Kép
Hírek:
- Új használati útmutató a Cobra XT-hez: https://metaldetector.hu/CobraXT.pdf
- Új, 28x22 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.

Re: Fórum, régi fórumok, találkozók

Timber
Ezredes
Ezredes
Status: Offline

Re: Fórummal kapcsolatos kérdések

Hozzászólás Szerző: Timber » 2026. január 26., hétfő 13:37

Vakond, a Sümegh József fémkeresős klub, Sümegh és a Seuso, az angliai példa és a keresők szokásos ekézése egy 2008-as cikkben a NatGeón
Fémkeresők aranykora?
"Erről egy neve elhallgatását kérő fémkereső nyilatkozott a National Geographic Online-nak. A Vakond becenévre hallgató kereső elmondta: nemigen ismerik egymást a keresők, inkább kisebb csoportok vannak, amelyekben a tagok tanácsokat, ötleteket kérhetnek egymástól."
Teljes cikk:
https://ng.24.hu/kultura/2008/03/10/fem ... aranykora/
Kép

MG-42
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: MG-42 » 2026. január 27., kedd 2:52

Jamón Serrano írta:
2026. január 19., hétfő 19:37
Darwin írta:
2026. január 19., hétfő 12:38
B. Andi :))@
Jók a mankói! :lol:
Jók! :D \:D/

Schönherz
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Schönherz » 2026. február 7., szombat 12:35

MG-42 írta:
2026. január 27., kedd 2:52
Jamón Serrano írta:
2026. január 19., hétfő 19:37
Darwin írta:
2026. január 19., hétfő 12:38
B. Andi :))@
Jók a mankói! :lol:
Jók! :D \:D/
És deltás is! :lol:

Schönherz
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Schönherz » 2026. február 7., szombat 14:00

Régen simán kiírták egyes keresők akár telefonszámukat és nevüket nyilvánosan is. :o No para a 2000-es évek elején! 2000-s a legrégibb amit találtam.Akkor még kisbaba voltam. :))@ Az index fórumban is vannak fémkereső témák, 2002-től. A Régiségek, régészet, kincsvadászat. a legjobb szerintem. Tudást lehet felszedni nem csak nooboknak mint én. A saját név és telefonszámtól eljutott ez a hobbi oda hogy 2020-ban már ezt írják és akkor kb meg is halt a fórum téma. Addigra para lett ezerrel.

Good_times 2020-08-09 14:49:06 6290
Halott ez a topik.

Itegral 2020-08-11 11:59:42 6291
Nem halott, hanem halottá tették a büdös politika, elérte a célját.

https://forum.index.hu/Article/showArti ... =168042190

Falurossza
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Falurossza » 2026. február 8., vasárnap 11:04

Schönherz írta:
2026. február 7., szombat 14:00
Régen simán kiírták egyes keresők akár telefonszámukat és nevüket nyilvánosan is. :o No para a 2000-es évek elején! 2000-s a legrégibb amit találtam.Akkor még kisbaba voltam. :))@ Az index fórumban is vannak fémkereső témák, 2002-től. A Régiségek, régészet, kincsvadászat. a legjobb szerintem. Tudást lehet felszedni nem csak nooboknak mint én. A saját név és telefonszámtól eljutott ez a hobbi oda hogy 2020-ban már ezt írják és akkor kb meg is halt a fórum téma. Addigra para lett ezerrel.

Good_times 2020-08-09 14:49:06 6290
Halott ez a topik.

Itegral 2020-08-11 11:59:42 6291
Nem halott, hanem halottá tették a büdös politika, elérte a célját.

https://forum.index.hu/Article/showArti ... =168042190
Kétezres években élte a fénykorát. Akkor kisebb volt a paranoia és könnyebben tették fel talált dolgokat is. Más hangulat volt. Voltam én is tag, de olyan régen hogy nem hogy a jelszót nem tudom de lekérni se lehet mert az akkori emailemnek még a szolgáltatója is megszünt. :D

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2026. február 8., vasárnap 19:36

Megváltoztattam a téma nevét a beírásokkal összhangban. :))@

Régebben valóban nagyon futott az Index fórum is. Onnan többek között a Pipakupak, Candax, Sovereign, Onam, Obolus nickek ismerősek személyesen is a 2000-es évekből, akik velem együtt az első, 2003-as és 2004-es fémkeresős találkozók lelkes szervezői, résztvevői is voltak.

