Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.
Fémkeresős napok / találkozók
- Prowler
- Százados
- Status: Offline
Re: Fémkeresős napok / találkozók
Vakond oldalán találtam :" A fémkeresős találkozó valamikor szeptember elején lesz, amikoris megjelenik a Golden Mask 5. "
Amit ma meglengethetsz,ne halaszd holnapra!
-
Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket Tázláron a jelenlétével, remélem jövőre is ugyanilyen jó hangulatban telik majd a találkozás! Az se csüggedjen, aki most lemaradt, legközelebb bepótoljuk! A büfés lányok mindenkit csókoltatnak!
Szeptember második szombatja lesz a honlap szerint!baro5 írta:köszitalentum írta:Üdv!baro5 írta:Sziasztok,talentum írta:Üdv! Nem lehet összehasonlítani a kettőt, az egyik(vakondé) olyan kis családias ,musculusé meg nagyobb szabású , profibb rendezvény. Bár biz'isten a vakond által meghívott előadó (Zsigrai Zsolt pecsétnyomó-gyűrűtudós ) nekem eddig nagyobb hasznomra volt, mint a sokoróra meghívott Kedves Lassányi Gábor Régész Úr!Supemc írta:Vakond rendezvényén nem voltam de állítólag jobb!
A sokorói az augusztus 1-én lesz, de mikor és hol lesz vakondé ?
Valamikor aug. vége felé tervezi,egybeköti a GM5 megérkezésével...talán Zalaköveskút, de nézzetek néha rá a vakond.hu-ra, bizti kiírja majd a hírekbe.
- Prowler
- Százados
Vakond oldalán olvastam:
A fémkeresős találkozó szeptember 19.-én
Zalaköveskúton!
Zalaköveskúton!
Amit ma meglengethetsz,ne halaszd holnapra!
-
- Hadnagy
Az jó is!Prowler írta:Vakond oldalán olvastam:
Zalaköveskúton!
Mostan ötödször is elmegyek.
Jó kis eszmecserék szoktak folyni.
https://www.youtube.com/watch?v=g_zMp9t6-x4
Ez olyan beszélgetős főzős találkozó vagy lesznek valamilyen programok stb?akárki szalámi írta:Az jó is!Prowler írta:Vakond oldalán olvastam:
Zalaköveskúton!
Mostan ötödször is elmegyek.
Jó kis eszmecserék szoktak folyni.
- templomos
- Ezredes
Valaki megy Hevesből?Pár embert tudok ,de azok nem szeretnek ha lesz műszaki a kocsimon 3-embert el tudnék vinni.
És az sem baj ha jó idő lenne maradnánk pár napot van egy két tippem
Érd:priviben..
És az sem baj ha jó idő lenne maradnánk pár napot van egy két tippem
Érd:priviben..
- templomos
- Ezredes
Szeptember 13-án a Bartakovics művelődési házban , 90.Egri országos érmebörze és találkozó lesz 9-13 óráig.
Sziasztok Urakok!
Ha valakinek tulajdonában van már az újfajta, Feri-féle ,carbon alapanyagú ,Cobra, vagy Magnumhoz kifejlesztett,összecsukható fémkereső szár , és indul a Vakond-talira, légyszi, hozza már magával, ha teheti,mert meg szeretném sasolni élőben, köszi!
Amúgy Szombathely környékéről szívesen felveszek egy-két stoppost, aki indul Zalaköveskútra, csak írjon rám,megbeszéljük...
Ha valakinek tulajdonában van már az újfajta, Feri-féle ,carbon alapanyagú ,Cobra, vagy Magnumhoz kifejlesztett,összecsukható fémkereső szár , és indul a Vakond-talira, légyszi, hozza már magával, ha teheti,mert meg szeretném sasolni élőben, köszi!
Amúgy Szombathely környékéről szívesen felveszek egy-két stoppost, aki indul Zalaköveskútra, csak írjon rám,megbeszéljük...
talentum ... ókori tömeg, és pénzegység, melynek értéke koronként, és területenként változott...
Sziasztok
Tatabányáról,vagy Győrből jön valaki Zalaköveskútra a Vakond-féle találkozóra szombaton?
Tatabányáról,vagy Győrből jön valaki Zalaköveskútra a Vakond-féle találkozóra szombaton?
Sziasztok!
Kösz mindenkinek a családiasra sikerült találkozót!Vakondnak és Patkány kollégáéknak a jó kis pörköltet!Legyen minden évben így! ;)
Kösz mindenkinek a családiasra sikerült találkozót!Vakondnak és Patkány kollégáéknak a jó kis pörköltet!Legyen minden évben így! ;)
"Ember lelkű földeken sétál gyöngy tekintetem,titkos madárral sűrűbe száll,
Ha érthetnélek süllyedő ólomszívű múlt idő elmondanád,hogy van hazám..."
