Kép
Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.

MAGNUM

Fémkereséshez való eszközök
Risingsun
Százados
Százados
Status: Offline

Re: MAGNUM

Hozzászólás Szerző: Risingsun » 2023. december 5., kedd 20:45

Azért illene almát almával tesztelni és akkor még korrektebb lenne a teszt.
A minelabon kisebb a fej...

Köszi a fáradságot a videoért. :-bd

www.femkereso.eoldal.hu

tunyacsáp
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: tunyacsáp » 2023. december 6., szerda 18:11

Üdv mindenkinek!

Csak egy kérdés!
Magnumot nagfejjel (28×36) -os valaki használ-e?
Ha igen tapasztalatot szivesen vennék!
Üdv tunyacsáp!

Arch Stanton
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Arch Stanton » 2023. december 7., csütörtök 18:12

tunyacsáp írta:
2023. december 6., szerda 18:11
Üdv mindenkinek!

Csak egy kérdés!
Magnumot nagfejjel (28×36) -os valaki használ-e?
Ha igen tapasztalatot szivesen vennék!
Üdv tunyacsáp!
Elég könnyű és gyorsan haladós a nagysága miatt amellett hogy mélyebb. Mélyebb mint a 28-as, érmére 5, akár 10 centit is rátesz. Szerintem akár alap fejnek is megfelel. 50 százalékban azzal megyek. Ha nem nagyon szemetes a hely. Nagyfesz jobban bezavar neki. Sűrűbben szemetes vagy zavart helyre helyre felteszem a 28-as vagy 19-es fejet.
Ha nem nagyfesz alatt kell keresni és jól van beállítva, igen szép mélységet tud 4-5 vonalon, de 3-mon is elég jó. Tulajdonképpen ha jól van beállítva szerintem minden normál kézi gépnél mélyebb.
Kijött pár éve egy új Garrett ATX gép, vagy legalább nekem új. Ami olyan nagyon katonai kinézetű és egy barátom vette volna meg. Feltettem ezt a fejet és jót nevettünk, mert hát a 13 colos fejjel, ami majdnem akkora mint ez, az a gép nevetséges volt a Magnumhoz képest.

tunyacsáp
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: tunyacsáp » 2023. december 7., csütörtök 20:13

Szia !
Köszi szépen! Volt magnumom 22x28-as fejjel csak érdekel hogy milyen is valójában mert a fiamnak gondolkodom benne! Jól kiegészítenénk egymást! Én most ORX-szel vagyok és az is nagyon jó ! De eggyűtt !!

Dolby
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Dolby » 2023. december 8., péntek 12:50

tunyacsáp írta:
2023. december 7., csütörtök 20:13
Szia !
Köszi szépen! Volt magnumom 22x28-as fejjel csak érdekel hogy milyen is valójában mert a fiamnak gondolkodom benne! Jól kiegészítenénk egymást! Én most ORX-szel vagyok és az is nagyon jó ! De eggyűtt !!
Az ORX jobb mint a régebbi” Deus?
Kiváncsi vagyok, mert az ORX et pl. Eddig nem igazán dicsérték …az új Deushoz meg senki nem is szól hozzá…
Melyik lehet a 3 közül hasonló fejekkel jobb?
Nekem volt 2. Generációs Deusom, aminek a groumdot lehetett állítani a fulesen, nagyfejjel. Nagyon jó volt… vissza sírom….

Csiga
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Csiga » 2023. december 9., szombat 13:46

unikornis írta:
2020. szeptember 28., hétfő 11:49

Szeretem a provokatív embereket, ha értelmes dolgokat kérdeznek, és nem tesznek sok hülye emotiont a mondanivalójuk végére. Mindezek ellenére, a hozzászólásaidból, azt látom, hogy te, igencsak konyítasz valamit a dologhoz, tehát tudod, hogy mondhatunk fölöslegesen szépeket az embereknek, de amennyiben őszinték akarunk lenni, akkor ki kell mondani az igazat, hogy 10-ből - 9 keresős, önmagát profinak gondolja, de igazából segg hülye a hobbihoz, meg a gépek működéséhez. Az egésznek a fizikájáról, pedig legtöbbször fingjuk sincs, szerintem ezért csinált anno Feri, egy annyira különösen jó használatit a Magnumhoz, amit mindenkinek el kellene olvasni, a nem Magnumosoknak is. Sajnos csak nagyon kevesen olvassák el végig, és még kevesebben értik is meg, ezért tesznek fel itt folyamatosan, 15 éve elmagyarázott, és számtalanszor megválaszolt kérdéseket. Még kevesebben kérdezik ki, a régi nagy öregeket, akik a szar gépeikkel rengeteg tapasztalatot szeretek anno, viszont csak ritkán adják át, amit sajnos, a mai viszonyok ismeretében, meg tudok érteni.
Ez a helyzet, leginkább a nagy gyártóknak jó, mert folyamatosan el tudják adni, kb. szintén 10-15 éve, ugyanazt technológiát, mindig átnevezve, vagy űj köntösbe bújtatva. Persze, ez nekem is jó volt, mert szerettem kipróbálni, és terepen, komolyan letesztelni a gépeket, és általában megtaláltam azokat a dolgokat, amit az átlag felhasználók, az átlag gépeikkel, és az átlag alatti tudásukkal, soha nem fognak.
Sajnos, már eljárt felettem is az idő, mert én még emlékszem a régi, legelső fórumra is, pedig azóta már lassan, felnőtt egy másik generáció, aki most veszi meg újra és újra, az első sárga Garrettjét. Amennyiben szoktad olvasni, amit írok, akkor láthatod, hogy nem vagyok önző, megróbálok segíteni, és átadni a tapasztalatokat. Deussal, Magnummal, Etrac-al, és a Rutus Alter 71 szintű gépekkel, meg jó fejekkel, persze még egy szakbarbárnak is több esélye van, de a mély találat az teljesen más, a nagyon mély pedig igen ritka, még a hozzáértőknek is.
Ja, és igen, köszönöm a burkolt kérdésedet, de nekem már régen sikerült, ez csak a jutalomjáték, úgyhogy el leszek valahogy, de a te hozzászólásod, az egyértelműen mutatja, hogy neked még nem jött be az élet, ezért további kellemes trollkodást, és sok-sok szórakoztató emotiont kívánok! Peace
Igen ezzel százszázalékban egyet lehet érteni. Nekem is megvolt a sárga Garrett. :lol: Bár nekem kényszerűségből. A Cobra használatit végig elolvastam, mindent végig is próbáltam. És amikor tavaly lett megint új Cobrám, újfent. És a megfelelő gyakorlat megszerzése után mondhatom, hogy tudom rendesen használni is. Most a Magnum és Brutus szövegét és fórum beírásokat tanulmányozom, mert lesz az is. Valahogy úgy van, hogy megveszik a többé vagy kevésbé jól használható gépeket, többnyire nem a gép igazi értéke alapján, hanem divat és marketing alapján. Mint Cobra/Garrett ACE árban egy kategória, de marketingje előbbinek van nagy, tudása pedig inkább utóbbinak. :mrgreen: Aztán azt se használják ki amit a gép tud, mert csak addig olvassák hogy mi a legegyszerűbb használata aztán maradnak annál.