Mostanra valóban sokkal óvatosabbak az emberek, másrészt a fórumok már azért sem olyan népszerűek, mert a diskurzus részben áttevődött a közösségi médiára. A tagok száma most is nagyjából annyi mint az előző, 2008-2015-ig üzemelő fórumban volt, de a hozzászólások mennyisége drasztikusan csökkent, nyilván elsősorban a 2015-ös változások következtében. Sokkal inkább névtelenül nézegetik a fórumot.

Vakond, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett, a honlapján mindenféle hasznos információt közölt és nem tekintette üzletinek, bár valóban árult rajta fémkeresőket. A találkozói se üzleti jellegűek voltak.

Érdekesek a képek. Akkoriban én is csináltam nekik fotóalbum honlapot, de hol van az már... Tényleg hangulatos, jó bulik voltak. A zalaköveskúti találkozón mutatta be Bandi a Deltáit 2007-től, és én a Magnum legelső működőképes változatát 2010-ben. A tázlári találkozókon pedig a Brutust, az új 28x22-es Magnum keresőfejet és egy kísérleti műszert mutattam be.
Egy képet én is kiemelek, ez a legelső Magnum, és annak az első nyilvános szereplése. A tűzszerészek által mélyre elásott bombát is megbízhatóan kimutatta, eközben készült a kép is. A nagy fejes Cobrán kívül csak ez volt képes rá. És jól jelzett mindent, még a vékony láncot is - úgyhogy igen jól szerepelt. :))@
Vakond lelkesen támogatta magyar gyártmányú műszereket. Valaki még egy mélykeresőt is gyártott abban az időben, azt is népszerűsítette.
075.jpg
075.jpg (184.14 KiB) Megtekintve 1591 alkalommal

www.metaldetector.hu

Jamón Serrano
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Jamón Serrano » 2026. február 10., kedd 14:19

Zeust még háttal is megismerem. Hiába arckitakart. :D
Azóta sok gépes megvilágosodott. Kifehéredett. :D Rablóból pandúr. :D A többi a feketénél is feketébb lett. :D
Ugyanúgy megy minden egyébként csak csendesebben. :))@ Nőtt a titkolózás.

amrallye írta: ↑2018. január 5., péntek 14:45
Üdv mindenkinek!Idáig jutottunk,nem a mi hibánkból ,hogy nem merünk írni semmit!Régen ez a fórum egy hasznos ,pörgős dolog volt!Meg vagyunk félemlítve!Nem értem hogy miért tiltottak be mindent jóformán!

zeus
Hadnagy
Hadnagy

Re: Re: Fórum, régi fórumok, találkozók

Hozzászólás Szerző: zeus » 2026. február 10., kedd 19:17

Hát igen ezek voltak a szép boldog idők ,,sajnos a motiváció is gyengült vagy csendesedett óvatosabb lett.De a találati helyek is meg fogyatkoztak--föld tulajdonosi változások történtek stb...Lényeg a gépek csipogjanak.!!

Falurossza
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Falurossza » 2026. február 23., hétfő 13:09

zeus írta:
2026. február 10., kedd 19:17
Hát igen ezek voltak a szép boldog idők ,,sajnos a motiváció is gyengült vagy csendesedett óvatosabb lett.De a találati helyek is meg fogyatkoztak--föld tulajdonosi változások történtek stb...Lényeg a gépek csipogjanak.!!
A Zeus logorol bevillant, hogy egyik találkozón ilyen logo volt tombola tárgyakon. Szép volt! like! Gepek csipognak, nap most sütött ki, úgy pláne! :))@

C-3PO
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: C-3PO » 2026. március 18., szerda 12:54

Magyar szokás panaszkodás és a para, de nem is rossz a helyzet. Most is 26 vaki nézi a fórumot. Nem regisztráltam tegnapig én se,csak néztem és bizonyára sokan vannak így. Gyakran benézek. Social medián is futnak a detektorista témák. Online marketek ugyanúgy árulják a leletet. Fémkereső, mágneshorgász felszerelés is sok helyen kapható. Diszkrésió szerintem régen is volt a 2000-s években. Olvastam az index-et is és egyértelmű.

C-3PO
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: C-3PO » 2026. március 18., szerda 13:00

Hoppá, felment 85-re a nézőszám. Most soknak lett szintén ebédidő vagy értesítést kapnak új beírásról, vagy véleten?
Frankók ezek a találkozók. like!

