Kép
Hírek:
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.

Cobra

Fémkereséshez való eszközök
Kircsi06
Őrmester
Őrmester
Status: Offline

Re: Cobra

Hozzászólás Szerző: Kircsi06 » 2025. március 9., vasárnap 18:00

Feri írta:
2025. március 8., szombat 19:54
"Krisztián beavatott minket a fémkeresés rejtelmeibe, megnézhettük, megfoghattuk a fémkeresőt és a magával hozott tárgyakat, és elmesélte a „kincs” megtalálásának a történetét.
A világszenzációs nyakék a Nemzeti Múzeumban került kiállításra, melynek ünnepélyes megnyitójára Krisztián és családja is meghívást kapott!"

Szöveg és több kép a "Múzeumokkal való együttműködés" témában és a Facebookon: https://www.facebook.com/plugins/post.p ... &width=500
483487391_655612986977330_8395774468135488791_n.jpg
Köszönöm! Nagy élmény ilyet megélni! :)

Procol Harum
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: Procol Harum » 2025. március 12., szerda 9:27

Királykobra írta:
2025. március 3., hétfő 22:03
norman írta:
2025. március 3., hétfő 21:29
Királykobra írta:
2025. március 3., hétfő 21:22
norman írta:
2025. március 3., hétfő 20:04
Királykobra írta:
2025. március 3., hétfő 19:55
norman írta:
2025. március 3., hétfő 17:01
Charlie Firpo írta:
2025. március 2., vasárnap 22:38
:lol: A Kircsi élén 25-ről kivett egyfillérese jut eszembe. :lol: Amire valakik rögtön azt mondták, az nem lehet.
Cikáda formájú veret 40 mélyen? :dance: Ahhoz már oda kell figyelni, de kiveszi. Egyébként gratulálok és hajrá! :clap:
Ez pont én voltam....
Am csak a saját tapasztalatomat írtam le.Na de ugye olyan nem lehetséges hogy valami nem ok...
Na mindegy.Végűl is Jézust is látták.
Mellesleg egy normális videón megnézném az 1 fillért erdei talajban élén 25 cm en.Illetve a cikádàt még jobban 40 cm ről.Persze a lyuk lehet 40 cm.A cucc meg oldalfalról leesett.A régi Cobrához igencsak kelkett pointer anno.....
De a legjobb akkor is a kis ezüst vert dénár élén 25 cm ről valakinek.Na az mindent visz.
Ha cicergősre van állítva és van füle hozzá, all metalsba simán ha figyel és megássa a gyenge jelet is. 2 és fél centis a cucc, ami nem olyan kicsi. A régi Cobrámmal 25-ös fejjel akkor volna reális ha large állásban van. Ez egy nagyobb fejes és mélyebb Cobra. Nekem tetszik, hogy ilyent tud. Videót én is szívesen látnék földben.
2.5 cm ha pont lapján fekszik a főldben.Ez szántón ritka.Mindemellett nem korong alakú.
És az élén lévő érmék?
1 fillérest az én gépem földből szerintem kivesz legalább 30 mélyen.Ha jól áll a pénz olyan helyen ahol megéri alaposan all metalsba cicergősen menni, nagyon kihegyezve, gyenge jelre ásni. Szerintem vettem már ki ekkorát 30-ról. Az újjabb Cobra állítólag még mélyebb. Miért ne vehetné ki élével 25-ről? Ha nincs disc mindenképp, de ha van akkor is beeshet szerintem.
Mennyire életszerű maxra húzva all metalsba lengetni?
Kiásni a legkissebb vasdarabokat is?
Pont a jó helyek vannak tele vassal is.
Annyira életszerű minta a Ferrarit kihúzatni 250 vagy 300 fölé is. Ha az volna én azt is kihúzatnám. csak megnézném, hol. Autobahnon.
Lehet cikizni, mint a sárgával járó sárga irigy ismerős aki szerint xar a gép mert túl sokat kell ásni. :lol: De ő legalább nem fárad el az ásásban. :D A Ferrari is xar mert minek megy annyira, úgyse mehetünk 130 felett. Ahogy fémkeresni se szoktunk mert szabály az szabály. :D Már 10 éve van meg a régi gép és amikor vettem a fáradságot hogy megássak egy mély jelet mert a leírás szerint jól volt beállítva és rohamsisak volt váratlan mélyen, akkor tudtam, hogy valami nagyon jót fogtam ki. Azóta sok-sok ilyen jött és a legújabb öt, hat, nyolcszázezres csodák se tudják azt amit ez.

