Erre, azt hiszem, már sokan rájöttünk. ;)Timber írta:Késő tavasz és Nyári tapasztalatok.
Szépen belerázódtam a Cobrázásba, sokszor voltam nyáron csapattal.
Az egyik nagy élmény az, hogy hadizni ez milyen kitűnő, a legjobb gép arra a nagyobbik fejjel. Ebben nagy az egyetértés, a fórumokon is mindenhol azt olvastam.
Rómára is most már szereztem rutint sok éve Cobrás társak segítségével. A Deusosoknál is többet szedtünk mindig. A jó beállítás a három körüli disc. Szed sok vasat is, de olyat is kivesz hogy a Deus meg se nyikkan rá! Pedig azon is volt nagy fej!
Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
Cobra
-
- Százados
- Status: Offline
Re: Cobra
A Whiter Shade of Pale
-
- Őrmester
Sziasztok! Van különbség szoftverben vagy hardware-ben egy 2008-as, és egy 2012—ben gyártott cobra között?
Szerintem nincs.arpadfrank írta:Sziasztok! Van különbség szoftverben vagy hardware-ben egy 2008-as, és egy 2012—ben gyártott cobra között?
"Ember lelkű földeken sétál gyöngy tekintetem,titkos madárral sűrűbe száll,
Ha érthetnélek süllyedő ólomszívű múlt idő elmondanád,hogy van hazám..."
Na meg ennél a gépnél nagyon jól el van találva a szoftver.kutakodo írta:Szerintem nincs.arpadfrank írta:Sziasztok! Van különbség szoftverben vagy hardware-ben egy 2008-as, és egy 2012—ben gyártott cobra között?

Nem fagy le sose...

talentum ... ókori tömeg, és pénzegység, melynek értéke koronként, és területenként változott...
-
- Őrmester
Mert talentum ért hozzá(egy kicsit). ;) Az enyémet meg ismeri is.arpadfrank írta:Szia talentum!
Miért írod?
Egyébként,ha te vagy az az Árpi aki érdeklődött a Cobrámra,ma el is vitték!
-
- Őrmester
Szia! Gratulálok az adasvetelhez! Ügyes vagy, már az enyém is úton van. Talentummal együtt voltunk bibioneban a tengerparton keresozni. Örök élmény marad 

Szeva kutakodó , szeva frankarpad. Viccnek szántam a postot , most már mindegy miért... Nem fontos...ja örök élmény , az már igaz...kutakodo írta:Mert talentum ért hozzá(egy kicsit). ;) Az enyémet meg ismeri is.arpadfrank írta:Szia talentum!
Miért írod?
Egyébként,ha te vagy az az Árpi aki érdeklődött a Cobrámra,ma el is vitték!

talentum ... ókori tömeg, és pénzegység, melynek értéke koronként, és területenként változott...
-
- Őrmester
Kisfejjel volt és nem akartam rá költeni meg vagy 60 ezret a nagyobb fejre. Ezért adtam el. Egyébként nagyon jó gép volt.
Szevasztok!talentum írta:Szeva kutakodó , szeva frankarpad. Viccnek szántam a postot , most már mindegy miért... Nem fontos...ja örök élmény , az már igaz...kutakodo írta:Mert talentum ért hozzá(egy kicsit). ;) Az enyémet meg ismeri is.arpadfrank írta:Szia talentum!
Miért írod?
Egyébként,ha te vagy az az Árpi aki érdeklődött a Cobrámra,ma el is vitték!a deus nem vált be?
Ugye milyen kicsi a világ?
-
- Őrmester
Ebben igazad van!arpadfrank írta:Igen.ez a pár száz keresos az országban vagy a fórumon előbb utóbb összefut.
Kár h. Vakondnál nem futottunk össze... most én voltam ott ésTe nem ,kutakodó kollegakutakodo írta:Ebben igazad van!arpadfrank írta:Igen.ez a pár száz keresos az országban vagy a fórumon előbb utóbb összefut.

Most akkor nincs géped...nem hiányzik?
Árpi akkor te most meg cobrás lettél?

-
- Őrmester
Igentalentum írta:Kár h. Vakondnál nem futottunk össze... most én voltam ott ésTe nem ,kutakodó kollegakutakodo írta:Ebben igazad van!arpadfrank írta:Igen.ez a pár száz keresos az országban vagy a fórumon előbb utóbb összefut.
Most akkor nincs géped...nem hiányzik?
Árpi akkor te most meg cobrás lettél?Sok sikert hozzá!

