00fonix írta:norman írta:KincskeresőKisködmön írta:Kedves Feri !
Bocs', hogy újonc létemre nagy horderejű kérdésben teszek javaslatot, de szerintem életrevaló az ötletem.
Már az előző fórumot is rendszeresen olvasgattam, de ami itt az "újon" megy az kriminális. Hogy kik, milyen okból, és céllal provokálnak azt most hagyjuk. Viszont volna egy jó módszer az elsorvasztásukra. Létre kellene hozni egy új oldalt valami frappáns néven ami nyilvános lenne, tehát bárki olvashatná, de kommentelni nem tudná. Az indító alapító tagokat Te választanád ki azokból akik évek alatt bizonyítottak. A további új belépők felvételéről viszont ők döntenének. És itt jön a lényeg, rajtad kívűl bármelyik tagnak is lenne kizárási joga, amit a többiekkel egyetértésben tudna gyakorolni. Egy idő után kitisztulna a fórum mert a bomlasztók nem tudnának kötekedni. Hát körvonalakban "nyers" ötletként ennyi.
Nézőpont kérdése ki provokál kit.Van aki lead van aki nem.Van akinek van engedélye van akinek nincs.Ha figyeled az egész fórum kb10 ember beszélgetése és kötözködése egymással.A fórum tagsága 602 fő!Lehet hogy csak pár tagnak kéne lelépni és nelm folyamatosan agitálni mindenkit.
![I dont know :-??](./images/smilies/106.gif)
Normannak van igaza!
Osztom a véleményeteket! Jómagam nagy ívben leszarom, hogy kinek van itt engedélye, meg kinek nincs, ha tehetem majd megszerzem én is, de ennek a fórumnak nem erről kellene szólni, hanem a szakmai dolgokról, mint régen. Ha megfigyelitek van itt pár vekker, akik folyamatosan egymással kötözködnek és szétszedik a fórumot.... Nekem ez a nagy agitálás is gyanús egyébként, hogy adjál le mindent, szerezzél engedélyt stb. a másik oldalon meg olyankor azonnal megjelenik egy-két hülye, akik felteszik az aranyakat, meg a fotóshopos képeket a nemlétező találatokról....ilyenkor mindig kísértetiesen az előző fórum végideje jut az eszembe, a nagy múzeummal együttműködőkkel, akik ugyanezt a műsort nyomták folyamatosan, aztán furcsa módon egyszerre csak eltűntek, mint Petőfi a ködben, és régésztechnikusok meg segítők lettek az ásatásokon, onnantól kezdve a többiek meg nagy ívben le voltak szarva.
A magam részéről egyáltalán nem érdekel, hogy ki keresőzik engedéllyel és ki nem, az mindenkinek a maga dolga és a saját felelőssége, ez legyen inkább "szakmai" fórum pár érdekesebb találattal, pár ritkább érme beazonosításával, érdekes újságcikkekkel, videókkal, de még a szép terra sigillata cserépdarabokat vagy pipatöredékeket is jobban elnézegetném, minthogy a pánikkeltő marhaságokat, meg a meddő vitákat olvassam.
A keresősökre utazó mindenféle hatóságnak, vadásznak, mezőőrnek, vadőrnek, kamerázónak, messzelátózónak meg azt üzenném, hogy foglalkozzanak az orvvadászokkal, meg a fatolvajokkal, mert azokból sokkal több van, és hovatovább itt a környékünkön már lassan egyetlen normális facsoport meg erdősáv sem marad, mert mindent ellopnak, sokszor nagyüzemi módszerekkel lopják a fát, egész erdőrészek tűnnek el egyik évről a másikra....persze az ilyen motorfűrészes cigánybandákkal nincsen olyan könnyű dolguk mint egy-egy szerencsétlen keresőssel, akikkel példát lehet statuálni, meg kiélni az önkéntes rendőr hajlamokat.....mielőtt emiatt valaki belém kötne, és elkezdene maszatolni, leírom, hogy több évtizedes hivatalos tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, és nem egy esetet személyesen ismerek, amikor inkább a másik irányba indultak ezek a bátor emberek, ha bejelentés érkezett ilyen dologgal kapcsolatban, nehogy tanúskodni, vagy intézkedni kelljen.
Szóval mindenki foglalkozzon szerintem a saját dolgával, viselje az ezzel járó felelősséget és próbáljon meg kicsit kikapcsolódni ezzel a szép hobbival, ha van rá lehetősége, és az inaktív napokon pedig a fórumon kellene pár érdekes dolgot kitárgyalni és megnézni, minthogy a véget nem érő, hülye vitákat olvasni!