A Whiter Shade of Pale

Falurossza
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Falurossza » 2025. március 16., vasárnap 11:27

A mélység azért döntő tud lenni sokszor. De ha sima egérmozis érmézővel szaladgál valaki annak nem fáj, hogy mit hagy el mélyen mert a gépe megse nyekken. :D Az is találhat jót mint aki snecire horgászik sok kicsi sokra megy, közben bejöhet neki nagyobb is. De harcsára már erősebb szerelékkel megy az ember.

Timber
Őrnagy
Őrnagy

Hozzászólás Szerző: Timber » 2025. március 17., hétfő 10:04

Falurossza írta:
2025. március 16., vasárnap 11:27
A mélység azért döntő tud lenni sokszor. De ha sima egérmozis érmézővel szaladgál valaki annak nem fáj, hogy mit hagy el mélyen mert a gépe megse nyekken. :D Az is találhat jót mint aki snecire horgászik sok kicsi sokra megy, közben bejöhet neki nagyobb is. De harcsára már erősebb szerelékkel megy az ember.
Én is ezt mondom. De nem baj, otthagyják nekünk.

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2025. április 3., csütörtök 21:39

A mérgelődős, veszekedős hozzászólásokat sikerült áttenni a Dühöngő témába. :))@

www.metaldetector.hu

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2025. április 3., csütörtök 21:50

(Facebookról)
487808601_9573355909392079_3487020827298120785_n.jpg
487808601_9573355909392079_3487020827298120785_n.jpg (246.01 KiB) Megtekintve 1092 alkalommal

www.metaldetector.hu

Királykobra
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Királykobra » 2025. április 10., csütörtök 12:08

Procol Harum írta:
2025. március 12., szerda 9:27
Lehet cikizni, mint a sárgával járó sárga irigy ismerős aki szerint xar a gép mert túl sokat kell ásni. :lol: De ő legalább nem fárad el az ásásban. :D A Ferrari is xar mert minek megy annyira, úgyse mehetünk 130 felett. Ahogy fémkeresni se szoktunk mert szabály az szabály. :D Már 10 éve van meg a régi gép és amikor vettem a fáradságot hogy megássak egy mély jelet mert a leírás szerint jól volt beállítva és rohamsisak volt váratlan mélyen, akkor tudtam, hogy valami nagyon jót fogtam ki. Azóta sok-sok ilyen jött és a legújabb öt, hat, nyolcszázezres csodák se tudják azt amit ez.
Most már úgy vagyok, hogy rájuk kell hagyni. Ez nem olimpia, nem a részvétel a fontos, hanem hogy mit találsz. ;-)

Schönherz
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Schönherz » 2025. április 16., szerda 17:27

Nyolcéves alig haszált Cobra ami padláson volt régóta, semmit se csinál. Töltője megvan és a lednek világítani kellene ha rádugom. De azt se csinálja. Viszont ha rá van dugva és a bekapcsolót elforgatom offról boost felé akkor azonnal megszólal és nagyon jól és hangosan jelez is pénzekre meg mindenfajta fémre.
Mit kell tenni, hogy rendesen lehessen használni?

Timber
Őrnagy
Őrnagy

Hozzászólás Szerző: Timber » 2025. április 17., csütörtök 9:58

Schönherz írta:
2025. április 16., szerda 17:27
Nyolcéves alig haszált Cobra ami padláson volt régóta, semmit se csinál. Töltője megvan és a lednek világítani kellene ha rádugom. De azt se csinálja. Viszont ha rá van dugva és a bekapcsolót elforgatom offról boost felé akkor azonnal megszólal és nagyon jól és hangosan jelez is pénzekre meg mindenfajta fémre.
Az akksicserés lesz. Olvasd vissza szerintem, többször volt hogy melyik a jó akksi, ami jóáras is. Magnumnál is. 8 év elég sok az akksinak.

