A reggeli bevásárlásnál vett a nejem két csomag ilyen tölthető elemet az Aldiban. Úgyhogy lenyugodhat nálunk is mindenki. Most ez a csipogtatás a srácaink fő hobbija, én keveset jutok hozzá. De legalább nem egy drága hobbi ha 3-4 ezerből több évet is kihozunk. Jó, vettünk pinpointert is, azt pedig a Lidlben. Az már többe került, de még mindig kevesebb mint csak az üzenanyag ha a Balatonra megyünk. Már alig várom, hogy a zöldségesnél vagy a dohányboltban is lehessen venni valami fémkereső tartozékot vagy fémkeresőt.Timber írta: ↑2024. június 14., péntek 11:43Itt sokat örömködtek az Equinox teszten és hozzászólásokon h a Magnum mennyivel jobb. Jelentem, az utódja se bírja lenyomni a Magnumot. Árát meg se mertem kérdezni, de az akksicserét annál se ússzák meg 30 alatt.94m3r írta: ↑2024. június 13., csütörtök 12:06Mi nem hasonlítottuk össze mással, de az az egy veterán detektoros akit ismerek nagyon jó véleménnyel volt róla. Illetve itt sok hely a "csutkára lejárt" névvel illethető és azokon is jól szedtünk.Highlander írta: ↑2024. június 12., szerda 23:05Olvasgatva egy vélemény: idestova 7 éve van meg, sokat ment, ütött-kopott és szerintem akár 2-3x annyiba kerülő gépeknél és akár több milliósoknál is jobb. Garrett, XP, Minelab legújabbnál is. Anyagilag beleférne egy drágább is, de csak akkor veszek ha még ennél is jobb. Elvittem 2x, frissítés, meg minden. Sokat javult mélység és késletetés ügyben. Nagyon sokat, közben a "porszívó" is maradt. 3 kereső tekercsem van hozzá. Mélykereső keret is van hozzá. Az nagyon nagy plusz +++ pont neki. Spéci egy gép. Seusot még mindig nem talátuk meg de haladunk! Más dolgokat viszont nagyon is erdeményesen.
Akksi tippet köszönöm, már nekem is aktuális lesz hamarosan, veszek, ha nem tévedek, 8 kell bele. 2x8 mert a mélykeresőnek is van.
Látom, hogy másolják, enyém eredeti, papírokkal.
Ha már szóba került, akksit mennyi időnként kell cserélni? Honnan tudjuk hogy esedékes?
Ha feltöltöd és előbb lemerül mint végeztél, akkor esedékes a csere. Évekig bírja, de ha használtat vettél nem tudhatod hány év van még benne. Egy ismerős olyat vett tavasszal használtat amiben összevissza kevert tölthető elemek és egy duracell nem tölthető is volt. Az előző tulaj csak összedobta, hogy működjön amíg kipróbálják, de az nem bírta sokáig. Konkrétan egy napig se. Abba én vettem neki személyesen Ikeás akksikat mert pont bútort néztünk másnap. Azok is jók, de nem az 1900-as, hanem a 2450-es a jó. Drágább mint a Lidl vagy Aldis, de minőségi.
Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
MAGNUM
Re: MAGNUM
Egyszer én is másra bíztam. Ő 8 tronicot hozott ugyan de nem tölthetőt. Azóta se fogyott el mert a falióra és a hőmérő évekig megy egy elemmel.94m3r írta: ↑2024. június 15., szombat 10:17A reggeli bevásárlásnál vett a nejem két csomag ilyen tölthető elemet az Aldiban. Úgyhogy lenyugodhat nálunk is mindenki. Most ez a csipogtatás a srácaink fő hobbija, én keveset jutok hozzá. De legalább nem egy drága hobbi ha 3-4 ezerből több évet is kihozunk. Jó, vettünk pinpointert is, azt pedig a Lidlben. Az már többe került, de még mindig kevesebb mint csak az üzenanyag ha a Balatonra megyünk. Már alig várom, hogy a zöldségesnél vagy a dohányboltban is lehessen venni valami fémkereső tartozékot vagy fémkeresőt.Timber írta: ↑2024. június 14., péntek 11:43Itt sokat örömködtek az Equinox teszten és hozzászólásokon h a Magnum mennyivel jobb. Jelentem, az utódja se bírja lenyomni a Magnumot. Árát meg se mertem kérdezni, de az akksicserét annál se ússzák meg 30 alatt.94m3r írta: ↑2024. június 13., csütörtök 12:06Mi nem hasonlítottuk össze mással, de az az egy veterán detektoros akit ismerek nagyon jó véleménnyel volt róla. Illetve itt sok hely a "csutkára lejárt" névvel illethető és azokon is jól szedtünk.Highlander írta: ↑2024. június 12., szerda 23:05Olvasgatva egy vélemény: idestova 7 éve van meg, sokat ment, ütött-kopott és szerintem akár 2-3x annyiba kerülő gépeknél és akár több milliósoknál is jobb. Garrett, XP, Minelab legújabbnál is. Anyagilag beleférne egy drágább is, de csak akkor veszek ha még ennél is jobb. Elvittem 2x, frissítés, meg minden. Sokat javult mélység és késletetés ügyben. Nagyon sokat, közben a "porszívó" is maradt. 3 kereső tekercsem van hozzá. Mélykereső keret is van hozzá. Az nagyon nagy plusz +++ pont neki. Spéci egy gép. Seusot még mindig nem talátuk meg de haladunk! Más dolgokat viszont nagyon is erdeményesen.