tunyacsáp
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: tunyacsáp » 2023. december 11., hétfő 19:41

Dolby írta:
2023. december 8., péntek 12:50
tunyacsáp írta:
2023. december 7., csütörtök 20:13
Szia !
Az ORX jobb mint a régebbi” Deus?
Kiváncsi vagyok, mert az ORX et pl. Eddig nem igazán dicsérték …az új Deushoz meg senki nem is szól hozzá…
Melyik lehet a 3 közül hasonló fejekkel jobb?
Nekem volt 2. Generációs Deusom, aminek a groumdot lehetett állítani a fulesen, nagyfejjel. Nagyon jó volt… vissza sírom….
Üdv! Bocs kései válaszért!
Deusom nem volt! De deus után már szedtem kisbronzot!
Én a 28-as x35-ös fejjel vettem az orx-et !
Ami nagyon ott van benne hogy oda teszed a frekit ahová szeretnéd árpi -kkor 17.7 khz viszont róma 7.7khz és nagyon jó mélységet tud és gyors is! Az hogy deus után szedtem vele lehet hogy csak szerencse mert ugye elég 1 centivel arrébb menni és máris otthagyod! Többször átjárt helyeken is szépen csipeget ott is ahol nincs mozgatva a föld! Én nagyon el vagyok vele ,és hát elég könnyű is! Egyszóval elég jó kis gép beállítása egyszerű ! Lassan 1 éve hogy használom de nem bántam meg ! Nem tudom miért nagy a halgatás körülötte! Pedig bátran ajánlom !
Üdv tunya!

R730
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: R730 » 2023. december 11., hétfő 19:55

ORX jobb mint a régebbi” Deus 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Dolby
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Dolby » 2023. december 11., hétfő 21:48

R730 írta:
2023. december 11., hétfő 19:55
ORX jobb mint a régebbi” Deus 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Ezt kérdezed vagy mondod?
A " régebbi" Deusra gondoltam, az első kiadàsúra...

tunyacsáp
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: tunyacsáp » 2023. december 13., szerda 11:04

Üdv !
Azért egy eggyértelmű hozzászólás jó lenne!
Mert nagyon nem mindegy hogy kijelented vagy kérdezed!!!

Teebee
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Teebee » 2023. december 22., péntek 12:47

Timber írta:
2023. december 5., kedd 13:56
Kawasaki írta:
2023. december 5., kedd 10:30
Eszembe jutott megnézni és napra pontosan 4 éve vagyok Magnumos. Ez volt az első beírásom zöldfülűként. Acéről váltottam akkoriban. A papírjai szerint 2019. dec. 5-én "hozta a Mikulás", tehát ma van a 4. születésnapja. :ymparty:
Nem bántam meg. Megérdemli a méltatást és gratulálok a készítőnek! ^:)^
Már akkor is tetszett hogy mennyire mélyebb az Equinoxnál, és nem csak a videón. A legjobb érméző gépnek tartom pedig sok jó gépet láttam azóta is. Ha azt is figyelembe veszem, hogy megvettem hozzá a Brutust is, messze kiemelkedő. És azzal együtt se volt annyi mint egy Equinox vagy más menő gép. Az, hogy pont ezt másolják és miért olyan ritka az eladó használt Magnum, szintén érthető.
Kawasaki írta:
2019. december 8., vasárnap 22:21
tenen írta:
2019. december 8., vasárnap 21:21
Mikulá báti hozott egy Magnum VS Equinox 800 mélység tesztet. Ideális körülmények között... A két gépnek teljesen egyformák voltak a feltételek, mind a kettő normál beállításokkal, amik reálisak, nincsen túlhúzva, csak azért, hogy még jobb legyen. Magyarul a valóságot próbáltuk meg megközelíteni nagyjából....
https://www.youtube.com/watch?v=mJbMxzWhXzc

Végeredmény: No comment :-)
A videó végén az összefoglaló kis jegyzetet láthatjátok a végeredményről.
Köszi, jó videó. Nekem is Magnumom van, de még új és csak tanulom. Tegnap voltam vele először.
Egy másik kedvenc szösszenetem. :lol:
newage írta:
2019. október 20., vasárnap 5:25
Kossuth írta:
2019. október 19., szombat 19:18
newage írta:
2019. október 17., csütörtök 7:07
equinox 800 eladó 205eft-

én csak hirdetem
Magnumosoknak nem ajánlom.. nagyon nagy visszalépés lenne.
Üdv!
Érdekelne, hogy miben lenne visszalépés? Mi az amiben az Equinox gyengébb a Magnumnál?
semmi lényeges dolog :
CSAK szelektálás meg mélység kis apróságok :D

főleg KK-s helyen
Gratulálok! Én is szeretem. :dance:
Én is gratulálok! Volt már nekem is módom összehasonlító tesztre ezeknek megfelelő kimenetellel. Az nagyon sokat számít azért élesben, ki lengeti a gépet és hogyan tudja a beállításokat és egyebeket. A Magnum tudása énszerintem is a legjobb lehet, de csak akkor jó akármelyik gép ha jól is használják. Időközben h begyakoroltam, észlelem is ezeket a hibákat.
Pl. láttam több éve kereső embert, akinél lengetések szélén teljesen ferde a fej és még fel is emeli. Másik 25-30 centi nagyságú fejjel akkorát lép h kihagy nagy felületet. Ezek után nem nagy kunszt találni másik géppel, nem a gép jósága vagy nem nem jósága miatt, mert ilyen lengetési technikával a gép sokat elhagy. És a gép tudása is nagyon fontos mert a legjobb használat is csak azt tudja kihozni, amit a gépben benne van.