-
- Hadnagy
Jó volt ismét a találkozó, pont olyan ahogy megszoktuk, köszi Vakond.kutakodo írta:Sziasztok!
Kösz mindenkinek a segítséget és a részvételt.
Üdv The Great Rat
U.I.: Cobra VS AT PRO 3:3, jó volt ismét együtt csapatni.
Jaja!Jó volt egy kis kutakodás! ;)The Great Rat írta:Jó volt ismét a találkozó, pont olyan ahogy megszoktuk, köszi Vakond.kutakodo írta:Sziasztok!
Kösz mindenkinek a segítséget és a részvételt.
Üdv The Great Rat
U.I.: Cobra VS AT PRO 3:3, jó volt ismét együtt csapatni.
"Ember lelkű földeken sétál gyöngy tekintetem,titkos madárral sűrűbe száll,
Erről lemaradtam. De idén is lesz, remélem. Már kilenc évvel ezelőttiről is olvastam a régi fórumban.
Erre a Holland találkozóra nem készül valaki a közelből? Nekem kb 200 kilométer, de ha az időjárás megengedi, ott leszek....
http://www.kooistra-detectors.com/news.php?id_news=94
http://www.kooistra-detectors.com/news.php?id_news=94
- Feri
- Adminisztrátor
Timber írta:Erről lemaradtam. De idén is lesz, remélem. Már kilenc évvel ezelőttiről is olvastam a régi fórumban.
Igazából már 2003-ban is volt ilyen találkozó, csak akkor még fémkereső verseny címen.
Akkor még magyar fémkeresős újság is készült, amiben szó esett az eseményről.
A következőről, a 2004-esről már van internetes képes beszámoló is.
Az egykori Detector Center honlapjára tettem fel. Jó volt, verseny, gulyásfőzés a pusztában, díjátadó egy étteremben stb.
http://www.metaldetector.hu/verseny/verseny.html
Utána három évvel jött már Vakond rendezésében a következő találkozó.
Idén három ilyen rendezvény is várható ;)
Akkor még magyar fémkeresős újság is készült, amiben szó esett az eseményről.
A következőről, a 2004-esről már van internetes képes beszámoló is.
Az egykori Detector Center honlapjára tettem fel. Jó volt, verseny, gulyásfőzés a pusztában, díjátadó egy étteremben stb.
http://www.metaldetector.hu/verseny/verseny.html
Utána három évvel jött már Vakond rendezésében a következő találkozó.
Idén három ilyen rendezvény is várható ;)
www.metaldetector.hu
Rettentően várom a következő találkozót, egy jó kis csoportosan elkövetett fémkeresés, majd eljárás!
- kis-vakond
- Őrnagy
Szia febr.25 volt a jelentkezési határidő.Berez írta:Köszi az infót ,végre valami pozitív ,azt hiszem jelentkezem is.
Már talán a kiértesítések is befejeződtek.Azt hiszem kb 30-40keresős jelentkezése
került elfogadásra.Java részt múzeumi kapcsolatokra épül a "projekt".
Akkor ez nem "mindenkinek "
Csak akik közel vannak a tűzhöz , mehetnek
Tényleg diszkrimináció .
Akinek nincs múzeumi kapcsolata nem kerülhet be ?
Mi azért elmegyünk 3 autóval hátha bevesznek a csapatba , bár lehet hogy s jegy a helyszínen már több nem 1500 Ft
Egy próbát megér vagy a " fő szervezőt " kéne megkérdezni, de nem derül ki melyik az .
Ha valaki tud bővebbet megoszthatnà!!
Tényleg diszkrimináció .
Mi azért elmegyünk 3 autóval hátha bevesznek a csapatba , bár lehet hogy s jegy a helyszínen már több nem 1500 Ft
Egy próbát megér vagy a " fő szervezőt " kéne megkérdezni, de nem derül ki melyik az .
-
- Őrmester
A főszervező regisztrált tagja az oldalnak. Ha akar majd nyilatkozik.Romulus írta:Akkor ez nem "mindenkinek "
Tényleg diszkrimináció .
Szüleim egyszerű, kétkezű emberek! Édesapám édesanyám férje, édesanyám édesapám felesége. Mindketten házasok.
-
- Százados
- Tartózkodási hely: Belfast ui:Egy kávára a vendégeim lehettek, ha erre jártok! :D
lesz az idén találkozó valahol?
Reinold
Reinold
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, és sokan élnek is ezzel a jogukkal.Én is! ;)
-
- Százados
Bizonyára engedélyt kellett kéni minden tag nevére, vagy megbízási papírt írni.
A többi találkozót nem tudom, hogyan oldják meg a szervezők hogy fémkeresős találkozó de legálisan lehessen versenyt keresőzni vagy egyáltalán gépet bekapcsolni.
