Egyetértek. Megváltozott sok minden, barátkozás kevésbé van, keményebbek és ellenségsebbek a detektoros emberek is. Ma poénkodás helyett ha a Facebookon kérdezel valamit, neked esnek hogy tilos ám és lenyomoznak ám a kérdésed alapján és ha kilépsz a kapun a géppel, azonnal elvisz a rendőr.

Ez egy konkrét példa amit tegnap olvastam és sajna nem poénból mondják hanem fenyegetőleg.

A kétezres években még nevetséges figura volt az az egyetlen fószer aki területvédő néven az ő területéről próbálta elijeszteni a többieket.
Cobrám 3x volt és lesz még. Szeretem cserélgetni a különböző típusokat és mindig újabb gépet venni. Természetesen a Cobra XT elő van jegyezve jövőre. Van pár csúcs gép mindig a piacon, mindegyiknek más-más az erőssége, a Cobra az egyik. A digitális csoda Garrett 2500 volt az első csúcs gépem ami akkoriban (2006-ban) volt nekem, de azt soha többé! Most megnéztem és 819 990 a Vaterán.

Még jó, hogy lehet kapni.

Szerintem öregebb konstrukció mint akár a legöregebb Cobra. A Cobra legalább 3x többet hozott pedig a G2500 akkor is extra drága volt, a mély keresővel és Imaging fejjel felszerelve 420-ért vettem, amíg a Cobra csak 150 körül volt plusz a nagy fej, és nagyon rávert.
Másik ilyen csúcsgép a Fisher CZ5 Quicksilver volt. Elég jó volt, nagy kerek de belül ovál fej volt hozzá és mutatós kijelzője is volt. Viszont kettő 9V-os elemmel ment, ami sok pénzbe került és hamar kifogyasztotta. Egy műszerész átalakította 4 lapos elemre, azzal sokáig bírta, de akkor meg nehéz volt.

A Cobra nagy előrelépés volt ezekhez képest.