-
- Őrmester
Basszus! A mai postával nem ért ide a futár, így még nincs meg a dragaszagom. Na de holnap...
sziasztok.hasznalt mar valaki COBRAHOZ bluetoot os fulest?esha igen milyen fajtat es mik voltak a tapasztalatok-koszi a segitseget
Csatlakozom. kettő fülest szaggattam el a szó szoros értelmében a nyár folyamán. A Magnumnál mondottak jók a Cobrához is? És mi van a késleltetéssel?Ibn írta:sziasztok.hasznalt mar valaki COBRAHOZ bluetoot os fulest?esha igen milyen fajtat es mik voltak a tapasztalatok-koszi a segitseget
A legmélyebbre vivő gép, és nem csak énszerintem.Procol Harum írta:Erre, azt hiszem, már sokan rájöttünk. ;)Timber írta:Késő tavasz és Nyári tapasztalatok.
Szépen belerázódtam a Cobrázásba, sokszor voltam nyáron csapattal.
Az egyik nagy élmény az, hogy hadizni ez milyen kitűnő, a legjobb gép arra a nagyobbik fejjel. Ebben nagy az egyetértés, a fórumokon is mindenhol azt olvastam.
Rómára is most már szereztem rutint sok éve Cobrás társak segítségével. A Deusosoknál is többet szedtünk mindig. A jó beállítás a három körüli disc. Szed sok vasat is, de olyat is kivesz hogy a Deus meg se nyikkan rá! Pedig azon is volt nagy fej!
Én is tartozom akkor egy beszámolóval a segítségekért cserébe.
Nagyon szép élményeket szerzett nekünk is "olasz" területen. Ott szereztem meg a gyakorlatot vele. Nem mondom miket szedtünk ki milyen mélyről, mert Cobrások úgyis tudják, a többiek pedig nem hinnék el!
Köszönettel sikeresen próbálkoztunk a korábban kapott zacskózási ötlettel. Nagyon szépen ment a balatoni kígyózás, jó hogy ilyen hosszú vezeték volt hozzá. A kávéautomatások szívhatják fogukat a sok fekete pénz miatt

