Sajnos én nem fotóztam...
Igen, voltak, akik nem regisztráltak előzetesen, hanem a helyszínen csatlakoztak. Ezt azonban előre nem lehetett tudni, hogy így is lehet...Együgyű Károly írta:Köszi az infókat és grat mindenkienk aki részt tudot venni ezen!
Ha komolyan gondolják ezt a keresős-régész együtműködést, azért máskor azért nem ártana, ha mondjuk ide a fórumba nem a jeletkezési határidő után kerülne fel 1-2 héttel és az esemény előtt 1 héttel a rallyról szóló felhívás...
(Most meg majd jön az, hogy lehetett a helyszínen is csatlakozni...)
Küldtem neked privátot!!! Nézd meg!oldtimer írta:Igen, voltak, akik nem regisztráltak előzetesen, hanem a helyszínen csatlakoztak. Ezt azonban előre nem lehetett tudni, hogy így is lehet...Együgyű Károly írta:Köszi az infókat és grat mindenkienk aki részt tudot venni ezen!
Ha komolyan gondolják ezt a keresős-régész együtműködést, azért máskor azért nem ártana, ha mondjuk ide a fórumba nem a jeletkezési határidő után kerülne fel 1-2 héttel és az esemény előtt 1 héttel a rallyról szóló felhívás...
Igen sejtettem, csak lufira menni 500 km-t, azt ott derül ki, hogy mégsem, mert nincs rajtam sapka...oldtimer írta:Igen, voltak, akik nem regisztráltak előzetesen, hanem a helyszínen csatlakoztak. Ezt azonban előre nem lehetett tudni, hogy így is lehet...Együgyű Károly írta:Köszi az infókat és grat mindenkienk aki részt tudot venni ezen!
Mivel Gábor az első nap nem keresőzött, volt alkalma jobban megfigyelni a dolgokat. Egybevág az észrevétele az enyémmel, miszerint annak ellenére, hogy 25 éven át erősen rablott a helyszín, a sok resztli közül mégis kirajzolódott a csatához kapcsolódó leletek alapján a török védvonal már a kutatás első 1,5-2 órájában. Ezt majd meg fogják erősíteni a kiértékelések is. Végeredményben ez volt a kutatás célja, ami ezáltal sikeresnek mondható. Délebbre már annyira nem volt jellemző a csatával kapcsolatos lelet, ezért sok értelme nem volt, de a kk falu kiporszívózásával kiélhette mindenki a kincskereső perverzitását.Romulus írta:Kicsit fel volt fújva a cikk mind mindig az újságírók álltal.
A helyi keresősök 25 éve járják azokat a dombokat. A sok "jelentős " lelet az az a szemét ami otthagytak. A római dolgok pedig csak kis ajándék a helyi erőktől
Nyilvàn valamit mondani kelett, azt mégse mondhatta hogy kudarc volt és nem találtak semmit, de hogy a csatához köthető azt kétlem .Aki már keresett arra az tudja hogy bármerre mész mindenütt minimum ennyi kacatot találsz .50 hektár /1000 találat kúlömben sem sok főleg hogy nagy része tenyleg csak a helyi keresősök álltal már értékesnek nem tartott"szemét"
Azért kár hogy nincs "alázat" a régészekben hogy elfogadják azt hogy nem mindent ők tudnak csak a legjobban és hogy ezt a "ingyenes bérkeresőzést" nem tették mindenki számára elérhetővé mondjuk anonim módon ha ugyis ott loholtak mindenki fülébe
Sebaj , igy tovább ez se semmi !
Együgyű Károly írta:Igen sejtettem, csak lufira menni 500 km-t, azt ott derül ki, hogy mégsem, mert nincs rajtam sapka...oldtimer írta:Igen, voltak, akik nem regisztráltak előzetesen, hanem a helyszínen csatlakoztak. Ezt azonban előre nem lehetett tudni, hogy így is lehet...Együgyű Károly írta:Köszi az infókat és grat mindenkienk aki részt tudot venni ezen!
Speciel én szívesen csatlakoztam volna egy ilyenhez, ha...
