Hírek:
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
Cobra
-
- Lengető
- Status: Offline
Re: Cobra
Egyetértek. Megváltozott sok minden, barátkozás kevésbé van, keményebbek és ellenségsebbek a detektoros emberek is. Ma poénkodás helyett ha a Facebookon kérdezel valamit, neked esnek hogy tilos ám és lenyomoznak ám a kérdésed alapján és ha kilépsz a kapun a géppel, azonnal elvisz a rendőr. Ez egy konkrét példa amit tegnap olvastam és sajna nem poénból mondják hanem fenyegetőleg. A kétezres években még nevetséges figura volt az az egyetlen fószer aki területvédő néven az ő területéről próbálta elijeszteni a többieket.
Cobrám 3x volt és lesz még. Szeretem cserélgetni a különböző típusokat és mindig újabb gépet venni. Természetesen a Cobra XT elő van jegyezve jövőre. Van pár csúcs gép mindig a piacon, mindegyiknek más-más az erőssége, a Cobra az egyik. A digitális csoda Garrett 2500 volt az első csúcs gépem ami akkoriban (2006-ban) volt nekem, de azt soha többé! Most megnéztem és 819 990 a Vaterán. Még jó, hogy lehet kapni. Szerintem öregebb konstrukció mint akár a legöregebb Cobra. A Cobra legalább 3x többet hozott pedig a G2500 akkor is extra drága volt, a mély keresővel és Imaging fejjel felszerelve 420-ért vettem, amíg a Cobra csak 150 körül volt plusz a nagy fej, és nagyon rávert.
Másik ilyen csúcsgép a Fisher CZ5 Quicksilver volt. Elég jó volt, nagy kerek de belül ovál fej volt hozzá és mutatós kijelzője is volt. Viszont kettő 9V-os elemmel ment, ami sok pénzbe került és hamar kifogyasztotta. Egy műszerész átalakította 4 lapos elemre, azzal sokáig bírta, de akkor meg nehéz volt. A Cobra nagy előrelépés volt ezekhez képest.
Cobrám 3x volt és lesz még. Szeretem cserélgetni a különböző típusokat és mindig újabb gépet venni. Természetesen a Cobra XT elő van jegyezve jövőre. Van pár csúcs gép mindig a piacon, mindegyiknek más-más az erőssége, a Cobra az egyik. A digitális csoda Garrett 2500 volt az első csúcs gépem ami akkoriban (2006-ban) volt nekem, de azt soha többé! Most megnéztem és 819 990 a Vaterán. Még jó, hogy lehet kapni. Szerintem öregebb konstrukció mint akár a legöregebb Cobra. A Cobra legalább 3x többet hozott pedig a G2500 akkor is extra drága volt, a mély keresővel és Imaging fejjel felszerelve 420-ért vettem, amíg a Cobra csak 150 körül volt plusz a nagy fej, és nagyon rávert.
Másik ilyen csúcsgép a Fisher CZ5 Quicksilver volt. Elég jó volt, nagy kerek de belül ovál fej volt hozzá és mutatós kijelzője is volt. Viszont kettő 9V-os elemmel ment, ami sok pénzbe került és hamar kifogyasztotta. Egy műszerész átalakította 4 lapos elemre, azzal sokáig bírta, de akkor meg nehéz volt. A Cobra nagy előrelépés volt ezekhez képest.
Azért van az ijesztés mert igazából nem sokat tudnak csinálni. Hátha elijesztik az ijedősebb embereket. Miközben nagy hírverés van hogy ez meg az hogyan bukott le, valójában alig van lebukás. Itt a hivatalos statisztika, magáért beszél. Idén is múzeumosokat csíptek meg, ahogy hallottam. A cikk is magáért beszél, már nyíltan bevallják, hogy a leletek a múzeumból tűnnek el.Falurossza írta: ↑2023. december 4., hétfő 17:09Egyetértek. Megváltozott sok minden, barátkozás kevésbé van, keményebbek és ellenségsebbek a detektoros emberek is. Ma poénkodás helyett ha a Facebookon kérdezel valamit, neked esnek hogy tilos ám és lenyomoznak ám a kérdésed alapján és ha kilépsz a kapun a géppel, azonnal elvisz a rendőr. Ez egy konkrét példa amit tegnap olvastam és sajna nem poénból mondják hanem fenyegetőleg. A kétezres években még nevetséges figura volt az az egyetlen fószer aki területvédő néven az ő területéről próbálta elijeszteni a többieket.
https://telex.hu/belfold/2022/10/06/moh ... -pannonius
Sziasztok eladó egy régebbi tip.Cobra 25 centis fejjel jó állapotban teleszkópos nyéllel töltővel.Fényképet privátban tudok küldeni.Iá:150.000 Ft.
Elég jól tartja az árát. Időtálló. Használtan vettem hét éve egyet, de most többért lehetne eladni azt a régit is mint amit akkor adtam érte.
