Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
MAGNUM
Re: MAGNUM
Így van. Hasonlókat tudok mondani. Én már 8 éve tolom Brutusszal. Megéri megtanulni.Kaszáló írta: ↑2023. július 26., szerda 9:33Nem könnyű, de nem is mondanám nehéznek, kivéve ha pánt nélkül, csak ha kézben viszem. Van hozzá vállra akasztható vállpánt és az tartja a súlyt. Ha egész nap használjuk, szoktam néha a jobb oldalról a bal oldalra áttenni, mivel ugyanúgy használható ott is és én se vagyok egy izomember. Ásót és más fémet nemigen lehet azzal együtt vinni, tehát vagy kell egy társ, vagy bejelölöd a jó helyet és elmész az ásóért. Elég pontos a behatárolása, de nem árt ásáshoz egy kézi gép is.Teebee írta: ↑2023. július 24., hétfő 14:18Szia! A Brutuszt mennyire nehéz hordozni a súly miatt? És meddig tart betanulni? Ajánlották, élőben nem próbáltam még ki hogy milyen, de nem vagyok egy Swarzi és állítólag nem könnyű. "Kaszálós" Magnumom már van és a mélykereső is működik, de gondolom sokkal jobb Brutusszal? Szép napot!Kaszáló írta: ↑2023. július 24., hétfő 10:55Miután ennyi segítséget kaptam, nem tartom meg magamnak a tapasztalatokat én se.
A Brutusról annyit, hogy hamar sikerült megtanulni a hogyanokat és nagyon lelkes és hálás vagyok mert nagy sikerélmények vannak! A közösségi régészet és kutatás résztvevője lettem egy barátom révén és a lelet mind múzeumba kerül, úgyhogy olvasni fogtok róla, ahogy az előző cikkben szereplő kollégáról is, mert ez a szerkezet depó szedésben [is!] verhetetlen.
Még nem publikus az ügy, a múzeum malmai lassan őrölnek. Ami több száz és ezer évet kibírt a föld alatt, az kibír még nehány hónapot, mondják. Annyira én nem vagyok ott mélykereső ismeretben, de az "öregek" szerint ez mindent visz, a gépem mindennel, mélykeresőkkel is átnézett helyeken is talált és nem is akárhogy! Van egy dolog amit évtizedek óta sejtenek hogy ott van és minden eszközzel kutatták és ezzel lett meg!
A gépezetről annyit, hogy nagy dicséret jár a készítőnek, mert a Magnum egy kivételes "mindent visz" kombó, mert a kézi száras Magnum is önmagában is kivételes, a legjobb érméző gép. Számos próba és összevetés igazolja akár sokkal drágább gépekkel. Jellemző a több jó és kevesebb szemét az összesítésnél. A gép könnyű és jól kiegyensúlyozott is, ami külön nagyon jó huzamos "kaszáló" aktivitás esetén. Ehhez és ahhoz képest, hogy hazai gyártmány, eléggé alul reprezentált szerintem, ami elég érthetetlen a képességei fényében. A csapatban és ismerősök között van még egy Magnumos, ő volt aki ajánlotta, és egy Cobrás, de a többi import gép, pedig még a legdrágább se tudja ezt.
Az enyém egy újabb szériás, sötét szürke Brutus és az alap 28 centis fejes "kaszáló". Külön van egy kicsi 19 centis fej is a feltárás közbeni besegítésekhez és extra szemetes, hulladékos helyszínek kutatására.
A betanulás olyan, hogy két órán belül már tudtam elég jól használni, harmadik alkalommal már rutinosan.
Tényleg jó ez a mindentvisz kombó. Azért is azt másolják. A való tudást nem a marketing meg a csilivili mutatja meg hanem a terepen végzett munka és a gépek valós értékét is abból lehet tudni. Pl. ahogy newage is beszámolt korábban. Sok dolg számít, sokan nem gondolnak bele pl h most megint nagy meleg jön és más gépek nemigen bírják a száraz földet. Sok ismert helyen nagyon nem mindegy hogy meg kell-e várnod a nedvesebb időt, mert addigra már 5-ször lejárták legalább. De nekünk az a jó ha hogy ha drága csilivilivel járták le előttünk a terepet és nem Magnummal, nem? Vagy a "kaszálásnál" se indegy hogy gép milyen súlyú, és hogy fejnehéz mint az egyik népszerű típus vagy jól kiegyensúlyozott.Simba írta: ↑2023. augusztus 2., szerda 13:17Így van. Hasonlókat tudok mondani. Én már 8 éve tolom Brutusszal. Megéri megtanulni.Kaszáló írta: ↑2023. július 26., szerda 9:33Nem könnyű, de nem is mondanám nehéznek, kivéve ha pánt nélkül, csak ha kézben viszem. Van hozzá vállra akasztható vállpánt és az tartja a súlyt. Ha egész nap használjuk, szoktam néha a jobb oldalról a bal oldalra áttenni, mivel ugyanúgy használható ott is és én se vagyok egy izomember. Ásót és más fémet nemigen lehet azzal együtt vinni, tehát vagy kell egy társ, vagy bejelölöd a jó helyet és elmész az ásóért. Elég pontos a behatárolása, de nem árt ásáshoz egy kézi gép is.Teebee írta: ↑2023. július 24., hétfő 14:18Szia! A Brutuszt mennyire nehéz hordozni a súly miatt? És meddig tart betanulni? Ajánlották, élőben nem próbáltam még ki hogy milyen, de nem vagyok egy Swarzi és állítólag nem könnyű. "Kaszálós" Magnumom már van és a mélykereső is működik, de gondolom sokkal jobb Brutusszal? Szép napot!Kaszáló írta: ↑2023. július 24., hétfő 10:55Miután ennyi segítséget kaptam, nem tartom meg magamnak a tapasztalatokat én se.
A Brutusról annyit, hogy hamar sikerült megtanulni a hogyanokat és nagyon lelkes és hálás vagyok mert nagy sikerélmények vannak! A közösségi régészet és kutatás résztvevője lettem egy barátom révén és a lelet mind múzeumba kerül, úgyhogy olvasni fogtok róla, ahogy az előző cikkben szereplő kollégáról is, mert ez a szerkezet depó szedésben [is!] verhetetlen.
Még nem publikus az ügy, a múzeum malmai lassan őrölnek. Ami több száz és ezer évet kibírt a föld alatt, az kibír még nehány hónapot, mondják. Annyira én nem vagyok ott mélykereső ismeretben, de az "öregek" szerint ez mindent visz, a gépem mindennel, mélykeresőkkel is átnézett helyeken is talált és nem is akárhogy! Van egy dolog amit évtizedek óta sejtenek hogy ott van és minden eszközzel kutatták és ezzel lett meg!
A gépezetről annyit, hogy nagy dicséret jár a készítőnek, mert a Magnum egy kivételes "mindent visz" kombó, mert a kézi száras Magnum is önmagában is kivételes, a legjobb érméző gép. Számos próba és összevetés igazolja akár sokkal drágább gépekkel. Jellemző a több jó és kevesebb szemét az összesítésnél. A gép könnyű és jól kiegyensúlyozott is, ami külön nagyon jó huzamos "kaszáló" aktivitás esetén. Ehhez és ahhoz képest, hogy hazai gyártmány, eléggé alul reprezentált szerintem, ami elég érthetetlen a képességei fényében. A csapatban és ismerősök között van még egy Magnumos, ő volt aki ajánlotta, és egy Cobrás, de a többi import gép, pedig még a legdrágább se tudja ezt.
