Kép
Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.

Cobra

Fémkereséshez való eszközök
norman
Tábornok
Tábornok
Status: Online

Re: Cobra

Hozzászólás Szerző: norman » 2024. március 22., péntek 12:52

Minas Tirith írta:
2024. március 22., péntek 10:14
Most már nekem is van. Magnum mellé második gépnek vettem a régi fém szárast (nem XT) használtan. A gép jó, nekem új és szokatlan, de tesztelésen jól teljesített a Cobrás barát szerint is. "Mélység legenda" Stimmt.
Két dolog:
1. Megvétel előtt rákérdeztem Ferinél, vihetem-e átnézésre? Akár azonnal is és akár hétvégén is! Vittem, átnézés, beállítások, javítások, gyakorlatilag ingyen (cserélt akksi árában). 12 éve lejárt már a garanciája. Hozzáállás: 5* Sima olajcsere a kocsimba már alsó hangon is 50 pénz.
2. Ehhez képest itt valaki veszi a nem kevés fáradságot, hogy keresgélve, képet másolgatva az ugyanilyen vagy hasonló eladó Cobra árát megpróbálja lehúzni egy olcsó ronccsal, beszólogasson, cáfolni próbálja a 25 cm mélyen érmét kivevőt, reklamál hogy miért pont a Magnumot-Cobrát tárgyalják és dicsérik a Magnum-Cobra gyártói fórumban. Nem mondok semmit...
Díler is valóban szintén nyomul Cobra érdeklődés esetén és azt fikázva a saját árut tolja az érdeklődőre (FB) mint Magnumnál is.

Elgondolkoztató...
Hm. Mivel ez nekem szól. Valszeg én nem vagyok ennyire anyagias. Volt több gépem is. Mindet olcsóbban baráti áron adtam el ha úgy jött ki. Nem törtem le senki árát. Valszeg egyszerűen nem kellett annyiért senkinek.
Amiket a gépekről irtam saját tapasztalatok voltak. Eltüntek már innen akiknek ezért vagy azért nem jöttek be....
Én azt hogy szarok lennének soha nem állítottam.
Ami amúgy tényleg mókás hogy akkor ki is a díller? Bárki bármit kérdez mond stb mindig csak a Cobra, Magnum a jó. Tehát mi ez ha nem reklám. Arra ösztönözni hogy ezeket vegye mindenki? Pedig ez van.
Bármelyik géppel lehet találni ha szerencsés napja van valakinek.
Mindegy nem vitatkozok.
Ja ha kicsit figyelnél ez fémkereső fórum /volt/. Nem pedig Magnum, Cobra gyártói. A lényege pedig az anonimitás volt.

:?:

Virgil Starkwell
Tizedes
Tizedes
Status: Offline

Hozzászólás Szerző: Virgil Starkwell » 2024. március 22., péntek 20:43

Ami mindnél jobb az Long Range Locator. 100 mélység, 5 km távolról. :D

Egyszer egy pszichológus megkérdezte tőlem, hogy malackodásnak tartom-e a szexet. Mire én azt válaszoltam, hogy ha jól csinálják, akkor igen. :obscene-sexualdoggy:

Procol Harum
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: Procol Harum » 2024. március 24., vasárnap 11:44

norman írta:
2024. március 22., péntek 12:52
Minas Tirith írta:
Most már nekem is van. Magnum mellé második gépnek vettem a régi fém szárast (nem XT) használtan. A gép jó, nekem új és szokatlan, de tesztelésen jól teljesített a Cobrás barát szerint is. "Mélység legenda" Stimmt.
Két dolog:
1. Megvétel előtt rákérdeztem Ferinél, vihetem-e átnézésre? Akár azonnal is és akár hétvégén is! Vittem, átnézés, beállítások, javítások, gyakorlatilag ingyen (cserélt akksi árában). 12 éve lejárt már a garanciája. Hozzáállás: 5* Sima olajcsere a kocsimba már alsó hangon is 50 pénz.
2. Ehhez képest itt valaki veszi a nem kevés fáradságot, hogy keresgélve, képet másolgatva az ugyanilyen vagy hasonló eladó Cobra árát megpróbálja lehúzni egy olcsó ronccsal, beszólogasson, cáfolni próbálja a 25 cm mélyen érmét kivevőt, reklamál hogy miért pont a Magnumot-Cobrát tárgyalják és dicsérik a Magnum-Cobra gyártói fórumban. Nem mondok semmit...
Díler is valóban szintén nyomul Cobra érdeklődés esetén és azt fikázva a saját árut tolja az érdeklődőre (FB) mint Magnumnál is.

Elgondolkoztató...
Hm. Mivel ez nekem szól. Valszeg én nem vagyok ennyire anyagias. Volt több gépem is. Mindet olcsóbban baráti áron adtam el ha úgy jött ki. Nem törtem le senki árát. Valszeg egyszerűen nem kellett annyiért senkinek.
Amiket a gépekről irtam saját tapasztalatok voltak. Eltüntek már innen akiknek ezért vagy azért nem jöttek be....
Ami amúgy tényleg mókás hogy akkor ki is a díller? Bárki bármit kérdez mond stb mindig csak a Cobra, Magnum a jó. Tehát mi ez ha nem reklám. Arra ösztönözni hogy ezeket vegye mindenki? Pedig ez van.
Mindegy nem vitatkozok.
Ja ha kicsit figyelnél ez fémkereső fórum /volt/. Nem pedig Magnum, Cobra gyártói. A lényege pedig az anonimitás volt.
Elején magam is lelkesen csináltam teszteket, képeket videókat az akkor még új Cobrával. Amit azóta is használok. Nem kell senki engedélyehogy ezt megtegyük. Ha ellendrukkernek fáj, ő baja! Már első gépezéseim egyikében találtam rohamsisakot egy járt területen amin mindenki átment és tudtam, hogy nagyon jó gépet fogtam ki.
Szintén dicsérendő a készítő hozzáállása énszerintem is.
Na most a mélység egyre fontosabb. A szántás módja és mélysége is más, ha szántanak egyáltalán. Nekünk nem jó ha nem forgatják ki évente mélyről amit keresünk. És a Cobra az valóban mélység legenda. Az kiforgatja. :))@ 40 DD fejjel még mélyebb. Persze hogy bármelyik gépppel találhatsz ha szerencséd van. Vak tyúk is talál szemet. :))@ Ami egyre kevesebb. Úgyhogy jobb nem vak tyúknak lenni, és jól jön, ha egy alacsony frekvenciás mélység legenda van a kezedben.
A secipapa dolog nagyon inkorrekt volt, nyílt rosszakarat, ő dolga mennyiért hírdeti, miért kell egy ronccsal megpróbálni keresztbe vágni? Persze hogy sokan szóvá teszik. Kircsi nem anonim, sokan tudjuk ki az és hogy nem beszél a levegőbe.