Szép! Ügyes vagy hogy meghallod a jó jó jelet. Jó gépet vettél. Nekem is volt sok mély ásásom miatta. Hét éve vagyok kígyós, sajna az eredetit el kellett adjam. Tavaly óta van egy új, de még nem az XT, hanem hagyományos. Garrett ACE volt ideiglenesen nálam, és megváltás volt újra Cobrát fogni a kezembe.Dexter írta: ↑2023. november 17., péntek 18:54Nekem is ez kellett. Kell a gyakorlat is, az biztos. Jól boldogulok én is vele, de már az elején is kiképzést kaptam egy gyakorlottabb Cobrástól. Ami főképp úgy nézett ki, hogy amíg én az ő régi Cobrájával gyakoroltam, ő elvitte az újat és alig bírta letenni. Kb. tudtam előre is, hogy jó választás lesz, mert nem első gép, de akkor már biztos volt.Kircsi06 írta: ↑2023. november 14., kedd 21:10Igen kell azt tudni hogy mit csinál az ember! Évekkel ez előtt volt már cobrám de sajnos ki ismerni és meg tapasztalni nem volt időm. Bár tudtam hogy valami különleges van a kezemben nem igazán tudtam dűlőre jutni vele! Most 7 hónap után mondom azt hogy oké! Helyben vagyunk, megtaláltam amit kerestem!Királykobra írta: ↑2023. november 11., szombat 9:28Akkor kezded már érezni a gépet! Jó választás! Az enyém több mint tíz éve van nálam és azóta is nagy becsben tartom.Kircsi06 írta: ↑2023. november 3., péntek 19:581 fillért élén állva találtam vele kb 25 centin más gödre mellett. Azért ehez jó fül kell mivel nincs kijelző de pont ezért szeretem.norman írta: ↑2023. november 3., péntek 19:43Két ilyen ásás után vége a napnak.Kircsi06 írta: ↑2023. november 3., péntek 19:17Sziasztok!
Az XT fast mod-ban nagyon gyenge de szépen csilingelő jelet adott, aztán átkapcsoltam slow üzemmódba itt már egyértelmű volt hogy valami van ott mélyen. Egy Degtyarev üres dobtar volt a jel forrása minimum 80 cm mélységben.
A gyalogsági ásót ezennel nyúgdíjaztam úgy érzem kevés lesz!
Max 30 cm ért ásnék. Igaz nem hadizok. Érmére inkább. Gondolom azért ott is jó.
Remélhetőleg holnap nem lesz eső, mert megyünk!
„Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség a jóakaratú embereknek!”norman írta: ↑2023. december 9., szombat 19:41Market placen. Használt 40 cm és fejjel 95 ezer.
Realitás tükrében. Nem új áron.
Ahogy azt elnézem, sok vizet látott, gomb hiányzik, nagyon régi fém száras, de biztos jobban jár vele valaki. Vagy ha legalább secipapa nem tudja jó áron eladni az övét, már megérte a fáradság.
Nem azt mondtam hogy ennyiért adja. De 150 az szinte az új ár. Na de biztos infláció stb.Útkaparó írta: ↑2023. december 10., vasárnap 11:51„Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség a jóakaratú embereknek!”norman írta: ↑2023. december 9., szombat 19:41Market placen. Használt 40 cm és fejjel 95 ezer.
Ahogy azt elnézem, sok vizet látott, gomb hiányzik, nagyon régi fém száras, de biztos jobban jár vele valaki. Vagy ha legalább secipapa nem tudja jó áron eladni az övét, már megérte a fáradság.
Igaz tegnap pont láttam egy 150es garrettet 200 ezerért. Végűl is......
Waybackmachine 2003 december 30.
Valamikor akkoriba lettem én is Cobrás. Még 4 gombossal. Akkori 153 000 most mennyit ér? Benzin cirka 250 Ft volt akkor. Így is lehet viszonyítani.
Valamikor akkoriba lettem én is Cobrás. Még 4 gombossal. Akkori 153 000 most mennyit ér? Benzin cirka 250 Ft volt akkor. Így is lehet viszonyítani.
MD3009 hogy jön ide??? Az árlistában. Falcon, Silver Star Cobra megvan, de ez nem egy kínai bóvli?
345 000-re jönne ki a Cobra mai ára ha a benzinhez viszonyítjuk. Ahhoz képest valóban igen kedvező az új.
- Feri
- Adminisztrátor
Erre az MD3009-re én már nem is emlékeztem, mivel nem is a sajátom volt. Nekem csak 2004-ig sikerült visszanézni és akkor már nem volt az árlistában.