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2026. március 19., csütörtök 15:25

C-3PO írta:
2026. március 18., szerda 13:00
Hoppá, felment 85-re a nézőszám. Most soknak lett szintén ebédidő vagy értesítést kapnak új beírásról, vagy véleten?
Szerintem sok regisztrált felhasználó állíthatott be értesítést, de a botok egész biztosan kapnak és akkor megjelennek. Sokan vannak olyanok, akik csak beregisztráltak, de soha nem írtak semmit, ezek között is sok lehet olyan, aki csak azért regisztrált, hogy az őt érdeklő témákra feliratkozva értesítést kaphasson.

A jelenlévőknek csak egy része ember, a fórumot állandóan járják indexelő, adatgyűjtő, "crawler" botok, elsősorban a Bing, Google és egyéb keresőmotorok térképezik fel a fórum tartalmát linkről linkre haladva. Egy Claudebot nevű okozott két éve galibát, ami egyszerre 500 feletti látogatószámot is produkált és leterhelte a szervert, de aztán kitiltottam. Nemrég lenulláztam a maximális számot, ami teljesen irreális volt, 2000 feletti. Azóta 231 a maximum.

A témák látogatottsági számába ezek szerencsére nem számítanak bele, a fórum motorja a tényleges megnézéseket regisztrálja. Ez abból látszik, hogy bizonyos témák csak néhány ezres megtekintéssel rendelkeznek, míg a nagyobb érdeklődést kiváltó témák pl. az "Ezt találtam", "Eladó fémkereső, tartozék, kellék", "Magnum", "Cobra" többszázezres, akár milliós nagyságrendűvel.

Most 24-en vannak jelen, kíváncsi vagyok, jelentősen felmegy-e ez a szám, amikor megjelenik ez a beírás.

www.metaldetector.hu

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2026. március 19., csütörtök 16:40

Feri írta:
2026. március 19., csütörtök 15:25
C-3PO írta:
2026. március 18., szerda 13:00
Szerintem sok regisztrált felhasználó állíthatott be értesítést, de a botok egész biztosan kapnak és akkor megjelennek. Sokan vannak olyanok, akik csak beregisztráltak, de soha nem írtak semmit, ezek között is sok lehet olyan, aki csak azért regisztrált, hogy az őt érdeklő témákra feliratkozva értesítést kaphasson.

A jelenlévőknek csak egy része ember, a fórumot állandóan járják indexelő, adatgyűjtő, "crawler" botok, elsősorban a Bing, Google és egyéb keresőmotorok térképezik fel a fórum tartalmát linkről linkre haladva. Egy Claudebot nevű okozott két éve galibát, ami egyszerre 500 feletti látogatószámot is produkált és leterhelte a szervert, de aztán kitiltottam. Nemrég lenulláztam a maximális számot, ami teljesen irreális volt, 2000 feletti. Azóta 231 a maximum.

A témák látogatottsági számába ezek szerencsére nem számítanak bele, a fórum motorja a tényleges megnézéseket regisztrálja. Ez abból látszik, hogy bizonyos témák csak néhány ezres megtekintéssel rendelkeznek, míg a nagyobb érdeklődést kiváltó témák pl. az "Ezt találtam", "Eladó fémkereső, tartozék, kellék", "Magnum", "Cobra" többszázezres, akár milliós nagyságrendűvel.

Most 24-en vannak jelen, kíváncsi vagyok, jelentősen felmegy-e ez a szám, amikor megjelenik ez a beírás.
Nem emelkedett meg jelentősen, 15 és 34 között változott. Akkor lehet, hogy csak az ebédidő miatt volt. ;-)

Utánanéztem, és a megtekintések gyakorisága nagy vonalakban megfelel a 2015. előttinek, sőt még nőtt is, a beírások száma lett sokkal kevesebb. Kb. 2022. óta viszont újra fokozatosan nőtt az aktivitás.

A felhasználók száma is kb. annyi mint régen, mégpedig úgy, hogy nagyon szigorúan ki vannak szórva az automatikus regisztrálások és a kamu felhasználók. Mindenesetre, ha már ennyire van érdeklődés, akkor a fórum motorját érdemes frissíteni.

www.metaldetector.hu

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2026. március 19., csütörtök 21:01

Aki esetleg nem tud elsőre regisztrálni és automatikusan kitiltja egy időre a fórum, az valószínűleg olyan nicket próbált használni, ami benne van a Stop Forum Spam adatbázisban, mert valaki spam terjesztésére használta. Aki így jár, annak célszerű egy másikkal próbálkoznia, vagy szólhat nekem is.