Szóval kérem az ilyen jellegű felhívásokat itt is megosztani ;)
Biztosan találkoztunk csak egyikünk sem tudta ki kicsoda. Sok emberrel találkoztam végre személyesen is.kis-vakond írta:Nowy ZoliNowy írta:Nagyon-nagyon jó volt,örök élmény marad nekem. Remélhetőleg más múzeumok is követik ezt a remek példát,az egyik fő szervező szavait idézve" rengeteg hely van az országban amit meg lehetne így nézni",lehet nem szóról szóra így hangzott a mondat. Végre sok kollégával személyesen is találkoztam.kanbagoly írta:http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
Aki volt a mohácsi kutató napon pár sorban leírhatná, hogy mi történt!
thx
Én voltam, a fórumról is voltak többen, én Berez kollégával ismerkedtem meg, mindketten múzeumi kapcsolat/ismeretség nélkül mentünk le. Nagyon pozitív volt a hozzáállás a régészek részéről, példaértékű kezdeményezés, jó hangulat, sok lelet. Köszönet a szervezőknek! Érdemes a múzeumok, régészek felé nyitni a keresősöknek! Remélem sok ilyen együttműködés lesz még!!!![]()
És mi miért nem találkoztunk?![]()
Mai túra Cserdiben lesz,egy római erőd,villagazdaság területének vizsgálata.
Lassan indulunk is.![]()
![]()
Csak még ma bírja ki eső nélkül.![]()
buszos írta:Erről a hétfői villagazdaságos kapírgálásról is írhatnátok egy kis beszámolót!
Kíváncsi lennék a helyi kemény mag( mert sajnos mindenütt van ) után még mit fogtok találni....Ha ekkora hely , csodálkoznék ha nem lenne szitává gyúrva.
Értelem szerüen sok sikert és szerencsét kívánok a lelkes kiscsapatnak , akik maradtak kutakodni!!!
Kb. 8-10 lépésre voltam az esettől, láttam, hallottam, amikor megérkezett két keresős, és az egyik főszervező rögtön intézkedni kezdett, hogy kódot kapjanak, mert (és ez elhangzott!) nem szerepeltek a regisztrációs listán.Gabor írta:Együgyű Károly írta:Igen sejtettem, csak lufira menni 500 km-t, azt ott derül ki, hogy mégsem, mert nincs rajtam sapka...oldtimer írta:Igen, voltak, akik nem regisztráltak előzetesen, hanem a helyszínen csatlakoztak. Ezt azonban előre nem lehetett tudni, hogy így is lehet...Együgyű Károly írta:Köszi az infókat és grat mindenkienk aki részt tudot venni ezen!
Nem lehetett a helyszínen csatlakozni keresősként! Én 8 nappal előtte már írtam a szervezőknek és úgy volt megbeszélve, hogy első nap után, ha úgy látják, akkor keresőzhetek! Vendégként lehetett csatlakozni, de akkor, ha valami ismerőssel mész le vagy egyeztetsz a szervezőkkel előtte.
Ez igaz, de ők ismert múzeummal együttműködők voltak tudtommal, nem teljesen ismeretlenül jöttek le, amúgy akkor én is ott voltam. Úgy értettem, hogy teljesen ismeretlenül nem lehetett csatlakozni a helyszínen keresősként, én előtte küldtem jelentkezési lapot, beszélgettem a régészekkel, nekem volt számom/kártyám, de mégsem keresőzhettem első nap(érthető, mert nem ismertek még), ettől függetlenül nagyon jó volt ennyi keresőst látni! És nagyon jó kezdeményezés szerintem!oldtimer írta:Kb. 8-10 lépésre voltam az esettől, láttam, hallottam, amikor megérkezett két keresős, és az egyik főszervező rögtön intézkedni kezdett, hogy kódot kapjanak, mert (és ez elhangzott!) nem szerepeltek a regisztrációs listán.Gabor írta:Együgyű Károly írta:Igen sejtettem, csak lufira menni 500 km-t, azt ott derül ki, hogy mégsem, mert nincs rajtam sapka...oldtimer írta:Igen, voltak, akik nem regisztráltak előzetesen, hanem a helyszínen csatlakoztak. Ezt azonban előre nem lehetett tudni, hogy így is lehet...Együgyű Károly írta:Köszi az infókat és grat mindenkienk aki részt tudot venni ezen!
