Ebbe is bele kell tanulni. De már az elején is jól ment, csak kicsit megijedtem a sok gombtól

Valójában egy nagyon sokoldalú gépet ismertem meg a Cobrában. Most 8 különféle beállítást tudtam fejből összeírni. Érdemes próbálgatni a lehetőségeket.
Én megosztanám amit tanultam, mert nekem is nagyon sokat segített amit itt olvastam, amit ezúton is köszönök! Sok jó jelet kívánok mindenkinek!
Beállítások:
Mindegyik beállítás: a bekapcsoló gombot csak keveset kell forgatni, hogy a cicergés megszűnjön, vagy nagyon halkan cicereghet. BOOST, a NORM-ba soha nem forgatom.
VOLUME: az egyéni de a helyzethez képest jobb hangosra állítani a halk jelek miatt.
TONE: azt én úgy szeretem, hogy "síkít", de jó kikapcsolva is.
MODE: Az első 4 beállítást használom amikor lehet (GND1)
1: Kezdő vagy gyors
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Elsőnek ezt használtam sokat, azért mondom hogy kezdő és ez egy mindig jól muzsikáló beállítás. Találkoztam olyan Cobrással, aki CSAK ezt használja évek óta!
2: All Metals mélykereső:
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=ALLMETAL
Ez az egyik legmélyebb beállítás. De mindent kijelez, nincsen szelektálás.
3: Haladó érmézés
MODE=FAST GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni.
4: Haladó érmézés 2
MODE=SLOW GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Róma.
5: Mély érmézés, relikviák
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Ebben a legjobb szerintem Rómán, de csak ha nem nagyon sok a vas és más szemét. Ha sok, akkor a 3. vagy 4. a jó. Ha kevés a vas vagy alapos a kutatás, akkor a 2.
6: Strand vízben
MODE=SLOW vagy LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=3-4
A vízben lassan lehet csak húzni, ezért nagyon jó hogy van a SLOW és LARGE amik akkor is jól jeleznek. A víz alatt is jó mélységet tud, tehát megfontolandó hogy a SENSITIVITY esetleg kisebb érzkenységre legyen állítva mert nem olyan könnyű ki is szedni amit kicsipogtál mélyről.
7: Strand parton
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Ez egy nagyon kényes dolog, hogy a szelektálást beállítod-e fóliára is (5-6 körül). Egyébként ugyanaz mint az 1-es.
Vízben szerintem nem kell, sőt káros, de parton a fólia kiszelektálása jó ötlet. Kevésbé szemetes strandon talán a GROUND is beállítható de olyat még nem találtam.
8: Szuper mélykereső
MODE=NON MOTION GROUND=Pontos behangolás DISCRIMINATION=ALL METAL vagy 4
Ez a legmélyebb, még a 2-nél is mélyebb. Árkozni a legjobb és ha nagyon mélyre kell menni, "ordas" mélységet tud, ahogy egy kolléga jellemezte, pláne nagyobb fejjel. Ha a szelektálás fel van csavarva, a mélységet az nem érinti ennél a beállításnál, de csak ha már rendesen szól a gép, akkor lehet valóban figyelembe venni.