Az enyém egy újabb szériás, sötét szürke Brutus és az alap 28 centis fejes "kaszáló". Külön van egy kicsi 19 centis fej is a feltárás közbeni besegítésekhez és extra szemetes, hulladékos helyszínek kutatására.
A betanulás olyan, hogy két órán belül már tudtam elég jól használni, harmadik alkalommal már rutinosan.
Tegnap szóba hozták a melyik a jobb gépnél a sokezer eurós állítólag 40 méterre lelátó csoda masinákat, amik nagyon baró kinézetűek, de mindenki azt mondja kamu gépek. Még egyet se láttam igazi kutatás közben brillírozni és nem is hallottam róla pozitívat. Kinek mi jön be.
Régebben az alap érme-szántó, 3-4 vonal 40-44. "Lusta" beállítasnak hívom, a mélyebb szoftver előtt volt a kedvencem.
"Mindent bele:" valaki rászoktatott erre: 5 vonalas 44-46, maximum 47 érzékenység. Most már az használom többet. Ez munkásabb, ásatósabb. Mindig van vashang akkor is ha sok a szemét és szoktam a kettős érzékenységű opciót is használni. Rá kell érezni. Szerintem ez a legjobb. Talajra mindig ráállítva, de zavarszűrés nem mindig kell.
Pontosabb és gyorsabb talajbeállítás: A pumpálós automata beállítja nagyjából, átmegyek manuálisra, azzal pontosítok. Van, hogy ez után követő módba rakom de csak ha a talaj tényleg változékony.
Egy ötlet fejlesztésre Ferinek. Nem lehetne ezt úgy megoldani, hogy amikor a manuálisban vagyok, a követő akkor is működjön, de csak annyit csináljon, hogy jelezze azt, hogy mennyi eltérést érzékel a manuális értékhez képest? Hogy könnyebb legyen észlelni ha a talaj változik.
- Feri
- Adminisztrátor
- Status: Offline
Ez jó ötlet! Bele fogom programozni. Akkor egy második számot is kiír, amiből az egyik a manuálisan beállított talajszám, a másik pedig az automatikus talajkövető által kiszámított talajszám, vagy a kettő különbsége. Szólok, amikor meglesz és akkor ki is tudod próbálni.Polaris írta: ↑2023. szeptember 1., péntek 11:11Egy ötlet fejlesztésre Ferinek. Nem lehetne ezt úgy megoldani, hogy amikor a manuálisban vagyok, a követő akkor is működjön, de csak annyit csináljon, hogy jelezze azt, hogy mennyi eltérést érzékel a manuális értékhez képest? Hogy könnyebb legyen észlelni ha a talaj változik.
www.metaldetector.hu
- Feri
- Adminisztrátor
Az előbb telefonált valaki, hogy másfél millióért kijött az XP új, multifrekvenciás mélykeresője, amit úgy adnak elő, mint forradalmi csodát, ami még sose volt. A valóban új és forradalmi multifrekvenciás újítás a mélykeresők terén, a magyar MAGNUM BRUTUS mélykereső - 12 éve már 2011. óta. Ez a felhasználók nagy többsége szerint szerint a létező legjobb mélykereső. Töredék áron. És ugyanaz a MAGNUM, ami a BRUTUS-sal mélykereső, "lengetős" nyéllel és keresőfejjel egyben az egyik leghatékonyabb kézi fémkereső is.
www.metaldetector.hu
Feri, azért dolgozhatnál még azon, hogyan lehetne kisebbre szétszedni, hogy ne kelljen hozzá egy kombi autó lehajtott hátsó ülésekkel. Illetve a stabilitásin is, hogy a vertikális és horizontális mozgásra ne jelezzen falsot. 12 év alatt tobább lehetett volna ezekkel is fejleszteni... Gondolom ezzel most nyitott szájjal rohanok abba a bizonyos erdőbe..
www.femkereso.eoldal.hu
Megint egy magyar találmány, ami megelőzte korát? Az biztos, hogy hasonló vagy akár kétszeres összegért ehhez képest nagyon gyengék vannak és a milliósok se jobbak nála.Feri írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 9:19Az előbb telefonált valaki, hogy másfél millióért kijött az XP új, multifrekvenciás mélykeresője, amit úgy adnak elő, mint forradalmi csodát, ami még sose volt. A valóban új és forradalmi multifrekvenciás újítás a mélykeresők terén, a magyar MAGNUM BRUTUS mélykereső - 12 éve már 2011. óta. Ez a felhasználók nagy többsége szerint szerint a létező legjobb mélykereső. Töredék áron. És ugyanaz a MAGNUM, ami a BRUTUS-sal mélykereső, "lengetős" nyéllel és keresőfejjel egyben az egyik leghatékonyabb kézi fémkereső is.
- Feri
- Adminisztrátor
Kedvenc mai mondatom pont a BRUTUS-ról hangzott el: "Bazmeg, ez leveri a picsába az összes nyugati csilivilit!"Risingsun írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 9:45Feri, azért dolgozhatnál még azon, hogyan lehetne kisebbre szétszedni, hogy ne kelljen hozzá egy kombi autó lehajtott hátsó ülésekkel. Illetve a stabilitásin is, hogy a vertikális és horizontális mozgásra ne jelezzen falsot. 12 év alatt tobább lehetett volna ezekkel is fejleszteni... Gondolom ezzel most nyitott szájjal rohanok abba a bizonyos erdőbe..
Fejlesztettem. Ma vitték el az új széria első darabját, mégpedig nem is akárki, hanem egy közismert keresős, aki szinte minden mélykeresőt kipróbált már és ez a kedvence, ezt tartja a legjobbnak és ezt most is elmondta. A fenti szöveget a társa mondta, akivel jött és akinek szintén van BRUTUS-a - meg kombi autója, amibe egyben befért. A képeket az ő közreműködésükkel készítettem. Sokféle BRUTUS verzió készült, készült kicsi és sźétszedhető nagy is. Viszont akik többfélét próbálták, azok általában az eredeti fehér verziót szerették a legjobban, aminek keskeny az elülső tekercse, pedig az mechanikailag kevésbé stabil - ezért kár volt fejleszteni. Úgyhogy végül is ennek az eredetinek egy sokkal stabilabb, erősebb verziója van most, ami nem fehér, amit a legtöbben átfestettek vagy lefóliáztak, hanem sötétszürke. Ez elég rendesen szétszedhető és úgy egy kisebb kocsiba is befér.