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2025. április 17., csütörtök 16:44

Timber írta:
2025. április 17., csütörtök 9:58
Schönherz írta:
Az akksicserés lesz. Olvasd vissza szerintem, többször volt hogy melyik a jó akksi, ami jóáras is. Magnumnál is. 8 év elég sok az akksinak.
Igaz, az akkucellák megértek a cserére ennyi idő után, de az is lehet, hogy meg kell igazítani őket mert valamelyik nem érintkezik jól. Ha évekig töltés nélkül valahol, akkor jó eséllyel nem jók már az akkumulátorok. Ha totál le vannak merülve, akkor úgy kell megigazítani őket, hogy a töltő be van dugva és amikor a LED világítani kezd, akkor jó. De ha teljesen rosszak az akkuk, pláne kifolytak, nem jó sehogy. Olyat is láttam már, hogy valaki nem tölthető elemeket rakott bele.

www.metaldetector.hu

Schönherz
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Schönherz » 2025. április 18., péntek 11:30

Feri írta:
2025. április 17., csütörtök 16:44
Timber írta:
2025. április 17., csütörtök 9:58
Schönherz írta:
Igaz, az akkucellák megértek a cserére ennyi idő után, de az is lehet, hogy meg kell igazítani őket mert valamelyik nem érintkezik jól. Ha évekig töltés nélkül valahol, akkor jó eséllyel nem jók már az akkumulátorok. Ha totál le vannak merülve, akkor úgy kell megigazítani őket, hogy a töltő be van dugva és amikor a LED világítani kezd, akkor jó. De ha teljesen rosszak az akkuk, pláne kifolytak, nem jó sehogy. Olyat is láttam már, hogy valaki nem tölthető elemeket rakott bele.
Köszönöm! Nem folytak ki és még van bennük élet. Megigazítottam, megy. Délelőtt már találtunk is a kertben "kincset". Akkor veszek majd újakat is bele.

Schönherz
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Schönherz » 2025. április 22., kedd 13:34

Ez jó kör volt! A húsvéti hétvége sztárja nálunk a nagybátyám régi Cobra gépe lett. Kindertojás-vadászaton is használtuk. Minden gyereknek ez kellett, kiránduláson is csipogtattuk. Egy több éve ottfelejtett alufóliás kindertojást is találtunk vele. A csokit már kiették a kukacok, de a belseje épen maradt. :D

Brick
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Brick » 2025. április 23., szerda 9:13

A régi fajta Cobra amit sok évig használtam, olyan mint a szovjet T-34 volt, ami dízel volt és hidegben, melegben, mindenhol, mindenféle olajjal ment. A Cobra gépbe a hamisított akksit kivéve minden jó. A Lidlben vettem bele csere akksit ami a legolcsóbb volt és évekig bírta. Az az egy baj vele hogy 9 db kell bele, tehát 3 db 4-es csomagot kellett venni. De úgy is kijött pár ezerből, más gépeknél közben akár több tízezerbe is fáj.

Leck Mich Im Arsch :D

T.Csaba
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: T.Csaba » 2025. április 28., hétfő 22:30

A gépet lehet két napon is használni egy töltéssel, de letenni sokáig csak úgy szabad, hogy előbb fel lett töltve. Az a hosszú akkuélet titka.
Kinder tojás. :lol: Az az egy talán amit még sose találtam vele. :lol:

Kokó
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Kokó » 2025. május 13., kedd 19:15

Ilyent is rendeltem a mágneshorgász cucc mellé. Frankón találgattam a kertben egy egyszerű kis házi detektor modullal rúdra ragasztva. :) A sokat szidott "sárgát" is megpróbáltam. Nekem jó volt az is, de jöhet egy haladóbb fokú is. :)

Betyár
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Betyár » 2025. május 14., szerda 20:57

Halifax írta:
2024. június 23., vasárnap 19:07
Ἀλέξανδρος írta:
2024. június 21., péntek 10:45
Tetszik a hangszer hasonlat. Sokan sokfélét mondanak a gépekről, de ezt vhogy nagyon túlnyomó többségben mindenki dicséri ha az ember rákeres. Valahogy nem olyan könnyű rátalálni, de valóban a FB-on is igen dicsérik ha rákeres az ember, de privibe nem nagyon akarnak csevegni. Megértem. Megtudná mondani valaki, mi a sokféle állítás lényege a Cobrán? Vashang dolog ismerős és örülök neki, mert G400i van tavaly ősz óta és azon is van. Őszre tervezek beújítani egy másik nem drága de mélyebb gépet mert kell a mélység is és egy mélység legenda azért éppenséggel nem lehet rossz. Vegyes keresés, itt minden is van. Frekvenciáról sokan sokfélét mondanak, a G400i 10 KHz, ennek miért jobb az alacsonyabb?
Van egy összefoglaló lista a Koppány korábbi beírásában. Azt én hasznosnak találtam. Megkerestem és beszúrom. Egyszerűbb mint elmondani, hol van. Még a régi Cobráé, de az XT Cobrára is értelemszerűen jó. Annak van más is, írok még, folyt. köv.