A hadizásba csak belekóstoltam, az is tetszik.
http://kepfeltoltes.hu/view/161102/2016 ... es.hu_.jpg Esetleg érdekel valakit a nagy 40cm-es fej?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli87 2016. november 3., csütörtök 14:43-kor.
Alsó szárral együtt eladó!zoli87 írta:http://kepfeltoltes.hu/view/161102/2016 ... es.hu_.jpg Esetleg érdekel valakit a nagy 40cm-es fej?
30.000ftzoli87 írta:Alsó szárral együtt eladó!zoli87 írta:http://kepfeltoltes.hu/view/161102/2016 ... es.hu_.jpg Esetleg érdekel valakit a nagy 40cm-es fej?
Üdv mindenkinek! Cobra tulaj lettem én is, és abban kérnék tanácsot, hogy érmézésre milyen beállítást ajánlotok. Csak erdőben megyek, általában tiszta helyen, viszont különféle kőzetek is előfordulnak.
Köszönöm előre is!
Köszönöm előre is!
25000ftzoli87 írta:30.000ftzoli87 írta:Alsó szárral együtt eladó!zoli87 írta:http://kepfeltoltes.hu/view/161102/2016 ... es.hu_.jpg Esetleg érdekel valakit a nagy 40cm-es fej?
-
- Százados
Idézem magamat:kopasz79 írta:Üdv mindenkinek! Cobra tulaj lettem én is, és abban kérnék tanácsot, hogy érmézésre milyen beállítást ajánlotok. Csak erdőben megyek, általában tiszta helyen, viszont különféle kőzetek is előfordulnak.
Köszönöm előre is!
Erdőben ahol vastag az avar, nem sok a szemét, akkor jó feltenni Large állásba, amit az avar miatt vesztesz mélységet azt kompenzálja.Procol Harum írta:PM-ben írtam, de szerintem hasznos lehet másnak is:
A nagy fejet roncsra a LARGE vagy NONMOTION állásban a legjobb alkalmazni. De ugyanúgy lehet érmézni is vele a FAST-ban, de arra a kisebb jobb, kivéve depó vagy nagyezüst.
Én a Ground beállítást mindig megcsinálom ha mélyre megyek, és ha csak bírok, az ALLMETAL discen. Nem mindig lehet mert annyi repesz és hüvely és szemét van sok helyen hogy muszáj vasszűrni. Ha igéretes a hely akkor ezeket is kiveszem, hátha mélyebben alatta van valami. Szokott.
Ha allmetalban vagy és nem jó a talajra beállítás, akkor elkezd szólni a földre is. Ha tégla van sajnos arra is szokott, de ha be van lőve ahogy kell, akkor egy furcsa másmilyen hangot ad.
Ha nincs tiszta hely ahol fémmentes, akkor is érdemes legalább kb. beállítani. Leteszed a Cobrát és egy ásónyomnyi földet mozgatsz a fej előtt és az is jó, ha nincsen benne semmi fém.
Egyébként Fast 2,5-4 Disccel.
Vannak már beállítás tippek korábbi posztokban, én is kérdeztem ilyet tavaly ilyenkor és kaptam jó választ ;)
A Whiter Shade of Pale
Elkeltzoli87 írta:30.000ftzoli87 írta:Alsó szárral együtt eladó!zoli87 írta:http://kepfeltoltes.hu/view/161102/2016 ... es.hu_.jpg Esetleg érdekel valakit a nagy 40cm-es fej?
Sziasztok! Valaki volt Cobrával kint már tengervízben? Hogy működött, lehetett használni?
Köszi!
Köszi!
Sziasztok!
Kihasználatlanság miatt eladó a Cobra-m, nagy fejjel, akksival együtt. Használtan vettem én is, de vigyáztam rá, mint az előző gazdája, ennek köszönhetően jó állapotú. Postázás megoldható. Amennyiben érdekel, írj privátban.
üdv*BoRZoS*
Kihasználatlanság miatt eladó a Cobra-m, nagy fejjel, akksival együtt. Használtan vettem én is, de vigyáztam rá, mint az előző gazdája, ennek köszönhetően jó állapotú. Postázás megoldható. Amennyiben érdekel, írj privátban.
üdv*BoRZoS*
- a.kezdo
- Őrnagy
Írtam privátot... pár napja.BoRZoS írta:Sziasztok!
üdv*BoRZoS*
Már közel éve van Cobrám és ami sok jót olvastam és hallottam felőle, igazolódott. Nem akarom szaporítani a szót, csak azért ragadtam billenytyűt mert ebben a hidegben keresni nemigen lehet
és már régóta el akartam mondani
A veleje amit mondanék, hogy már elsőre amikor kézbe adtak egy ilyet, rácsodálkoztam mennyivel mélyebb mint az ACE széria amihez addig nagyon ragaszkodtam. Valóban nagyon durva a mélység amit tud ahhoz képest amit addig megszoktam. Nem tetszett viszont akkor hogy nem digitális, de azóta más lett a véleményem. Ahhoz képest hogy egy ACE 400 alapépnél alig drágább újonnan
Nekem ez a carbonos verzió van egyébként. Nagyon praktikus.

A veleje amit mondanék, hogy már elsőre amikor kézbe adtak egy ilyet, rácsodálkoztam mennyivel mélyebb mint az ACE széria amihez addig nagyon ragaszkodtam. Valóban nagyon durva a mélység amit tud ahhoz képest amit addig megszoktam. Nem tetszett viszont akkor hogy nem digitális, de azóta más lett a véleményem. Ahhoz képest hogy egy ACE 400 alapépnél alig drágább újonnan

Szia! Én vittem horvátba 2-es grundal be lehet állítani teljesen jól működik mind vízben mind parton.
totya írta:Sziasztok! Valaki volt Cobrával kint már tengervízben? Hogy működött, lehetett használni?
Köszi!
- a.kezdo
- Őrnagy
Kérdés, hogy 2-esen mennyi a mélység úgy általában.doszo írta:Szia! Én vittem horvátba 2-es grundal be lehet állítani teljesen jól működik mind vízben mind parton.totya írta:Sziasztok! Valaki volt Cobrával kint már tengervízben? Hogy működött, lehetett használni?
Köszi!
-
- Százados
Nem a groundtól függ, h az mennyi, hanem hogy jól be legyen állítva pontosra.a.kezdo írta:Kérdés, hogy 2-esen mennyi a mélység úgy általában.doszo írta:Szia! Én vittem horvátba 2-es grundal be lehet állítani teljesen jól működik mind vízben mind parton.totya írta:Sziasztok! Valaki volt Cobrával kint már tengervízben? Hogy működött, lehetett használni?
Köszi!
Gratulálok, jól választottál, az enyém is már ilyen. Durván jobb mint az ACE széria, az biztos. Szerintem az egyik legjobb ami létezikKoppány írta:Már közel éve van Cobrám és ami sok jót olvastam és hallottam felőle, igazolódott. Nem akarom szaporítani a szót, csak azért ragadtam billenytyűt mert ebben a hidegben keresni nemigen lehetés már régóta el akartam mondani
A veleje amit mondanék, hogy már elsőre amikor kézbe adtak egy ilyet, rácsodálkoztam mennyivel mélyebb mint az ACE széria amihez addig nagyon ragaszkodtam. Valóban nagyon durva a mélység amit tud ahhoz képest amit addig megszoktam. Nem tetszett viszont akkor hogy nem digitális, de azóta más lett a véleményem. Ahhoz képest hogy egy ACE 400 alapépnél alig drágább újonnan![]()