A Whiter Shade of Pale

Minas Tirith
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Minas Tirith » 2024. március 30., szombat 10:16

Procol Harum írta:
2024. március 24., vasárnap 11:44
norman írta:
Minas Tirith írta:
Két dolog:

Elgondolkoztató...
Mindegy nem vitatkozok.
Elején magam is lelkesen csináltam teszteket, képeket videókat az akkor még új Cobrával. Amit azóta is használok. Nem kell senki engedélyehogy ezt megtegyük. Ha ellendrukkernek fáj, ő baja! Már első gépezéseim egyikében találtam rohamsisakot egy járt területen amin mindenki átment és tudtam, hogy nagyon jó gépet fogtam ki.
Na most a mélység egyre fontosabb. A szántás módja és mélysége is más, ha szántanak egyáltalán. Nekünk nem jó ha nem forgatják ki évente mélyről amit keresünk. És a Cobra az valóban mélység legenda. Az kiforgatja. :))@ 40 DD fejjel még mélyebb. Persze hogy bármelyik gépppel találhatsz ha szerencséd van. Vak tyúk is talál szemet. :))@ Ami egyre kevesebb. Úgyhogy jobb nem vak tyúknak lenni, és jól jön, ha egy alacsony frekvenciás mélység legenda van a kezedben.
A secipapa dolog nagyon inkorrekt volt, nyílt rosszakarat, ő dolga mennyiért hírdeti, miért kell egy ronccsal megpróbálni keresztbe vágni? Persze hogy sokan szóvá teszik. Kircsi nem anonim, sokan tudjuk ki az és hogy nem beszél a levegőbe.
Nekem a legelső hozzászólásom az volt itt, h az itteni gépeknek pont hogy nincs is marketingje, miközben más gépeket dübörgő reklámmal tolnak. Épp hogy több reklámot érdemelnének. ;-) ;-)
Csak a vicc kedvéért rákerestem itt a Magnum és a Cobra szóra reklám/marketing szempontból. Arra voltam kíváncsi, hogy a más gépes témákban mint Minelab, Deus, Garrett és többi mennyire van az h az érdeklődőre Magnumot v Cobrát tukmálnak ahelyett. Mert a FB-on a profi díler ugrik az ilyenre. Itt semmi, sok évre visszamenve. Ez azért nagyon korrekt fórum ahhoz képest, hogy "reklám".
Van néhány összehasonlító hozzászólás, és gyakorlatból tudom, hogy valósak.Imént láttam olyan használt gépet 650 000-ért árulni, amiről tudom, hogy az én gépem sokkal jobb és fele pénzbe se került újként. FB-n a nem kereskedő, hanem kereső emberek uazokat a "reklámokat" írják névvel, amelyeket itt anonim. Emellett itt a kevés negatív hozzászólás sincs kitörölve, ami szintén korrekt.
Egy "kivételt" találtam, a secipapa nick említette Nokta témában használt Legendjét árulva h a Cobra marad, ami akár úgy is értékelhető hogy a Legend elé helyezte a Cobrát. Pont az a secipapa kapott olyan rosszindulatú beszólást és pont a Cobra révén, amit azóta nem egy ember kifogásolt. Elgondolkoztató...

A mai világban, amikor ötpercenként ugrik a képünkbe, hogy adjunk már ötcsillagos értékelést, hadd "reklámozzam" már azzal a Cobra készítőjét a saját weblapja fórumában, hogy az igen korrekt és ingyen nyújtott értékes szolgáltatására és gépeire 5*-ös értékelést adok!
Nem vagyok egyedül, máshol ezt találtam az ötcsillagosok között, nem anonim, hanem névvel: "Egy igazán becsületes, jó hozzáállású ember! 100% ig megbízhazó, mindig segítőkész! Bárcsak minden ember aki a termékét értékesíti így állna hozzá a dolgokhoz ahogyan ő!! A terméke kiváló azt nyújtja amit ígér a garanciája és segítség nyújtása bőven túlmegy a megegyezett ídőn!! Minden tiszteletem az övé!"
Ez az én véleményem is!

Útkaparó
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Útkaparó » 2024. április 1., hétfő 8:39

Minas Tirith írta:
2024. március 30., szombat 10:16
Procol Harum írta:
2024. március 24., vasárnap 11:44
norman írta:
Minas Tirith írta:
Két dolog:

Elgondolkoztató...
Mindegy nem vitatkozok.
Nekem a legelső hozzászólásom az volt itt, h az itteni gépeknek pont hogy nincs is marketingje, miközben más gépeket dübörgő reklámmal tolnak. Épp hogy több reklámot érdemelnének. ;-) ;-)
Csak a vicc kedvéért rákerestem itt a Magnum és a Cobra szóra reklám/marketing szempontból. Arra voltam kíváncsi, hogy a más gépes témákban mint Minelab, Deus, Garrett és többi mennyire van az h az érdeklődőre Magnumot v Cobrát tukmálnak ahelyett. Mert a FB-on a profi díler ugrik az ilyenre. Itt semmi, sok évre visszamenve. Ez azért nagyon korrekt fórum ahhoz képest, hogy "reklám".
Van néhány összehasonlító hozzászólás, és gyakorlatból tudom, hogy valósak.Imént láttam olyan használt gépet 650 000-ért árulni, amiről tudom, hogy az én gépem sokkal jobb és fele pénzbe se került újként. FB-n a nem kereskedő, hanem kereső emberek uazokat a "reklámokat" írják névvel, amelyeket itt anonim. Emellett itt a kevés negatív hozzászólás sincs kitörölve, ami szintén korrekt.
Egy "kivételt" találtam, a secipapa nick említette Nokta témában használt Legendjét árulva h a Cobra marad, ami akár úgy is értékelhető hogy a Legend elé helyezte a Cobrát. Pont az a secipapa kapott olyan rosszindulatú beszólást és pont a Cobra révén, amit azóta nem egy ember kifogásolt. Elgondolkoztató...

A mai világban, amikor ötpercenként ugrik a képünkbe, hogy adjunk már ötcsillagos értékelést, hadd "reklámozzam" már azzal a Cobra készítőjét a saját weblapja fórumában, hogy az igen korrekt és ingyen nyújtott értékes szolgáltatására és gépeire 5*-ös értékelést adok!
Nem vagyok egyedül, máshol ezt találtam az ötcsillagosok között, nem anonim, hanem névvel: "Egy igazán becsületes, jó hozzáállású ember! 100% ig megbízhazó, mindig segítőkész! Bárcsak minden ember aki a termékét értékesíti így állna hozzá a dolgokhoz ahogyan ő!! A terméke kiváló azt nyújtja amit ígér a garanciája és segítség nyújtása bőven túlmegy a megegyezett ídőn!! Minden tiszteletem az övé!"
Ez az én véleményem is!
Egyetértek, de nem kell ezen ennyit rugózni. Rám se tukmálta senki, én is elégdett vagyok és az voltam a régivel is, de ilyen a világ. Örüljünk a jó időnek! :))@