Koppány:
Mindegyik beállítás: a bekapcsoló gombot csak keveset kell forgatni, hogy a cicergés megszűnjön, vagy nagyon halkan cicereghet. BOOST, a NORM-ba soha nem forgatom.
VOLUME: az egyéni de a helyzethez képest jobb hangosra állítani a halk jelek miatt.
TONE: azt én úgy szeretem, hogy "síkít", de jó kikapcsolva is.
MODE: Az első 4 beállítást használom amikor lehet (GND1)

1: Kezdő vagy gyors
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Elsőnek ezt használtam sokat, azért mondom hogy kezdő és ez egy mindig jól muzsikáló beállítás. Találkoztam olyan Cobrással, aki CSAK ezt használja évek óta!

2: All Metals mélykereső:
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=ALLMETAL
Ez az egyik legmélyebb beállítás. De mindent kijelez, nincsen szelektálás.

3: Haladó érmézés
MODE=FAST GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni.

4: Haladó érmézés 2
MODE=SLOW GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Róma.

5: Mély érmézés, relikviák
MODE=LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=2-4
A szelektálást a lehetőség szerinti legkisebbre kell venni. Ebben a legjobb szerintem Rómán, de csak ha nem nagyon sok a vas és más szemét. Ha sok, akkor a 3. vagy 4. a jó. Ha kevés a vas vagy alapos a kutatás, akkor a 2.

6: Strand vízben
MODE=SLOW vagy LARGE GROUND=pontos talajra behangolás DISCRIMINATION=3-4
A vízben lassan lehet csak húzni, ezért nagyon jó hogy van a SLOW és LARGE amik akkor is jól jeleznek. A víz alatt is jó mélységet tud, tehát megfontolandó hogy a SENSITIVITY esetleg kisebb érzkenységre legyen állítva mert nem olyan könnyű ki is szedni amit kicsipogtál mélyről.

7: Strand parton
MODE=FAST GROUND=FIX DISCRIMINATION=4
Ez egy nagyon kényes dolog, hogy a szelektálást beállítod-e fóliára is (5-6 körül). Egyébként ugyanaz mint az 1-es.
Vízben szerintem nem kell, sőt káros, de parton a fólia kiszelektálása jó ötlet. Kevésbé szemetes strandon talán a GROUND is beállítható de olyat még nem találtam.

8: Szuper mélykereső
MODE=NON MOTION GROUND=Pontos behangolás DISCRIMINATION=ALL METAL vagy 4
Ez a legmélyebb, még a 2-nél is mélyebb. Árkozni a legjobb és ha nagyon mélyre kell menni, "ordas" mélységet tud, ahogy egy kolléga jellemezte, pláne nagyobb fejjel. Ha a szelektálás fel van csavarva, a mélységet az nem érinti ennél a beállításnál, de csak ha már rendesen szól a gép, akkor lehet valóban figyelembe venni.
Örülök ennek és kimásoltam nyomtatásra. Az eredeti leírás megvan valakinek RÉGI Cobra géphez? Egy alumínium szárú kerek szondás van nekem. Állítólag 15 éves de felújított.

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2025. május 14., szerda 23:12

Betyár írta:
2025. május 14., szerda 20:57
Örülök ennek és kimásoltam nyomtatásra. Az eredeti leírás megvan valakinek RÉGI Cobra géphez? Egy alumínium szárú kerek szondás van nekem. Állítólag 15 éves de felújított.
A legfelső sorban a COBRA link alatt található a használati útmutatója.

www.metaldetector.hu

Betyár
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Betyár » 2025. május 15., csütörtök 10:10

Feri írta:
2025. május 14., szerda 23:12
Betyár írta:
2025. május 14., szerda 20:57
A legfelső sorban a COBRA link alatt található a használati útmutatója.
Az orrom elött volt. :D

Schönherz
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Schönherz » 2025. június 10., kedd 11:42

A használatit valóban jó el is olvasni és betartani, ezt mint kezdő mondom. Most kezdi hozni a mélységlegenda formát hogy a talaj beállítást is sikeresen abszolváltam. A hosszú hétvégén már vissza kellett menni a nagy ásóért. :D

https://www.youtube.com/watch?v=JJNZBwCTGok
https://www.youtube.com/watch?v=d7JvepE4MpY

Koppány
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Koppány » 2025. június 10., kedd 22:54

Örülök, hogy a lista amit írtam ennyire népszerű lett hogy még a gép oldalára is ráragasztják! Nem gondoltam volna. :D Meglett az új XT-m már tavaly és majd írok ahhoz kiegészítőt a listához, de az az az igazság, hogy keveset volt alkalmam azóta gépezni. Majd ha rendesen kitapasztaltam.