A Whiter Shade of Pale
Sziasztok ! Cobrahoz vasarolnek fejhallgatot . Arra lennek kivancsi , hogy lenyegeben akarmilyen fejhallgato megfelel erre a celra , vagy van valami olyan jellemzo ami alkalmasabba tesz mondjuk egyet ? Ha nem muszaj tul sokat nem koltenek ra max 7-8 ezret . Ti milyet hasznaltok cobrahoz ?
-
- Százados
Nekem egy nem drága van 2000 körül volt az ára. Nem a hifi minőség fontos. A vezetéke legyen erős, az a fontos. Amikor leteszed a gépet vagy elakad valamiben, ne kelljen azonnal újat vennibabferi írta:Sziasztok ! Cobrahoz vasarolnek fejhallgatot . Arra lennek kivancsi , hogy lenyegeben akarmilyen fejhallgato megfelel erre a celra , vagy van valami olyan jellemzo ami alkalmasabba tesz mondjuk egyet ? Ha nem muszaj tul sokat nem koltenek ra max 7-8 ezret . Ti milyet hasznaltok cobrahoz ?

Az enyémre vettem egy nagyobb jacket átforrasztottam és azzal megyek. Ezzel is tartósabb.
A Whiter Shade of Pale
Nekem az első gépem három évig volt a COBRA soha nem használtam fejhallgatót de mindenki másképp csinálja...babferi írta:Sziasztok ! Cobrahoz vasarolnek fejhallgatot . Arra lennek kivancsi , hogy lenyegeben akarmilyen fejhallgato megfelel erre a celra , vagy van valami olyan jellemzo ami alkalmasabba tesz mondjuk egyet ? Ha nem muszaj tul sokat nem koltenek ra max 7-8 ezret . Ti milyet hasznaltok cobrahoz ?

Én a delta/argus fülest használom átalakítóval, teljesen hibátlan és ráadásul spirál - hívd fel Bandit ( ha jól emlékszem 3500 Ft -ért árulta)
Én is csak akkor veszek fel fülest ha nagyon muszáj
Megtartottam a régi Cobrámat, majdnem 9 éves és k... jó még mindig ;) Aksi csere volt egyszer, ennyi, plusz átnézettem. Nagyon mélyre megy és strapabíró, tartós. Eddig egyik legjobb befektetésem, azóta kb. 3000- t költöttem rá új aksi és egy gagyi füles formájában
Klasszisokkal jobb mint az ACE-ból bármelyik, egyik legjobbnak tartom én is. Csak a Magnumom miatt szorult háttérbe, de árkozni még mindig jobban szeretem a Cobrát és néha érmére is azt veszem elő.
Tengerparton voltam vele én is, ahol én voltam ott fixben lehetett jól használni. Helyfüggő bizonyára.

Megtartottam a régi Cobrámat, majdnem 9 éves és k... jó még mindig ;) Aksi csere volt egyszer, ennyi, plusz átnézettem. Nagyon mélyre megy és strapabíró, tartós. Eddig egyik legjobb befektetésem, azóta kb. 3000- t költöttem rá új aksi és egy gagyi füles formájában

Klasszisokkal jobb mint az ACE-ból bármelyik, egyik legjobbnak tartom én is. Csak a Magnumom miatt szorult háttérbe, de árkozni még mindig jobban szeretem a Cobrát és néha érmére is azt veszem elő.
Tengerparton voltam vele én is, ahol én voltam ott fixben lehetett jól használni. Helyfüggő bizonyára.
Fülesnek jó a gagyi is, de ami azért erős, nem törékeny. Egy telefon spirál kábelt forrasztattam rá egy ismerőssel, akinek szintén van Cobrája. Azzal nagyon bírja. Az ismerős, aki sokkal többet megy a fülessel nagyon esküszik rá.