Ezt valakik hozták, akik ilyenekkel kereskedtek, hogy adjam el ilyen irreális áron amikor még Pestimrén laktam. Tényleg eléggé bóvli volt és a keresőfej is könnyen beázott. Természetesen senkinek se kellett ennyiért. Ez egy 100 Eurós fémkereső volt, kb. 25000 Ft volt a reális ára, de ők ragaszkodtak ehhez az összeghez. Bounty Huntert is árultak, volt egy Griffon nevű, még ennél is gagyibb, és Minelabot is - utóbbi viszont az akkori legjobb volt. Mai szemmel nézve jó nagy hülyeség volt egyáltalán feltenni, mert az ilyen irreális árakból a vevők arra következtethetnek, hogy a többi fémkereső is csak bóvli sok pénzért. Ott van mellette pl. a Silver Star 61000-ért, aminek kezdettől fogva rendes műgyanta keresőfeje volt és lényegesen jobb mint az MD3009.
www.metaldetector.hu
Az újévre sikereket kívánva mindenkinek annyit mondok, hogy a Cobra egyik kedvencem sok-sok éve és sose cseréltem volna le. Viszont a Cobra XT miatt immár nyugdíjazva lesz a régi.
Változnak az idők, régen sok dolog máshogy volt, a detektoristák más mentalitású generációja jelent meg, más jogi környezet, más körülmények. Nem jobb, nem rosszabb, csak más.
Én a FAST-ból tovább is szoktam csavarni, nem úgy mint Conan.
A csere miatt engem is érint a használt gép ár, de lehet inkább megtartom. Az új ár ezek szerint igazából még kevesebb is lett az infláció miatt.
Egyes Cobrák igen régiek és hiába bírja a strapát, sokszor nem jó megtartásúak. Nem mindegy milyen állapotú, leharcolt, elázott, el van törve esetleg valami, pláne fej törött-e, buherált-e, nehéz alumínium vagy könnyű karbon szár. Ha gomb hiányzik és úgy néz ki mint a képen az igénytelen gazdára utal, nem venném meg olcsóért se. Használtan vettem az enyémet még a Sümeghen hirdetve, ebből sejthető hogy nem tegnap. Már akkor is nagyon meg kellett nézni, megéri-e.
Változnak az idők, régen sok dolog máshogy volt, a detektoristák más mentalitású generációja jelent meg, más jogi környezet, más körülmények. Nem jobb, nem rosszabb, csak más.
Én a FAST-ból tovább is szoktam csavarni, nem úgy mint Conan.
A csere miatt engem is érint a használt gép ár, de lehet inkább megtartom. Az új ár ezek szerint igazából még kevesebb is lett az infláció miatt.
Egyes Cobrák igen régiek és hiába bírja a strapát, sokszor nem jó megtartásúak. Nem mindegy milyen állapotú, leharcolt, elázott, el van törve esetleg valami, pláne fej törött-e, buherált-e, nehéz alumínium vagy könnyű karbon szár. Ha gomb hiányzik és úgy néz ki mint a képen az igénytelen gazdára utal, nem venném meg olcsóért se. Használtan vettem az enyémet még a Sümeghen hirdetve, ebből sejthető hogy nem tegnap. Már akkor is nagyon meg kellett nézni, megéri-e.
A videón a Cobra XT wireless fülessel van, de nem egyértelmű, hogy alapból beépített vagy külön kell rendelni?
- Feri
- Adminisztrátor
Tulajdonképpen egyelőre ajándék plusz, mivel kísérleti jelleggel tettem bele, ezért az árlistában sincs feltüntetve, nem is kerül plusz pénzbe. De egyébként hamarosan külön tartozék lesz, tehát lesz egy normál és egy vezeték nélküli fejhallgatós Cobra XT. Mivel alapból hangszórós a Cobra és van rajta vezetékes fejhallgatóhoz csatlakozó, nem mindenki igényli ezt a plusz lehetőséget.
www.metaldetector.hu
-
- Lengető
Tetszik a Cobra, van az ismerősi körben nem is egy még a régi fajta. Érdeklődöm, hogy az új Cobra Xt raktáron van-e vagy megrendelés esetén várni kell? Illetve mi az árban foglalt tartozék? Töltő, fejhalgató is? A kereső fejet látom az árlistában, hogy a 25-ös van benne az alap árában, lehet esetleg CSAK a nagyobbal is megrendelni? Ez mennyire számít kísérleti dolognak, nem teljesen kiforrott még?Feri írta: ↑2024. január 28., vasárnap 21:27Tulajdonképpen egyelőre ajándék plusz, mivel kísérleti jelleggel tettem bele, ezért az árlistában sincs feltüntetve, nem is kerül plusz pénzbe. De egyébként hamarosan külön tartozék lesz, tehát lesz egy normál és egy vezeték nélküli fejhallgatós Cobra XT. Mivel alapból hangszórós a Cobra és van rajta vezetékes fejhallgatóhoz csatlakozó, nem mindenki igényli ezt a plusz lehetőséget.