Lehet persze még jobb is. Van aki Magyarországon másfél milliót ad egy magyar gyártmányú szuperjó mélykeresőért? Mert külföldiért, akár jóért, akár lehúzós kamu gépért simán adnak, ha elég "csilivili" akár több milliót is. Egyszer egy színes kijelzős, nyakba akasztós Noktát hoztak ide hatalmas keresőfejekkel, ami kevesebbet tudott, mint a Silver Star 20 centis fejjel és melegben 20 percig bírta. Az pont másfél millió volt használtan. A használtan is 4,5 milliós OKM-et is volt, aki megvette...
www.metaldetector.hu
- Feri
- Adminisztrátor
A BRUTUS igen innovatív. Nem csak multifrekvenciás már 12 éve, hanem teljesen egyedi tekercselrendezésű és kialakítású is, amiből sok plusz előny származik. Valaki kitalálta sok évtizede a two box fémkeresőt, ami két egyforma nagyságú tekercs egy rúd két végén úgy elhelyezve, hogy egymásra merőlegesek legyenek és ettől nemigen tudtak azóta se elszakadni, legfeljebb a dizájn lett látványosabb. A BRUTUS-t pedig a fémkereséshez sokkal jobb aszimmetrikus tekercsekkel oldottam meg, amelyek még csak nem is merőlegesek egymásra.Kaszáló írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 14:19Megint egy magyar találmány, ami megelőzte korát? Az biztos, hogy hasonló vagy akár kétszeres összegért ehhez képest nagyon gyengék vannak és a milliósok se jobbak nála.Feri írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 9:19Az előbb telefonált valaki, hogy másfél millióért kijött az XP új, multifrekvenciás mélykeresője, amit úgy adnak elő, mint forradalmi csodát, ami még sose volt. A valóban új és forradalmi multifrekvenciás újítás a mélykeresők terén, a magyar MAGNUM BRUTUS mélykereső - 12 éve már 2011. óta. Ez a felhasználók nagy többsége szerint szerint a létező legjobb mélykereső. Töredék áron. És ugyanaz a MAGNUM, ami a BRUTUS-sal mélykereső, "lengetős" nyéllel és keresőfejjel egyben az egyik leghatékonyabb kézi fémkereső is.
www.metaldetector.hu
- Feri
- Adminisztrátor
Ez az új BRUTUS verzió, ami a legmérvadóbb keresősök által eddig legjobbnak tartott BRUTUS mechanikailag sokkal erősebb és nem feltűnő színű új változata. A réginek a fehér szín és a mechanikailag gyenge kivitel volt a fő hibája, amelyek most megszűntek.
Ez a verzió szétszedhető úgy, hogy az első és a hátsó tekercs is levehető, a két függőleges rúd is kivehető és így a két vízszintes rúd is különválik.
Ez a verzió szétszedhető úgy, hogy az első és a hátsó tekercs is levehető, a két függőleges rúd is kivehető és így a két vízszintes rúd is különválik.
www.metaldetector.hu
köszi!!
A discet mennyire állítod?
Koszonom!
Koszonom!
Polaris írta: ↑2023. szeptember 1., péntek 11:11Régebben az alap érme-szántó, 3-4 vonal 40-44. "Lusta" beállítasnak hívom, a mélyebb szoftver előtt volt a kedvencem.
"Mindent bele:" valaki rászoktatott erre: 5 vonalas 44-46, maximum 47 érzékenység. Most már az használom többet. Ez munkásabb, ásatósabb. Mindig van vashang akkor is ha sok a szemét és szoktam a kettős érzékenységű opciót is használni. Rá kell érezni. Szerintem ez a legjobb. Talajra mindig ráállítva, de zavarszűrés nem mindig kell.
Pontosabb és gyorsabb talajbeállítás: A pumpálós automata beállítja nagyjából, átmegyek manuálisra, azzal pontosítok. Van, hogy ez után követő módba rakom de csak ha a talaj tényleg változékony.
Egy ötlet fejlesztésre Ferinek. Nem lehetne ezt úgy megoldani, hogy amikor a manuálisban vagyok, a követő akkor is működjön, de csak annyit csináljon, hogy jelezze azt, hogy mennyi eltérést érzékel a manuális értékhez képest? Hogy könnyebb legyen észlelni ha a talaj változik.
Láttad, mit hirdetnek a mélykeresőknél? Egy Lorenz 9000 Euroért használtban, egy Nexus gép, amit nem ismerek, de olyan mintha a TM808 nagyobbított verziója volna. Amit írtál aszerint ez a sokadik ilyen fajta sablonos gép, mégis sok ezer Euro, a tiéd meg ami pedig valóban innovatív annyi amennyi... A Lorenznek egy régibb verziójával mentem, nagyon jó, de szerintem nem volt olyan jó mint a Brutusz, az a Nexus pedig 1 130 000 Ft, használtan is, új árban 4250 Euró. Ez kb. az emlegetett 1,5 milla. Karbonos csövek, stb, csilivili, nagy reklám meg minden. Mindjárt viszik a népek másfél millióért mint a cukrot. Neked meg van valahol egy vagy kettő Brutusz videó a régi fehér Brutusszal oszt' annyi. ;) Mondjuk ezt már korábban is javasoltam, mert a gépeid csúcsak, de dizájnban és marketingbe nagyon le vagy maradva.Feri írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 19:47A BRUTUS igen innovatív. Nem csak multifrekvenciás már 12 éve, hanem teljesen egyedi tekercselrendezésű és kialakítású is, amiből sok plusz előny származik. Valaki kitalálta sok évtizede a two box fémkeresőt, ami két egyforma nagyságú tekercs egy rúd két végén úgy elhelyezve, hogy egymásra merőlegesek legyenek és ettől nemigen tudtak azóta se elszakadni, legfeljebb a dizájn lett látványosabb. A BRUTUS-t pedig a fémkereséshez sokkal jobb aszimmetrikus tekercsekkel oldottam meg, amelyek még csak nem is merőlegesek egymásra.Kaszáló írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 14:19Megint egy magyar találmány, ami megelőzte korát? Az biztos, hogy hasonló vagy akár kétszeres összegért ehhez képest nagyon gyengék vannak és a milliósok se jobbak nála.Feri írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 9:19Az előbb telefonált valaki, hogy másfél millióért kijött az XP új, multifrekvenciás mélykeresője, amit úgy adnak elő, mint forradalmi csodát, ami még sose volt. A valóban új és forradalmi multifrekvenciás újítás a mélykeresők terén, a magyar MAGNUM BRUTUS mélykereső - 12 éve már 2011. óta. Ez a felhasználók nagy többsége szerint szerint a létező legjobb mélykereső. Töredék áron. És ugyanaz a MAGNUM, ami a BRUTUS-sal mélykereső, "lengetős" nyéllel és keresőfejjel egyben az egyik leghatékonyabb kézi fémkereső is.
Ez jó! Kb. ugyanezt mondtam cirka 15 éve amikor meglett a Cobrám. Persze minden ismerős be akarta bizonyítani, hogy az ő nyugati csilivilije jobb. Azóta is áll ez a dolog, a legújabb nyugati csilivili is inkább a kereskedők reklámjában szenzációs és a Cobra még mindig leveri. Ha kereskedő volnék, nekem is a drágább volna jobb ;) Ez igaz Magnumra és Brutuszra is.Feri írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 19:38Kedvenc mai mondatom pont a BRUTUS-ról hangzott el: "Bazmeg, ez leveri a picsába az összes nyugati csilivilit!"Risingsun írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 9:45Feri, azért dolgozhatnál még azon, hogyan lehetne kisebbre szétszedni, hogy ne kelljen hozzá egy kombi autó lehajtott hátsó ülésekkel. Illetve a stabilitásin is, hogy a vertikális és horizontális mozgásra ne jelezzen falsot. 12 év alatt tobább lehetett volna ezekkel is fejleszteni... Gondolom ezzel most nyitott szájjal rohanok abba a bizonyos erdőbe..