:))@

PzKpfw V
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: PzKpfw V » 2023. december 23., szombat 11:59

Az egyszer biztos, hogy az ember kulcsfontosságú tényező. A használatit is rendesen el kell olvasni, alkalmazni a szabályokat és a lengetési technika se mindegy. Van olyan, akivel már cseréltünk is gépet egy napra, mert szerinte nem ő volt a béna, hanem a gépe nem volt jó. Ugyanolyan Magnumunk van és én sokkal eredményesebb vagyok. Cserélve is. Ő türelmetlen, rohan, pont ilyen rossz technikával lenget, csak kettő előre programozott beállítást tud, és hiába vett ugyanolyat ami nekem van, ha nem úgy kezeli. Megfizettem én is a tanulópénzt szar és jobb gépekkel is. A gép és a hely jó kell legyen, és a harmadik feltétel maga az ember.

Polaris
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: Polaris » 2023. december 24., vasárnap 11:17

PzKpfw V írta:
2023. december 23., szombat 11:59
Az egyszer biztos, hogy az ember kulcsfontosságú tényező. A használatit is rendesen el kell olvasni, alkalmazni a szabályokat és a lengetési technika se mindegy. Van olyan, akivel már cseréltünk is gépet egy napra, mert szerinte nem ő volt a béna, hanem a gépe nem volt jó. Ugyanolyan Magnumunk van és én sokkal eredményesebb vagyok. Cserélve is. Ő türelmetlen, rohan, pont ilyen rossz technikával lenget, csak kettő előre programozott beállítást tud, és hiába vett ugyanolyat ami nekem van, ha nem úgy kezeli. Megfizettem én is a tanulópénzt szar és jobb gépekkel is. A gép és a hely jó kell legyen, és a harmadik feltétel maga az ember.
Erre is van ilyen antitalentum, aki mindig cserélgeti a gépeket pedig sokszor eléggé jókat vesz amivel mások nagyon eredményesek. Pénze van rá. Viszont nem hajlandó megtanulni egyiket se rendesen, hanem jön egy másik és nem érti hogy nem azért nem vált be mert a gép hibája.

Magnum Force
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Magnum Force » 2024. január 3., szerda 11:08

Risingsun írta:
2023. december 5., kedd 20:45

28-as fejekkel.
https://m.youtube.com/watch?v=ZSwLEv-l4 ... e=youtu.be

Virgil Starkwell
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Virgil Starkwell » 2024. január 4., csütörtök 13:17

Jók a hozzászólások, ez a videó is tetszik.
Most hogy már be tudok lépni, valamit én is mondok.
Aranyrög keresésre gondoltam a Magnumot először, és a talált sörétekből kiindulva megtalálná azt is, de nálunk inkább a kincs ami nincs kategória. :lol: Viszont mást annál inkább találtam vele. Aranyat is ha nem is termésaranyat. 28 és a mini 19 cm fejjel egy kiváló általános keresőnek bizonyult, nem bántam meg.
Amit kiemelnék, hogy ez egy elég speckó készülék. Nem csak a kockadobozos furcsa kinézete az, hanem magyar és a képességei is igen magasak. Mélység, szelekció, frekvenciák. Söréttől a pénzeken át a lövészárok aljáig. 2017 óta ez kb. a Magnum 4-es lenne. Amit vettem használtban (1), az fel lett javítva egy panellal (2), kb. kettő-három év és egy frissítés megint dobott sokat (3), majd egy Brutus mély szonda (4). Ugyanaz, de külföldiben ehez mindig egy-egy újat kellene venni ami az előző javított és drágított verziója. Mint a Garrett 150-250-350-400. És a többi, hogy add el a régit és mindig végy újat ha jobbat akarsz. :lol: Magnumnál nem kellett, a meglevő lett mindig feljebb javítva. Like!
Magnum Force írta:
2024. január 3., szerda 11:08
Risingsun írta:
2023. december 5., kedd 20:45

28-as fejekkel.
https://m.youtube.com/watch?v=ZSwLEv-l4 ... e=youtu.be

Egyszer egy pszichológus megkérdezte tőlem, hogy malackodásnak tartom-e a szexet. Mire én azt válaszoltam, hogy ha jól csinálják, akkor igen. :obscene-sexualdoggy:

Kawasaki
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Kawasaki » 2024. január 5., péntek 11:18

FB-ról "loptam". Rögtön megismertem a felső képet. Magyar gépek újságcikkben, Magnum, Brutus, Cobra és Delta.
417379518.jpg
417379518.jpg (769.21 KiB) Megtekintve 4411 alkalommal
greskosanko írta:
2023. január 27., péntek 11:28
Kaszáló írta:
2022. december 27., kedd 13:54
Helló! A Brutusról volna kérdésem. Ez most ugye nem CSAK egy mélykereső gép, ami a Magnum egy variációja? Mert ez nagyon megtetszett és ajánlotta is vki. Egy nagy és eredetileg fehér van neki befestve feketére, ami de a képeken most inkább egy eleve fekete van. Ez ugyanaz? Jól értettem, hogy Magnumot ha hagyományosat veszek, ami nem ez a mélykereső hanem az érmezős/lengetős, akkor az átvariálható mélykeresőre és csak a Brutust kell megvenni hogy mélykereső legyen?
Képet találtam is róla , kb. ilyen van a barátomnak.
Kép

Imádom ezt a képet rólunk!

Én viszem a Brutust, mellettem pedig a kisfiam!