Nem lehetett a helyszínen csatlakozni keresősként! Én 8 nappal előtte már írtam a szervezőknek és úgy volt megbeszélve, hogy első nap után, ha úgy látják, akkor keresőzhetek! Vendégként lehetett csatlakozni, de akkor, ha valami ismerőssel mész le vagy egyeztetsz a szervezőkkel előtte.
Ezen kár vitatkozni.
Tehát úgy módosítanám, amit írtál, hogy "Nem lehetett a helyszínen csatlakozni keresősként, kivéve akiknek mégis."
Rendben! Így elfogadom!Gabor írta:Ez igaz, de ők ismert múzeummal együttműködők voltak tudtommal, nem teljesen ismeretlenül jöttek le, amúgy akkor én is ott voltam. Úgy értettem, hogy teljesen ismeretlenül nem lehetett csatlakozni a helyszínen keresősként, én előtte küldtem jelentkezési lapot, beszélgettem a régészekkel, nekem volt számom/kártyám, de mégsem keresőzhettem első nap(érthető, mert nem ismertek még), ettől függetlenül nagyon jó volt ennyi keresőst látni! És nagyon jó kezdeményezés szerintem!oldtimer írta:Kb. 8-10 lépésre voltam az esettől, láttam, hallottam, amikor megérkezett két keresős, és az egyik főszervező rögtön intézkedni kezdett, hogy kódot kapjanak, mert (és ez elhangzott!) nem szerepeltek a regisztrációs listán.Gabor írta:Együgyű Károly írta:Igen sejtettem, csak lufira menni 500 km-t, azt ott derül ki, hogy mégsem, mert nincs rajtam sapka...oldtimer írta:Igen, voltak, akik nem regisztráltak előzetesen, hanem a helyszínen csatlakoztak. Ezt azonban előre nem lehetett tudni, hogy így is lehet...Együgyű Károly írta:Köszi az infókat és grat mindenkienk aki részt tudot venni ezen!
Ezen kár vitatkozni.
Tehát úgy módosítanám, amit írtál, hogy "Nem lehetett a helyszínen csatlakozni keresősként, kivéve akiknek mégis."
Nem értem a felháborodást. Ez a fórum pont az a fórum, ahonnét jószerirint ki lettek útálva a múzeumbarátok. Ezért cuccolt át a többség egy zárt face oldalra, ahol ki is lett hirdetve annak rendje és módja szerint időben a kutatás. De még így is minden igyekezet ellenére keveredett 1-2 ocsú közénk.Romulus írta:Igen szomorú tény hogy a "köznéppel" az "elit" nem osztotta meg ezt az infót. De még a főszervező se bár itt regisztrált tag!!
Ugylátszik csak mi köznép csak arra vagyunk jók hogy a boltjában vásároljunk !?
Illene egy bocsánatkérés mindenki felé .
Vannak más fémkeresőt áruló kereskedők
is !
Jellemző ez a széthúzás erre a hobbira, mert ugye a hozzászólások alapján sokan tudták ezt az eseményt előre de mindenki lapított !!
Talán ez tanulságos :
Nem az a rabló aki nem jön el, vagy van saját véleménye. Hanem a rabló az rabló és sajnos beáll a többiek mögé. Ezt nehéz kiszűrni. Itt is volt 1-2 ilyen figura minden igyekezet ellenére. Én erre írtam az ocsút. Eszemben sincs a többieket minősíteni, csak azt aki komolyan megérdemli.Romulus írta:Értem, akkor tehát itt a nagy titok ,
Mind az unió ami jo azt kiveszik a "köznép " zsebéből ami pedig már nyűgös azt pedig a zárt " elit" klubban megbeszélik .
Dicséretes...és tanulságos hogy mindegy hol vagy ebben az országban , minden igy működik .
