Hírek:
-A fórum levelezőrendszere újra működik.
Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele a továbbiakban titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Megváltozott a fórumba való regisztráció módja.
A továbbiakban már nem kell a regisztrációs e-mail, mivel kiderült, hogy ezt sokszor nem küldte el a fórum motorja. Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
-A fórum levelezőrendszere újra működik.

-A fórum és honlap adatátvitele a továbbiakban titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Megváltozott a fórumba való regisztráció módja.
A továbbiakban már nem kell a regisztrációs e-mail, mivel kiderült, hogy ezt sokszor nem küldte el a fórum motorja. Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
Lorenz
- Ködmön
- Hadnagy
- Kapcsolat:
- Status: Offline
Tapasztalat és javaslat
Lorenz Z1 fémkereső mélykeresőt 2014 óta használok hobbi szinten kizárólag magánterületeken, közműkeresési célokra.
A műszerkezelés eredményessége megosztott, egyrészt magának az eszköznek és a keretnek a megfelelő használata is gyakorlatot igényel, másrészt a szoftver kezelése sem megy egyik pillanatról a másikra.
Nagyon nagy előnyét abban látom ennek a mélykeresőnek, hogy a szakszerűen begyűjtött rengeteg adatot többféleképpen lehet a szoftverrel utólag is elemezni.
A kereső nagyon elemi módszert használ: az összegyűjtött nagy mennyiségű mért érték pusztán rengeteg számadat. Ez ugyanaz, mint az analóg műszereknél. Ezeket az adatokat aztán modern szoftver elemez, itt nincs nagyon hibalehetőség, nincs valótlan képi megjelenítés.
Annyira egyszerű az elv, hogy az már elgondolkoztató.
Én csak a keretes mélykereső funkciót használom és ebben fejlesztem ismereteimet.
A kis fejekkel történő használatára nem törekedtem.
Érdemes a mélykereséssel foglalkozó szakirodalmat tanulmányozni mielőtt belevág az ember.
Javaslom a Lorenz mélykeresőt profiknak és konkrét céltárgyat hibátlanul keresőknek, amely kereső használatában rengeteg tapasztalattal, teszttel és valós méréssel tudok szakmai segítséget nyújtani.
A műszerkezelés eredményessége megosztott, egyrészt magának az eszköznek és a keretnek a megfelelő használata is gyakorlatot igényel, másrészt a szoftver kezelése sem megy egyik pillanatról a másikra.
Nagyon nagy előnyét abban látom ennek a mélykeresőnek, hogy a szakszerűen begyűjtött rengeteg adatot többféleképpen lehet a szoftverrel utólag is elemezni.
A kereső nagyon elemi módszert használ: az összegyűjtött nagy mennyiségű mért érték pusztán rengeteg számadat. Ez ugyanaz, mint az analóg műszereknél. Ezeket az adatokat aztán modern szoftver elemez, itt nincs nagyon hibalehetőség, nincs valótlan képi megjelenítés.
Annyira egyszerű az elv, hogy az már elgondolkoztató.
Én csak a keretes mélykereső funkciót használom és ebben fejlesztem ismereteimet.
A kis fejekkel történő használatára nem törekedtem.
Érdemes a mélykereséssel foglalkozó szakirodalmat tanulmányozni mielőtt belevág az ember.
Javaslom a Lorenz mélykeresőt profiknak és konkrét céltárgyat hibátlanul keresőknek, amely kereső használatában rengeteg tapasztalattal, teszttel és valós méréssel tudok szakmai segítséget nyújtani.
- Ködmön
- Hadnagy
- Kapcsolat:
Lorenz tesztjeim
lorenz tesztjeim
- Csatolmányok
-
- negyedeles_alap_del2_kicsi.jpg (97.48 KiB) Megtekintve 6308 alkalommal
-
- moso_oke_2.jpg (335.33 KiB) Megtekintve 6308 alkalommal
-
- lor_ol_2_150_1010_rezdob_.jpg (26.08 KiB) Megtekintve 6308 alkalommal
-
- 21_2d_2_4mil_del3.jpg (81.78 KiB) Megtekintve 6308 alkalommal
- Ködmön
- Hadnagy
- Kapcsolat:
Mi ez a sok jel?
Extrém sok szemét a földben vagy mik lehetnek ezen a telken, egy több, mint 2000 éves város belvárosában?
- Csatolmányok
-
- reklam_netre_OK2.jpg (147.07 KiB) Megtekintve 6199 alkalommal
- a.kezdo
- Őrnagy
Re: Mi ez a sok jel?
Én Legónak nézemKödmön írta:Extrém sok szemét a földben vagy mik lehetnek ezen a telken, egy több, mint 2000 éves város belvárosában?