:auto-sportbike:

Kinizsi
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Kinizsi » 2024. január 6., szombat 15:10

Csiga írta:
2023. december 9., szombat 13:46
unikornis írta:

Szeretem a provokatív embereket, ha értelmes dolgokat kérdeznek, és nem tesznek sok hülye emotiont a mondanivalójuk végére. Mindezek ellenére, a hozzászólásaidból, azt látom, hogy te, igencsak konyítasz valamit a dologhoz, tehát tudod, hogy mondhatunk fölöslegesen szépeket az embereknek, de amennyiben őszinték akarunk lenni, akkor ki kell mondani az igazat, hogy 10-ből - 9 keresős, önmagát profinak gondolja, de igazából segg hülye a hobbihoz, meg a gépek működéséhez. Az egésznek a fizikájáról, pedig legtöbbször fingjuk sincs, szerintem ezért csinált anno Feri, egy annyira különösen jó használatit a Magnumhoz, amit mindenkinek el kellene olvasni, a nem Magnumosoknak is. Sajnos csak nagyon kevesen olvassák el végig, és még kevesebben értik is meg, ezért tesznek fel itt folyamatosan, 15 éve elmagyarázott, és számtalanszor megválaszolt kérdéseket. Még kevesebben kérdezik ki, a régi nagy öregeket, akik a szar gépeikkel rengeteg tapasztalatot szeretek anno, viszont csak ritkán adják át, amit sajnos, a mai viszonyok ismeretében, meg tudok érteni.
Ez a helyzet, leginkább a nagy gyártóknak jó, mert folyamatosan el tudják adni, kb. szintén 10-15 éve, ugyanazt technológiát, mindig átnevezve, vagy űj köntösbe bújtatva. Persze, ez nekem is jó volt, mert szerettem kipróbálni, és terepen, komolyan letesztelni a gépeket, és általában megtaláltam azokat a dolgokat, amit az átlag felhasználók, az átlag gépeikkel, és az átlag alatti tudásukkal, soha nem fognak.
Sajnos, már eljárt felettem is az idő, mert én még emlékszem a régi, legelső fórumra is, pedig azóta már lassan, felnőtt egy másik generáció, aki most veszi meg újra és újra, az első sárga Garrettjét. Amennyiben szoktad olvasni, amit írok, akkor láthatod, hogy nem vagyok önző, megróbálok segíteni, és átadni a tapasztalatokat. Deussal, Magnummal, Etrac-al, és a Rutus Alter 71 szintű gépekkel, meg jó fejekkel, persze még egy szakbarbárnak is több esélye van, de a mély találat az teljesen más, a nagyon mély pedig igen ritka, még a hozzáértőknek is.
Ja, és igen, köszönöm a burkolt kérdésedet, de nekem már régen sikerült, ez csak a jutalomjáték, úgyhogy el leszek valahogy, de a te hozzászólásod, az egyértelműen mutatja, hogy neked még nem jött be az élet, ezért további kellemes trollkodást, és sok-sok szórakoztató emotiont kívánok! Peace
Igen ezzel százszázalékban egyet lehet érteni. Nekem is megvolt a sárga Garrett. :lol: Bár nekem kényszerűségből. A Cobra használatit végig elolvastam, mindent végig is próbáltam. És amikor tavaly lett megint új Cobrám, újfent. És a megfelelő gyakorlat megszerzése után mondhatom, hogy tudom rendesen használni is. Most a Magnum és Brutus szövegét és fórum beírásokat tanulmányozom, mert lesz az is. Valahogy úgy van, hogy megveszik a többé vagy kevésbé jól használható gépeket, többnyire nem a gép igazi értéke alapján, hanem divat és marketing alapján. Mint Cobra/Garrett ACE árban egy kategória, de marketingje előbbinek van nagy, tudása pedig inkább utóbbinak. :mrgreen: Aztán azt se használják ki amit a gép tud, mert csak addig olvassák hogy mi a legegyszerűbb használata aztán maradnak annál.
"Ez a helyzet, leginkább a nagy gyártóknak jó, mert folyamatosan el tudják adni, kb. szintén 10-15 éve, ugyanazt technológiát, mindig átnevezve, vagy űj köntösbe bújtatva. Persze, ez nekem is jó volt, mert szerettem kipróbálni, és terepen, komolyan letesztelni a gépeket, és általában megtaláltam azokat a dolgokat, amit az átlag felhasználók, az átlag gépeikkel, és az átlag alatti tudásukkal, soha nem fognak. "

Az eső miatt inkább olvasgatva felmerül a kérdés, h a fémkeresők miért nem lettek annyira jobbak mint amennyire a telefonok? A fémkeresők fejlődése-fejlesztése nem annyira megoldható? Régi gépeket is láttam használni és kipróbálhattam párat, még 30-35 éveseket is. White, Fisher hagyományos, a Minelab Explorer régi de már digitális. Egy idősebb barátomnak 4-5 iyen működő oldtimer gépe is van az újak mellett. De azokhoz képest annyira nem olyan nagy a fejlődés. A mélység miért nem lett mondjuk 10-szer akkora évtizedek alatt, miért nem mutatják, hogy arany vagy bronz-e? A Magnum van nekem is amit kiváló, de még az se tud pl. 3-szor, 4-szer 5-ször jobb mélységet egy 90-es években készült akkori csúcsgéphez képest.

Polaris
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: Polaris » 2024. január 8., hétfő 11:24

Kinizsi írta:
2024. január 6., szombat 15:10
Csiga írta:
unikornis írta:

"Ez a helyzet, leginkább a nagy gyártóknak jó, mert folyamatosan el tudják adni, kb. szintén 10-15 éve, ugyanazt technológiát, mindig átnevezve, vagy űj köntösbe bújtatva. Persze, ez nekem is jó volt, mert szerettem kipróbálni, és terepen, komolyan letesztelni a gépeket, és általában megtaláltam azokat a dolgokat, amit az átlag felhasználók, az átlag gépeikkel, és az átlag alatti tudásukkal, soha nem fognak. "