Siralmas és egyben persze bosszantó hogy aki nem megy el ingyen sőt 1500 Ft ért ingyen robotra az mindjárt rabló meg hagyjon fel a hobbival mert ez " szerintük " csak igy elfogadott!! Még jo hogy nem ők hozzák a törvényeket , ahoz túl kicsik szerencsére.
Beteg dolog ez....
oldtimer írta:Nem értelek Romulus, hogy mi szükséged lett volna az infóra. Úgysem jöttél volna el, hiszen azt írod, hogy ezek csak kacatok voltak, a szemét, amit a helyi keresősök 25 év alatt itt meghagytak. Tényleg nem értelek...
Nem hiszem, hogy szemetet akartál volna 1500 Ft-ért ingyen robotban szedni. Legalább írtad volna, hogy amiatt háborogsz, mert szívesen eljöttél volna együttműködést keresni, kapcsolatot kialakítani, megismerni régészeket és együttműködő keresősöket, stb.
De nem ezt írtad...
Mi a beteg dolog szerinted?Romulus írta:Értem, akkor tehát itt a nagy titok ,
Mind az unió ami jo azt kiveszik a "köznép " zsebéből ami pedig már nyűgös azt pedig a zárt " elit" klubban megbeszélik .
Dicséretes...és tanulságos hogy mindegy hol vagy ebben az országban , minden igy működik .
Siralmas és egyben persze bosszantó hogy aki nem megy el ingyen sőt 1500 Ft ért ingyen robotra az mindjárt rabló meg hagyjon fel a hobbival mert ez " szerintük " csak igy elfogadott!! Még jo hogy nem ők hozzák a törvényeket , ahoz túl kicsik szerencsére.
Beteg dolog ez....
Nem jó ötlet, azt ajánlom eszébe se jusson Békés Megyébe jönni................Leopold írta:oldtimer írta:Nem értelek Romulus, hogy mi szükséged lett volna az infóra. Úgysem jöttél volna el, hiszen azt írod, hogy ezek csak kacatok voltak, a szemét, amit a helyi keresősök 25 év alatt itt meghagytak. Tényleg nem értelek...
Nem hiszem, hogy szemetet akartál volna 1500 Ft-ért ingyen robotban szedni. Legalább írtad volna, hogy amiatt háborogsz, mert szívesen eljöttél volna együttműködést keresni, kapcsolatot kialakítani, megismerni régészeket és együttműködő keresősöket, stb.
De nem ezt írtad...
Így is van!
Neki ez tehát nem lett volna kihívás egy ilyen szemetes ,lejárt területen...akkor meg miért van felháborodva...![]()
Menjen el pl.Békés megyébe,na,az kihívás lenne neki.Ott jogosan fakadhatna sírva a 50ha/1000 találattal.Mert az kb.csak traktor alkatrész lenne...![]()
ui.viszont fizetnek érte a Méh-ben-igaz csak soványan...
Szerintem meg hál Istennek, hogy messze van, így akkor maradjunk annyiban, hogy most sem jobb így nem érdemes sokat utazni a semmiért. oszt pont.Romulus írta:Ki mondta hogy nem voltam ott????
Békés megye nekem messze van sajnos.
28 éve mikor kezdtem a hobbit bizony szedtünk elég traktoralkatrészt, köszönöm elég volt belőle.
..mert már abból is kevés van és olcsó a vas...ul69 írta:na vihar van a biliben?békás megye valami megszentelt terület hogy oda ne menjen senki?
ha már csak traktor alkatrész maradt arra minek annyira félteni?
Figyelj, pofon egyszerű, én rájöttem. Minden összevág. Mohácsnál kergemarha kór miatt elmaradt a csata, helyette átcuccoltak Békésbe. Azt meg a titkos fantom szervezet, akik most a látszat kedvéért Mohácson megjelentek már rég lejárták.ul69 írta:na vihar van a biliben?békás megye valami megszentelt terület hogy oda ne menjen senki?
marika írta:Figyelj, pofon egyszerű, én rájöttem. Minden összevág. Mohácsnál kergemarha kór miatt elmaradt a csata, helyette átcuccoltak Békésbe. Azt meg a titkos fantom szervezet, akik most a látszat kedvéért Mohácson megjelentek már rég lejárták.ul69 írta:na vihar van a biliben?békás megye valami megszentelt terület hogy oda ne menjen senki?
