Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
Újságírás
Re: Újságírás
Hadizók szerencséje.
Milliókat érő kincsekre bukkantak egy Lengyel erdőben – írja a Heritage Daily. A fémkeresős csapat eredetileg második világháborús, különösen a szovjetek és a Wehrmacht között zajló szczecini csatához köthető relikviák után kutattak.
https://24.hu/tudomany/2023/11/09/milli ... laghaboru/
Milliókat érő kincsekre bukkantak egy Lengyel erdőben – írja a Heritage Daily. A fémkeresős csapat eredetileg második világháborús, különösen a szovjetek és a Wehrmacht között zajló szczecini csatához köthető relikviák után kutattak.
https://24.hu/tudomany/2023/11/09/milli ... laghaboru/
Gránátok a Vértesben - Senki ne nyúljon hozzá, veszélyes!
https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2022/ ... -vertesben
https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2022/ ... -vertesben
Vki a Facebookon azt mondja, a bemutatott gép az övé de nem csinált semmi törvénytelent. A Balatonos modern pénzeket is bűnjeleknek mutatják be. És az antik fegyver utánzatokat is, pedig aligha géppel találtak. És távolkeleti papírpénzt. Akkor nagyon kell vigyáznunk hogy ne legyen a gyereknek se játék pisztolya mert akkor terroristák vagyunk és a bankszámlán a pénz is bármikor lehet illegális lelet?
Gyűjteményeket foglaltak le állítólag alap nélkül. Egy privát csoportban írják, úgyhogy azt nem másolom be, ha privát, nem illik.
https://www.police.hu/hu/hirek-es-infor ... reink/bunu
Ezzel az a baj, hogy amikor nézi a tévében az ilyen szenzációhajhász, döbbenetes, százmilliós lelet dolgokat az "egyszerű ember" aki addig mondjuk színesfémet gyűjtött vagy bodzaszedett, akkor vesz egy keresőt és széttúr mindent, mert azt hiszi, százmilliókat fog majd leakasztani. A normális fémkeresőst meg ezért is üldözik. Plusz sok dolog most még a normálisaktól a nepperekhez fog menni hiszen mutatta a tévé, hogy még a teljesen legális dolgokat is százmilliós bűntettként kezelik tehát nem jó ha van gyűjteménye mert azért bármikor lehet bűnöző.Archer írta: ↑2023. november 21., kedd 8:24Vki a Facebookon azt mondja, a bemutatott gép az övé de nem csinált semmi törvénytelent. A Balatonos modern pénzeket is bűnjeleknek mutatják be. És az antik fegyver utánzatokat is, pedig aligha géppel találtak. És távolkeleti papírpénzt. Akkor nagyon kell vigyáznunk hogy ne legyen a gyereknek se játék pisztolya mert akkor terroristák vagyunk és a bankszámlán a pénz is bármikor lehet illegális lelet?
Gyűjteményeket foglaltak le állítólag alap nélkül. Egy privát csoportban írják, úgyhogy azt nem másolom be, ha privát, nem illik.
Döbbenetes értékű régészeti leletet foglalt le a rendőrség - Fotók, videó
https://www.atv.hu/belfold/20231120/dob ... h3w7xk2xhe
A gond csak annyi hogy mindenki tudja itt a kB értékeket. Római bronzfibula annyi van hogy néhány ezer Ft. Vaterás tegnap kk gyűrű 9 ezerért stb. A képeken ami látszik régészeti mitől 100 milla?Útkaparó írta: ↑2023. november 21., kedd 9:28Ezzel az a baj, hogy amikor nézi a tévében az ilyen szenzációhajhász, döbbenetes, százmilliós lelet dolgokat az "egyszerű ember" aki addig mondjuk színesfémet gyűjtött vagy bodzaszedett, akkor vesz egy keresőt és széttúr mindent, mert azt hiszi, százmilliókat fog majd leakasztani. A normális fémkeresőst meg ezért is üldözik. Plusz sok dolog most még a normálisaktól a nepperekhez fog menni hiszen mutatta a tévé, hogy még a teljesen legális dolgokat is százmilliós bűntettként kezelik tehát nem jó ha van gyűjteménye mert azért bármikor lehet bűnöző.Archer írta: ↑2023. november 21., kedd 8:24Vki a Facebookon azt mondja, a bemutatott gép az övé de nem csinált semmi törvénytelent. A Balatonos modern pénzeket is bűnjeleknek mutatják be. És az antik fegyver utánzatokat is, pedig aligha géppel találtak. És távolkeleti papírpénzt. Akkor nagyon kell vigyáznunk hogy ne legyen a gyereknek se játék pisztolya mert akkor terroristák vagyunk és a bankszámlán a pénz is bármikor lehet illegális lelet?
