Megváltoztattam a téma nevét a beírásokkal összhangban.
Régebben valóban nagyon futott az Index fórum is. Onnan többek között a Pipakupak, Candax, Sovereign, Onam, Obolus nickek ismerősek személyesen is a 2000-es évekből, akik velem együtt az első, 2003-as és 2004-es fémkeresős találkozók lelkes szervezői, résztvevői is voltak.
Mostanra valóban sokkal óvatosabbak az emberek, másrészt a fórumok már azért sem olyan népszerűek, mert a diskurzus részben áttevődött a közösségi médiára. A tagok száma most is nagyjából annyi mint az előző, 2008-2015-ig üzemelő fórumban volt, de a hozzászólások mennyisége drasztikusan csökkent, nyilván elsősorban a 2015-ös változások következtében. Sokkal inkább névtelenül nézegetik a fórumot.
Vakond, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett, a honlapján mindenféle hasznos információt közölt és nem tekintette üzletinek, bár valóban árult rajta fémkeresőket. A találkozói se üzleti jellegűek voltak.
Érdekesek a képek. Akkoriban én is csináltam nekik fotóalbum honlapot, de hol van az már... Tényleg hangulatos, jó bulik voltak. A zalaköveskúti találkozón mutatta be Bandi a Deltáit 2007-től, és én a Magnum legelső működőképes változatát 2010-ben. A tázlári találkozókon pedig a Brutust, az új 28x22-es Magnum keresőfejet és egy kísérleti műszert mutattam be.
Egy képet én is kiemelek, ez a legelső Magnum, és annak az első nyilvános szereplése. A tűzszerészek által mélyre elásott bombát is megbízhatóan kimutatta, eközben készült a kép is. A nagy fejes Cobrán kívül csak ez volt képes rá. És jól jelzett mindent, még a vékony láncot is - úgyhogy igen jól szerepelt.
Vakond lelkesen támogatta magyar gyártmányú műszereket. Valaki még egy mélykeresőt is gyártott abban az időben, azt is népszerűsítette.

- 075.jpg (184.14 KiB) Megtekintve 1591 alkalommal