Az eső miatt inkább olvasgatva felmerül a kérdés, h a fémkeresők miért nem lettek annyira jobbak mint amennyire a telefonok? A fémkeresők fejlődése-fejlesztése nem annyira megoldható? Régi gépeket is láttam használni és kipróbálhattam párat, még 30-35 éveseket is. White, Fisher hagyományos, a Minelab Explorer régi de már digitális. Egy idősebb barátomnak 4-5 iyen működő oldtimer gépe is van az újak mellett. De azokhoz képest annyira nem olyan nagy a fejlődés. A mélység miért nem lett mondjuk 10-szer akkora évtizedek alatt, miért nem mutatják, hogy arany vagy bronz-e? A Magnum van nekem is amit kiváló, de még az se tud pl. 3-szor, 4-szer 5-ször jobb mélységet egy 90-es években készült akkori csúcsgéphez képest.
Ezt már többször beszéltük keresős társakkal mert van aki a régihez ragaszkodik és úgy is eredményes. De ha a 30 vagy 40 ével ezelőtti autókat vesszük, azok se sokat fejlődtek. Azok se mennek 3x gyorsabban. Van fejlődés, több a számítógépes elektronika, és dok luxus ma már alap, de maga az autó ugyanaz a technológia és a sebesség is kb. ugyanaz. Az elektromos se megy 3x gyorsabban. 120-ról 130-ra emelték a sebességhatárt 30 éven belül, ekkora a fejlődés. :D
Keresőknél egy és több freki és multi freki, de mélység nem sokkal több. Az van mint a kocsiknál, belekerült a számítógép, de a lényeg maradt. Pl. a legújabb XP mélykereső bomba marketinggel szuper újdonságnak hirdetve, hurrá, new, multi freki, sok pízér el lehet adni, de ugyanúgy elmaradtak a lelkendező beszámolók mint az azóta is emlegetett és szintén bombaként bedobott Equinoxnál és a többinél. Van ilyen a Garretnek is, annál azért sokkal jobb állítólag. A Mgnum Brutus ami nekem is van már sok évvel megelőzte, az is multi freki. De már az oldtimer Explorer is multifrekis. Használják még azt is, csak nemigen szervizelhető már. Az is a marketing része, hogy nincs szervíz a régiekre, ha elromlott, vegyél újat.

Korben Dallas
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Korben Dallas » 2024. január 11., csütörtök 21:00

Polaris írta:
2024. január 8., hétfő 11:24
Kinizsi írta:
2024. január 6., szombat 15:10
Csiga írta:
unikornis írta:

Ezt már többször beszéltük keresős társakkal mert van aki a régihez ragaszkodik és úgy is eredményes. De ha a 30 vagy 40 ével ezelőtti autókat vesszük, azok se sokat fejlődtek. Azok se mennek 3x gyorsabban. Van fejlődés, több a számítógépes elektronika, és dok luxus ma már alap, de maga az autó ugyanaz a technológia és a sebesség is kb. ugyanaz. Az elektromos se megy 3x gyorsabban. 120-ról 130-ra emelték a sebességhatárt 30 éven belül, ekkora a fejlődés. :D
Keresőknél egy és több freki és multi freki, de mélység nem sokkal több. Az van mint a kocsiknál, belekerült a számítógép, de a lényeg maradt. Pl. a legújabb XP mélykereső bomba marketinggel szuper újdonságnak hirdetve, hurrá, new, multi freki, sok pízér el lehet adni, de ugyanúgy elmaradtak a lelkendező beszámolók mint az azóta is emlegetett és szintén bombaként bedobott Equinoxnál és a többinél. Van ilyen a Garretnek is, annál azért sokkal jobb állítólag. A Mgnum Brutus ami nekem is van már sok évvel megelőzte, az is multi freki. De már az oldtimer Explorer is multifrekis. Használják még azt is, csak nemigen szervizelhető már. Az is a marketing része, hogy nincs szervíz a régiekre, ha elromlott, vegyél újat.
Ez itt a kérdés! Gondolom, fizikai korlátai vannak fémkeresőnél is és kocsinál is. Mindenesetre egy 10 centi mély kisebb pénzt minden gép kivesz határozott, erős hangon. 20 cm már necces a jobbaknál is, vagyis nem fele annyira érzi 2x mélyebben, hanem 10x vagy 100x is gyengébben. 30 centiről meg nagyon belőve is csak a legjobbak éppen bepittyennek.

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. január 15., hétfő 18:25

Igen, elég jó a magyarázat, fizikai korlátokról van szó mint a gépkocsiknál. A közlekedésben a sebességgel nem egyenesen arányosan, hanem négyzetesen nő a fékút és a kanyarodáskor fellépő hatások, romlik az úttartás, mivel a mozgási energia a sebesség négyzetével nő. És több ilyen hatás öszeadódása miatt még hatványozottan nehezebb és veszélyesebb vezetni egy kétszer-háromszor gyorsabb kocsit. Ezért nem lehet egykönnyen megnövelni a sebességet, hanem csak jelentős műszaki fejlesztésekkel, beleértve a digitális technikát is.
Hasonlóról van szó a fémkeresőknél is. Van egy adótekercs, aminek a mágneses tere a távolsággal nagyon gyorsan, hatványozottan csökken és ugyanilyen gyorsan csökken a vevőtekercs érzékelése is. Ezért a két csökkenés még össze is szorzódik. Kétszeres mélységben lévő tárgy valóban nem fele annyira, hanem kb. tizedannyira ézékelhető. Ahhoz, hogy az új Cobra csak "izomból" 10 százalékkal mélyebbre lásson, a tekercsbe táplált energiát több mint a duplájára kellett növelni. Nem lehet az energiát ennél sokkal jobban növelni, mert akkor a súlyát is növelni kellene és a melegedés is egyre jelentősebb volna.
Azért van sokféle nagysagú keresőfej, mert minél nagyobb méretű a tekercs, a mágneses tere annál nagyobb felületen oszlik el, ezért közelre gyengébb, távolabbra viszont jobban kiterjed mint a kisebb tekercseké, amelyek viszont közelre jobbak.
Az is fontos, hogy a talaj akkor is közel van ha fémtárgy viszont mélyen. Ezért a talaj befolyása jelentős, és ha a fémkereső pl. tízszer érzékenyebb, akkor meg kell küzdenie azzal is, hogy a talaj felszínen lévő mágneses ásványi anyagok és kisebb fémtárgyak is tízszeresen zavaróak, miközben a mélység csak kb. kétszeres.
Egy csomó kisebb-nagyobb trükkel, pl. digitálisan is lehet ezen javítani, és javult is a helyzet, de az indukciós, tekercses fémkeresők ilyenek, fizikai okokból nem lehet egykönnyen többszörösére növelni a mélységet.
A legelső jól használható fémkeresőm egy akkori alumínium 1 forintost kb. 20 cm-ről volt képes levegőben gyengén érzékelni. Ez a DX-1000 PLL hurkos BFO típus volt, amit házilag is meg lehet építeni. Attól az egyszerű a megoldástól ez nagyon komoly eredmény volt, viszont nem volt talajkiegyenlítése. A Silver Star már komolyabb, de még mindig házilag megépíthető műszer, ami az újabb, kis 1 forintost érzékeli 20 centiről. Viszont mivel van taljkiegyenlítése, lényegesen hatékonyabb mint az előző. A MAGNUM kb. 35-40 cm mélyen képes kimutatni a kisebb 1 forintost, amihez már nagyon-nagyon be kell állítani, tehát a korábbiakhoz képest a maximális mélysége legfeljebb kétszeres, de ehhez már nagyon sok trükk be van vetve és ez már közelíti a fizikailag elérhető maximumot, tehát elég nehéz elképzelni újabb kétszeres mélységnövekedést.
Lehet trükközni a mélység növelése érdekében azzal, hogy a tekercsek nagyobbak, azzal, hogy távolabb tartjuk azokat a talajtól, többféle alakjuk is lehet és a tekercsek elrendezésése is számít.
Egy normál DD tekercses fémkereső pl. kb. 1 000 000-szor erősebben érzékeli a talaj felszínén lévő tárgyat, mint ugyanazt 2 méter mélyen. A BRUTUS-nál viszont a fenti megoldásokkal ezt az arányt 200-ra sikerült csökkenteni.
Egy jó érméző fémkereső kb. olyan mélyen mutat ki jól egy pénzérmét, amiről még kényelmes kiásni, tehát a gyakorlatnban igen jól használható mélysegeket tudnak, de ma már elérhető olyan mélység is, hogy rendes ásó kell hozzá.