- Feri
- Adminisztrátor
Most már teljesen kiforrott, ötbe szereltem eddig vezeték nélküli fejhallgatót kétféle variációban és nagyon jól működnek. Maga az új Cobra is kiforrott, nem kell már változtatni semmin.Biggus Dickus írta: ↑2024. január 29., hétfő 19:14Tetszik a Cobra, van az ismerősi körben nem is egy még a régi fajta. Érdeklődöm, hogy az új Cobra Xt raktáron van-e vagy megrendelés esetén várni kell? Illetve mi az árban foglalt tartozék? Töltő, fejhalgató is? A kereső fejet látom az árlistában, hogy a 25-ös van benne az alap árában, lehet esetleg CSAK a nagyobbal is megrendelni? Ez mennyire számít kísérleti dolognak, nem teljesen kiforrott még?Feri írta: ↑2024. január 28., vasárnap 21:27Tulajdonképpen egyelőre ajándék plusz, mivel kísérleti jelleggel tettem bele, ezért az árlistában sincs feltüntetve, nem is kerül plusz pénzbe. De egyébként hamarosan külön tartozék lesz, tehát lesz egy normál és egy vezeték nélküli fejhallgatós Cobra XT. Mivel alapból hangszórós a Cobra és van rajta vezetékes fejhallgatóhoz csatlakozó, nem mindenki igényli ezt a plusz lehetőséget.
Hamarosan kétféle kivitel lesz, az egyikhez alapból tartozék a vezeték nélküli fejhallgató, a másikhoz nem. Plusz az árát is korrigálni kell az infláció miatt. Ezen kívül alapból hangszórós a Cobra és vezetékes fejhallgatóhoz van aljzat rajta, de a vezetékes fejhallgató nem tartozék. Úgyhogy kétféle vagy háromféle hangforrás is választható.
Egyébként minden alapból tartozék, ami a működéshez kell: keresőfej, töltő, nyél, akkumulátor.
Lehet csak a nagyobb, 40 cm-es fejjel is rendelni, az 11 000-rel kerül többe, ennyi a 25-ös és a 40-es keresőfej ára közötti különbség.
www.metaldetector.hu
-
- Lengető
Köszönöm! Hamarosan keresem telefonon.Feri írta: ↑2024. január 30., kedd 12:54Most már teljesen kiforrott, ötbe szereltem eddig vezeték nélküli fejhallgatót kétféle variációban és nagyon jól működnek. Maga az új Cobra is kiforrott, nem kell már változtatni semmin.Biggus Dickus írta: ↑2024. január 29., hétfő 19:14Tetszik a Cobra, van az ismerősi körben nem is egy még a régi fajta. Érdeklődöm, hogy az új Cobra Xt raktáron van-e vagy megrendelés esetén várni kell? Illetve mi az árban foglalt tartozék? Töltő, fejhalgató is? A kereső fejet látom az árlistában, hogy a 25-ös van benne az alap árában, lehet esetleg CSAK a nagyobbal is megrendelni? Ez mennyire számít kísérleti dolognak, nem teljesen kiforrott még?Feri írta: ↑2024. január 28., vasárnap 21:27Tulajdonképpen egyelőre ajándék plusz, mivel kísérleti jelleggel tettem bele, ezért az árlistában sincs feltüntetve, nem is kerül plusz pénzbe. De egyébként hamarosan külön tartozék lesz, tehát lesz egy normál és egy vezeték nélküli fejhallgatós Cobra XT. Mivel alapból hangszórós a Cobra és van rajta vezetékes fejhallgatóhoz csatlakozó, nem mindenki igényli ezt a plusz lehetőséget.
Hamarosan kétféle kivitel lesz, az egyikhez alapból tartozék a vezeték nélküli fejhallgató, a másikhoz nem. Plusz az árát is korrigálni kell az infláció miatt. Ezen kívül alapból hangszórós a Cobra és vezetékes fejhallgatóhoz van aljzat rajta, de a vezetékes fejhallgató nem tartozék. Úgyhogy kétféle vagy háromféle hangforrás is választható.
Egyébként minden alapból tartozék, ami a működéshez kell: keresőfej, töltő, nyél, akkumulátor.
Lehet csak a nagyobb, 40 cm-es fejjel is rendelni, az 11 000-rel kerül többe, ennyi a 25-ös és a 40-es keresőfej ára közötti különbség.
Engem is a Cobra XT érdekel. Az akkumulátor milyen fajta és meddig bírja? A füles akkumulátora? A régi Cobrám tartalék töltője és a "buszkormány" nagyságú kereső feje jó az XT-hez is?
- Feri
- Adminisztrátor
Az új XT a régi Cobra keresőfejekkel is ugyanúgy működik.
Az akkumulátor 12,6 V-os 3500 mAh-ás lítium-ion. Papíron 14-15 órát bír a legnagyobb teljesítményű beállìtásban, tehát a gyakorlatban is kibír legalább 10 órát. Nem kompatibilis a régi Cobra töltőjével, ehhez már másfajta van.
Újabban már balanszeres védőáramkör van beépítve a korábbi egyszerű akkuvédő helyett.
A fejhallagató akkumulátora is legalább 15 órát kibír. Annak a töltése USB-C kábellel történik. Külön töltő nincs is hozzá, mivel a szokásos USB-s telefontöltők jók ehhez is.
www.metaldetector.hu
- Charlie Firpo
- Hadnagy
Rövid tapasztalatok. Jó a füles, akkuja is bírja, más a hangja mint a vezetékes fülessel, de jó. Mindig egyszerre töltöm a géppel. Gombok beállítása eltérő de nem sokat, de figyelni kell ne csak megszokásból állítsam. Mélység annyival jobb a régi gépnél, hogy a fastban is tud majdnem annyit mint a régi a mély állásban. Kezdem a Kircsit megérteni. Vashang is jó hogy van.