A képen 20 olyan automata spammer regisztrációs kísérlet van, ami majdnem sikerült, de a fórum automatikusan elutasította őket, mert már máshol spammeltek és bekerültek egy adatbázisba. És ez csak egy random lap a 495 ilyen lapból, tehát a tízezret közelíti a próbálkozások száma még úgy is, hogy rengeteg IP-cím tartomány, ahonnan ilyenek gyakran jönnek, eleve le van tiltva, és számos, spammelők által gyakran használt e-mail domén is. Ezért van a fórumon és számos más helyen is annyi "robot ellenőrzés" és hasonló. Néha bejutnak olyan spammerek, akik kézi munkával regisztrálnak egy-egy nicket, de azok is könnyen felismerhetők és letiltom őket - szerencsére ma már nagyon ritkán próbálkoznak.

Régen mindet személyesen kellett ellenőrizni, de ahogy a támadók egyre fejlettebb eszközöket vetnek be, a fórumok védekező mechanizmusai is egyre jobbak.
napló.jpg
napló.jpg (240.07 KiB) Megtekintve 1072 alkalommal

www.metaldetector.hu

Korben Dallas
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Korben Dallas » 2026. március 23., hétfő 9:40

Én mindig itt kezdek nem a fészen, ránézve a statisztikára 10 felett és-40 alatt van a jelenlevők száma.

Korben Dallas
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Korben Dallas » 2026. március 23., hétfő 9:42

Cujo írta:
2026. január 25., vasárnap 13:44
Ez a Vakond találkozó olyan mint a legendás Woodstock. Minel több idő múlik, annál nagyobb a legendája. De egyébként jogosan dicsérik. A 2015-ös tiltástól jött aztán a zabszem effektus ahogy fentebb mondta vaalaki
Nagyon magyar történet. :D A Vakond valóban hatalmas munkát végzett Alighanem nem kevés pénzbe is került neki és segítséget is kapott, de szerinte túl keveset. A honlapja is úgy szűnt meg, hogy várta az anyagi támogatást, de keveset kapott. Vannak ,akik szerint csak kunyerált. Mondom, hogy nagyon magyar történet. :D A Más Fémkeresős oldalak. témánál van írva pár dolog ha valakit érdekel.

Ez nagyon jellemző a Vakondra. Aki tudja, mire gondolok... :lol:
Kép
Jö arc ez a Vakond. Inkább ezeket a csajokat nézném a hétfő helyett.

PanzerShrek
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: PanzerShrek » 2026. április 7., kedd 12:48

Cujo írta:
2026. január 25., vasárnap 13:44
Ez a Vakond találkozó olyan mint a legendás Woodstock. Minel több idő múlik, annál nagyobb a legendája. De egyébként jogosan dicsérik. A 2015-ös tiltástól jött aztán a zabszem effektus ahogy fentebb mondta vaalaki
Nagyon magyar történet. :D A Vakond valóban hatalmas munkát végzett Alighanem nem kevés pénzbe is került neki és segítséget is kapott, de szerinte túl keveset. A honlapja is úgy szűnt meg, hogy várta az anyagi támogatást, de keveset kapott. Vannak ,akik szerint csak kunyerált. Mondom, hogy nagyon magyar történet. :D A Más Fémkeresős oldalak. témánál van írva pár dolog ha valakit érdekel.

Ez nagyon jellemző a Vakondra. Aki tudja, mire gondolok... :lol:
Kép
Timber írta:
2026. január 26., hétfő 13:37
Vakond, a Sümegh József fémkeresős klub, Sümegh és a Seuso, az angliai példa és a keresők szokásos ekézése egy 2008-as cikkben a NatGeón
Fémkeresők aranykora?
"Erről egy neve elhallgatását kérő fémkereső nyilatkozott a National Geographic Online-nak. A Vakond becenévre hallgató kereső elmondta: nemigen ismerik egymást a keresők, inkább kisebb csoportok vannak, amelyekben a tagok tanácsokat, ötleteket kérhetnek egymástól."
Teljes cikk:
https://ng.24.hu/kultura/2008/03/10/fem ... aranykora/
Kép
Vakondot ismerem ah felszínesen is. Hadd védjem meg, a befőttesüveg 2010-ben magáért beszél. Most már az utazás a hobbija. Ez a vas se rossz. Mai helyzetben vajon lehetne?
Megy a Ruffle flash hibátlanul minden kép és bélyegkép bejön. Laptop/Win10/Edge. Firefoxon is OK. Húsvétkor átpörgettem.
Kép
Kép