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. április 2., kedd 11:16

Pont tegnap is kaptam két marketinges videót, hogyan kellene ezt jobban csinálni. Jogos, mert valóban nem csinálok érdemi marketinget. Az is biztos, hogy én még senkit nem szólítottam meg azzal, hogy a fémkereső, ami iránt érdeklődik, nem olyan jó ám, vegyen inkább tőlem egyet.
Általában az a jellemző, hogy felhasználók egymásnak ajánlgatják a műszereimet, a túlnyomó többség már ismeri. Ennek megvan az az előnye is, hogy eléggé csalódásmentes a dolog, mert tudják, mit várhatnak. Egyetlen személy mondta csak az utóbbi időben, hogy őt kifejezetten a fórumon olvasottak alapján érdekli a Cobra. Ő eljött, megtekintette azt ami éppen elkészült, és azonnal leelőlegezte. Holnap küldöm neki.
A nagy marketingnek megvan az a hátránya, hogy annak hatására sokkal többet várhatnak a műszertől mint amire valóban képes.
Itt arról is szó van, hogy mivel ezeket én készítem, erősen korlátozott a termelési kapacitás, tehát hiába vennének tízszer vagy százszor annyit egy profi marketing hatására, nincs annyi, nem tudom teljesíteni. Míg a nagy szériában gyártott fémkeresőkből annyit lehet eladni, amennyi vevőt tudnak rá a marketinggel szerezni - a marketing nekik ezért nagyon fontos.

"Akkorát hasított a héten, hogy simán lenyomta a..." "Olyanokat talált, hogy magam se hittem el" "Szenzációs volt!" "Most érett be."
Ezt most szó szerint élőben írtam, mert most, írás közben felhívott valaki, aki nehezen értette meg a Magnum beállításait, vissza is jött, hogy mutassak meg pár dolgot, de a héten már hasított vele, sokkal jobban ment neki, mint a barátjának, aki pedig addig többet talált egy másik típussal. Ez tanulságos abból a szempontból is, hogy érdemes rászánni a fáradságot és jól megtanulni a műszerek használatát. Persze, azt is mondhatta volna, hogy az ő gépe nem olyan jó és lecseréli arra a másikra, de ő kihozta belőle amit tudott és kiderült, hogy jó lóra tett. ;-)
Egy másik személy meg azt írta a múlt héten, hogy húsz éve vár arra, hogy Cobrája legyen...

www.metaldetector.hu

Charlie Firpo
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Charlie Firpo » 2024. április 6., szombat 16:39

Szintén ezt mondom. 5 vagy 6 éve, hogy Cobra valahogy bekapcsolva maradt télire. Az akku kampec. Ugyanaz történt ami írva van, akár azonnal is vihettem volna. Vittem, csere, átnézés ellenőrzés. Ingyen. Akkut én vittem mert vettem, de úgy is át kívántam nézetni, akkor már jobb ha a Feri teszi be azt is.
Az új XT gép lítium akkus és nagyon jól bírja.

Piszkálódókkal pedig nem kell foglalkozni.

Charmeur
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Charmeur » 2024. április 17., szerda 9:52

A régi fajta Cobrának a buszkormány fejét is használom már és szuperál a gép azzal is. Jogosan mélységlegenda. Volt egy veterán Cobrám széttört és nem használható kezelőegységgel amire az előző ember rátolatott és a mélység fej miatt vettem meg fillérkért ami viszont kitűnő. És van egy enyhén görbült :lol: alumínium száram is ami pedig valami kísérleti volt állítólag, nem három, hanem kétrészes, gardena szorítóval. :lol: A töltőjét megkapta az a Cobrás társ, akinek a régebbi fajta gépe van.
Hozza amit vártam tőle, a másik kígyótól távolságot kell tartani, de olyat is kivesz mélyről amire más gép meg se zizzen. A régi Cobránál valóban mélyebb, kipróbáltuk.

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. április 21., vasárnap 11:13

Charmeur írta:
2024. április 17., szerda 9:52
A régi fajta Cobrának a buszkormány fejét is használom már és szuperál a gép azzal is. Jogosan mélységlegenda. Volt egy veterán Cobrám széttört és nem használható kezelőegységgel amire az előző ember rátolatott és a mélység fej miatt vettem meg fillérkért ami viszont kitűnő. És van egy enyhén görbült :lol: alumínium száram is ami pedig valami kísérleti volt állítólag, nem három, hanem kétrészes, gardena szorítóval. :lol: A töltőjét megkapta az a Cobrás társ, akinek a régebbi fajta gépe van.
Hozza amit vártam tőle, a másik kígyótól távolságot kell tartani, de olyat is kivesz mélyről amire más gép meg se zizzen. A régi Cobránál valóban mélyebb, kipróbáltuk.
Volt egy pár darab ilyen nyél. Eredetileg kétrészes lett volna a Cobra nyele szürke szinterezéssel, de hamar kiderült, hogy nem igazán praktikus, így lett háromrészes és fekete. Silver Starokhoz használtam fel a szürkéket. A Gardena szorító se sokáig ment. :D Viszont ha valaki házilag akár nyelet barkácsolni, akkor nagyon jók hozzá a Gardena és hasonló tömlő szorítók, illetve a KPE csövekhez való hasonló csatlakozók.

www.metaldetector.hu

Kircsi06
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Kircsi06 » 2024. április 23., kedd 17:44

Sziasztok! Kerek egy éve vettem kézbe az új XT-t így már elég jól sikerült kiismerni és ez alatt jó pár dolgot előszedtem vele. Az összes módot kipróbáltam. Nekem a kedvencem a Slow ebben a módban már simán jelzi pl a karláncot, nyakláncot amit a legtöbb általam eddig használt gép nem igen szeretett. Az lenne a kérdésem hogy a pici kk ezüstökre valakinek nincs valami tuti tipp a tarsolyában? Tudom-tudom hogy elvileg arra a magasabb freki jobb "elvileg", de egészen apró dolgokat is találtam már vele csak pont olyat nem. Persze az is lehet hogy nincs is a környéken 😅
A másik kérdésem a Bluetooth füles lenne, akik így használják kívancsi lennék a tapasztalatokra. Gondolkodom rajta hogy bele rakassam vagy ne....bár a gép alapban is elég hangos😁
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat! 💪🍻🍻🍻

Kisvakond
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Kisvakond » 2024. április 24., szerda 12:32

Kircsi06 írta:
2024. április 23., kedd 17:44
Sziasztok! Kerek egy éve vettem kézbe az új XT-t így már elég jól sikerült kiismerni és ez alatt jó pár dolgot előszedtem vele. Az összes módot kipróbáltam. Nekem a kedvencem a Slow ebben a módban már simán jelzi pl a karláncot, nyakláncot amit a legtöbb általam eddig használt gép nem igen szeretett. Az lenne a kérdésem hogy a pici kk ezüstökre valakinek nincs valami tuti tipp a tarsolyában? Tudom-tudom hogy elvileg arra a magasabb freki jobb "elvileg", de egészen apró dolgokat is találtam már vele csak pont olyat nem. Persze az is lehet hogy nincs is a környéken 😅
A másik kérdésem a Bluetooth füles lenne, akik így használják kívancsi lennék a tapasztalatokra. Gondolkodom rajta hogy bele rakassam vagy ne....bár a gép alapban is elég hangos😁
Csatlakozom, engem is érdekelnek ezek. Apróra a multifreki sztem a legjobb és nem a minél magasabb freki. A minnél magasabb freki annál rosszabb szemetszűrést is mutat sajnos. És lehet hogy az vagy a speckó aranyrög kereső nagyon jól kiveszi, de ha sokszor kell megállni a sok szemét miatt, akkor nem sokra megy. Két hete láttam egy új fajta Cobrát ami nagyon tetszik, arra gyűjtök. Ahhoz volt ilyen füles és egész jó. Fél óra kipróbálás után tetszett. Ha nyakláncot és aprót jól szed, akkor a kis pénzt is kell neki. Nekem a mélység miatt tetszik a nagy fejjel.
Ha van hozzá vezeték nélküli füles az jó ugyanaz a Magnumhoz is?