www.metaldetector.hu

KingMidas
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: KingMidas » 2024. január 22., hétfő 11:48

Elég régóta vagyok "kincskereső" ahhoz, hogy legyen egy perspektívám. Újabb és újabb gépek, de mindig ugyanaz más köntösben, "kvantumugrás" ritkán van. Azért is maradnak el a nagy lelkesedések, hogy mondjuk az új csoda mélykereső vagy más 2x-3x is mélyebb mint a többi. Legefeljebb az ára 2x-3x akkora. :D Szerintem szándékosan adagolják így, nem egyből mindent bele, mert akkor mivel fognak előjönni jövőre? Akkor mi lesz a nagy újdonság? A Minelab Explorerél pl. jobb az Explorer 2, még jobb az e-Trac, annál jobba a CTX3300, annál jobb a sokszor példálózott Equinox és a többi. És van butított verzió, szintén marketing okból. A a Safari butított e-Trac vagy a Garrett 150 butított 250.
Az nagy hangon reklámozott újat vedd meg, a régit dobd el. Gondoskodnak is róla, hogy a régi azért is avuljon el, mert az újdonságot mindig jobban kívánjuk és az is benne van, hogy nehezítik vagy megszüntetik a szervizelést, a gép élettartama legyen kevés, idővel elromlik stb. Vegyél újat! Okostelóknál is volt lebukás, hogy szándékosan lassítják a régi modelleket, hogy vegyél újat, nyomtatók "elromlanak" egy idő és minden. ;-)
Megint belinkelem "A tervezett elavulás története" filmet, hátha valaki még nem látta. ;-) Ez az ami a Magnumnál abszolúte nem tapasztalható.

A Magnum gép kilenc éve is vitte a prímet és valóban sokat javult úgy hogy nem kellett új gépet venni hanem ingyenes szoftverek, olcsó átalakítás. Most is a legjobb számomra. Akkor szerettem bele, amikor az élén álló pénzt ugyanúgy kivette és a tallért is és vitte még a töredék denárt is. Porszívózás. :))@ Plusz a mélykereső. Ahhoz képest is jobb lett azóta és nem kellett újat venni.

https://www.youtube.com/watch?v=6UDSWTqWa_8
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára KingMidas 2024. január 22., hétfő 14:22-kor.

There was a king with magic hands
There was a crown and a touch of GOLD.... :royalty-crown:

KingMidas
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: KingMidas » 2024. január 22., hétfő 12:07

A híres, 1901 óta világító izzólámpa ami a videóban is van. Az extrém példa, de remélem a Magnum is menni fog még újabb sok évig. :mrgreen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Centennial_Light
Kép

There was a king with magic hands
There was a crown and a touch of GOLD.... :royalty-crown:

vivid12
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: vivid12 » 2024. január 25., csütörtök 7:19

MINDIG RÁZZÁTOK MEG A DOBOZT: ;)

a hét elején felhívott ismerősöm, hogy beszart a magnum -----el van kenődve a srác menne lengetni de nem tud..
elakarja küldeni javítani,de nem tudja hova kell
és mivel én már küldtem vissza párszor (szoftver frissítés, gombcsere, stb) mondjam már meg neki hova kell..
kérdeztem mi a hibajelenség?

nem lehet vele lengetni, meghülyült a gép.. össze vissza jelez föld felett, levegőben,
amint meg mozdítja minta bolond visít...
gondoltam nem létezik ilyen hát én már vertem oda a gépet, hagytam el terepjáróról, törtem a fejet. ..(használtam :D na) .
de semmi.
....
mondtam neki akkor hozza le, becsomagoljuk és feladjuk,
meg akkor írunk a ferinek, hogy mi újság ...

lehozza, nézem , nézem állítgatom.... semmi
mint a hülye .. össze-vissza fémtől, beállítástól, közegtől függetlenül jelezett de tényleg a legkisebb lengetésre/mozgatára is jelzett

akkor mondom szétszedem ,-hozott dobozt-, küldjük el.
leszedtem a műszerdobozt.. megráztam/mozgattam és valami zörgött benne..
mondom havernak - te hát ebbe valami zörög..

