Koppány írta: ↑2023. június 19., hétfő 9:43
Kircsi06 írta: ↑2023. június 14., szerda 10:08
Sziasztok!
Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni hogy kinek milyen beállítás vált be árkozásnál. Én van hogy 3 szor is végig járom.
1. Fast mód, disc maximum 3
2. Large mód, all metal
3. Deep1 vagy 2 mód, all metal
Köszi a válaszokat!
Igen, valahogy így kell, de nekem még régi Cobrám van, az új módokba nem tudok beleszólni. Nem sok új lehet még forgalomban, én még nem is láttam. Nem nagyon marad utánad akkor jel max. magas frekis géppel szedhetnek még utánnad.
Egyszer amikor nem mehettem lengetni, összeírtam pár beállítást tapasztalatból, gondolom érvényes az új Cobrara is:
Mindegyik beállítás: a bekapcsoló gombot csak keveset kell forgatni, hogy a cicergés megszűnjön, vagy nagyon halkan cicereghet. BOOST, a NORM-ba soha nem forgatom.
VOLUME: az egyéni de a helyzethez képest jobb hangosra állítani a halk jelek miatt.
TONE: azt én úgy szeretem, hogy "síkít", de jó kikapcsolva is.
MODE: Az első 4 beállítást használom amikor lehet (GND1)
1: Kezdő vagy gyors
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Elsőnek ezt használtam sokat, azért mondom hogy kezdő és ez egy mindig jól muzsikáló beállítás. Találkoztam olyan Cobrással, aki CSAK ezt használja évek óta!
2: All Metals mélykereső:
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=ALLMETAL
Ez az egyik legmélyebb beállítás. De mindent kijelez, nincsen szelektálás.
3: Haladó érmézés
MODE=FAST GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni.
4: Haladó érmézés 2
MODE=SLOW GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Róma.
5: Mély érmézés, relikviák
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Ebben a legjobb szerintem Rómán, de csak ha nem nagyon sok a vas és más szemét. Ha sok, akkor a 3. vagy 4. a jó. Ha kevés a vas vagy alapos a kutatás, akkor a 2.
6: Strand vízben
MODE=SLOW vagy LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=3-4
A vízben lassan lehet csak húzni, ezért nagyon jó hogy van a SLOW és LARGE amik akkor is jól jeleznek. A víz alatt is jó mélységet tud, tehát megfontolandó hogy a SENSITIVITY esetleg kisebb érzkenységre legyen állítva mert nem olyan könnyű ki is szedni amit kicsipogtál mélyről.
7: Strand parton
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Ez egy nagyon kényes dolog, hogy a szelektálást beállítod-e fóliára is (5-6 körül). Egyébként ugyanaz mint az 1-es.
Vízben szerintem nem kell, sőt káros, de parton a fólia kiszelektálása jó ötlet. Kevésbé szemetes strandon talán a GROUND is beállítható de olyat még nem találtam.
8: Szuper mélykereső
MODE=NON MOTION GROUND=Pontos behangolás DISCRIMINATION=ALL METAL vagy 4
Ez a legmélyebb, még a 2-nél is mélyebb. Árkozni a legjobb és ha nagyon mélyre kell menni, "ordas" mélységet tud, ahogy egy kolléga jellemezte, pláne nagyobb fejjel. Ha a szelektálás fel van csavarva, a mélységet az nem érinti ennél a beállításnál, de csak ha már rendesen szól a gép, akkor lehet valóban figyelembe venni.