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. április 25., csütörtök 11:55

Kisvakond írta:
2024. április 24., szerda 12:32
Kircsi06 írta:
Csatlakozom, engem is érdekelnek ezek. Apróra a multifreki sztem a legjobb és nem a minél magasabb freki. A minnél magasabb freki annál rosszabb szemetszűrést is mutat sajnos. És lehet hogy az vagy a speckó aranyrög kereső nagyon jól kiveszi, de ha sokszor kell megállni a sok szemét miatt, akkor nem sokra megy. Két hete láttam egy új fajta Cobrát ami nagyon tetszik, arra gyűjtök. Ahhoz volt ilyen füles és egész jó. Fél óra kipróbálás után tetszett. Ha nyakláncot és aprót jól szed, akkor a kis pénzt is kell neki. Nekem a mélység miatt tetszik a nagy fejjel.
Igen, ugyanaz az adóegység több vevővel is párosítható.

www.metaldetector.hu

Charlie Firpo
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Charlie Firpo » 2024. április 25., csütörtök 16:09

Feri írta:
2024. április 25., csütörtök 11:55
Kisvakond írta:
Kircsi06 írta:
Pici dolgokra én a Fastban szoktam, de ezt is ki fogom próbálni. A BT füles hangja más, de jó. Akksija is bírja.

Dexter
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Dexter » 2024. május 1., szerda 7:02

Charlie Firpo írta:
2024. április 25., csütörtök 16:09
Feri írta:
2024. április 25., csütörtök 11:55
Kisvakond írta:
Kircsi06 írta:
Pici dolgokra én a Fastban szoktam, de ezt is ki fogom próbálni. A BT füles hangja más, de jó. Akksija is bírja.
Az első három módot szeretem kegjobban, Fast, Slow, Large. Kicsiket nekem is inkább első kettőben hoz jól. Ha olyan ígéretes a hely, kétféle beállításban is lejárom, és az elsőhöz képest 90 fokban is a legígéretesebb részeket. Vezetéknélküli füles jó, én szeretem.

Saruman
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Saruman » 2024. május 6., hétfő 10:17

A Fast, Slow, Large az első számú kedvenc nálam is. Mélységtől függ, melyik. Az új deepeket elsősorban nagy fejjel látom hasznosnak.
Nekem megvan a régi gépem is, összehasonlítva valóban mélyebb az új és a vashang is legalább annyit hozzátesz pluszban.
A mélység dologban teljesen egyetértek a mondottakkal. És miközben van más gépem is, rómára, hadira, depóra ez mindennél jobb a véleményem szerint. Valószínűleg az alacsony frekvencia miatt, de abban nem vagyok szakértő. Olyan mint egy hangszer, amivel együtt vagyok, nem úgy mint a digitális gépek.
BT fülest én nem kértem hozzá.

:character-oscar:

Procol Harum
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: Procol Harum » 2024. június 19., szerda 18:44

Saruman írta:
2024. május 6., hétfő 10:17
A Fast, Slow, Large az első számú kedvenc nálam is. Mélységtől függ, melyik. Az új deepeket elsősorban nagy fejjel látom hasznosnak.
Nekem megvan a régi gépem is, összehasonlítva valóban mélyebb az új és a vashang is legalább annyit hozzátesz pluszban.
A mélység dologban teljesen egyetértek a mondottakkal. És miközben van más gépem is, rómára, hadira, depóra ez mindennél jobb a véleményem szerint. Valószínűleg az alacsony frekvencia miatt, de abban nem vagyok szakértő. Olyan mint egy hangszer, amivel együtt vagyok, nem úgy mint a digitális gépek.
BT fülest én nem kértem hozzá.
Szerintem is. Nagyon találó a hasonlatod, hogy olyan mint egy hangszer. Kell a gyakorlás, összeszokás, egy húron pendülés. Nekem hetekig tartott, de megérte. Nem csak a Cobra és az analóg gépek ilyenek csak, de azt aláírom, hogy a digitálisokra kevésbé jellemző ez. Mint a hegedű vagy egy billentyűs digitális hangszer, mindegyikhez kell a gyakorlás és ráérzés, de a hegedűnél sokkal fontosabb.

A Whiter Shade of Pale

Ἀλέξανδρος
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Ἀλέξανδρος » 2024. június 21., péntek 10:45

Tetszik a hangszer hasonlat. Sokan sokfélét mondanak a gépekről, de ezt vhogy nagyon túlnyomó többségben mindenki dicséri ha az ember rákeres. Valahogy nem olyan könnyű rátalálni, de valóban a FB-on is igen dicsérik ha rákeres az ember, de privibe nem nagyon akarnak csevegni. Megértem. Megtudná mondani valaki, mi a sokféle állítás lényege a Cobrán? Vashang dolog ismerős és örülök neki, mert G400i van tavaly ősz óta és azon is van. Őszre tervezek beújítani egy másik nem drága de mélyebb gépet mert kell a mélység is és egy mélység legenda azért éppenséggel nem lehet rossz. Vegyes keresés, itt minden is van. Frekvenciáról sokan sokfélét mondanak, a G400i 10 KHz, ennek miért jobb az alacsonyabb?

Halifax
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Halifax » 2024. június 23., vasárnap 19:07

Ἀλέξανδρος írta:
2024. június 21., péntek 10:45
Tetszik a hangszer hasonlat. Sokan sokfélét mondanak a gépekről, de ezt vhogy nagyon túlnyomó többségben mindenki dicséri ha az ember rákeres. Valahogy nem olyan könnyű rátalálni, de valóban a FB-on is igen dicsérik ha rákeres az ember, de privibe nem nagyon akarnak csevegni. Megértem. Megtudná mondani valaki, mi a sokféle állítás lényege a Cobrán? Vashang dolog ismerős és örülök neki, mert G400i van tavaly ősz óta és azon is van. Őszre tervezek beújítani egy másik nem drága de mélyebb gépet mert kell a mélység is és egy mélység legenda azért éppenséggel nem lehet rossz. Vegyes keresés, itt minden is van. Frekvenciáról sokan sokfélét mondanak, a G400i 10 KHz, ennek miért jobb az alacsonyabb?
Van egy összefoglaló lista a Koppány korábbi beírásában. Azt én hasznosnak találtam. Megkerestem és beszúrom. Egyszerűbb mint elmondani, hol van. Még a régi Cobráé, de az XT Cobrára is értelemszerűen jó. Annak van más is, írok még, folyt. köv.