Fejlesztettem. Ma vitték el az új széria első darabját, mégpedig nem is akárki, hanem egy közismert keresős, aki szinte minden mélykeresőt kipróbált már és ez a kedvence, ezt tartja a legjobbnak és ezt most is elmondta. A fenti szöveget a társa mondta, akivel jött és akinek szintén van BRUTUS-a - meg kombi autója, amibe egyben befért. A képeket az ő közreműködésükkel készítettem. Sokféle BRUTUS verzió készült, készült kicsi és sźétszedhető nagy is. Viszont akik többfélét próbálták, azok általában az eredeti fehér verziót szerették a legjobban, aminek keskeny az elülső tekercse, pedig az mechanikailag kevésbé stabil - ezért kár volt fejleszteni. Úgyhogy végül is ennek az eredetinek egy sokkal stabilabb, erősebb verziója van most, ami nem fehér, amit a legtöbben átfestettek vagy lefóliáztak, hanem sötétszürke. Ez elég rendesen szétszedhető és úgy egy kisebb kocsiba is befér.
Lehet persze még jobb is. Van aki Magyarországon másfél milliót ad egy magyar gyártmányú szuperjó mélykeresőért? Mert külföldiért, akár jóért, akár lehúzós kamu gépért simán adnak, ha elég "csilivili" akár több milliót is. Egyszer egy színes kijelzős, nyakba akasztós Noktát hoztak ide hatalmas keresőfejekkel, ami kevesebbet tudott, mint a Silver Star 20 centis fejjel és melegben 20 percig bírta. Az pont másfél millió volt használtan. A használtan is 4,5 milliós OKM-et is volt, aki megvette...
- Feri
- Adminisztrátor
Szétszedhetőség: a tegnapit egy extra rövid Smart kocsival vitték el szétszedve. Egy kb. másfél méteres rúd a leghosszabb darab, ami simán befért, illetve egy 70x70 cm-es keret, ami szintén. Postai csomagfeladásnál gond a nagy méretet becsomagolni, de még Németországba is küdtem már. Persze, több a postaköltsége mint egy normál csomagé.Feri írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 19:38Kedvenc mai mondatom pont a BRUTUS-ról hangzott el: "Bazmeg, ez leveri a picsába az összes nyugati csilivilit!"Risingsun írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 9:45Feri, azért dolgozhatnál még azon, hogyan lehetne kisebbre szétszedni, hogy ne kelljen hozzá egy kombi autó lehajtott hátsó ülésekkel. Illetve a stabilitásin is, hogy a vertikális és horizontális mozgásra ne jelezzen falsot. 12 év alatt tobább lehetett volna ezekkel is fejleszteni... Gondolom ezzel most nyitott szájjal rohanok abba a bizonyos erdőbe..
Ez úgy van megoldva, hogy ne csavarokkal legyen összerakva, hanem a két tekercs bepattanjon a helyére. A megfelelő idomok úgy vannak bevágva, hogy ezeket a csöveket erővel lehessen benyomni a helyükre és szoruljanak, ne lötyögjenek. Sokkal praktikusabb, stabilabb és gyorsabb mint a régi, csavaros megoldás. A felső vízszintes rúd is ilyen megoldású, kipattintható a helyéről. A két függőlegeset viszont, amelyek alul nagyon stabilan kell, hogy csatlakozzanak, forgatni kell mivel a cső átmérőjének megfelelő, 5/4-es menet tartja őket a helyükön.
A felső rúd pont olyan hosszú, hogy a BRUTUS függőlegesen is megálljon ha úgy teszik le.
www.metaldetector.hu
Jövő hónapban kell nekem is egy, hamarosan telózok. Pont a fehér van annak a srácnak, akiét kipróbálhattam. Úgy "fehér" hogy terepszínűre van festve, nem akar feltűnést.Feri írta: ↑2023. szeptember 8., péntek 9:18Szétszedhetőség: a tegnapit egy extra rövid Smart kocsival vitték el szétszedve. Egy kb. másfél méteres rúd a leghosszabb darab, ami simán befért, illetve egy 70x70 cm-es keret, ami szintén. Postai csomagfeladásnál gond a nagy méretet becsomagolni, de még Németországba is küdtem már. Persze, több a postaköltsége mint egy normál csomagé.Feri írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 19:38Kedvenc mai mondatom pont a BRUTUS-ról hangzott el: "Bazmeg, ez leveri a picsába az összes nyugati csilivilit!"Risingsun írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 9:45Feri, azért dolgozhatnál még azon, hogyan lehetne kisebbre szétszedni, hogy ne kelljen hozzá egy kombi autó lehajtott hátsó ülésekkel. Illetve a stabilitásin is, hogy a vertikális és horizontális mozgásra ne jelezzen falsot. 12 év alatt tobább lehetett volna ezekkel is fejleszteni... Gondolom ezzel most nyitott szájjal rohanok abba a bizonyos erdőbe..
Ez úgy van megoldva, hogy ne csavarokkal legyen összerakva, hanem a két tekercs bepattanjon a helyére. A megfelelő idomok úgy vannak bevágva, hogy ezeket a csöveket erővel lehessen benyomni a helyükre és szoruljanak, ne lötyögjenek. Sokkal praktikusabb, stabilabb és gyorsabb mint a régi, csavaros megoldás. A felső vízszintes rúd is ilyen megoldású, kipattintható a helyéről. A két függőlegeset viszont, amelyek alul nagyon stabilan kell, hogy csatlakozzanak, forgatni kell mivel a cső átmérőjének megfelelő, 5/4-es menet tartja őket a helyükön.
A felső rúd pont olyan hosszú, hogy a BRUTUS függőlegesen is megálljon ha úgy teszik le.
"Bazmeg, ez leveri a picsába az összes nyugati csilivilit!" Ezek összebeszélhettek mert majdnem így mondta az a srác is.
Volt egy kérdés, hogy miben jobb a Magnum-Brutus a többitől? Előny-hátrány. Toni kérdezte, azt hiszem. Aztán eltűnt a kérdés mire megírtam volna választ, pedig legalább egy hétig gondolkodtam rajta. A legfontosabbakat azért megnevezem, mert megérdemli.
1. Pontos. Nem az egész nagy gép érzékel mint a kereteseknél és akkor egy másik géppel keresgéled, hanem az első kisebb keret alatt van a dolog amit a gép jelez. Pontos, ritkán ásat mellé. Fontos gyakorlati előny! Más gépekre nem jellemző.
2. Negatív hang. Akár még a pontosságnál is fontosabb és unikális, hogy kitűnően érzékelhető mi van mélyen és mi nem. Terepmunkában ez legalább olyan fontos. A negatív hang ami AZONNAL érzékelteti, hogy mély-e. A legtöbb dolog nincs mélyen és nagyon nem mindegy hogy azt azonnal tudja az ember, vagy mindig meg kell állni. Ezt elsősorban olyanoktól tudom, mennyire előnyös, akik sokat mentek keretes géppel is. Más gépeknél nincs, gondolom a különleges formának köszönhető.