A tévénézők nem tudják. Pár ezer az kit érdekel? De százmillió mingyá' más! Mondani akármit lehet. Egyszer személyesen a belügyminiszter mutatta be a híradóban a tek kommandósok által letartóztatott nemzetközi terroristák fegyvereit. Amikor a bíróságon minden vád alól felmentették őket azt nem mutatták a híradóban. Pár srác a Vértesbe összegyűjtött 2.VH cuccokat fémkeresővel amiben volt robbanótest is. Csakis terroristák lehettek. És voltak köztük szlovák állampolgárságú magyarok is, mingyá' nemzetközi terroristák. Ha akarják, ezek veszélyes terroristák. Ha akarják, a kisbronz is milliós érték.norman írta: ↑2023. november 21., kedd 9:36A gond csak annyi hogy mindenki tudja itt a kB értékeket. Római bronzfibula annyi van hogy néhány ezer Ft. Vaterás tegnap kk gyűrű 9 ezerért stb. A képeken ami látszik régészeti mitől 100 milla?Útkaparó írta: ↑2023. november 21., kedd 9:28Ezzel az a baj, hogy amikor nézi a tévében az ilyen szenzációhajhász, döbbenetes, százmilliós lelet dolgokat az "egyszerű ember" aki addig mondjuk színesfémet gyűjtött vagy bodzaszedett, akkor vesz egy keresőt és széttúr mindent, mert azt hiszi, százmilliókat fog majd leakasztani. A normális fémkeresőst meg ezért is üldözik. Plusz sok dolog most még a normálisaktól a nepperekhez fog menni hiszen mutatta a tévé, hogy még a teljesen legális dolgokat is százmilliós bűntettként kezelik tehát nem jó ha van gyűjteménye mert azért bármikor lehet bűnöző.Archer írta: ↑2023. november 21., kedd 8:24Vki a Facebookon azt mondja, a bemutatott gép az övé de nem csinált semmi törvénytelent. A Balatonos modern pénzeket is bűnjeleknek mutatják be. És az antik fegyver utánzatokat is, pedig aligha géppel találtak. És távolkeleti papírpénzt. Akkor nagyon kell vigyáznunk hogy ne legyen a gyereknek se játék pisztolya mert akkor terroristák vagyunk és a bankszámlán a pénz is bármikor lehet illegális lelet?
Közben utánanéztem mert akkor nagy port vert fel, a gugli semmit se talált ezekről a " nemzetközi terroristákról", kb. így fognak emlékezni az emberek erről a mostani "szenzációra" is. A fórumon azért van róla:
"És most, ezekben a keresősök tekintetében viharos időszakban ismét jöttek, és előhúztak a farzsebből négy fiatal társunkat (akik ugyan roncsosok voltak) és csak azért, hogy létjogosultságukat igazolják, egy életre tönkre akarták őket tenni. Rájuk akartak verni egy olyan bűncselekményt, amivel ők még a legvadabb álmaikban sem találkoztak. Azért azt gondolom, hogy nem mindegy, hogy a Btk. 325. szakaszba ütköző lőszerrel-lőfegyverrel visszaélés miatt mérnek meg valakit, vagy a Btk. 314. szakaszba ütköző terrorcselekmény miatt. Ugyanis míg az elsőnél 2-8 évig terjed a bünti, addig a másiknál 10-20 évig. És hát a Tek-es fiúk nagyon a másodikat akarták rájuk verni, mert a hülyék hazavittek pár rozsdás szart, amit nem kellett volna. Nyilván ez is balhé, csak mondjuk ha egy szülő szemszögéből nézzük, nem mindegy, hogy a fia rossz esetben lecsücsül 1,5 évre, vagy rárohad a műanyag lakat, mert benézett valami rozsdás szart."
Úgy néz ki műbalhé ez is, jogos a vértes példa.
"A valódi történet....
Köszönöm az ismételt hírverést! Aki ismer, az tudja, hogy mindig is becsületes, és törvénytisztelő ember voltam, a Rendőrségen és a Honvédségnél összesen majd három évtizedet húztam le. Egy év három hónapig kínlódtak velem, mert semmit nem tudtak rám bizonyítani, és zaklattak folyamatosan, egy olyan ügyben, amiről mindenki tudja, hogy miről szólt.: - el akartak távolítani a siófok, biztonsági vezetői beosztásomból, a nyár közepén, mert én, a felügyeletem alatt álló biztonsági szolgálat, rendet és békét hozott a Balaton partra, és és ezért "valaki" vagy "valakik" , akiknek ez ellenérdekelt volt, névtelenül feljelentettek, megrágalmaztak. A színpadias, teljesen fölösleges TEK-es akcióval kombinált házkutatás után, tanúként hallgattak ki, majd elengedtek, mivel elsődlegesen sem találtak, ill. tudtak olyan dolgot bizonyítani, ami terhelő lenne. Megvárták a panasztételre jogosító időtartam leteltét, majd csak ezután gyanúsítottak meg, hogy ne tudjak panaszt tenni az intézkedés ellen. Összeszedték az összes légpuskát, évekre visszamenőleg, ami valaha a tulajdonomban volt, de egyetlen olyat sem találtak, ami át lett volna alakítva! Egyetlen légpuska volt a bírtokomban, amit a TEK akció