Amúgy miért az a kép neve, hogy "reklám netre"? Ez most reklám?
- Ködmön
- Hadnagy
- Kapcsolat:
Re: a.kezdo
a.kezdo,
magamat futtatom, mert menő vagyok, na meg sztárolom a keresőmet. Szakmai kérdésed is van, vagy csak partnert keresel?
magamat futtatom, mert menő vagyok, na meg sztárolom a keresőmet. Szakmai kérdésed is van, vagy csak partnert keresel?
- Csatolmányok
-
- akezdonek_bebe.jpg (225.34 KiB) Megtekintve 6086 alkalommal
- a.kezdo
- Őrnagy
Van partnerem mindenre, de kösziKödmön írta:a.kezdo,

Érdekel a mélykeresőzés, de ha egyszer veszek, akkor inkább Brutus.
Nekem is az van.a.kezdo írta:Van partnerem mindenre, de kösziKödmön írta:a.kezdo,
Érdekel a mélykeresőzés, de ha egyszer veszek, akkor inkább Brutus.
Ezt a színes kép rajzolást akkor tartom értelmes dolognak, ha nem keresés-bemérés-kiásás módon kutat valaki, hanem mondjuk megrendelésre és akkor tud egy jó látványos eredményt produkálni amibe aztán mindent beleláthat a kedves ügyfél. Mi is készítettünk ilyet. Ha csak 3 sávban mész, a progi már olyan képet csinál abból a néhány jelből akár hegyvölgyekkel is az alapban 9 vagy 12 pixeles képből, hogy beájulsz és azt hiszed a Tutankhamon sírja van ott.

Ha megkeresni és kiásni kell, akkor a Brutus sokkal gyorsabban és pontosabban behatárol szerintem. Más mint ezek és jobbnak is tartom.
- Ködmön
- Hadnagy
- Kapcsolat:
Re: Lorenz
Kedves Simba!
Köszönöm. Amit írtál, igaz a Lorenz Z1-re. Hiába a több milliós ára a gps-el és a 3m es kerettel, ha nem azt kapja az ember, amiről álmodik.
Írtad foglalkoztál ilyen szinten is a témával.
Szükségem van a tapasztalatodra, tanulni szeretnék Tőled.
Igazad van! Nem tudom mi van a tárgyi képen! Irányadóak csak a legutolsó (!) képen látható erősség szerinti jelek és a pontos gps-es koordináták, ahol a markolónk dolgozni fog.
A fő tér melletti bontott területen bármi lehet. Még szerencse a telektulajdonos kiváncsi, miután érmék jöttek elő az F75ltd-el. Ha belemegy a tulaj (nem hiszem), tájékoztatlak mit találnak.
Simba, belátom, a Lorenz rengeteg fém és szemét esetén megtévesztő, ha nem tudod a 800 dollar-os Golden Surfer szoftvert mélységi rétegenként jól használni. A gyártó mérnökök 2015 novemberi fejlesztése jelerősségenkénti szintezést tesz lehetővé.
Amúgy a megtévesztés volt a bajom a Nokta Golden King-el, a Fisher Gemini3-al és a Deephammerrel is.
A fórumba feltöltött 1. és 3. képeim mit mutatnak, rábízom a fórumozók fantáziájára,
arról nem is beszélve miért vesz valaki egy ilyen eszközt és miből veszek jövő héten egy Brutus-t, amit ajánlottatok ketten is.
Várom további építő tanácsaidat. Cserébe én is elmondom tapasztalataim. Köszönöm.
Köszönöm. Amit írtál, igaz a Lorenz Z1-re. Hiába a több milliós ára a gps-el és a 3m es kerettel, ha nem azt kapja az ember, amiről álmodik.
Írtad foglalkoztál ilyen szinten is a témával.
Szükségem van a tapasztalatodra, tanulni szeretnék Tőled.
Igazad van! Nem tudom mi van a tárgyi képen! Irányadóak csak a legutolsó (!) képen látható erősség szerinti jelek és a pontos gps-es koordináták, ahol a markolónk dolgozni fog.
A fő tér melletti bontott területen bármi lehet. Még szerencse a telektulajdonos kiváncsi, miután érmék jöttek elő az F75ltd-el. Ha belemegy a tulaj (nem hiszem), tájékoztatlak mit találnak.
Simba, belátom, a Lorenz rengeteg fém és szemét esetén megtévesztő, ha nem tudod a 800 dollar-os Golden Surfer szoftvert mélységi rétegenként jól használni. A gyártó mérnökök 2015 novemberi fejlesztése jelerősségenkénti szintezést tesz lehetővé.
Amúgy a megtévesztés volt a bajom a Nokta Golden King-el, a Fisher Gemini3-al és a Deephammerrel is.
A fórumba feltöltött 1. és 3. képeim mit mutatnak, rábízom a fórumozók fantáziájára,
arról nem is beszélve miért vesz valaki egy ilyen eszközt és miből veszek jövő héten egy Brutus-t, amit ajánlottatok ketten is.
Várom további építő tanácsaidat. Cserébe én is elmondom tapasztalataim. Köszönöm.