Gyors alap beállítás: Gnd fix, disc 4 körül, Fast, vashang nincs. Haladó: ugyan ez de vashang és Gnd jól beállítva. Mély (árkozás): Large vagy Deep1 vagy 2. még mélyebb, Gnd precízen beállítva, vashang be vagy allmetal. Brutál mélységet tud.
Akku védő + jó pont mert én voltam aki egyszer hónapig is bekapcsolva hagytam a régi gépet és akku tönkrement . Gondolom, ez nem. Jó a színes akku töltöttség mutató is.
Gyors alap beállítás: Gnd fix, disc 4 körül, Fast, vashang nincs. Haladó: ugyan ez de vashang és Gnd jól beállítva. Mély (árkozás): Large vagy Deep1 vagy 2. még mélyebb, Gnd precízen beállítva, vashang be vagy allmetal. Brutál mélységet tud.
Akku védő + jó pont mert én voltam aki egyszer hónapig is bekapcsolva hagytam a régi gépet és akku tönkrement . Gondolom, ez nem. Jó a színes akku töltöttség mutató is.
Cobrás barátunk újságcikkben. A vasi fémkereső csapat lelke. Gratulálok! https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2024/ ... zelgettunk
- Charlie Firpo
- Hadnagy
Emlegettem, megjelent. Én is gratulálok!Dexter írta: ↑2024. február 18., vasárnap 21:19Cobrás barátunk újságcikkben. A vasi fémkereső csapat lelke. Gratulálok! https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2024/ ... zelgettunk
Charlie Firpo írta: ↑2024. február 20., kedd 16:09Emlegettem, megjelent. Én is gratulálok!Dexter írta: ↑2024. február 18., vasárnap 21:19Cobrás barátunk újságcikkben. A vasi fémkereső csapat lelke. Gratulálok! https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2024/ ... zelgettunk
Köszönöm! Áprilisban lesz egy éve hogy kezembe vettem az xt-t már jól össze szoktunk!
Köszönöm! Keresni fogom!Feri írta: ↑2024. február 6., kedd 18:44Az új XT a régi Cobra keresőfejekkel is ugyanúgy működik.
Az akkumulátor 12,6 V-os 3500 mAh-ás lítium-ion. Papíron 14-15 órát bír a legnagyobb teljesítményű beállìtásban, tehát a gyakorlatban is kibír legalább 10 órát. Nem kompatibilis a régi Cobra töltőjével, ehhez már másfajta van.
Újabban már balanszeres védőáramkör van beépítve a korábbi egyszerű akkuvédő helyett.
A fejhallagató akkumulátora is legalább 15 órát kibír. Annak a töltése USB-C kábellel történik. Külön töltő nincs is hozzá, mivel a szokásos USB-s telefontöltők jók ehhez is.
Kircsi06 írta: ↑2024. február 20., kedd 18:26Charlie Firpo írta: ↑2024. február 20., kedd 16:09Emlegettem, megjelent. Én is gratulálok!Dexter írta: ↑2024. február 18., vasárnap 21:19Cobrás barátunk újságcikkben. A vasi fémkereső csapat lelke. Gratulálok! https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2024/ ... zelgettunk
Köszönöm! Áprilisban lesz egy éve hogy kezembe vettem az xt-t már jól össze szoktunk!
- Charlie Firpo
- Hadnagy
Köszi! Azt hittem vmi spéci kiegészítő.Charlie Firpo írta: ↑2024. február 26., hétfő 19:33A régi Cobra szár szorítója. Nem való az újakhoz.
Én most tanulgatom. Friss kígyós vagyok. Mélység miatt váltottam. Mifelénk az kell és roncsozni is szeretünk. Van már tehát gyakorlatom ásásban. Mindenki dicséri h ez a legmélyebb és már hozott jót mélyről, pedig még csak "tanuló vezető vagyok."Charlie Firpo írta: ↑2024. február 15., csütörtök 16:31Rövid tapasztalatok. Jó a füles, akkuja is bírja, más a hangja mint a vezetékes fülessel, de jó. Mindig egyszerre töltöm a géppel. Gombok beállítása eltérő de nem sokat, de figyelni kell ne csak megszokásból állítsam. Mélység annyival jobb a régi gépnél, hogy a fastban is tud majdnem annyit mint a régi a mély állásban. Kezdem a Kircsit megérteni. Vashang is jó hogy van.
Illetve nem mindenki dicséri. A Magnumnál is van, aki írja és én is láttam-hallottam Cobrát konkrétan, hogy nem a detektor dílerek kedvence. Amíg a detektorosok egekbe dicsérik, a dílerek igyekszenek savazni. De az is dicséret ha a konkurencia szidja. Van rá okuk mert most ha úgy vesszük a fullos Simplexem után ez nem sokkal drágább és néhány klasszissal azért felette van és nem csak annak, de én is arról váltottam mint Kircsi.