előtt vettem, MKH igazolással, ami sport rugósra volt átalakítva, de erről engem az eladó nem tájékoztatott, és az MKH papír átadásával igazolta, hogy a megengedett értéket a légpuska nem lépi túl. Erről az emberről kiderült a nyomozás során, hogy az ismerőse fegyvereket szerel, és ő hordott is hozzá légpuskákat szerelni, mégis engem gyanúsítottak meg.... A régiségekkel kapcsolatban, még 2015-ben megírtam a falu helytörténetét, ami a helyi újságban is megjelent, és a nálam lévő régiségeket, és a helytörténeti írást bejelentettem a Kaposvári Megyei múzeumba, amíről az igazolást a múzeum meg is küldte a rendőrségnek. Ebben az ügyben a koronatanút a rendőrség kihallgatta, de az íratismertetésbe, kérésem, és többszöri jelzésem ellenére sem került bele semmilyen dokumentum a rendőrség részéről. A "kábítószeres" üvegről kiderült, hogy mindenféle lehetséges vizsgálatot elvégeztek rajta, még egy genetikai vizsgálatot is egy intézetben, amely során, érdekes módon, megállapítást nyert, hogy két "ismeretlen személy genomját azonosították rajta, ill. a belső felén, de az én DNS mintám nem szerepel, és mivel több összehasonlító vizsgálatot is végeztek ezzel kapcsolatban, így teljesen kizárt, hogy az üveghez bármi közöm is lehetne, mivel akkor az én mintámnak is szerepelnie kellene rajta. Ez a leggyanúsabb dolog a számomra, mindenki gondoljon ezzel az üveggel kapcsolatban azt, amit akar! A rendőrségi eljárás során, az ellenem felhozott dolgokat, tételesen, egytől egyig megcáfoltam, ennek ellenére, még egy ismételt házkutatást csináltak nálam, még az eset után egy év múlva is, ahol semmit nem találtak, ezt követően tettem panaszt az egész eljárás ellen, hogy egy év után, még minig zaklatnak, teljesen fölöslegesen, és mostanra sikerült összetátolni egy vádíratot. Nem vagyok bűnöző, soha nem is voltam, meg az 5. X után, már nem is tervezem. A becsületembe gázoltak, és olyan aljas munkát csináltak veem, amit nem hagyok annyiban, sem a bíróságon, sem máshol, és a törvényes úton - ha van még ilyen nálunk - a végletekig el fogok menni, ha kell, akkor pedig olyan médiákhoz is fordulok majd, akiket az igazság is érdekel, nem csak a névtelen feljelentők rágalmai. Ami viszont, ebben az ügyben a legsajnálatosabb, hogy mindenki tudja, én nem vagyok bűnöző, az igazi bűnözők viszont ismét a megszokott helyeiken pöffeszkednek, és jókat nevetnek ezen az egészen. Azok, akik asszisztáltak ehhez az egész ügyhöz, olyan kárt okoztak a város közbiztonságának, ami ma még felbecsülhetetlen. Minden amit leírtam, okíratokkal todok bizonyítani. Üdvözlettel - Imre"
"A valódi történet....
Köszönöm az ismételt hírverést! Aki ismer, az tudja, hogy mindig is becsületes, és törvénytisztelő ember voltam, a Rendőrségen és a Honvédségnél összesen majd három évtizedet húztam le. Egy év három hónapig kínlódtak velem, mert semmit nem tudtak rám bizonyítani, és zaklattak folyamatosan, egy olyan ügyben, amiről mindenki tudja, hogy miről szólt.: - el akartak távolítani a siófok, biztonsági vezetői beosztásomból, a nyár közepén, mert én, a felügyeletem alatt álló biztonsági szolgálat, rendet és békét hozott a Balaton partra, és és ezért "valaki" vagy "valakik" , akiknek ez ellenérdekelt volt, névtelenül feljelentettek, megrágalmaztak. A színpadias, teljesen fölösleges TEK-es akcióval kombinált házkutatás után, tanúként hallgattak ki, majd elengedtek, mivel elsődlegesen sem találtak, ill. tudtak olyan dolgot bizonyítani, ami terhelő lenne. Megvárták a panasztételre jogosító időtartam leteltét, majd csak ezután gyanúsítottak meg, hogy ne tudjak panaszt tenni az intézkedés ellen. Összeszedték az összes légpuskát, évekre visszamenőleg, ami valaha a tulajdonomban volt, de egyetlen olyat sem találtak, ami át lett volna alakítva! Egyetlen légpuska volt a bírtokomban, amit a TEK akció előtt vettem, MKH igazolással, ami sport rugósra volt átalakítva, de erről engem az eladó nem tájékoztatott, és az MKH papír átadásával igazolta, hogy a megengedett értéket a légpuska nem lépi túl. Erről az emberről kiderült a nyomozás során, hogy az ismerőse fegyvereket szerel, és ő hordott is hozzá légpuskákat szerelni, mégis engem gyanúsítottak meg.... A régiségekkel kapcsolatban, még 2015-ben megírtam a falu helytörténetét, ami a helyi újságban is megjelent, és a nálam lévő régiségeket, és a