3. Mélység. Ezt csak harmadiknak hagytam, mert szinte magától értetődik, az egyik legjobb mélységű, kár is ragozni. Mélyebben találja meg a föld alatt is a dolgot mint amiről a többi gép levegőben képes érezni.
4. Egy emberes. Egyedül is nagyon jól lehet használni. Ellentétben a keretesekkel, pláne nagyobb keret. A pontossága miatt sem annyira fontos egy kézi gép kiegészítőnek és az azt hozó ember se. Ez is nagy plusz tud lenni, bár én általában csapatban vagyok.
5. Szétszedhetőség. Nagysága ellenére könnyen szétszedhető úgy hogy kis kocsiba is beférjen. Az én járgányomhoz nem is kell teljesen szétkapni, pedig elég kicsi.
6. Ár. Nekem ez fontos, nem vagyok milliomos. Az ár-érték arány egészen magas. Aligha van ebben az árkategóriában ehhez fogható és még a milliósok se jobbak. Pl az említett 4250-9000 Eurósoknál ez úgy tudom jobb, pedig 1000 Euro alatt van. A másfél millást nem ismerem, de kötve hinném, hogy az a kis valami akár megközelítené.
7.Elsőrangú kézi gép is egyben. A kettő az egyben ez esetben nem jelenti hogy valamelyik összeállítása silányabb volna, mint amilyenek a mélykeresőkhöz passzítható nyeles kerek fejek, amik nemigen alkalmasak érmézőnek. Hanem érmézőnek külön is az egyik legjobb. Én a kézi Magnumhoz vettem a Brutust, ami így különösen jutányos volt és belefért a családi büdzsébe.
Igazából hátránya kevés van, az is a nagy méretből adódó. Nem ártana egy mini vagy közepes változat erdőre, bozótra ami kerékpárral, motorral is vihető. Úgy tudom, volt olyan. Lesz még? Remélem.
1. Pontos. Nem az egész nagy gép érzékel mint a kereteseknél és akkor egy másik géppel keresgéled, hanem az első kisebb keret alatt van a dolog amit a gép jelez. Pontos, ritkán ásat mellé. Fontos gyakorlati előny! Más gépekre nem jellemző.
2. Negatív hang. Akár még a pontosságnál is fontosabb és unikális, hogy kitűnően érzékelhető mi van mélyen és mi nem. Terepmunkában ez legalább olyan fontos. A negatív hang ami AZONNAL érzékelteti, hogy mély-e. A legtöbb dolog nincs mélyen és nagyon nem mindegy hogy azt azonnal tudja az ember, vagy mindig meg kell állni. Ezt elsősorban olyanoktól tudom, mennyire előnyös, akik sokat mentek keretes géppel is. Más gépeknél nincs, gondolom a különleges formának köszönhető.
3. Mélység. Ezt csak harmadiknak hagytam, mert szinte magától értetődik, az egyik legjobb mélységű, kár is ragozni. Mélyebben találja meg a föld alatt is a dolgot mint amiről a többi gép levegőben képes érezni.
4. Egy emberes. Egyedül is nagyon jól lehet használni. Ellentétben a keretesekkel, pláne nagyobb keret. A pontossága miatt sem annyira fontos egy kézi gép kiegészítőnek és az azt hozó ember se. Ez is nagy plusz tud lenni, bár én általában csapatban vagyok.
5. Szétszedhetőség. Nagysága ellenére könnyen szétszedhető úgy hogy kis kocsiba is beférjen. Az én járgányomhoz nem is kell teljesen szétkapni, pedig elég kicsi.
6. Ár. Nekem ez fontos, nem vagyok milliomos. Az ár-érték arány egészen magas. Aligha van ebben az árkategóriában ehhez fogható és még a milliósok se jobbak. Pl az említett 4250-9000 Eurósoknál ez úgy tudom jobb, pedig 1000 Euro alatt van. A másfél millást nem ismerem, de kötve hinném, hogy az a kis valami akár megközelítené.
7.Elsőrangú kézi gép is egyben. A kettő az egyben ez esetben nem jelenti hogy valamelyik összeállítása silányabb volna, mint amilyenek a mélykeresőkhöz passzítható nyeles kerek fejek, amik nemigen alkalmasak érmézőnek. Hanem érmézőnek külön is az egyik legjobb. Én a kézi Magnumhoz vettem a Brutust, ami így különösen jutányos volt és belefért a családi büdzsébe.
Igazából hátránya kevés van, az is a nagy méretből adódó. Nem ártana egy mini vagy közepes változat erdőre, bozótra ami kerékpárral, motorral is vihető. Úgy tudom, volt olyan. Lesz még? Remélem.
Ezt kifelejtettem. Az alap 14 vagy lentebb, 17-ig. 16 a leggyakoribb. Néha a bal oldalon a világos részt megszélesítem érmére, vagy a jobb oldalon veszem le a feketét ha nagy vasat. Attól függ mit keresek.Dolby írta: ↑2023. szeptember 4., hétfő 20:44köszi!!
Koszonom!
Polaris írta: ↑2023. szeptember 1., péntek 11:11Régebben az alap érme-szántó, 3-4 vonal 40-44. "Lusta" beállítasnak hívom, a mélyebb szoftver előtt volt a kedvencem.
- Swiss Army Knife
- Tizedes
Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Kérdés: a karbon szár, ugye nem változtat a gép teljesítményén, hanem csak könnyebb?
Már több éve regeltem, de csak olvastam a fórumot és csorgattam a nyálam az egyszerű mezei gépemmel. Idén tavasszal sikerült csatlakoznom a Magnum Clubhoz , mivel egy Magnum fémkeresőt meg- illetve átvettem egy kollégámtól. Egy régi de megkímélt alumínium nyeles, legújabb szoftver, kisebb és nagyobb tekercs.
A svájci bicska nem ezért lett a nickem, de hogy mi mindenre jó ez a készülék, azzal egyébként olyan univerzális mint ez a bicska. Tényleg mindent kivesz a mély sisaktól a pici pénzig. Nagyon tetszik ez az új mély kereső leírás is, köszönet, Kaszáló! Azt csak a 36 centméteres kereső fejjel próbáltam eddig ki és meglepő volt hogy mikre képes. Nem csoda hogy másolják.
Kérdés: a karbon szár, ugye nem változtat a gép teljesítményén, hanem csak könnyebb?
Már több éve regeltem, de csak olvastam a fórumot és csorgattam a nyálam az egyszerű mezei gépemmel. Idén tavasszal sikerült csatlakoznom a Magnum Clubhoz , mivel egy Magnum fémkeresőt meg- illetve átvettem egy kollégámtól. Egy régi de megkímélt alumínium nyeles, legújabb szoftver, kisebb és nagyobb tekercs.
A svájci bicska nem ezért lett a nickem, de hogy mi mindenre jó ez a készülék, azzal egyébként olyan univerzális mint ez a bicska. Tényleg mindent kivesz a mély sisaktól a pici pénzig. Nagyon tetszik ez az új mély kereső leírás is, köszönet, Kaszáló! Azt csak a 36 centméteres kereső fejjel próbáltam eddig ki és meglepő volt hogy mikre képes. Nem csoda hogy másolják.