Koppány:
Mindegyik beállítás: a bekapcsoló gombot csak keveset kell forgatni, hogy a cicergés megszűnjön, vagy nagyon halkan cicereghet. BOOST, a NORM-ba soha nem forgatom.
VOLUME: az egyéni de a helyzethez képest jobb hangosra állítani a halk jelek miatt.
TONE: azt én úgy szeretem, hogy "síkít", de jó kikapcsolva is.
MODE: Az első 4 beállítást használom amikor lehet (GND1)

1: Kezdő vagy gyors
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Elsőnek ezt használtam sokat, azért mondom hogy kezdő és ez egy mindig jól muzsikáló beállítás. Találkoztam olyan Cobrással, aki CSAK ezt használja évek óta!

2: All Metals mélykereső:
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=ALLMETAL
Ez az egyik legmélyebb beállítás. De mindent kijelez, nincsen szelektálás.

3: Haladó érmézés
MODE=FAST GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni.

4: Haladó érmézés 2
MODE=SLOW GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Róma.

5: Mély érmézés, relikviák
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Ebben a legjobb szerintem Rómán, de csak ha nem nagyon sok a vas és más szemét. Ha sok, akkor a 3. vagy 4. a jó. Ha kevés a vas vagy alapos a kutatás, akkor a 2.

6: Strand vízben
MODE=SLOW vagy LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=3-4
A vízben lassan lehet csak húzni, ezért nagyon jó hogy van a SLOW és LARGE amik akkor is jól jeleznek. A víz alatt is jó mélységet tud, tehát megfontolandó hogy a SENSITIVITY esetleg kisebb érzkenységre legyen állítva mert nem olyan könnyű ki is szedni amit kicsipogtál mélyről.

7: Strand parton
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Ez egy nagyon kényes dolog, hogy a szelektálást beállítod-e fóliára is (5-6 körül). Egyébként ugyanaz mint az 1-es.
Vízben szerintem nem kell, sőt káros, de parton a fólia kiszelektálása jó ötlet. Kevésbé szemetes strandon talán a GROUND is beállítható de olyat még nem találtam.

8: Szuper mélykereső
MODE=NON MOTION GROUND=Pontos behangolás DISCRIMINATION=ALL METAL vagy 4
Ez a legmélyebb, még a 2-nél is mélyebb. Árkozni a legjobb és ha nagyon mélyre kell menni, "ordas" mélységet tud, ahogy egy kolléga jellemezte, pláne nagyobb fejjel. Ha a szelektálás fel van csavarva, a mélységet az nem érinti ennél a beállításnál, de csak ha már rendesen szól a gép, akkor lehet valóban figyelembe venni.

Ἀλέξανδρος
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Ἀλέξανδρος » 2024. június 24., hétfő 14:58

Köszönöm és várom a többit! Like!

Halifax
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Halifax » 2024. június 24., hétfő 23:44

Van még a deep1-deep2, ami még mélyebb, de mint mondták, nagy fejjel érvényesül igazán jól.
Ami a táblázatban az 1. és a 4. érmézés közti különbség, hogy a hang tisztább, szelektálás jobb és mélyebb ha a talajbeállítást nem hagyom ki.
Azt már szintén mondták, hogy az all metals dolgok a vashanggal is mennek. Vagyis ami a táblázatban all metal, az mind megy úgy is az XT géppel, hogy nem kell a discet lekapcsolni, hanem helyette a vashangot fel. Viszont talaj beállítás ugyanúgy kritikus. Mélység a maximális marad, de közben van azért szelekció is.
Ez nagyon jó táblázat, én is ebből tanultam meg sok dolgot még az előző, régi fajta Cobrával.

Halifax
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Halifax » 2024. június 25., kedd 9:23

Halifax írta:
2024. június 24., hétfő 23:44
Van még a deep1-deep2, ami még mélyebb, de mint mondták, nagy fejjel érvényesül igazán jól.
Ami a táblázatban az 1. és a 4. érmézés közti különbség, hogy a hang tisztább, szelektálás jobb és mélyebb ha a talajbeállítást nem hagyom ki.
Azt már szintén mondták, hogy az all metals dolgok a vashanggal is mennek. Vagyis ami a táblázatban all metal, az mind megy úgy is az XT géppel, hogy nem kell a discet lekapcsolni, hanem helyette a vashangot fel. Viszont talaj beállítás ugyanúgy kritikus. Mélység a maximális marad, de közben van azért szelekció is.
Ez nagyon jó táblázat, én is ebből tanultam meg sok dolgot még az előző, régi fajta Cobrával.
A táblázatban végül is meg van számozva, de összeszámolni is nehéz a sok beállítás lehetőséget. Az 1. a kezdő beállítás felel meg annak ami alapból lenni szokott a kommersz gépeken a beállítás. De ez már abban is sokkal erősebb.

Ἀλέξανδρος
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Ἀλέξανδρος » 2024. június 25., kedd 19:39

Halifax írta:
2024. június 25., kedd 9:23
Halifax írta:
2024. június 24., hétfő 23:44
A táblázatban végül is meg van számozva, de összeszámolni is nehéz a sok beállítás lehetőséget. Az 1. a kezdő beállítás felel meg annak ami alapból lenni szokott a kommersz gépeken a beállítás. De ez már abban is sokkal erősebb.
Köszönöm! Írtam privát üzenetet!

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. június 29., szombat 15:11

Ez a táblázatos leírás valóban igen jól sikerült. Annyira jól, hogy valaki még rá is ragasztotta a Cobrájára. ;-)
A Cobrában, a régebbi és az XT változatban is az az egyik legfontosabb, hogy tényleg sokféleképpen lehet beállítani a gyors, kezdő, "lusta" beállítástól a "profi", nagyon mélyre látókig. Azért van rajta 8, illetve 12 állású üzemmódkapcsoló, hogy sok sebességi/mélységi üzemmódban lehessen használni, a gyors (Fast), érméző beállítástól, ami azért már nagyon jó mélységet is tud (pl. a korábban említett dobtár 80 cm mélyen), a Large, illetve az XT-n a Deep üzemmódokig, és van akár non-motion üzemmód is.
Mivel a diszkriminátor csökkenti a mélységet, all metals üzemmódban, pontos talajbeállítással lát a Cobra a legmélyebbre. Ebben vagy nincsen egyáltalán diszkrimináció, vagy be lehet kapcsolni a vashangot és akkor mégis van, de mélységvesztés nélkül. A diszkrimináció a vasas talajban nem képes olyan mélységig hatni, mint a fém érzékelése, ezért csökkenti a diszkrimináció a mélységet alaphelyzetben (vashang nélkül). Vashanggal se megy mélyebbre a diszkrimináció, viszont akkor is ugyanúgy jelzi a gyengén érzékelhető fémtárgyat, ha a diszkrimináció azt vasnak venné, ami már lehet téves is. Tehát míg erős jeleknél a diszkrimináció viszonylag megbízható, a gyengéknél nem az, de legalább minden esetben jelez, így nem hagy el tárgyat és nincs mélységvesztés, viszont nagyobb gyakorlatot is igényel ez a beállítás.
Egy igen fontos tényező még a logaritmikus érzékelés. Ez azt jelenti, hogy míg a gyenge jeleket is jól jelzi a műszer, az erős jelekre sem akad ki egykönnyen, mivel azoknál az érzékenysége automatikusan csökken, mintegy követi a fémről jövő jelet. Ennek megfelelő a kijelzése is, különösen a változó hangmagassagú (visítós) kijelzésnél. Ezáltal a műszer jól illeszkedik a szintén logaritmikus emberi halláshoz és agyműködéshez. A jelek igen széles tartománya válik jól érzékelhetővé ezáltal a felhasználó számára, így valóban hasonlít egy hangszerhez, mert némi gyakorlattal és füllel sok fontos részlet kihallhatóvá válik. Gyakorlatilag a hallásához kapcsolódó, a hangokat feldolgozó agyi területek használhatók ezáltal a fémtárgyak hangjának elemzésére is.
20230713_111743.jpg
20230713_111743.jpg (2.15 MiB) Megtekintve 1956 alkalommal