helytörténeti írást bejelentettem a Kaposvári Megyei múzeumba, amíről az igazolást a múzeum meg is küldte a rendőrségnek. Ebben az ügyben a koronatanút a rendőrség kihallgatta, de az íratismertetésbe, kérésem, és többszöri jelzésem ellenére sem került bele semmilyen dokumentum a rendőrség részéről. A "kábítószeres" üvegről kiderült, hogy mindenféle lehetséges vizsgálatot elvégeztek rajta, még egy genetikai vizsgálatot is egy intézetben, amely során, érdekes módon, megállapítást nyert, hogy két "ismeretlen személy genomját azonosították rajta, ill. a belső felén, de az én DNS mintám nem szerepel, és mivel több összehasonlító vizsgálatot is végeztek ezzel kapcsolatban, így teljesen kizárt, hogy az üveghez bármi közöm is lehetne, mivel akkor az én mintámnak is szerepelnie kellene rajta. Ez a leggyanúsabb dolog a számomra, mindenki gondoljon ezzel az üveggel kapcsolatban azt, amit akar! A rendőrségi eljárás során, az ellenem felhozott dolgokat, tételesen, egytől egyig megcáfoltam, ennek ellenére, még egy ismételt házkutatást csináltak nálam, még az eset után egy év múlva is, ahol semmit nem találtak, ezt követően tettem panaszt az egész eljárás ellen, hogy egy év után, még minig zaklatnak, teljesen fölöslegesen, és mostanra sikerült összetátolni egy vádíratot. Nem vagyok bűnöző, soha nem is voltam, meg az 5. X után, már nem is tervezem. A becsületembe gázoltak, és olyan aljas munkát csináltak veem, amit nem hagyok annyiban, sem a bíróságon, sem máshol, és a törvényes úton - ha van még ilyen nálunk - a végletekig el fogok menni, ha kell, akkor pedig olyan médiákhoz is fordulok majd, akiket az igazság is érdekel, nem csak a névtelen feljelentők rágalmai. Ami viszont, ebben az ügyben a legsajnálatosabb, hogy mindenki tudja, én nem vagyok bűnöző, az igazi bűnözők viszont ismét a megszokott helyeiken pöffeszkednek, és jókat nevetnek ezen az egészen. Azok, akik asszisztáltak ehhez az egész ügyhöz, olyan kárt okoztak a város közbiztonságának, ami ma még felbecsülhetetlen. Minden amit leírtam, okíratokkal todok bizonyítani. Üdvözlettel - Imre"
Szia.Timber írta: ↑2023. november 21., kedd 11:56Úgy néz ki műbalhé ez is, jogos a vértes példa.
"A valódi történet....
Szomorú példája kis hazánknak.
Nem egyértelmű de ez a mostani nálad történt vagy csak párhuzam?
Egy éves történet. Én azt hittem a mostani üggyel kapcsolatos mert siófoki, de nem. Szal csak illusztráció hogy bármikor bármiből lehet ügyet kreálni.norman írta: ↑2023. november 21., kedd 12:11Szia.Timber írta: ↑2023. november 21., kedd 11:56Úgy néz ki műbalhé ez is, jogos a vértes példa.
"A valódi történet....
Szomorú példája kis hazánknak.
Nem egyértelmű de ez a mostani nálad történt vagy csak párhuzam?
- Korben Dallas
- Őrmester
- Status: Offline
Olvasni ezt-azt, a pénz beszél szabálya ezen a területen is érvényesül sajnos. De nem kereskedek lelettel, nem érint. Azért aki tudja hol lehet százmilliós leleteket szedni, szóljon! Hátha mégis kísértésbe esek!
"Peresze, mindig mindenki hibás és rosszat akar csak Én vagyok villamos"
Én azt gondolom, hogy aki viszketö seggel fekszik, az szaros újjal ébred...
Én azt gondolom, hogy aki viszketö seggel fekszik, az szaros újjal ébred...
www.femkereso.eoldal.hu
Ez megint egy kuva nagy vicccc! Mint 2019 Novemberében!Útkaparó írta: ↑2023. november 21., kedd 9:28Ezzel az a baj, hogy amikor nézi a tévében az ilyen szenzációhajhász, döbbenetes, százmilliós lelet dolgokat az "egyszerű ember" aki addig mondjuk színesfémet gyűjtött vagy bodzaszedett, akkor vesz egy keresőt és széttúr mindent, mert azt hiszi, százmilliókat fog majd leakasztani. A normális fémkeresőst meg ezért is üldözik. Plusz sok dolog most még a normálisaktól a nepperekhez fog menni hiszen mutatta a tévé, hogy még a teljesen legális dolgokat is százmilliós bűntettként kezelik tehát nem jó ha van gyűjteménye mert azért bármikor lehet bűnöző.Archer írta: ↑2023. november 21., kedd 8:24Vki a Facebookon azt mondja, a bemutatott gép az övé de nem csinált semmi törvénytelent. A Balatonos modern pénzeket is bűnjeleknek mutatják be. És az antik fegyver utánzatokat is, pedig aligha géppel találtak. És távolkeleti papírpénzt. Akkor nagyon kell vigyáznunk hogy ne legyen a gyereknek se játék pisztolya mert akkor terroristák vagyunk és a bankszámlán a pénz is bármikor lehet illegális lelet?