Üdvözlet a klubban!Swiss Army Knife írta: ↑2023. október 13., péntek 15:12Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Szerintem csak könnyebb. A kereső fej számít. Teljesen igazad van, univerzális gép.
- Feri
- Adminisztrátor
A súlya miatt jobb az újabb, karbonszálas nyél, a teljesítményt nem befolyásolja. A szár alsó, fehér része műanyag, úgyhogy az nem zavar be a keresőfejnek, a többi, fém rész pedig elég távol van, ezért nem zavar be.Kaszáló írta: ↑2023. október 14., szombat 10:30Üdvözlet a klubban!Swiss Army Knife írta: ↑2023. október 13., péntek 15:12Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Szerintem csak könnyebb. A kereső fej számít. Teljesen igazad van, univerzális gép.
www.metaldetector.hu
- Swiss Army Knife
- Tizedes
Köszönöm!!! Azért fogok gyűjteni könnyebre és látom, a kereső tekercs is van a könnyebb ovál mint a harminchatos. Ezt nem én találtam vele, hanem akitől vettem szedte a vétel előtti hétvégén. De nekem is jól megy, az övé meg egy ovál tekercses lett.Feri írta: ↑2023. október 14., szombat 12:03A súlya miatt jobb az újabb, karbonszálas nyél, a teljesítményt nem befolyásolja. A szár alsó, fehér része műanyag, úgyhogy az nem zavar be a keresőfejnek, a többi, fém rész pedig elég távol van, ezért nem zavar be.Kaszáló írta: ↑2023. október 14., szombat 10:30Üdvözlet a klubban!Swiss Army Knife írta: ↑2023. október 13., péntek 15:12Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Ez milyen fej? Nem találom az ismertetőben vagy az árlistában.Swiss Army Knife írta: ↑2023. október 17., kedd 14:32Köszönöm!!! Azért fogok gyűjteni könnyebre és látom, a kereső tekercs is van a könnyebb ovál mint a harminchatos. Ezt nem én találtam vele, hanem akitől vettem szedte a vétel előtti hétvégén. De nekem is jól megy, az övé meg egy ovál tekercses lett.Feri írta: ↑2023. október 14., szombat 12:03A súlya miatt jobb az újabb, karbonszálas nyél, a teljesítményt nem befolyásolja. A szár alsó, fehér része műanyag, úgyhogy az nem zavar be a keresőfejnek, a többi, fém rész pedig elég távol van, ezért nem zavar be.Kaszáló írta: ↑2023. október 14., szombat 10:30Üdvözlet a klubban!Swiss Army Knife írta: ↑2023. október 13., péntek 15:12Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
- Feri
- Adminisztrátor
Ez a legrégebbi, 2013-ig gyártott keresőfej, ami azért szűnt meg, mert nagyon nehéz volt.
Itt vannak a korábbi MAGNUM változatok felsorolva:
Feri írta: ↑2016. február 19., péntek 21:21A MAGNUM verziói, amiről szó volt. A szoftververziók fenn olvashatóak, a szoftver is nagyon sokat változott. Ezeket mindig lehet frissíteni és a legújabb szoftver is ugyanúgy fut a legrégebbi MAGNUM-on is.
A legelső verzió ez a régi háromrészes alumínium nyeles, kis kijelzős, alapból 25-ös kerek keresőfejes.
A kijelző háttérvilágítása zöld színű. Csak az első néhány hónapban készült 2010 őszéig.
A következő ugyanez, a kijelző nagyobb és narancsszínű a háttérvilágítása. Egyébként a tudása ugyanaz.
A következő a BRUTUS szondás, ez ugyanaz, mint az előző, a műszerdobozt és az akkutartót a nyélről át lehet tenni a BRUTUS szondára. A szonda miatt kissé változtatni kellett a hardveren. Tehát a korábbiak helyből nem teljesen kompatibilisek a BRUTUS-szal, de utólag is lehet módosítani őket. Ez 2011 ősztől létezik.
A következő az új, 28x22-es alapfej és a horgászbot alapú karbon/üvegszálas nyél. Ez lényegesen könnyebb, mint a korábbi megoldás, innentől kifejezetten könnyű a MAGNUM. Hátránya, hogy a nyél kétrészes és nem lehet igazán kicsire összetolni.
A jelenlegihez a háromrészes CARBONITE nyél van.
www.metaldetector.hu
- Arch Stanton
- Őrmester
Ez a fej nekem is volt.
Dög nehéz. A detektor teszteken viszont kb a 28-assal megegyező de a mutatott számok kissé eltérnek a 28-as és a 36-os fejétől. Ezt még régebben próbálgattuk. A28-as SOKKAL könnyebb. Azóta lett egy mélység növelés, de gondolom ugyanúgy érint azt a rég fejet is.
Némi nosztalgiával visszatekintve megtaláltam az egyik teszt videót, ami egy igen fontos képességét mutatja a gépnek.
Megvan még a gépem, de az unokaöcsém "elkommunizálta" és kicsit oda kell már hassak, hogy én is mehessek újra a sajátommal.
https://www.youtube.com/watch?v=ZGdm3VaAu54
https://www.youtube.com/watch?v=ZSwLEv-l4l8
Dög nehéz. A detektor teszteken viszont kb a 28-assal megegyező de a mutatott számok kissé eltérnek a 28-as és a 36-os fejétől. Ezt még régebben próbálgattuk. A28-as SOKKAL könnyebb. Azóta lett egy mélység növelés, de gondolom ugyanúgy érint azt a rég fejet is.
Némi nosztalgiával visszatekintve megtaláltam az egyik teszt videót, ami egy igen fontos képességét mutatja a gépnek.
Megvan még a gépem, de az unokaöcsém "elkommunizálta" és kicsit oda kell már hassak, hogy én is mehessek újra a sajátommal.
https://www.youtube.com/watch?v=ZGdm3VaAu54
https://www.youtube.com/watch?v=ZSwLEv-l4l8
Feri írta: ↑2023. október 20., péntek 11:57Ez a legrégebbi, 2013-ig gyártott keresőfej, ami azért szűnt meg, mert nagyon nehéz volt.
Itt vannak a korábbi MAGNUM változatok felsorolva:Feri írta: ↑2016. február 19., péntek 21:21A MAGNUM verziói, amiről szó volt. A szoftververziók fenn olvashatóak, a szoftver is nagyon sokat változott. Ezeket mindig lehet frissíteni és a legújabb szoftver is ugyanúgy fut a legrégebbi MAGNUM-on is.
A legelső verzió ez a régi háromrészes alumínium nyeles, kis kijelzős, alapból 25-ös kerek keresőfejes.
A kijelző háttérvilágítása zöld színű. Csak az első néhány hónapban készült 2010 őszéig.
A következő ugyanez, a kijelző nagyobb és narancsszínű a háttérvilágítása. Egyébként a tudása ugyanaz.
A következő a BRUTUS szondás, ez ugyanaz, mint az előző, a műszerdobozt és az akkutartót a nyélről át lehet tenni a BRUTUS szondára. A szonda miatt kissé változtatni kellett a hardveren. Tehát a korábbiak helyből nem teljesen kompatibilisek a BRUTUS-szal, de utólag is lehet módosítani őket. Ez 2011 ősztől létezik.