www.metaldetector.hu

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. június 30., vasárnap 12:49

Közben eszembe jutott, hogy van egy gyepvasérc-kereső üzemmód is. Egyik régi találkozón hozott valaki egy nagy zsák gyepvasércet, amit Cobrával szedett össze ősmagyar technikával való kohászat céljából. Azokat egy kreatív újítással tudta megkülönböztetni:
Ehhez úgy kell beállítani a Ground gombot, hogy ezek a gyepvasérc rögök ne legyenek kiegyenlítve, mégpedig úgy, hogy ne kisebb, hanem nagyobb érték legyen beállítva a kiegyenlítésnél. A gyepvasérc 1-2 körül volna kiegyenlítve - legalábbis amit az illető adott, az ilyen. Egyszerűen arról van szó, hogy ha be van állítva egy normál diszkrimináció és a Ground FIX állásban van, akkor kiszűri ezeket, mert vasból vannak. Viszont ha nagyobbra állítjuk a Groundot, akkor a már csak fém vasakra működik a diszkriminátor, a gyepvasércre nem, és egy furcsa, "fordított" hangot ad. Egyszerűen fogni kell egy ilyen gyepvasércet és a Groundot addig forgatni, hogy bekapcsolt diszkrimináció mellett is jelezzen rá ezzel a "fordított" hanggal.

www.metaldetector.hu

Metal
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Metal » 2024. június 30., vasárnap 16:45

Ez nem kicsit több mint az a 3-4 ikon a digitális gépeken vagy az az egy-két mód pl. legyen diszkriminátor vagy sem a hagyományosokon. Magam is építek hobbiból ezt-azt, fémkeresőket is, ezért is tudom értékelni.

Ἀλέξανδρος
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Ἀλέξανδρος » 2024. július 6., szombat 13:11

Jól hangzik. Kaptam máshonnan is válaszokat, nagyon ajánlják. Viszont javasolnék több videót a gépről. Elsősorban beállításokról.

Biggus Dickus
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Biggus Dickus » 2024. július 9., kedd 22:58

Ez egy jótanács a Facebookról, megfogadtam:
Ha csak nemrég van akkor szerintem próbálgasd még a felszínen hogy mit tud, csak egy jó tanács.
Amúgy Large mód pontos talajkiegyenlítés az már jó mélyre lát. Non motion üzemmód all metal az a leg durvább szerintem.
Vagyis előbb nem rögtön a legmélyebbeket kell beállítani, hanem a felszínen és próbálgatni a beállításokat, pl. Fast. Így gyakoroltam be és hamar beletanultam.

Van egy videó is a talajkiegyenlítő beállításról, ami nekem a legnehezebben ment: https://www.youtube.com/watch?v=JJNZBwCTGok
Itt is sok jó tanács van és a FB-os Chrenkó Ferenc által gyártott fémkeresők csoprtban és több más fémkereső csopiban is. Link:https://www.facebook.com/groups/128575977700837/
Szándékomhoz képest ritkán voltam sajna kígyózni de valóban extra mély, a mélység legenda hírét megerősítette. Száraz földre sem konstatáltam mélységcsökkenést, pedig az sok gép nagy hibája.
Cobra a király!
(FB idézet)

További videókat én is javasolok beállítás témában az XT-re is.

Kircsi06
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Kircsi06 » 2024. július 16., kedd 14:50

Biggus Dickus írta:
2024. július 9., kedd 22:58
Ez egy jótanács a Facebookról, megfogadtam:
Ha csak nemrég van akkor szerintem próbálgasd még a felszínen hogy mit tud, csak egy jó tanács.
Amúgy Large mód pontos talajkiegyenlítés az már jó mélyre lát. Non motion üzemmód all metal az a leg durvább szerintem.
Vagyis előbb nem rögtön a legmélyebbeket kell beállítani, hanem a felszínen és próbálgatni a beállításokat, pl. Fast. Így gyakoroltam be és hamar beletanultam.

Van egy videó is a talajkiegyenlítő beállításról, ami nekem a legnehezebben ment: https://www.youtube.com/watch?v=JJNZBwCTGok
Itt is sok jó tanács van és a FB-os Chrenkó Ferenc által gyártott fémkeresők csoprtban és több más fémkereső csopiban is. Link:https://www.facebook.com/groups/128575977700837/
Szándékomhoz képest ritkán voltam sajna kígyózni de valóban extra mély, a mélység legenda hírét megerősítette. Száraz földre sem konstatáltam mélységcsökkenést, pedig az sok gép nagy hibája.
Cobra a király!
(FB idézet)

További videókat én is javasolok beállítás témában az XT-re is.

Igen ez én voltam! :D

Ἀλέξανδρος
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Ἀλέξανδρος » 2024. július 17., szerda 6:37

Biggus, neked melyik fejjel van? A csak nagyfej verziónál maradtál?

Biggus Dickus
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Biggus Dickus » 2024. július 17., szerda 13:37

Ἀλέξανδρος írta:
2024. július 17., szerda 6:37
Maradtam egyelőre, mert nekem a mélység a legfontosabb. Lesz hozzá egy közepes is a 25 és 40 között állítólag hamarosan, az érdekel még.
Kircsinek pedig köszönöm!

Kircsi06
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Kircsi06 » 2024. július 18., csütörtök 12:44

Biggus Dickus írta:
2024. július 17., szerda 13:37
Ἀλέξανδρος írta:
Maradtam egyelőre, mert nekem a mélység a legfontosabb. Lesz hozzá egy közepes is a 25 és 40 között állítólag hamarosan, az érdekel még.
Szívesen! A közepes fej engem is érdekelni fog majd!