25-ről nekem még nem hozott élével pénzt (2x voltam csak éles bevetésben ) de benne van a potenciál, próbáltam udvaron levegő teszttel, sokkal többet is tud.
- Feri
- Adminisztrátor
Köszönöm a visszajelzéseket és örülök, hogy jól működnek az új Cobrák, sok sikert kívánok hozzájuk!Charmeur írta: ↑2024. február 27., kedd 16:04Én most tanulgatom. Friss kígyós vagyok. Mélység miatt váltottam. Mifelénk az kell és roncsozni is szeretünk. Van már tehát gyakorlatom ásásban. Mindenki dicséri h ez a legmélyebb és már hozott jót mélyről, pedig még csak "tanuló vezető vagyok."Charlie Firpo írta: ↑2024. február 15., csütörtök 16:31Rövid tapasztalatok. Jó a füles, akkuja is bírja, más a hangja mint a vezetékes fülessel, de jó. Mindig egyszerre töltöm a géppel. Gombok beállítása eltérő de nem sokat, de figyelni kell ne csak megszokásból állítsam. Mélység annyival jobb a régi gépnél, hogy a fastban is tud majdnem annyit mint a régi a mély állásban. Kezdem a Kircsit megérteni. Vashang is jó hogy van.
Illetve nem mindenki dicséri. A Magnumnál is van, aki írja és én is láttam-hallottam Cobrát konkrétan, hogy nem a detektor dílerek kedvence. Amíg a detektorosok egekbe dicsérik, a dílerek igyekszenek savazni. De az is dicséret ha a konkurencia szidja. Van rá okuk mert most ha úgy vesszük a fullos Simplexem után ez nem sokkal drágább és néhány klasszissal azért felette van és nem csak annak, de én is arról váltottam mint Kircsi.
25-ről nekem még nem hozott élével pénzt (2x voltam csak éles bevetésben ) de benne van a potenciál, próbáltam udvaron levegő teszttel, sokkal többet is tud.
A védőáramkör megvédi az akkumulátort a túlzott kimerüléstől és a túltöltéstől is. Az újabbakban pedig már balanszeres van, vagyis töltésnél külön-külön is figyeli a cellákat és ha nem teljesen egyformák, akkor is egyenletesen tölti fel őket. Ha viszont teljesen lemerül a Cobra, akkor nem szabad úgy letenni hetekre-hónapokra, mert az önkisülés miatt tovább csökken a töltés. Mindig feltöltve kell tárolni ezeket a lítium-ionos akkumulátorokkal ellátott Cobrákat is, ahogy a korábbi Ni-MH akkumulátorosokat is.
A másik témát pedig a MAGNUM-nál már megválaszoltam. Annyit tennék hozzá, hogy már több mint egy éve itt a Cobra témában említettem, hogy a Cobrával szemben korábban sokkal masszívabb lejáratási próbálkozások is voltak. A legközismertebb próbálkozó egy "madár" gúnynevű kereskedő volt, aki külföldi fémkeresőt árult, miközben ő maga azért nagyon is a Cobrát használta.
www.metaldetector.hu
Valaki mondta, hogy az akkut le kell először teljesen meríteni. Használatiban nem találtam rá utalást. Vagy mint a telóval csináljuk, felrakjuk töltőre akár lemerült egészen akár nem?Feri írta: ↑2024. február 28., szerda 0:07Köszönöm a visszajelzéseket és örülök, hogy jól működnek az új Cobrák, sok sikert kívánok hozzájuk!Charmeur írta: ↑2024. február 27., kedd 16:04Én most tanulgatom. Friss kígyós vagyok. Mélység miatt váltottam. Mifelénk az kell és roncsozni is szeretünk. Van már tehát gyakorlatom ásásban. Mindenki dicséri h ez a legmélyebb és már hozott jót mélyről, pedig még csak "tanuló vezető vagyok."Charlie Firpo írta: ↑2024. február 15., csütörtök 16:31Rövid tapasztalatok. Jó a füles, akkuja is bírja, más a hangja mint a vezetékes fülessel, de jó. Mindig egyszerre töltöm a géppel. Gombok beállítása eltérő de nem sokat, de figyelni kell ne csak megszokásból állítsam. Mélység annyival jobb a régi gépnél, hogy a fastban is tud majdnem annyit mint a régi a mély állásban. Kezdem a Kircsit megérteni. Vashang is jó hogy van.
A védőáramkör megvédi az akkumulátort a túlzott kimerüléstől és a túltöltéstől is. Az újabbakban pedig már balanszeres van, vagyis töltésnél külön-külön is figyeli a cellákat és ha nem teljesen egyformák, akkor is egyenletesen tölti fel őket. Ha viszont teljesen lemerül a Cobra, akkor nem szabad úgy letenni hetekre-hónapokra, mert az önkisülés miatt tovább csökken a töltés. Mindig feltöltve kell tárolni ezeket a lítium-ionos akkumulátorokkal ellátott Cobrákat is, ahogy a korábbi Ni-MH akkumulátorosokat is.