Valami pozitív is legyen: A király lándzsája Lancea Regis
Egy kollégánk lelete a veszprémi várban
https://www.veszpremtv.hu/a-kiraly-landzsaja/
Egy kollégánk lelete a veszprémi várban
https://www.veszpremtv.hu/a-kiraly-landzsaja/
Kincset találtál a saját kertedben? Nem sokat tarthatsz meg belőle
Hogy előkerült egy ilyen értékes lelet, az olyannyira nem gyakori, hogy húszéves pályafutásom alatt nem történt még ilyen, valamint harminc éve nem került be a Wosinsky Mór Megyei Múzeumba éremlelet. Korábban, a szocializmus éveiben ez rendszeres volt, hiszen akkoriban nem volt olyan nagymértékű az illegális műkincs-kereskedelem – mondta a kutató.
Az 1646 darabból álló, XVI. századi leletben Hunyadi Mátyás, II. Ulászló, II. Lajos és I. Ferdinánd ezüst dénárjain kívül, ritka török ezüstpénz, valamint öt aranyforint is található. Az érméket a szakértők szerint 1543-ban rejthették el.
https://hamuesgyemant.hu/kincs-simontornya-kozepkor
Hogy előkerült egy ilyen értékes lelet, az olyannyira nem gyakori, hogy húszéves pályafutásom alatt nem történt még ilyen, valamint harminc éve nem került be a Wosinsky Mór Megyei Múzeumba éremlelet. Korábban, a szocializmus éveiben ez rendszeres volt, hiszen akkoriban nem volt olyan nagymértékű az illegális műkincs-kereskedelem – mondta a kutató.
Az 1646 darabból álló, XVI. századi leletben Hunyadi Mátyás, II. Ulászló, II. Lajos és I. Ferdinánd ezüst dénárjain kívül, ritka török ezüstpénz, valamint öt aranyforint is található. Az érméket a szakértők szerint 1543-ban rejthették el.
https://hamuesgyemant.hu/kincs-simontornya-kozepkor
Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
https://www.szabadeuropa.hu/a/egyszer-m ... 65430.html
Végre írnak erről is. Ami a földben van, az ugye, még úgy sincs számon tartva mint a raktár? És ki mondja meg egy leletről hogy annyi darabos volt eredetileg amennyi bekerült? HA bekerült. Persze a fémkeresők adják el, van bűnbak mindig.norman írta: ↑2023. december 4., hétfő 18:58Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
Egyik kedvenc esetem az volt, amikor a büszkén kiállított leletet valójában Bécsben árulták, a kiállított pedig másolat volt. Gyanúsított nincs, mert az azért mégse mondhatják, h a detektorosok vitték el a páncélszekrényből amihez csak a vezetőknek volt kulcsa.
Azóta is tart a vizsgálat. Gondolom, hamarosan lesz tettes is. Ja, nem...
https://telex.hu/belfold/2022/10/06/moh ... -pannonius
Nem Hollandiában vagyunk, az biztos! De legalább már nem mi egyedül visszük el a balhét!Kawasaki írta: ↑2023. december 5., kedd 9:18Végre írnak erről is. Ami a földben van, az ugye, még úgy sincs számon tartva mint a raktár? És ki mondja meg egy leletről hogy annyi darabos volt eredetileg amennyi bekerült? HA bekerült. Persze a fémkeresők adják el, van bűnbak mindig.norman írta: ↑2023. december 4., hétfő 18:58Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
Egyik kedvenc esetem az volt, amikor a büszkén kiállított leletet valójában Bécsben árulták, a kiállított pedig másolat volt. Gyanúsított nincs, mert az azért mégse mondhatják, h a detektorosok vitték el a páncélszekrényből amihez csak a vezetőknek volt kulcsa.
A Nemzetiből eltűnt grafikákat már nem lehet ráhúzni a fémkeresőkre. A páncélból, raktárból eltűnteket se.
Az volna egy megoldás, hogy a lelet regisztrálva legyen, de a keresős megtarthassa ha a múzeum nem tud mit csinálni vele. De amíg minden az államé addig sokat markol keveset fog! A keresős pedig szépen megpucolja és megbecsüli, vigyáz rá. Nekünk volna arra kapacitásunk ha a múzeumnak nincs is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Timber 2023. december 5., kedd 13:55-kor.
A lényeg ha hivatalos helyen van hiány ott csak széttárják a kezüket. Senki nem látott semmit. De ha hozzád mennek házkutatásra akkor véged ha van pár érméd. Ez a szép a lelkes behordásba. Ha hivatalosan papíron stb nem vették át, akkor az nem is létezik....Ez csak egy intézmény a sok közűl.Timber írta: ↑2023. december 5., kedd 13:46Nem Hollandiában vagyunk, az biztos! De legalább már nem mi egyedül visszük el a balhét!Kawasaki írta: ↑2023. december 5., kedd 9:18Végre írnak erről is. Ami a földben van, az ugye, még úgy sincs számon tartva mint a raktár? És ki mondja meg egy leletről hogy annyi darabos volt eredetileg amennyi bekerült? HA bekerült. Persze a fémkeresők adják el, van bűnbak mindig.norman írta: ↑2023. december 4., hétfő 18:58Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
A Nemzetiből eltűnt grafikákat már nem lehet ráhúzni a fémkeresőkre. A páncélból, raktárból eltűnteket se.