Ladko
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Ladko » 2026. május 11., hétfő 12:33

Üdv! Lőttem egy ilyet, remélem maradhat. Tegnap hallottam egyáltalán először, h vannak egyáltalán magyar fémkereső gépek. És h jók!
Képernyőkép 2026-05-11 112443.jpg
Képernyőkép 2026-05-11 112443.jpg (190.37 KiB) Megtekintve 488 alkalommal

Jamón Serrano
Tizedes
Tizedes

Hozzászólás Szerző: Jamón Serrano » 2026. május 11., hétfő 20:43

Feljebb görgetsz, ott van Bandi is. Ő a Deltákat csinálta.

Kisvakond
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Kisvakond » 2026. május 23., szombat 12:32

Vakond névrokonom, akit csak hallomásból ismerek sajnos, YT kincskereső csatornája. Érdekes. A régi pisztolyos videót feltétlenül nézzétek meg! :D
https://www.youtube.com/@kisemlos/videos

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2026. május 24., vasárnap 11:42

Találtam pár régi papírt egy Egyesület feliratú mappában. :))@ Igazi kordokumentumok azoknak, akiket az ilyesmi érdekel, az akkori fémkeresős mentalitásról és lelkesedésről. ;-)
Az első, 2002-es szövegre alighanem a legtöbb régi fémkeresős emlékszik, mivel sokan így, kinyomtatva hordták magukkal még olyanok is, akiknek nem volt internete. Ez is magyarázza, hogy anno miért merték egyesek akár a telefonszámukat is nyíltan kiírni, hiszen tessék, maga a rendőrség se ellenzi a fémkeresést! ;-) Akkor is általános volt a titkolózás, de ezzel a dokumentummal sokan védettnek érezték magukat és a rendőrökkel vagy más "kekeckedőkkel" szemben valóban nyújtott is védelmet ez a dokumentum.
Erre még konkrétan rá van iratkapcsozva egy hosszú jogszabályi szöveg is a leletek és a lelőhelyek bejelentőinek jutalmazásáról. :))@

A másik kettő pedig fémkeresős egyesületre irányuló kezdeményezések dokumentumai a 2000-es évek elejéről. Akkoriban egy "titkos" levelezőlista is működött a témában. Megvan a taglista is a 12 egyesületi tag akkori elérhetőségeivel. Egyik én voltam. :))@ Végül eléggé félrement a dolog, mert az egyik tag kierőszakolta, hogy egy "Rómer Flóris Régiségtani Egyesület" alakuljon, amiben a tagok csakis engedéllyel keresőzhetnek és szigorúan betartanak minden szabályt, vagyis gyakorlatilag nem is keresőznek. Ezzel szemben a többiek egyszerűen csak szabadabban szerettek volna fémkeresőzni és olyan egyesületet akartak, ami a jogszabályok liberalizálásáért küzd.
Rendorseg.jpg
Rendorseg.jpg (2.24 MiB) Megtekintve 276 alkalommal
Egy2.jpg
Egy2.jpg (2.08 MiB) Megtekintve 276 alkalommal
Egy1.jpg
Egy1.jpg (2.01 MiB) Megtekintve 276 alkalommal

www.metaldetector.hu

Metal
Hadnagy
Hadnagy

Hozzászólás Szerző: Metal » 2026. június 1., hétfő 10:42

Kisvakond írta:
2026. május 23., szombat 12:32
Vakond névrokonom, akit csak hallomásból ismerek sajnos, YT kincskereső csatornája. Érdekes. A régi pisztolyos videót feltétlenül nézzétek meg! :D
https://www.youtube.com/@kisemlos/videos
Jó csatorna, kár, hogy abbahagyta. A kereső építés pláne tetszik.
:lol: :D A régi pisztolyaos pedig tényleg nagyon ott van! :)) =))
https://www.youtube.com/watch?v=4dXOG8GT2BY

Kép

Válasz küldése Előző témaKövetkező téma