Ez megmagyarázza miért nem lettek török dolgok, miért akarnak mindenáron távol tartani Békéstől és miért titkolták el a mostani ramazurit. Továbbá az 1500 forintból némi fémreszeléket vettek a helyi bádogosnál, amiből az éj leple alatt gyorsan római érméket gyártottak és a hitelesség, valamint a miheztartás végett meghintették vele a szántást.
![]()
(Egyébként Ti tényleg rosszabbak vagytok, mint amilyennek elsőre tűntetek, bratyiztok, jópofáskodtok, sajnálkoztok, azt itt az élő példa, rögtön kicsinálnátok egymást. Álság.)
Nowy írta:Nagyon-nagyon jó volt,örök élmény marad nekem. Remélhetőleg más múzeumok is követik ezt a remek példát,az egyik fő szervező szavait idézve" rengeteg hely van az országban amit meg lehetne így nézni",lehet nem szóról szóra így hangzott a mondat. Végre sok kollégával személyesen is találkoztam.kanbagoly írta:http://faktor.hu/faktor-femkeresokkel-k ... t-talaltakGabor írta:Együgyű Károly írta:Hello!
Aki volt a mohácsi kutató napon pár sorban leírhatná, hogy mi történt!
thx
Én voltam, a fórumról is voltak többen, én Berez kollégával ismerkedtem meg, mindketten múzeumi kapcsolat/ismeretség nélkül mentünk le. Nagyon pozitív volt a hozzáállás a régészek részéről, példaértékű kezdeményezés, jó hangulat, sok lelet. Köszönet a szervezőknek! Érdemes a múzeumok, régészek felé nyitni a keresősöknek! Remélem sok ilyen együttműködés lesz még!!!
Romulus, a rally-t nem a múzeumbarát face csoport szervezte, felesleges vagdalkozni. Az meg azt hiszem a múzeum / egyetem részéről természetes, hogy elsősorban múzeumbarát keresősöket invitáltak (mindannyian tudjuk milyen hírnévnek örvend a hobbink általában). Az alap meghírdetés úgy volt, hogy csak együttműködő kolléga (aki igazolja kapcsolattartó nevével és múzeummal az együttműködést) regisztrálhat és hozhat magával még egy embert akiért felelősséget vállal. Emellett én is furcsának tartom, hogy pár ember hogyan került oda. Nem is. Hogy pár embernek hogy volt pofája eljönni...Romulus írta:Értem, akkor tehát itt a nagy titok ,
Beteg dolog ez....
Természetesen mindenki oda megy ahova akar. Egyrészt nem a terepen kezdtünk, hanem egy regisztrációval és egy megbeszéléssel, másrészt valóban nem értem mi a problémád. Aki ott volt, jellemzően jól érezte magát. Lejárt területen jött több, mint 1100 lelet. Te meg a lentebbi negatív hozzáállásod alapján úgysem láttd értelmét robotolni 1500 ft-ért egy lejárt földön, tehát te is jól érezted magad, hogy nem voltál ott. Mi a gond? Mindenki happy nem ? Te azért mert nem jöttél, mi meg azért mert mentünk. ;) ;) ;)Romulus írta:Ez igen !
Egymás sértegetése a fórumban nem megengedett, vagy nem mindenkinek ???
Ha csak az a probléma kérd el az e-mail címüket utólag a direkt marketinges emailekhez.
Egyébként szabad országban mindenki oda megy ahová akar, gondolom senki sem úgy ált be a földre hogy , megjöttem azt Hello ."valaki" megengedte hogy beálljon a " robot"-ba
Vagy az 1500 Ft a gond?
Bár úgysem lesz értelmes válasz, de azért az érdekelne, hogy mi számít 1 leletnek?khepera írta: 1100 lelet
Szia! Kokrétan mi történt? Zsebre dolgoztak, vagy hogy derült ez ki? Köszi[/quote][/quote][/quote]Együgyű Károly írta:[quote="kanbagoly] ...De még így is minden igyekezet ellenére keveredett 1-2 ocsú közénk.