Dexter
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Dexter » 2024. július 19., péntek 18:06

Feri írta:
2024. június 30., vasárnap 12:49
Közben eszembe jutott, hogy van egy gyepvasérc-kereső üzemmód is. Egyik régi találkozón hozott valaki egy nagy zsák gyepvasércet, amit Cobrával szedett össze ősmagyar technikával való kohászat céljából. Azokat egy kreatív újítással tudta megkülönböztetni:
Ehhez úgy kell beállítani a Ground gombot, hogy ezek a gyepvasérc rögök ne legyenek kiegyenlítve, mégpedig úgy, hogy ne kisebb, hanem nagyobb érték legyen beállítva a kiegyenlítésnél. A gyepvasérc 1-2 körül volna kiegyenlítve - legalábbis amit az illető adott, az ilyen. Egyszerűen arról van szó, hogy ha be van állítva egy normál diszkrimináció és a Ground FIX állásban van, akkor kiszűri ezeket, mert vasból vannak. Viszont ha nagyobbra állítjuk a Groundot, akkor a már csak fém vasakra működik a diszkriminátor, a gyepvasércre nem, és egy furcsa, "fordított" hangot ad. Egyszerűen fogni kell egy ilyen gyepvasércet és a Groundot addig forgatni, hogy bekapcsolt diszkrimináció mellett is jelezzen rá ezzel a "fordított" hanggal.
Ez az az ősmagyar kohászattal foglalkozó illető? Bucavasgyúró. Fenn van a Facen is ezen a néven. Gyepvasércet használ.
https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2024/ ... ratanulasa

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. július 20., szombat 11:57

Kircsi06 írta:
2024. július 18., csütörtök 12:44
Biggus Dickus írta:
2024. július 17., szerda 13:37
Ἀλέξανδρος írta:
Szívesen! A közepes fej engem is érdekelni fog majd!
Igen, a következő Cobra már 36x28-as keresőfejjel készül. Most pont ezen dolgozom.
Dexter írta:
2024. július 19., péntek 18:06
Feri írta:
2024. június 30., vasárnap 12:49
Ez az az ősmagyar kohászattal foglalkozó illető? Bucavasgyúró. Fenn van a Facen is ezen a néven. Gyepvasércet használ.
https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2024/ ... ratanulasa
Nagyon valószínű, hogy neki keresték a gyepvasércet, ráadásul Somogyban. Kb. 15 éve volt.
Volt arra is példa, hogy az Orion keretes fémkereső teljesen kiakadt egy volt mocsár helyén és kiderült, hogy azért, mert a gyepvasércet létrehozó baktériumok ott olyan mennyiségű vasat halmoztak fel.
Mivel nem mindenkinek egyértelmű, itt egy egyszerűsített leírás gyepvasérc-kereséshez: fogjuk a gyepvasércmintát és úgy állítjuk be a Ground gombot, hogy a Cobra akkor jelezzen rá, amikor a vasérc közeledik a keresőfejhez - vagyis ellentétesen jelezzen mint a fémekre, mert azokra távolodáskor jelez. Ez esetben a diszkriminátor se szűri ki a gyepvasércet, de all metalsban is jól hallható a különbség mert más a hangja.
Ha a talajra amúgy is ennek megfelelő értéket kell beállítani, ami igen valószínű, akkor természetesen az a legjobb, ha a talajra ráállítjuk.

www.metaldetector.hu

Ἀλέξανδρος
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Ἀλέξανδρος » 2024. július 24., szerda 9:21

Dexter írta:
2024. március 1., péntek 13:14
Legenda a gép, és sokan tudjuk ezt és becsüljük, de én azért nem venném ennyire félvállról a lejáratást. Ránéztem most ebéd közben és: :o Amit a Magnumnál bemásoltak a Faceről, ugyanúgy dicsérik a Cobrát is a Facen: azok akik használják és tudják, mit beszélnek. De ugyanúgy jön a dealer és rutinosan lefikázza és a saját termékét tolja az érdeklődőre. Küldtem priviben a részleteket.
Azért is mondom, mert ismerek olyat, akinek megmutattam hogy milyen igazából és megbánta, hogy másmilyet vett. De akkor már egy üzletkötés neked ugrott, a dealernek viszont plusz egy bejött a te rovásodra. ;-)
Itt is volt egyszer egy nekem emlékezetes törölt vita, mert az egyik Noktával szemben valaki a Cobrát tartotta meg amit én idéztem és agresszíven beszólt a dealer. A "kolléga" még a gépek raktárkészletét is és beérkezési idejét is tudta, ami árulkodó hogy ki volt az igazából és miért szólt be.
Böngészem a dolgokat és feltűnt számomra is, hogy van ilyen is. Konkurenciaharc. Valóban aki használja, szinte mindig azt írja a Facebookon is, hogy ez a legjobb, legenda meg minden, közben próbálják lefikázni is, de azok mindig a dílerek. :D 100 százalékban. Nem csak ezeket a gépeket, pl. egy új, kék Garrett megjelent, de egy díler rögtön ráugrott hogy fikázza. Nyilván nem az ő áruja. :D

Charmeur
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Charmeur » 2024. július 25., csütörtök 11:17

Ἀλέξανδρος írta:
2024. július 24., szerda 9:21
Dexter írta:
Legenda a gép, és sokan tudjuk ezt és becsüljük, de én azért nem venném ennyire félvállról a lejáratást. Ránéztem most ebéd közben és: :o Amit a Magnumnál bemásoltak a Faceről, ugyanúgy dicsérik a Cobrát is a Facen: azok akik használják és tudják, mit beszélnek. De ugyanúgy jön a dealer és rutinosan lefikázza és a saját termékét tolja az érdeklődőre. Küldtem priviben a részleteket.
Azért is mondom, mert ismerek olyat, akinek megmutattam hogy milyen igazából és megbánta, hogy másmilyet vett. De akkor már egy üzletkötés neked ugrott, a dealernek viszont plusz egy bejött a te rovásodra. ;-)
Itt is volt egyszer egy nekem emlékezetes törölt vita, mert az egyik Noktával szemben valaki a Cobrát tartotta meg amit én idéztem és agresszíven beszólt a dealer. A "kolléga" még a gépek raktárkészletét is és beérkezési idejét is tudta, ami árulkodó hogy ki volt az igazából és miért szólt be.
Böngészem a dolgokat és feltűnt számomra is, hogy van ilyen is. Konkurenciaharc. Valóban aki használja, szinte mindig azt írja a Facebookon is, hogy ez a legjobb, legenda meg minden, közben próbálják lefikázni is, de azok mindig a dílerek. :D 100 százalékban. Nem csak ezeket a gépeket, pl. egy új, kék Garrett megjelent, de egy díler rögtön ráugrott hogy fikázza. Nyilván nem az ő áruja. :D
Előbb volt fenn egy eladó nagy fejes Cobra a Facen de nem sokáig. Most már nincs ott, pedig idézni akartam amit valaki rákommentelt, hogy kár eladni, az az egyik legjobb gép.