ő nem tudja vigyázott rá mint a hímes tojásra.. stb stb + max egyszer szedte szét az egész gépet...
gondoltam leszedem a hátulját hátha kiesik belőle valami..
leszedtem - amennyire lehetett széthúztam (fél -egy cm max) meg lett a hiba oka :D

amit feri utólag bele rakott kis panel a fej javítása miatt..
az rá volt ragasztva a fő panelra meg egy kondihoz és annak a ragasztása engedett el és
mozgott a panel meg a hozzá tartozó kábelek meg úgy kb minden is

a kis panelt vissza pillanat ragasztóztam és láss csodát hibátlan azóta gép :D
mondjuk lengetni nem tudott azóta ... mert lefagyott minden .. de legalább a gép jó :D

norman
Tábornok
Tábornok
Status: Online

Hozzászólás Szerző: norman » 2024. január 25., csütörtök 8:42

"MAGNUM kb. 35-40 cm mélyen képes kimutatni a kisebb 1 forintost, amihez már nagyon-nagyon be kell állítani, tehát a korábbiakhoz képest a maximális mélysége legfeljebb kétszeres, de ehhez már nagyon sok trükk be van vetve és ez már közelíti a fizikailag elérhető maximumot,"
Erről lehetne egy kicsit bővebben?
Ez a max használható normál lengetés mellett is. Vagy csak a videó kedvéért lett kihegyezve?

:?:

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. január 27., szombat 12:23

norman írta:
2024. január 25., csütörtök 8:42
"MAGNUM kb. 35-40 cm mélyen képes kimutatni a kisebb 1 forintost, amihez már nagyon-nagyon be kell állítani, tehát a korábbiakhoz képest a maximális mélysége legfeljebb kétszeres, de ehhez már nagyon sok trükk be van vetve és ez már közelíti a fizikailag elérhető maximumot,"
Erről lehetne egy kicsit bővebben?
Ez a max használható normál lengetés mellett is. Vagy csak a videó kedvéért lett kihegyezve?
Én kifejezetten csak a videó kedvéért hegyeztem így ki, hogy bemutassam az új mélységnövelt megoldást, nem gondoltam, hogy valaki ténylegesen képes használni ebben a beállításban. Ehhez el kellett menni egy teljesen fémmentes helyre is, ami elég ritka a környéken. Az ötödik vonallal jelzett legmélyebb részt be se kapcsoltam a videóhoz, ami még 40-ről is tudja. De van, aki kifejezetten úgy keresőzik, hogy 5 vonal és az érzékenységet még nagyobbra is állítja, és nagyon sikeresen teszi. Ő mondta, hogy a spektrumot 5-re érdemes nagyfesz alatt levenni, és úgy ilyen helyeken is ugyanúgy tud menni, mint a Deusosok, csak többet talál. A mélységnövelés előtt 27 cm mélyen volt képes egy 1 Ft-ost kimutatni a nagyobb keresőfejjel, ezt pedig már az alap fejjel is tudja. Viszont az eredeti filozófiát, miszerint kb. a diszkriminátor mélységéig lásson le a műszer, fel kellett adni. Ezért van a kettős érzékenység, vagy egyszerűen a vashangot is be lehet kapcsolni, hogy a nem diszkriminálható tárgyakat is ki lehessen hallani.

www.metaldetector.hu

vivid12
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: vivid12 » 2024. január 28., vasárnap 7:08

esetleg valaki nem nyomtatott még 3d nyomtatóval valami kis "lábat a magnumra.. hogy ne dőljön el?

nekem az a problémám akárhányszor leteszem hogy megkeressem a kiásott dolgot.. midig eldől oldalra
gondoltam rá hogy már ott tartunk hogy 3d vel simán lehetne nyomtatni ilyet..

Goldfinger
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Goldfinger » 2024. január 28., vasárnap 16:39

vivid12 írta:
2024. január 28., vasárnap 7:08
esetleg valaki nem nyomtatott még 3d nyomtatóval valami kis "lábat a magnumra.. hogy ne dőljön el?

nekem az a problémám akárhányszor leteszem hogy megkeressem a kiásott dolgot.. midig eldől oldalra
gondoltam rá hogy már ott tartunk hogy 3d vel simán lehetne nyomtatni ilyet..
Egy haver egy gumis csőbilincset alkalmazott a szárra. Arra tett egy alu csíkot ami meg volt hajlítva V alakban.

Timber
Őrnagy
Őrnagy

Hozzászólás Szerző: Timber » 2024. január 28., vasárnap 17:17

vivid12
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: vivid12 » 2024. január 29., hétfő 5:57

Timber írta:
2024. január 28., vasárnap 17:17
https://www.thingiverse.com/thing:4341293

Kép
igen valami hasonló

Útkaparó
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Útkaparó » 2024. január 29., hétfő 12:05

Nekem nem nagyon akar eldőlni. A fej alja egyenes és az aksitartó is. Ettől azért még jól jöhet egy támasztó. Azt nem csináltam rá, de az aksitartóra burkolatot igen, mert latyakos időben ne menjen bele víz.

norman
Tábornok
Tábornok

Hozzászólás Szerző: norman » 2024. január 30., kedd 8:43

Egy ismerős szemez egy használt Magnummal. A régebbi tipus. Kerek fejes. Mennyivel másabb mint az újabb? Kissebb tán a kijelző illetve nehezebb is. De tudásban?
Igen, nehezebb, a kijelző csak a legrégebbieken kisebb észrevehető mértékben, ez a zöld háttérvilágítású. A narancssárga háttérvilágítású nagyobb, a fehér egy kicsit annál is nagyobb. De a MAGNUM úgy lett eleve megcsinálva, hogy tudásban ugyanazt ki lehet hozni abból is, a legújabb szoftver is fut rajta. Ahogy itt említették is, nincs tervezett elavulás, butított változat és hasonlók.

vivid12
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: vivid12 » 2024. január 30., kedd 10:02

Útkaparó írta:
2024. január 29., hétfő 12:05
Nekem nem nagyon akar eldőlni. A fej alja egyenes és az aksitartó is. Ettől azért még jól jöhet egy támasztó. Azt nem csináltam rá, de az aksitartóra burkolatot igen, mert latyakos időben ne menjen bele víz.
nem mindig egyenes a talaj .. pl szántáson állandóan eldől