A következő az új, 28x22-es alapfej és a horgászbot alapú karbon/üvegszálas nyél. Ez lényegesen könnyebb, mint a korábbi megoldás, innentől kifejezetten könnyű a MAGNUM. Hátránya, hogy a nyél kétrészes és nem lehet igazán kicsire összetolni.
A jelenlegihez a háromrészes CARBONITE nyél van.
- Feri
- Adminisztrátor
Ezt a kis római pénzt szombaton hozta egy új MAGNUM tulajdonosa mint egyik első MAGNUM-os leletét. Elmondása szerint eleinte mérges volt, de amikor végre belejött és elsőre kilenc érmét talált egy olyan helyen, ahol már semmi se jött, már tudta, hogy jól választott. Római kövek között volt, és meglepően mélyről vette ki. Őszerinte kisbronz, valaki más szerint Nonius - nagyon kopott és alig látszik a veret.
www.metaldetector.hu
- Swiss Army Knife
- Tizedes
Vazzzzeee! Mélyen áron alul lehetett volna DD40 fejet venni a FB-on de semmi perc alatt elvitték! Mire asszonypajtás kimondta rá a boldogító igent már rég elkelt! Tanulság: kell lenni dugipénznek hobby célokra. Olyan is volt ami nekem van, a DD25, azt is elkapkodták...
- Swiss Army Knife
- Tizedes
Egyébként a DD25 fej is nagyon jó, alighanem azért vitték el azt is ilyen gyorsan. Valóban nem tud kevesebbet mint a 28. Barátommal próbálgattuk, mert picit bepöccentem, hogy ő újat vett és a ledobott régit meg rám sózta. De nem csapott be végül is jól jártam.
Swiss Army Knife írta: ↑2023. november 11., szombat 17:26Vazzzzeee! Mélyen áron alul lehetett volna DD40 fejet venni a FB-on de semmi perc alatt elvitték! Mire asszonypajtás kimondta rá a boldogító igent már rég elkelt! Tanulság: kell lenni dugipénznek hobby célokra. Olyan is volt ami nekem van, a DD25, azt is elkapkodták...
A 40 DD-t (nem 41 centis? ) keveset lengettem, mert jó volt mélyre, de annyira nagyon azért nem volt nyerő. A lepke fej általánosan jobb volt könnyebb is és ezt kollegák is sokan nem kedvelték. Nagy jelkésés meg minden ha mélyre mentél. Viszont amióta lett egy olyan szoftverfrissítés pár éve, egyből nagyon jó lett. Valami kis panelt is be kellett szerelni. Örülök h. nem adtam el.Swiss Army Knife írta: ↑2023. november 11., szombat 19:18Egyébként a DD25 fej is nagyon jó, alighanem azért vitték el azt is ilyen gyorsan. Valóban nem tud kevesebbet mint a 28. Barátommal próbálgattuk, mert picit bepöccentem, hogy ő újat vett és a ledobott régit meg rám sózta. De nem csapott be végül is jól jártam.
Ez volt nekem is. Panel, új program. Egyszer még visszavittem, akkor volt ez a frissítés ami megint dobott rajta.Indy1000 írta: ↑2023. november 12., vasárnap 18:02Swiss Army Knife írta: ↑2023. november 11., szombat 17:26Vazzzzeee! Mélyen áron alul lehetett volna DD40 fejet venni a FB-on de semmi perc alatt elvitték! Mire asszonypajtás kimondta rá a boldogító igent már rég elkelt! Tanulság: kell lenni dugipénznek hobby célokra. Olyan is volt ami nekem van, a DD25, azt is elkapkodták...
A 40 DD-t (nem 41 centis? ) keveset lengettem, mert jó volt mélyre, de annyira nagyon azért nem volt nyerő. A lepke fej általánosan jobb volt könnyebb is és ezt kollegák is sokan nem kedvelték. Nagy jelkésés meg minden ha mélyre mentél. Viszont amióta lett egy olyan szoftverfrissítés pár éve, egyből nagyon jó lett. Valami kis panelt is be kellett szerelni. Örülök h. nem adtam el.Swiss Army Knife írta: ↑2023. november 11., szombat 19:18Egyébként a DD25 fej is nagyon jó, alighanem azért vitték el azt is ilyen gyorsan. Valóban nem tud kevesebbet mint a 28. Barátommal próbálgattuk, mert picit bepöccentem, hogy ő újat vett és a ledobott régit meg rám sózta. De nem csapott be végül is jól jártam.
Kérdezném, hogy a Magnum akkumulátorba melyik elem vált be legjobban? Ikeások vannak most benne, 5 évig jó is volt de érezhető h nem újak már.
Aldiban kapható Tonic van az enyémben évek óta. Teljesen oké, az is bír ennyit én a múlt héten vettem újat. Fényképész ismerős az eneloopra esküszik, ami csúcs minőség de drága. Ikeást én is nézegettem és két fajta van. A kisebb csak 1900-as és kicsit drágább mint az aldis, a nagyobbik pedig ugyanolyan de sokkal drágább.
Sokáig bírák az elemek, ha sose tesszük le a gépet lemerülve. Az előző gépemnél az előző tulaj berohasztotta az elemeket és gond volt az érintkezéssel. Akkor megtanultam.
- Feri
- Adminisztrátor
Igen, ez teljesen megfelelő, a Lidlben és az Aldiban kapható akkuk már sok éve megütik ezt a minőséget. Az elmúlt években egyetlen hibás darabot se találtam.Polaris írta: ↑2023. november 13., hétfő 10:25Aldiban kapható Tonic van az enyémben évek óta. Teljesen oké, az is bír ennyit én a múlt héten vettem újat. Fényképész ismerős az eneloopra esküszik, ami csúcs minőség de drága. Ikeást én is nézegettem és két fajta van. A kisebb csak 1900-as és kicsit drágább mint az aldis, a nagyobbik pedig ugyanolyan de sokkal drágább.
Sokáig bírák az elemek, ha sose tesszük le a gépet lemerülve. Az előző gépemnél az előző tulaj berohasztotta az elemeket és gond volt az érintkezéssel. Akkor megtanultam.
Régebben előfordultak hibásak, ezért a sokkal drágább GP akkukat használtam, amelyek megbízhatóbbak voltak. Ma már ezek a viszonylag olcsó akkuk is jobbak, mint 10-12 éve a drágábbak. A Recyko, Eneloop és hasonló akkuknak az az előnye, hogy alacsony az önkisülésük, ezért tárolás közben kevésbé veszítenek a töltésükből. Ezekre általában rá is van írva, hogy egy évig tárolva a töltésük 85 százalékát megtartják.