A másik témát pedig a MAGNUM-nál már megválaszoltam. Annyit tennék hozzá, hogy már több mint egy éve itt a Cobra témában említettem, hogy a Cobrával szemben korábban sokkal masszívabb lejáratási próbálkozások is voltak. A legközismertebb próbálkozó egy "madár" gúnynevű kereskedő volt, aki külföldi fémkeresőt árult, miközben ő maga azért nagyon is a Cobrát használta.
Csak hogy a konkurencia oldalát is idézzem (kiemelés tőlem):
"Persze, hogy gyártja. És nem viszonylag jó a mélysége, hanem egy mélység legenda a gép
Ferenc Chrenkó a gyártó"
Engem még nem ásatott nagyon sokat, de hozott olyan hadi dolgot mélyről amin azelőtt mindenki más átment több géppel, keretes géppel is!
Ui: Közben ránéztem árlistákra is, a fullos Simplex 218990 Ft a magyar boltban ahonnan az enyém is származott (de az még nem ugyanilyen volt). Cobra is 220 pénz. És azért pár klasszist feljebb léptem a Cobrával.
- Feri
- Adminisztrátor
Örülök, hogy így látod, és hogy még sokan mások is. Ez különösen tetszik, hogy "mélység legenda a gép". Kezdettől fogva ez volt az elsődleges szempont a fejlesztésénél.Charmeur írta: ↑2024. február 28., szerda 10:02Valaki mondta, hogy az akkut le kell először teljesen meríteni. Használatiban nem találtam rá utalást. Vagy mint a telóval csináljuk, felrakjuk töltőre akár lemerült egészen akár nem?
Csak hogy a konkurencia oldalát is idézzem (kiemelés tőlem):
"Persze, hogy gyártja. És nem viszonylag jó a mélysége, hanem egy mélység legenda a gép
Ferenc Chrenkó a gyártó"
Engem még nem ásatott nagyon sokat, de hozott olyan hadi dolgot mélyről amin azelőtt mindenki más átment több géppel, keretes géppel is!
Ui: Közben ránéztem árlistákra is, a fullos Simplex 218990 Ft a magyar boltban ahonnan az enyém is származott (de az még nem ugyanilyen volt). Cobra is 220 pénz. És azért pár klasszist feljebb léptem a Cobrával.
Az akkukat már az előző változatnál se kellett lemeríteni. Ez a régi, és mostanra már teljesen elavult NI-Cd akkukra vonatkozott. Ebben lítium akku van, ezért pont úgy kell kezelni mint a telefont: ha már észrevehetően merült, rá kell tenni a töltőre.
www.metaldetector.hu
Legenda a gép, és sokan tudjuk ezt és becsüljük, de én azért nem venném ennyire félvállról a lejáratást. Ránéztem most ebéd közben és: Amit a Magnumnál bemásoltak a Faceről, ugyanúgy dicsérik a Cobrát is a Facen: azok akik használják és tudják, mit beszélnek. De ugyanúgy jön a dealer és rutinosan lefikázza és a saját termékét tolja az érdeklődőre. Küldtem priviben a részleteket.
Azért is mondom, mert ismerek olyat, akinek megmutattam hogy milyen igazából és megbánta, hogy másmilyet vett. De akkor már egy üzletkötés neked ugrott, a dealernek viszont plusz egy bejött a te rovásodra.
Itt is volt egyszer egy nekem emlékezetes törölt vita, mert az egyik Noktával szemben valaki a Cobrát tartotta meg amit én idéztem és agresszíven beszólt a dealer. A "kolléga" még a gépek raktárkészletét is és beérkezési idejét is tudta, ami árulkodó hogy ki volt az igazából és miért szólt be.
Azért is mondom, mert ismerek olyat, akinek megmutattam hogy milyen igazából és megbánta, hogy másmilyet vett. De akkor már egy üzletkötés neked ugrott, a dealernek viszont plusz egy bejött a te rovásodra.
Itt is volt egyszer egy nekem emlékezetes törölt vita, mert az egyik Noktával szemben valaki a Cobrát tartotta meg amit én idéztem és agresszíven beszólt a dealer. A "kolléga" még a gépek raktárkészletét is és beérkezési idejét is tudta, ami árulkodó hogy ki volt az igazából és miért szólt be.