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. január 30., kedd 12:58

norman írta:
2024. január 30., kedd 8:43
Egy ismerős szemez egy használt Magnummal. A régebbi tipus. Kerek fejes. Mennyivel másabb mint az újabb? Kissebb tán a kijelző illetve nehezebb is. De tudásban?
Igen, nehezebb, a kijelző csak a legrégebbieken kisebb észrevehető mértékben, amelyik a zöld háttérvilágítású. A narancssárga háttérvilágítású nagyobb, a fehér egy kicsit annál is nagyobb. De a MAGNUM úgy lett eleve megcsinálva, hogy tudásban ugyanazt ki lehet hozni abból is, a legújabb szoftver is fut rajta. Ahogy itt említették is, nincs tervezett elavulás, butított változat és hasonlók.

www.metaldetector.hu

norman
Tábornok
Tábornok

Hozzászólás Szerző: norman » 2024. január 30., kedd 13:36

Feri írta:
2024. január 30., kedd 12:58
norman írta:
Igen, nehezebb, a kijelző csak a legrégebbieken kisebb észrevehető mértékben, amelyik a zöld háttérvilágítású. A narancssárga háttérvilágítású nagyobb, a fehér egy kicsit annál is nagyobb. De a MAGNUM úgy lett eleve megcsinálva, hogy tudásban ugyanazt ki lehet hozni abból is, a legújabb szoftver is fut rajta. Ahogy itt említették is, nincs tervezett elavulás, butított változat és hasonlók.
Szia.
Konnkrétan erről lenne szó.

https://www.jofogas.hu/budapest/Magnum_ ... 933593.htm
Így nem egyértelmű mikori.

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2024. január 30., kedd 13:39

norman írta:
2024. január 30., kedd 13:36
Feri írta:
norman írta:
Szia.

A keresőfej és a nyél régebbi, a műszerdoboz egy újabb fajta. Ez volt itt nemrég átnézésen és szoftverfrissítésen, úgyhogy nyugodtan meg lehet venni.

www.metaldetector.hu

norman
Tábornok
Tábornok

Hozzászólás Szerző: norman » 2024. január 30., kedd 13:41

Feri írta:
2024. január 30., kedd 13:39
norman írta:
2024. január 30., kedd 13:36
Feri írta:
norman írta:
Szia.

A keresőfej és a nyél régebbi, a műszerdoboz egy újabb fajta. Ez volt itt nemrég átnézésen és szoftverfrissítésen, úgyhogy nyugodtan meg lehet venni.
Köszönöm a segítséget.

Goldfinger
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Goldfinger » 2024. február 13., kedd 9:53

Hát nem egy elavulós. Így van. A fém szárat jó volt elhagyni és azt a nehéz fejet is. Régóta megvan, több gépem volt és van, Magnum itt is maradt. Valóban jó, hogy vízszintes a fej alja és általában megáll egyenesen ha leteszem, de azért nem mindig olyan könnyen. Tehát szerény véleményem szerint se árt egy billegés elleni valami tartozék is kiegészítőnek.
Ezek mellett a kinézet is számít: elismerik sokan hogy milyen jó a Magnum, de megvesznek inkább kevésbé jó, drágább gépeket mert a "kocka" kinézet nem gyere be nekik. Ha már Equinoxot mondják sokan, valóban nevetséges mennyivel jobb ez, de szerintem sokan a fenti dolog miatt választják Magnummal szemben. A sznobizmuson kívül. :D Az Explorereknél jobb a ETrac, annál jobb a CTX3300, annál jobb az Equinox és a többi de a Magnum hiába veri mindet ha azokhoz képest "esztétikailag kocka". ;-) Persze van egy olyan réteg is akinél csak a tudás fontos. ;-)

Teebee
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Teebee » 2024. február 18., vasárnap 11:04

Goldfinger írta:
2024. február 13., kedd 9:53
Hát nem egy elavulós. Így van. A fém szárat jó volt elhagyni és azt a nehéz fejet is. Régóta megvan, több gépem volt és van, Magnum itt is maradt. Valóban jó, hogy vízszintes a fej alja és általában megáll egyenesen ha leteszem, de azért nem mindig olyan könnyen. Tehát szerény véleményem szerint se árt egy billegés elleni valami tartozék is kiegészítőnek.
Ezek mellett a kinézet is számít: elismerik sokan hogy milyen jó a Magnum, de megvesznek inkább kevésbé jó, drágább gépeket mert a "kocka" kinézet nem gyere be nekik. Ha már Equinoxot mondják sokan, valóban nevetséges mennyivel jobb ez, de szerintem sokan a fenti dolog miatt választják Magnummal szemben. A sznobizmuson kívül. :D Az Explorereknél jobb a ETrac, annál jobb a CTX3300, annál jobb az Equinox és a többi de a Magnum hiába veri mindet ha azokhoz képest "esztétikailag kocka". ;-) Persze van egy olyan réteg is akinél csak a tudás fontos. ;-)
Engem konkrétan nem zavar a "kockaság". A tudás a fontos nálam. Azért lehet a megjelenésén is javítani. Du. is megyek egy kisebb körre. Sok sikert minden más sporttársnak is! %%-

:))@

Kisvakond
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Kisvakond » 2024. február 22., csütörtök 13:07

Kisvakond írta:
2015. október 26., hétfő 17:00
A dobozról ez jutott eszembe, amit egy filmben láttam:
"Kocka, de jó!" :D
Kép
Ha kockaság, hadd idézzem korábbi önmagamat. :lol: Azóta is megvan a készülék. Like!

Kaszáló
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Kaszáló » 2024. február 25., vasárnap 17:21

Barát mondta, nézzem csak meg a Facebookon, mit mondanak a Magnumról akiknél nem jót szokás, de keressek csak rá a tagok véleményére. :mrgreen: Meglepődtem, hogy mi van róla, nem mostanában, de nincs kitörölve. Neveket kisatíroztam mert privát csopi, de aki benne van, látja. Én már írtam a véleményem itt és a mélykereső témában is, azaz a Brutus tapasztalatokat nagyon részletesen megírtam. A kézit nem, de nem is igen kell, mert a véleményem eléggé egyező ezzel a hozzászólással, azért vettem a fáradságot hogy idézzem. Árpi 15 cm élével is kivesz, szemetes helyen is, száraz talajon ez jó marad, legjobb szelektáló, stimmt. Ez a kézi. Depót a Brutussal két méterről is vett ki. Szóval nem meglepő h pont ezt próbálják utánozni.

Kép

Kép

Válasz küldése Előző témaKövetkező téma