Ezek a NiMH akkumulátorok eléggé strapabírók, nem olyan kényesek mintva lítium akksik, csak nem szabad kimerülve vagy majdnem kimerülve tárolni semelyiket, mert ha teljesen kisülnek, akkor veszítenek a kapacitásukból, szélsőséges esetben akár ki is folyhatnak.
www.metaldetector.hu
Vettem tartalékba. Aldiban. Akksi tartó, ha jól emlékszem, kapható külön?Feri írta: ↑2023. november 14., kedd 8:52Igen, ez teljesen megfelelő, a Lidlben és az Aldiban kapható akkuk már sok éve megütik ezt a minőséget. Az elmúlt években egyetlen hibás darabot se találtam.Polaris írta: ↑2023. november 13., hétfő 10:25Aldiban kapható Tonic van az enyémben évek óta. Teljesen oké, az is bír ennyit én a múlt héten vettem újat. Fényképész ismerős az eneloopra esküszik, ami csúcs minőség de drága. Ikeást én is nézegettem és két fajta van. A kisebb csak 1900-as és kicsit drágább mint az aldis, a nagyobbik pedig ugyanolyan de sokkal drágább.
Régebben előfordultak hibásak, ezért a sokkal drágább GP akkukat használtam, amelyek megbízhatóbbak voltak. Ma már ezek a viszonylag olcsó akkuk is jobbak, mint 10-12 éve a drágábbak. A Recyko, Eneloop és hasonló akkuknak az az előnye, hogy alacsony az önkisülésük, ezért tárolás közben kevésbé veszítenek a töltésükből. Ezekre általában rá is van írva, hogy egy évig tárolva a töltésük 85 százalékát megtartják.
Ezek a NiMH akkumulátorok eléggé strapabírók, nem olyan kényesek mintva lítium akksik, csak nem szabad kimerülve vagy majdnem kimerülve tárolni semelyiket, mert ha teljesen kisülnek, akkor veszítenek a kapacitásukból, szélsőséges esetben akár ki is folyhatnak.
- Feri
- Adminisztrátor
Igen. Fel is teszem az árlistába, 4000 Ft. És 4-6000-től lehet bele 8 db. akkut venni.Kaszáló írta: ↑2023. november 19., vasárnap 18:01Vettem tartalékba. Aldiban. Akksi tartó, ha jól emlékszem, kapható külön?Feri írta: ↑2023. november 14., kedd 8:52Igen, ez teljesen megfelelő, a Lidlben és az Aldiban kapható akkuk már sok éve megütik ezt a minőséget. Az elmúlt években egyetlen hibás darabot se találtam.Polaris írta: ↑2023. november 13., hétfő 10:25Aldiban kapható Tonic van az enyémben évek óta. Teljesen oké, az is bír ennyit én a múlt héten vettem újat. Fényképész ismerős az eneloopra esküszik, ami csúcs minőség de drága. Ikeást én is nézegettem és két fajta van. A kisebb csak 1900-as és kicsit drágább mint az aldis, a nagyobbik pedig ugyanolyan de sokkal drágább.
www.metaldetector.hu
- Feri
- Adminisztrátor
Valaki mondott egy jó tippet a nagyfeszültség alatt és villamos vasút közelében való keresőzéshez. Az illető nagyfesz alatt használta a Magnumot úgy, hogy a spektrumot, ami alapesetben 7-es, levette 5-ösre, így 40-es érzékenységet tudott beállítani. Legutóbb két Deus II-vel volt együtt egy ilyen helyen, úgyhogy volt lehetőség összehasonlításra, és ő szedett a legtöbbet.
Ő általában 5 vonalas beállítást használ, és igen gyakorlott felhasználó, mivel a legleharcoltabb MAGNUM-ja van, amit valaha láttam.
A bal oldalon lévő nagy szám a spektrum, ami alaphelyzetben magasra van állítva, vagyis 7-esre. A 8-as csak indokolt esetben, nagyon kis tárgyak keresésénél használandó. Az 5-ös egyben a régi "tengeri üzemmód" is, mivel ennél szűnnek meg a vezetőképes sós, nedves homokra adott fals jelzések a tengerparton. Ezek szerint a nagyfeszültség ellen is ez a jó beállítás.
Ő általában 5 vonalas beállítást használ, és igen gyakorlott felhasználó, mivel a legleharcoltabb MAGNUM-ja van, amit valaha láttam.
A bal oldalon lévő nagy szám a spektrum, ami alaphelyzetben magasra van állítva, vagyis 7-esre. A 8-as csak indokolt esetben, nagyon kis tárgyak keresésénél használandó. Az 5-ös egyben a régi "tengeri üzemmód" is, mivel ennél szűnnek meg a vezetőképes sós, nedves homokra adott fals jelzések a tengerparton. Ezek szerint a nagyfeszültség ellen is ez a jó beállítás.
www.metaldetector.hu
Köszi a tippet! Működik!Feri írta: ↑2023. november 30., csütörtök 22:26Valaki mondott egy jó tippet a nagyfeszültség alatt és villamos vasút közelében való keresőzéshez. Az illető nagyfesz alatt használta a Magnumot úgy, hogy a spektrumot, ami alapesetben 7-es, levette 5-ösre, így 40-es érzékenységet tudott beállítani. Legutóbb két Deus II-vel volt együtt egy ilyen helyen, úgyhogy volt lehetőség összehasonlításra, és ő szedett a legtöbbet.
Eszembe jutott megnézni és napra pontosan 4 éve vagyok Magnumos. Ez volt az első beírásom zöldfülűként. Acéről váltottam akkoriban. A papírjai szerint 2019. dec. 5-én "hozta a Mikulás", tehát ma van a 4. születésnapja.
Nem bántam meg. Megérdemli a méltatást és gratulálok a készítőnek!
Már akkor is tetszett hogy mennyire mélyebb az Equinoxnál, és nem csak a videón. A legjobb érméző gépnek tartom pedig sok jó gépet láttam azóta is. Ha azt is figyelembe veszem, hogy megvettem hozzá a Brutust is, messze kiemelkedő. És azzal együtt se volt annyi mint egy Equinox vagy más menő gép. Az, hogy pont ezt másolják és miért olyan ritka az eladó használt Magnum, szintén érthető.
Már akkor is tetszett hogy mennyire mélyebb az Equinoxnál, és nem csak a videón. A legjobb érméző gépnek tartom pedig sok jó gépet láttam azóta is. Ha azt is figyelembe veszem, hogy megvettem hozzá a Brutust is, messze kiemelkedő. És azzal együtt se volt annyi mint egy Equinox vagy más menő gép. Az, hogy pont ezt másolják és miért olyan ritka az eladó használt Magnum, szintén érthető.
Egy másik kedvenc szösszenetem.Kawasaki írta: ↑2019. december 8., vasárnap 22:21Köszi, jó videó. Nekem is Magnumom van, de még új és csak tanulom. Tegnap voltam vele először.tenen írta: ↑2019. december 8., vasárnap 21:21Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc
Végeredmény: No comment
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Gratulálok! Én is szeretem.Kawasaki írta: ↑2023. december 5., kedd 10:30Eszembe jutott megnézni és napra pontosan 4 éve vagyok Magnumos. Ez volt az első beírásom zöldfülűként. Acéről váltottam akkoriban. A papírjai szerint 2019. dec. 5-én "hozta a Mikulás", tehát ma van a 4. születésnapja.
Egy másik kedvenc szösszenetem.Kawasaki írta: ↑2019. december 8., vasárnap 22:21Köszi, jó videó. Nekem is Magnumom van, de még új és csak tanulom. Tegnap voltam vele először.tenen írta: ↑2019. december 8., vasárnap 21:21Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc
Végeredmény: No comment
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.