Azért az a grafikon se rossz a cikkben. Elvileg megszívathatnak, ha van nálad lelet és jó vastagon fog a ceruza ha az értékéről van szó. Valaki a Cobrához rakta valamiért, de sokat mondó hogy a valóság más. A 2015-ös szigorítás előtti évben volt a legtöbb eljárás, 2015 óta pedig nem hogy nem nőtt a számuk hanem alig van. Miközben mindenkit próbálnak megfélemlíteni. Legendák vannak, kit hogy kaptak el, a valóság ezek szerint más. 2014-ben 50 eljárás egy éven belül, 2015 és 2022 között 31 összesen és csökken. Tavaly például egy se.norman írta: ↑2023. december 5., kedd 13:54A lényeg ha hivatalos helyen van hiány ott csak széttárják a kezüket. Senki nem látott semmit. De ha hozzád mennek házkutatásra akkor véged ha van pár érméd. Ez a szép a lelkes behordásba. Ha hivatalosan papíron stb nem vették át, akkor az nem is létezik....Ez csak egy intézmény a sok közűl.Timber írta: ↑2023. december 5., kedd 13:46Nem Hollandiában vagyunk, az biztos! De legalább már nem mi egyedül visszük el a balhét!Kawasaki írta: ↑2023. december 5., kedd 9:18Végre írnak erről is. Ami a földben van, az ugye, még úgy sincs számon tartva mint a raktár? És ki mondja meg egy leletről hogy annyi darabos volt eredetileg amennyi bekerült? HA bekerült. Persze a fémkeresők adják el, van bűnbak mindig.norman írta: ↑2023. december 4., hétfő 18:58Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
Az volna mindenkinek jó, ha teljesen legálisan megtarthatná az ember. A keresős megbecsüli, megpucolja, vigyáz rá.
Ahhoz képest, hogy a fémkeresős mindig bűnözőként van bemutatva, valóban kevés a tényleges büntetőeljárás. Sokkal többet gondoltam volna. Kíváncsi volnék ebből is hány keresős kolléga van. Én se nagyon tapasztaltam, hogy üldözve volnék, igaz, kellő óvatossággal járok el. Szerintem ez pozitív számunkra, ha ilyen nyíltan megírja a sajtó, h az államilag őrzésért és gondozásért fizetett emberek tüntetnek el leleteket.Timber írta: ↑2023. december 5., kedd 14:23Azért az a grafikon se rossz a cikkben. Elvileg megszívathatnak, ha van nálad lelet és jó vastagon fog a ceruza ha az értékéről van szó. Valaki a Cobrához rakta valamiért, de sokat mondó hogy a valóság más. A 2015-ös szigorítás előtti évben volt a legtöbb eljárás, 2015 óta pedig nem hogy nem nőtt a számuk hanem alig van. Miközben mindenkit próbálnak megfélemlíteni. Legendák vannak, kit hogy kaptak el, a valóság ezek szerint más. 2014-ben 50 eljárás egy éven belül, 2015 és 2022 között 31 összesen és csökken. Tavaly például egy se.norman írta: ↑2023. december 5., kedd 13:54A lényeg ha hivatalos helyen van hiány ott csak széttárják a kezüket. Senki nem látott semmit. De ha hozzád mennek házkutatásra akkor véged ha van pár érméd. Ez a szép a lelkes behordásba. Ha hivatalosan papíron stb nem vették át, akkor az nem is létezik....Ez csak egy intézmény a sok közűl.Timber írta: ↑2023. december 5., kedd 13:46Nem Hollandiában vagyunk, az biztos! De legalább már nem mi egyedül visszük el a balhét!Kawasaki írta: ↑2023. december 5., kedd 9:18Végre írnak erről is. Ami a földben van, az ugye, még úgy sincs számon tartva mint a raktár? És ki mondja meg egy leletről hogy annyi darabos volt eredetileg amennyi bekerült? HA bekerült. Persze a fémkeresők adják el, van bűnbak mindig.norman írta: ↑2023. december 4., hétfő 18:58Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
Az volna mindenkinek jó, ha teljesen legálisan megtarthatná az ember. A keresős megbecsüli, megpucolja, vigyáz rá.
Üldözés egy valamiért lehet. Versenyfutás van az idővel. Valszeg rájöttek hogy ebben azért van lóvé. Tehát lassítani kell a mezei detektorosokat. A baráti dekósokat viszont inspirálni. Minél gyorsabban minél többet kitermelni. Ingyen.
Elmondható a világ összes országában az, hogy az ókori, és középkori numizmatikai gyűjtemények nem lennének múzeumi dolgozók és fémkeresősök nélkül...norman írta: ↑2023. december 4., hétfő 18:58Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
www.femkereso.eoldal.hu
Hogy egy kicsit a témánál maradjunk. Igaz nem fém de művészet...