Akksi tippet köszönöm, már nekem is aktuális lesz hamarosan, veszek, ha nem tévedek, 8 kell bele. 2x8 mert a mélykeresőnek is van.
Ha már szóba került, akksit mennyi időnként kell cserélni? Honnan tudjuk hogy esedékes?
Ha feltöltöd és előbb lemerül mint végeztél, akkor esedékes a csere. Évekig bírja, de ha használtat vettél nem tudhatod hány év van még benne. Egy ismerős olyat vett tavasszal használtat amiben összevissza kevert tölthető elemek és egy duracell nem tölthető is volt. Az előző tulaj csak összedobta, hogy működjön amíg kipróbálják, de az nem bírta sokáig. Konkrétan egy napig se. Abba én vettem neki személyesen Ikeás akksikat mert pont bútort néztünk másnap. Azok is jók, de nem az 1900-as, hanem a 2450-es a jó. Drágább mint a Lidl vagy Aldis, de minőségi.
Géphez gratulálok, ha később belefér, érdemes a Brutust is meg venni hozzá.
Köszi, de a Brutust kihagyhattad volna, mert a srácok is olvassák ám! Már azt is akarnak, adod a lovat alájuk.Simba írta: ↑2024. július 3., szerda 12:53Egyszer én is másra bíztam. Ő 8 tronicot hozott ugyan de nem tölthetőt. Azóta se fogyott el mert a falióra és a hőmérő évekig megy egy elemmel.94m3r írta: ↑2024. június 15., szombat 10:17A reggeli bevásárlásnál vett a nejem két csomag ilyen tölthető elemet az Aldiban. Úgyhogy lenyugodhat nálunk is mindenki. Most ez a csipogtatás a srácaink fő hobbija, én keveset jutok hozzá. De legalább nem egy drága hobbi ha 3-4 ezerből több évet is kihozunk. Jó, vettünk pinpointert is, azt pedig a Lidlben. Az már többe került, de még mindig kevesebb mint csak az üzenanyag ha a Balatonra megyünk. Már alig várom, hogy a zöldségesnél vagy a dohányboltban is lehessen venni valami fémkereső tartozékot vagy fémkeresőt.Timber írta: ↑2024. június 14., péntek 11:43Itt sokat örömködtek az Equinox teszten és hozzászólásokon h a Magnum mennyivel jobb. Jelentem, az utódja se bírja lenyomni a Magnumot. Árát meg se mertem kérdezni, de az akksicserét annál se ússzák meg 30 alatt.94m3r írta: ↑2024. június 13., csütörtök 12:06Mi nem hasonlítottuk össze mással, de az az egy veterán detektoros akit ismerek nagyon jó véleménnyel volt róla. Illetve itt sok hely a "csutkára lejárt" névvel illethető és azokon is jól szedtünk.Highlander írta: ↑2024. június 12., szerda 23:05Olvasgatva egy vélemény: idestova 7 éve van meg, sokat ment, ütött-kopott és szerintem akár 2-3x annyiba kerülő gépeknél és akár több milliósoknál is jobb. Garrett, XP, Minelab legújabbnál is. Anyagilag beleférne egy drágább is, de csak akkor veszek ha még ennél is jobb. Elvittem 2x, frissítés, meg minden. Sokat javult mélység és késletetés ügyben. Nagyon sokat, közben a "porszívó" is maradt. 3 kereső tekercsem van hozzá. Mélykereső keret is van hozzá. Az nagyon nagy plusz +++ pont neki. Spéci egy gép. Seusot még mindig nem talátuk meg de haladunk! Más dolgokat viszont nagyon is erdeményesen.
Géphez gratulálok, ha később belefér, érdemes a Brutust is meg venni hozzá.
A srácoknak van igaza. A tavaly elhangzott "b...meg, ez leveri a p...ába az összes nyugati csilivilit" szólás nem volt ok nélküli. Nekem is van egy Brutusszal.