Nem olvasom ezeket a Facebookon de aki Garrettet Simplexet vagy hasonló divat gépet vesz ezért a pénzért, az nekünk tesz jót. Nem igen szedik ki előlünk a dolgokat. Garrett volt kölcsöbe nálam mikor nem volt saját, egyszer már írtam. Nagy megkönnnyebbülés volt újra Cobrát fogni kézbe. A díler meg díler, hol éltél eddig? Most hogy hétvége lett jó sz.. lett az idő, esőben én nem megyek semmi pénzert, de délutánra jobbat mondanak. Jó jeleket kívánok minden Cobrásnak!Dexter írta: ↑2024. március 1., péntek 13:14Legenda a gép, és sokan tudjuk ezt és becsüljük, de én azért nem venném ennyire félvállról a lejáratást. Ránéztem most ebéd közben és: Amit a Magnumnál bemásoltak a Faceről, ugyanúgy dicsérik a Cobrát is a Facen: azok akik használják és tudják, mit beszélnek. De ugyanúgy jön a dealer és rutinosan lefikázza és a saját termékét tolja az érdeklődőre. Küldtem priviben a részleteket.
Ez nem korrekt összehasonlítás pláne egy kollégának megpróbálni betartani. Egy szakadt, füstölő, szétrohadt kocsi aminek hiányzik egy lámpája se ér annyit mint egy rendesen karbantartott. Ez pedig a legszakadtabb Cobra amit láttam valaha. De secipapa így is el tudta adni az övét.norman írta: ↑2023. december 9., szombat 19:41Market placen. Használt 40 cm és fejjel 95 ezer.
Igazad van. A realitás tükrében. Mindenképpen sokkal 100 felett van egy normál Cobra használtan, 150 egy korrekt ár egy megkímélt régebbi tipusért.Csiga írta: ↑2024. március 2., szombat 9:41Ez nem korrekt összehasonlítás pláne egy kollégának megpróbálni betartani. Egy szakadt, füstölő, szétrohadt kocsi aminek hiányzik egy lámpája se ér annyit mint egy rendesen karbantartott. Ez pedig a legszakadtabb Cobra amit láttam valaha. De secipapa így is el tudta adni az övét.norman írta: ↑2023. december 9., szombat 19:41Market placen. Használt 40 cm és fejjel 95 ezer.
Mégse adott érte senki annyit. De mindegy is.Timber írta: ↑2024. március 4., hétfő 12:08Igazad van. A realitás tükrében. Mindenképpen sokkal 100 felett van egy normál Cobra használtan, 150 egy korrekt ár egy megkímélt régebbi tipusért.Csiga írta: ↑2024. március 2., szombat 9:41Ez nem korrekt összehasonlítás pláne egy kollégának megpróbálni betartani. Egy szakadt, füstölő, szétrohadt kocsi aminek hiányzik egy lámpája se ér annyit mint egy rendesen karbantartott. Ez pedig a legszakadtabb Cobra amit láttam valaha. De secipapa így is el tudta adni az övét.norman írta: ↑2023. december 9., szombat 19:41Market placen. Használt 40 cm és fejjel 95 ezer.
-
- Tizedes
Most már nekem is van. Magnum mellé második gépnek vettem a régi fém szárast (nem XT) használtan. A gép jó, nekem új és szokatlan, de tesztelésen jól teljesített a Cobrás barát szerint is. "Mélység legenda" Stimmt.
Két dolog:
1. Megvétel előtt rákérdeztem Ferinél, vihetem-e átnézésre? Akár azonnal is és akár hétvégén is! Vittem, átnézés, beállítások, javítások, gyakorlatilag ingyen (cserélt akksi árában). 12 éve lejárt már a garanciája. Hozzáállás: 5* Sima olajcsere a kocsimba már alsó hangon is 50 pénz.
2. Ehhez képest itt valaki veszi a nem kevés fáradságot, hogy keresgélve, képet másolgatva az ugyanilyen vagy hasonló eladó Cobra árát megpróbálja lehúzni egy olcsó ronccsal, beszólogasson, cáfolni próbálja a 25 cm mélyen érmét kivevőt, reklamál hogy miért pont a Magnumot-Cobrát tárgyalják és dicsérik a Magnum-Cobra gyártói fórumban. Nem mondok semmit...
Díler is valóban szintén nyomul Cobra érdeklődés esetén és azt fikázva a saját árut tolja az érdeklődőre (FB) mint Magnumnál is.
Elgondolkoztató...
Két dolog:
1. Megvétel előtt rákérdeztem Ferinél, vihetem-e átnézésre? Akár azonnal is és akár hétvégén is! Vittem, átnézés, beállítások, javítások, gyakorlatilag ingyen (cserélt akksi árában). 12 éve lejárt már a garanciája. Hozzáállás: 5* Sima olajcsere a kocsimba már alsó hangon is 50 pénz.
2. Ehhez képest itt valaki veszi a nem kevés fáradságot, hogy keresgélve, képet másolgatva az ugyanilyen vagy hasonló eladó Cobra árát megpróbálja lehúzni egy olcsó ronccsal, beszólogasson, cáfolni próbálja a 25 cm mélyen érmét kivevőt, reklamál hogy miért pont a Magnumot-Cobrát tárgyalják és dicsérik a Magnum-Cobra gyártói fórumban. Nem mondok semmit...
Díler is valóban szintén nyomul Cobra érdeklődés esetén és azt fikázva a saját árut tolja az érdeklődőre (FB) mint Magnumnál is.
Elgondolkoztató...