Érdemes elolvasni és elgondolkodni a rendszer hiányosságain.
https://www.valaszonline.hu/2022/12/30/ ... alkotasai/
- Goldfinger
- Hadnagy
Pozitív, hogy nem műkincs-kereskedőhöz vitték. Ha már leltározva nem volt az ötvenes évek óta és senki sem tudott róla. Gazdag lehetne az, aki "privatizálja". Mint a másik cikkben amikor a Nemzeti Múzeumból viszont kivitte a főmuzeológus és csodák csodájára le is bukott hogy az érték tizedéért eladta. A fémkeresős leletek meg szabad préda, nincs gazdájuk, az markol bele aki akar.norman írta: ↑2023. december 5., kedd 23:06Hogy egy kicsit a témánál maradjunk. Igaz nem fém de művészet...
Az biztos...Risingsun írta: ↑2023. december 5., kedd 20:53Elmondható a világ összes országában az, hogy az ókori, és középkori numizmatikai gyűjtemények nem lennének múzeumi dolgozók és fémkeresősök nélkül...norman írta: ↑2023. december 4., hétfő 18:58Volt már. De ez egy bővített cikk. Különösen a második fele mutatja be, mennyi értelme van az írdatlan mennyiségű leadásának. Eddig se bírták. Most meg többszöröse megy befelé közösségi régészet címen....
Milliókat érő kincseket talált egy férfi a kukoricaföldjén
Lecsukták a "szemét rablótolvajt"? Neeem, mivel nem magyar. "Az Amerikai Egyesült Államokban az ilyen történelmi felfedezéseket nem kötelező bejelenteni és régészeknek megmutatni, hiszen teljes egészében a földet birtokló személy tulajdonát képezik."
https://24.hu/tudomany/2023/07/11/ertek ... -regeszet/
Lecsukták a "szemét rablótolvajt"? Neeem, mivel nem magyar. "Az Amerikai Egyesült Államokban az ilyen történelmi felfedezéseket nem kötelező bejelenteni és régészeknek megmutatni, hiszen teljes egészében a földet birtokló személy tulajdonát képezik."
https://24.hu/tudomany/2023/07/11/ertek ... -regeszet/
Mint a mesében: elveszett hajóra bukkantak a sivatagban, aranyérmékkel volt megrakva
https://hellomagyar.hu/2023/12/12/mint- ... -megrakva/
https://hellomagyar.hu/2023/12/12/mint- ... -megrakva/
https://24.hu/tudomany/2023/12/27/milli ... szet-2023/
Ilyen cikk még nem volt Magyarországon! Ezt érdemes elolvasni!
Ha valaki egy új, izgalmas hobbira vágyik, van egy javaslatunk: a fémkeresős kincsvadászat.
Ha valaki egy új, izgalmas hobbira vágyik, van egy javaslatunk: a fémkeresős kincsvadászat.
Jó kis cikk! Ilyet valóban sose olvastam, hogy még ajánlják is ezt a hobbit a szokásos rablózás és bűnözőzés helyett. Pozitív változás szelei fújnak? Ha hihetünk a grafikonnak, évek óta nagyon ritkán indul eljárás illegális keresőzés miatt és a múzeumos keresőzési lehetőség is sokak számára jó megoldás. Akár még az is lehet, hogy számos EU országhoz hasonló szabályokat vezetnek be. Remélem, még a mi életünkben.Indy1000 írta: ↑2023. december 28., csütörtök 11:50https://24.hu/tudomany/2023/12/27/milli ... szet-2023/
Jesszusom
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20231230_082549.jpg (717.79 KiB) Megtekintve 4168 alkalommal
Ez vajon mi lehet?
12 oldalú fémtárgyat találtak: nagy meglepetést okozott a lelet, aminek titkát még a régészek sem ismerik
https://hirado.hu/extra/tudomany-high-t ... m-ismerik/
https://youtu.be/3CHBXiP-8pQ
12 oldalú fémtárgyat találtak: nagy meglepetést okozott a lelet, aminek titkát még a régészek sem ismerik
https://hirado.hu/extra/tudomany-high-t ... m-ismerik/
https://youtu.be/3CHBXiP-8pQ
Kincsek ezreire bukkantak amatőrök – van, ami a középkorból származik
A profi régészeket és a fémkeresőket összekötő projekt 2022-ben is igen sikeres volt.
https://hirado.hu/extra/tudomany-high-t ... szarmazik/
A profi régészeket és a fémkeresőket összekötő projekt 2022-ben is igen sikeres volt.
https://hirado.hu/extra/tudomany-high-t ... szarmazik/
Keresős társunk lelete (Facebookról)
Egy igazán szép velencei aranydukát látott napvilágot a veszprémi Várhegy keleti oldalán álló Piarista Gimnázium épületében. Az aranykincs a több éve zajló, nagyszabású beruházáshoz kapcsolódó földmunkák során került elő.