Folytatás:
Egyelőre tényleg csak 3 x tudtam egy év alatt gépezni menni. Privát kérdésre válaszoltam, hogy miben jobb az XT mint a régi és ide is rakom a választ. Kereső fejben jobb a 3628-as a 25-ös és 40-esnél is. Ez a legfontosabb upgrade. Nagyon el van találva. Mélység jobb a régi gép fejeivel is. Bluetooth füles. A vashang is fontos és hasznos, másik legfontosabb upgrade. Lítium-nem lítium akku szerintem nem oszt, nem szoroz, biztos könnyebb lett ettől a gép de az új fej 10 x jobban számít súlyban. Van olyan töltöttség jelzése is mint a fúrógépnek,mellékes de hasznos. Deep kapcsoló állásokat csak levegőteszteltem eddig. Pinpointban is van valami furcsa de arra nem figyeltem.
Összvissz az XT nem csak marketing kapcsolókban más mint az eredeti, hanem minden fontos paraméterben jobb lett.

Pentathlon
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Pentathlon » 2025. június 21., szombat 17:57

Miért éppen XT? Az Extraterrestrialra gondoltam, de az ET volna. :))@

Trabi85
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Trabi85 » 2025. június 22., vasárnap 9:26

Pentathlon írta:
2025. június 21., szombat 17:57
Miért éppen XT? Az Extraterrestrialra gondoltam, de az ET volna. :))@
eXTreme, eXTended, eXTra

Koppány
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Koppány » 2025. július 10., csütörtök 9:44

Koppány írta:
2025. június 10., kedd 22:54
Örülök, hogy a lista amit írtam ennyire népszerű lett hogy még a gép oldalára is ráragasztják! Nem gondoltam volna. :D Meglett az új XT-m már tavaly és majd írok ahhoz kiegészítőt a listához, de az az az igazság, hogy keveset volt alkalmam azóta gépezni. Majd ha rendesen kitapasztaltam.

Folytatás:
Egyelőre tényleg csak 3 x tudtam egy év alatt gépezni menni. Privát kérdésre válaszoltam, hogy miben jobb az XT mint a régi és ide is rakom a választ. Kereső fejben jobb a 3628-as a 25-ös és 40-esnél is. Ez a legfontosabb upgrade. Nagyon el van találva. Mélység jobb a régi gép fejeivel is. Bluetooth füles. A vashang is fontos és hasznos, másik legfontosabb upgrade. Lítium-nem lítium akku szerintem nem oszt, nem szoroz, biztos könnyebb lett ettől a gép de az új fej 10 x jobban számít súlyban. Van olyan töltöttség jelzése is mint a fúrógépnek,mellékes de hasznos. Deep kapcsoló állásokat csak levegőteszteltem eddig. Pinpointban is van valami furcsa de arra nem figyeltem.
Összvissz az XT nem csak marketing kapcsolókban más mint az eredeti, hanem minden fontos paraméterben jobb lett.
Voltam megint párszor. Aratás + eső = lehet ásni. :) A PINPOINT/GND gomb lett még más az XT-n. Előre tolva a szokásos pinpoint, hátra egy gyorsított talaj beállító. Leírása szerint a FAST álláshoz javasolt. Hátra húzod és nézed hogy merre változik a hang ha a földet nézed vele. Gondolom kezdőknek, mert a Pinpointban is lehet ugyanezt csak mindig el kell engedni a pinpointot amikor GND-t csavarod. Az van a belinkelt videókon és az XT gépnél is ugyanúgy jó. Ennél nem muszáj elengedni viszont nem is olyan pontos, de kezdőknek tényleg könnyebb.
Az én kedvencem módszerem az, hogy amilyen állásban vagyok, Fast-Slow-Large-Deep kapcsolón, leveszem a Discet nullára és úgy pumpálok. Hallatszik hogy merre kell állítani, de fordítva mint a PINPOINT/GND módszernél. XT gépnél ha a vashang bekapcsolt, akár még úgy is működik hogy nem is veszem le a discet. A vashang +++ jó, mert ha a GND-t után kell állítani, mert arrébb haladtál ahol más a föld, lehet hallani, hogy szólni kezd a földre és lehet korrigálni.

Válasz küldése Előző témaKövetkező téma