Dance :dance:](./images/smilies/eusa/dance.gif)
Még ismerkedünk.... ;)
- Csatolmányok
-
- E594F326-2C8D-4FB7-8C41-1817E0D40B84.jpeg (454.01 KiB) Megtekintve 18460 alkalommal
Szia, ezek a gyári alap beálítások a Fastban, react 3, sil -1, szerintem erősen szemetes Vasas helyen a 1 sil csak zavaró és fals.norman írta:Hali.