Az érme Pasquale Cicogna velencei dózse uralkodása (1585-1595) idején vert aranydukát. Az előlapján a ‘PASC.CICON - S.M. VENET, mezőben DVX’ (Sacra Moneta Venetiae dux Pasqual Cicogna / Velence Szent Érme Pasqual Cicogna herceg) körirat jobbról az álló Szent Márk alakját, balról az előtte térdeplő dózsét fogja körbe. Az érme hátlapján Jézus Krisztus látható 19 csillagból álló mandorlában, aki jobbját áldásra emeli, baljában könyvet tart. Körülötte a ‘REGIS.ISTE.DVCA SIT.T.XPE.DAT.Q.TV’ (Sit tibi Christe datus quem tu regis iste ducatus / Legyen neked ajánlva, Krisztusom, az, amin uralkodol, eme hercegség) körirat olvasható. A 16. századi Európa gazdasági életében meghatározó szerepet töltött be a Velencei Köztársaság, aminek kereskedelmi kapcsolatai révén az ott vert érmék számos helyre eljutottak szerte Európában, így a Magyar Királyság területére is. A velencei aranypénzt (dukát/zecchino) a kora újkori magyar nyelvben cikény-nek nevezték, amely a Kelet-Mediterráneum vezető aranypénzneme volt.
🪙 16. századi velencei aranypénzt találtak munkatársaink (1. rész)Egy igazán szép velencei aranydukát látott napvilágot a veszprémi Várhegy keleti oldalán álló Piarista Gimnázium épületében. Az aranykincs a több éve zajló, nagyszabású beruházáshoz kapcsolódó földmunkák során került elő.
Az érme Pasquale Cicogna velencei dózse uralkodása (1585-1595) idején vert aranydukát. Az előlapján a ‘PASC.CICON - S.M. VENET, mezőben DVX’ (Sacra Moneta Venetiae dux Pasqual Cicogna / Velence Szent Érme Pasqual Cicogna herceg) körirat jobbról az álló Szent Márk alakját, balról az előtte térdeplő dózsét fogja körbe. Az érme hátlapján Jézus Krisztus látható 19 csillagból álló mandorlában, aki jobbját áldásra emeli, baljában könyvet tart. Körülötte a ‘REGIS.ISTE.DVCA SIT.T.XPE.DAT.Q.TV’ (Sit tibi Christe datus quem tu regis iste ducatus / Legyen neked ajánlva, Krisztusom, az, amin uralkodol, eme hercegség) körirat olvasható. A 16. századi Európa gazdasági életében meghatározó szerepet töltött be a Velencei Köztársaság, aminek kereskedelmi kapcsolatai révén az ott vert érmék számos helyre eljutottak szerte Európában, így a Magyar Királyság területére is. A velencei aranypénzt (dukát/zecchino) a kora újkori magyar nyelvben cikény-nek nevezték, amely a Kelet-Mediterráneum vezető aranypénzneme volt.
Fémkeresővel talált ritka gyűrű, amit 16 000 Fontért kívánnak elárverezni.
https://www.bbc.com/news/uk-england-norfolk-68435833
https://www.bbc.com/news/uk-england-norfolk-68435833
-
- Lengető
Elég lett volna annyit írni a cikkbe, hogy "hátra paraszt, minden az uraságé!" Persze, attól még lópikulát...Timber írta: ↑2024. március 4., hétfő 11:37Kis magyar abszurd...
https://greendex.hu/erdo-szarvasagancs/
Az vármegyében az ispánnnak hivatalában adandja le az szót fogadó jobbágy. Ellenkezvén tömlöc lészen jussa!loncsos lompos írta: ↑2024. március 5., kedd 2:43Elég lett volna annyit írni a cikkbe, hogy "hátra paraszt, minden az uraságé!" Persze, attól még lópikulát...Timber írta: ↑2024. március 4., hétfő 11:37Kis magyar abszurd...
https://greendex.hu/erdo-szarvasagancs/
Ezeket tilos hazavinni az erdőből, büntetnek érte
A csakis gombászás közben szabad szemmel talált fémleleteken kívül.
https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-vid ... inni-erdo/
A csakis gombászás közben szabad szemmel talált fémleleteken kívül.
https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-vid ... inni-erdo/
-
- Tizedes
Ezt a fontos részt kiemelem a cikkből. Az egész írás érdekes ha nem egyetérthető is mindenben.
Virágos Gábor, a Nemzeti Régészeti Intézet főigazgatóhelyettese szerint a szabályozást „effektíve jelenleg sem betartani, sem betartatni senki nem tudja és nem is akarja”, a már meglévő szigorú szabályokat is csak az tartja be, aki egyébként is törvénytisztelő. Az már csak a hab a tortán, hogy a cikk szerint az illegális műkereskedelemben felbukkanó, ki tudja, honnan származó műtárgyak „nagy része a Parlament körüli kávézókban cserél gazdát”.
https://qubit.hu/2024/03/15/mar-a-kincs ... meg-a-baja
Virágos Gábor, a Nemzeti Régészeti Intézet főigazgatóhelyettese szerint a szabályozást „effektíve jelenleg sem betartani, sem betartatni senki nem tudja és nem is akarja”, a már meglévő szigorú szabályokat is csak az tartja be, aki egyébként is törvénytisztelő. Az már csak a hab a tortán, hogy a cikk szerint az illegális műkereskedelemben felbukkanó, ki tudja, honnan származó műtárgyak „nagy része a Parlament körüli kávézókban cserél gazdát”.
https://qubit.hu/2024/03/15/mar-a-kincs ... meg-a-baja