Timber
Őrnagy
Őrnagy

Hozzászólás Szerző: Timber » 2024. július 28., vasárnap 12:40

Charmeur írta:
2024. július 25., csütörtök 11:17
Ἀλέξανδρος írta:
2024. július 24., szerda 9:21
Dexter írta:
Előbb volt fenn egy eladó nagy fejes Cobra a Facen de nem sokáig. Most már nincs ott, pedig idézni akartam amit valaki rákommentelt, hogy kár eladni, az az egyik legjobb gép.
Nem csoda hogy olyan hamar elvitték. Az enyémet hirdetni se kellett. Eladtam még ősszel és nálam is már egy új XT Cobra van. Sajna nem sokat mentem élesben még de valóban még jobb lett mint a régi. Nálam is van tesztpont, pénztől a nagy dolgokig elástam tárgyakat elég mélyen. A mélyebbeken majdnem minden gép elvérzik. Az Xt ugyanazokra sokkal erősebbet és határozottabbat jelez ugyanabban az állásban a régi Cobrához képest. Ha lessz ilyen új fej én is kíváncsi leszek rá. A "buszkormányt" én se adtam el, jó az újhoz is.
Vashang is bejön ami a régi Cobrán nem volt.
Ilyen rosszindulatú konkurrencia vagy sznob lehúzás mindig is volt, nem is mondom, mert aki bedől a bullshitnek, hadd dőljön.
Magam nem fikázásnak szánom, de amit korábban már mondtam sok éve, áll most is. Rágugliztam, és az új "kicsi sárga" hasonló árban van most is mint az új Cobra. Kb. olyan az arány mint 8 éve amikor seffel már drágább is volt. És azért igen nagy a különbség a Cobra javára most is. :D Sok éve egy ilyen "kicsisárgás" sef fejes ember beszélt rá egy Cobrára aztán persze hogy neki is az lett azóta.

Janus
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Janus » 2024. szeptember 7., szombat 16:29

A fenti idézetre is reagálva szeretnék köszönetet mondan! Régi fajta Cobrát úgy vettem tegnap, hogy a gyártó előzetesen vállalta az átnézést. Dolgozott vele sokmindent, megmutatta mi mire való, hogy kell beállítami, betette a magammal vitt akkumulátorokat, csavar csere, fejcsiszolás, stb. Udvaron is a talajbeállítást megmutatta. Szombat délelőtt és nem kért semmit!

Janus
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Janus » 2024. szeptember 8., vasárnap 20:55

Azóta éles bevetésen is lett használva. Nen okozott csalódást!
Janus írta:
2024. szeptember 7., szombat 16:29
A fenti idézetre is reagálva szeretnék köszönetet mondan! Régi fajta Cobrát úgy vettem tegnap, hogy a gyártó előzetesen vállalta az átnézést. Dolgozott vele sokmindent, megmutatta mi mire való, hogy kell beállítami, betette a magammal vitt akkumulátorokat, csavar csere, fejcsiszolás, stb. Udvaron is a talajbeállítást megmutatta. Szombat délelőtt és nem kért semmit!

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. szeptember 25., szerda 13:04

"Szenzáció ide vagy oda. Ilyen felfedezések nincsenek régészeti önkéntesek nélkül. Köszönjük szépen Krisztián Király az odaadó munkád és a nagyszerű találatod. Ezzel beírtad magad a Somló-hegy kutatásának történetébe. Nagyszerű találat, végre kontextusból!"
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=GyT9jVD-DfA
nyakek.jpg
nyakek.jpg (56.1 KiB) Megtekintve 262 alkalommal
ronkentes.jpg
ronkentes.jpg (151.06 KiB) Megtekintve 262 alkalommal
"Az érintetlen nyakék – Világszenzáció! 📣📣📣
Október közepétől látható a bronzkor csodája az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum falai között, amelyre a Somló-hegyen bukkantak rá idén nyáron a múzeum régészei. Az európai mércével is ritka lelet egy kamarakiállításon tárul a látogatók elé. 3000 év földben töltött várakozást követően, dr. Tarbay János Gábor kutató vezetésével idén nyáron tárták fel a különleges ékszert rejtő, késő bronzkori kincset.
A késő bronzkor végére (Kr.e. 1000–850) datálható unikális nyakék egy urnamezős stílusú korsóban, több ezer bronzékszer: karika, pityke, gyöngy, spirál ölelésében került elő. A pompás ékszert, valószínűleg a korabeli elithez tartozó nő viselhette. Stílusát és díszítését tekintve a dunántúli urnamezős kultúra területén deponált aranyfólia borítású bronzdiadémok és díszkorongok köréhez illeszkedik, továbbá kapcsolódik a nyugat-közép-európai urnamezős aranyművesség tárgyaihoz is.
A hasonló kincsleletek jellemzően nem kötődnek közvetlenül temetkezésekhez, előfordulhatnak akár település környezetében, vagy különleges természeti helyeken is, így a tárgy egykori elrejtésének pontos körülményeit homály fedi.
A Nemzeti Régészeti Intézet szakemberei augusztus elején egy több órán át tartó művelet végén szabadították ki a nyakéket, amely a hónap kincseként látható október közepétől az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében."

www.metaldetector.hu

Timber
Őrnagy
Őrnagy

Hozzászólás Szerző: Timber » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:27

Feri írta:
2024. szeptember 25., szerda 13:04
"Szenzáció ide vagy oda. Ilyen felfedezések nincsenek régészeti önkéntesek nélkül. Köszönjük szépen Krisztián Király az odaadó munkád és a nagyszerű találatod. Ezzel beírtad magad a Somló-hegy kutatásának történetébe. Nagyszerű találat, végre kontextusból!"
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=GyT9jVD-DfA
nyakek.jpg
ronkentes.jpg
"Az érintetlen nyakék – Világszenzáció! 📣📣📣
Október közepétől látható a bronzkor csodája az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum falai között, amelyre a Somló-hegyen bukkantak rá idén nyáron a múzeum régészei. Az európai mércével is ritka lelet egy kamarakiállításon tárul a látogatók elé. 3000 év földben töltött várakozást követően, dr. Tarbay János Gábor kutató vezetésével idén nyáron tárták fel a különleges ékszert rejtő, késő bronzkori kincset.
A késő bronzkor végére (Kr.e. 1000–850) datálható unikális nyakék egy urnamezős stílusú korsóban, több ezer bronzékszer: karika, pityke, gyöngy, spirál ölelésében került elő. A pompás ékszert, valószínűleg a korabeli elithez tartozó nő viselhette. Stílusát és díszítését tekintve a dunántúli urnamezős kultúra területén deponált aranyfólia borítású bronzdiadémok és díszkorongok köréhez illeszkedik, továbbá kapcsolódik a nyugat-közép-európai urnamezős aranyművesség tárgyaihoz is.
A hasonló kincsleletek jellemzően nem kötődnek közvetlenül temetkezésekhez, előfordulhatnak akár település környezetében, vagy különleges természeti helyeken is, így a tárgy egykori elrejtésének pontos körülményeit homály fedi.
A Nemzeti Régészeti Intézet szakemberei augusztus elején egy több órán át tartó művelet végén szabadították ki a nyakéket, amely a hónap kincseként látható október közepétől az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében."
Nem semmi! Gratulálok! :clap:

Válasz küldése Előző témaKövetkező téma