A gépről az ugrik még be, h végső soron komolyabb betanulást igényel mint a "csilivilik", de annál jobb aztán. De a többször emlegetett 3x gombnyomásos alapműködés behozással is nagyon oké. Cobránál olvastam az előbb, hogy nem rögtön a legmélyebb, legkomolyabb beállítást kell azonnal erőlteni. Az erre is igaz. Az alaphoz képest kezdtem egyre komolyabbakat és elég rendesen belerázódtam.
A gépről az ugrik még be, h végső soron komolyabb betanulást igényel mint a "csilivilik", de annál jobb aztán. De a többször emlegetett 3x gombnyomásos alapműködés behozással is nagyon oké. Cobránál olvastam az előbb, hogy nem rögtön a legmélyebb, legkomolyabb beállítást kell azonnal erőlteni. Az erre is igaz. Az alaphoz képest kezdtem egyre komolyabbakat és elég rendesen belerázódtam.
Engedtem az erőszaknak. Brutus be van ütemezve őszre.Teebee írta: ↑2024. július 19., péntek 17:17A srácoknak van igaza. A tavaly elhangzott "b...meg, ez leveri a p...ába az összes nyugati csilivilit" szólás nem volt ok nélküli. Nekem is van egy Brutusszal.
Tárcsázás errefele már megvolt többnyire. Most már okosabb vagyok, tapasztaltuk saját magunk is, ami itt írva vagyon , hogy a Magnum szereti azt a száraz földet is, amitől sok más gép "meghal" és sokkal kevesebbet talál. Ez jó ott is. Rossz pont az időjárásnak, de még egy jó pont ennek a gépnek.
A drága D betűs gépek szenvednek száraz földön, de az M betűs nem. Nem értem, mi lehet az oka? Multifrekvencia? Ma olvastam a FB-on egy kollégától képes posztban, hogy egyesek dióverőnek csúfolják, de az ő drága gépeik csak súghatnak mellette. Csak a Manticoret tartja versenyképesnek. Még Nobel díjat is emlegetnek a Magnumért. Nem szeretek annyira a tök száraz helyeken keresni vagy 30 vagy még több fokban, de a tárcsázás az tárcsázás. Úgyhogy korán megyek és 3-4 órát vagyok.94m3r írta: ↑2024. augusztus 24., szombat 21:44Engedtem az erőszaknak. Brutus be van ütemezve őszre.Teebee írta: ↑2024. július 19., péntek 17:17A srácoknak van igaza. A tavaly elhangzott "b...meg, ez leveri a p...ába az összes nyugati csilivilit" szólás nem volt ok nélküli. Nekem is van egy Brutusszal.
Tárcsázás errefele már megvolt többnyire. Most már okosabb vagyok, tapasztaltuk saját magunk is, ami itt írva vagyon , hogy a Magnum szereti azt a száraz földet is, amitől sok más gép "meghal" és sokkal kevesebbet talál. Ez jó ott is. Rossz pont az időjárásnak, de még egy jó pont ennek a gépnek.
-
- Tizedes
- Status: Offline
Csak a Manticore 2x annyi pénz. Most árulja valaki a nyeremény Manticoret 650-ért. És nem biztos, hogy tényleg van olyan jó. Van egypár csúcs gép, amikből egyik erre esküszik másik arra. Amikor új és komoly gépet akartam és megkérdeztem "igazi gurukat", az volt a jellemző válasz, hogyhogy nem tudom, hogy a Magnum a tuti? Olyan ez mint a PC Windows vagy Linux. Az igazi PC guruknál a Linux megy, de a köznép a Windowshoz ragaszkodik, mert azt ismeri, az a kommersz.Teebee írta: ↑2024. augusztus 27., kedd 22:08A drága D betűs gépek szenvednek száraz földön, de az M betűs nem. Nem értem, mi lehet az oka? Multifrekvencia? Ma olvastam a FB-on egy kollégától képes posztban, hogy egyesek dióverőnek csúfolják, de az ő drága gépeik csak súghatnak mellette. Csak a Manticoret tartja versenyképesnek. Még Nobel díjat is emlegetnek a Magnumért. Nem szeretek annyira a tök száraz helyeken keresni vagy 30 vagy még több fokban, de a tárcsázás az tárcsázás. Úgyhogy korán megyek és 3-4 órát vagyok.94m3r írta: ↑2024. augusztus 24., szombat 21:44Engedtem az erőszaknak. Brutus be van ütemezve őszre.Teebee írta: ↑2024. július 19., péntek 17:17A srácoknak van igaza. A tavaly elhangzott "b...meg, ez leveri a p...ába az összes nyugati csilivilit" szólás nem volt ok nélküli. Nekem is van egy Brutusszal.
Cobra, Brutus egyből felismerhető.Feri írta: ↑2024. szeptember 28., szombat 12:12https://www.facebook.com/share/p/fcZVMUdNTpDEokYC/
Screenshot_20240928_120145_Messenger_copy_1024x1006.jpg