A többi találkozót nem tudom, hogyan oldják meg a szervezők hogy fémkeresős találkozó de legálisan lehessen versenyt keresőzni vagy egyáltalán gépet bekapcsolni.
A Whiter Shade of Pale
Február 25 volt a jelentkezési határidő,kizárt hogy még fogadjanak jelentkezést.Gabor írta:Gondolom most már nem lehet jelentkezni a részvételre.
- Együgyű Károly
- Százados
Hello!
Aki volt a mohácsi kutató napon pár sorban leírhatná, hogy mi történt!
thx
thx
-
- Őrnagy
Együgyű Károly írta:Hello!
thx
Én voltam, a fórumról is voltak többen, én Berez kollégával ismerkedtem meg, mindketten múzeumi kapcsolat/ismeretség nélkül mentünk le. Nagyon pozitív volt a hozzáállás a régészek részéről, példaértékű kezdeményezés, jó hangulat, sok lelet. Köszönet a szervezőknek! Érdemes a múzeumok, régészek felé nyitni a keresősöknek! Remélem sok ilyen együttműködés lesz még!!!
http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
thx
Én voltam, a fórumról is voltak többen, én Berez kollégával ismerkedtem meg, mindketten múzeumi kapcsolat/ismeretség nélkül mentünk le. Nagyon pozitív volt a hozzáállás a régészek részéről, példaértékű kezdeményezés, jó hangulat, sok lelet. Köszönet a szervezőknek! Érdemes a múzeumok, régészek felé nyitni a keresősöknek! Remélem sok ilyen együttműködés lesz még!!!
"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!
Nincsen számodra hely;
Nagyon-nagyon jó volt,örök élmény marad nekem. Remélhetőleg más múzeumok is követik ezt a remek példát,az egyik fő szervező szavait idézve" rengeteg hely van az országban amit meg lehetne így nézni",lehet nem szóról szóra így hangzott a mondat. Végre sok kollégával személyesen is találkoztam.kanbagoly írta:http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
thx
- kis-vakond
- Őrnagy
Nowy ZoliNowy írta:Nagyon-nagyon jó volt,örök élmény marad nekem. Remélhetőleg más múzeumok is követik ezt a remek példát,az egyik fő szervező szavait idézve" rengeteg hely van az országban amit meg lehetne így nézni",lehet nem szóról szóra így hangzott a mondat. Végre sok kollégával személyesen is találkoztam.kanbagoly írta:http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
thx
És mi miért nem találkoztunk?
Mai túra Cserdiben lesz,egy római erőd,villagazdaság területének vizsgálata.
Lassan indulunk is.
Csak még ma bírja ki eső nélkül.
Érdekes cikk. Főleg ami a találatok számát és milyenségét illeti. Én csak szombaton voltam, de biztosan rossz sávban mentem, mert bevallom őszintén, hogy nagyrészt (90 %-ban) csak római érméket és fibulákat találtam ott...kanbagoly írta:http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
thx
-
- Őrnagy
oldtimer írta:Érdekes cikk. Főleg ami a találatok számát és milyenségét illeti. Én csak szombaton voltam, de biztosan rossz sávban mentem, mert bevallom őszintén, hogy nagyrészt (90 %-ban) csak római érméket és fibulákat találtam ott...kanbagoly írta:http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
thx
Szia!
Írják is, hogy számtalan római lelelt volt ;) Nagy volt a terület és gyorsan haladt a csapat. Én szombaton még nem keresőztem, sokan előre siettek a domb felé és akik hátul lassabban haladtak szedték a vasakat, szép fokost, nyílhegyeket. Meg a keletibb részén a parcellának volt több puskagolyó egy sávban. Mátéék mondták, hogy jó lenne vissza menni és átnézni megint, meg kimaradtak részek a vetemények miatt. Remélem lesz a közeljövőben több ilyen kutatás!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabor 2016. március 21., hétfő 7:40-kor.
-
- Őrnagy
kis-vakond írta:Nowy ZoliNowy írta:Nagyon-nagyon jó volt,örök élmény marad nekem. Remélhetőleg más múzeumok is követik ezt a remek példát,az egyik fő szervező szavait idézve" rengeteg hely van az országban amit meg lehetne így nézni",lehet nem szóról szóra így hangzott a mondat. Végre sok kollégával személyesen is találkoztam.kanbagoly írta:http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
thx
És mi miért nem találkoztunk?
Mai túra Cserdiben lesz,egy római erőd,villagazdaság területének vizsgálata.
Lassan indulunk is.
Csak még ma bírja ki eső nélkül.
Szia!
Ma még szép idő lesz! Sajnos ma már nem tudtam eljönni, sok szép leletet!
buszos írta:Azt képeket nem csináltatok?
"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Nincsen számodra hely;