E dologgal én is egyetértek. Magamat még mindíg kezdőnek tekintve, még az új gépem pointerét is nagyon ritkán használom, pedig csak három hónapja van meg. Aki meg jól össze van szokva a saját műszerével hamar behatárolja a lelet helyét. S az meg valóban igazi élmény mikor egyre kevesebb földből előbukkan a céltárgy ,...s ha az egy gyógyszeres üvegecskének az alukupakja vagy egy pájjinkás kupak is,...hát üsse kő, a következő majd jobb lessz ! A lényeg a részvétel....
Egy szónak is száz a vége, szerintem is értelmetlen a pinpointer.
persze..Relatív ritkán használom én is, de néha nagyon jó.
40 centis fejjel tolom, és nem mindig sikerül elsőre kibökni. Ha az ásó nyom kb. közepén, mélyen van az a pálinkás kupak, csak szerencse kérdése, hogy hányadikra bököd ki, és mekkora a gödröt ásol. Ilyenkor játszik a pointer.
A másik, amikor iszapos, vizes ragacsos a föld. Nem ázik szarrá a kezed.
Az összes többi esetben felezem én is. Egyébként 7000Ft-ért vettem Aliról és van olyan jó, mint a 30 ezresek.
Kb. három éven keresztül nem használtam és nem is hiányzott. Kipróbáltam újból és a fenti esetekben sokat segít. 28-as fejnél nem hiszem, hogy kell.
Aki akarja hadd használja. Nem attól lesz profi valaki, hogy nem használ ilyet. Szerintem.
de itt nem is a profizus mibenlétét vitattuk csak a pointer értelmét.. bár amit felvázoltál a 40es fejjel .. ott tényleg elkelhet az illyes fajta + segítség
de valljuk meg aki 40es fejjel megy az nem is törött ferdinándokra hajt általában