Kép
Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.

Kiállítások, múzeumlátogatások

Avatar
Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 420
Csatlakozott: 2015. június 26., péntek 18:41
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós
Status: Offline

Kiállítások, múzeumlátogatások

Hozzászólás Szerző: Feri » 2015. június 26., péntek 23:26

Kiállítások, múzeumlátogatások


www.metaldetector.hu

hangyás
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 0:00
Status: Offline

Re: Kiállítások, múzeumlátogatások

Hozzászólás Szerző: hangyás » 2015. június 27., szombat 0:07

Hogy ez ne legyen elfelejtve, én a régi új fórumról ezt kimentettem:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépBobbácsi
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 15:34
Status: Offline

Re: Kiállítások, múzeumlátogatások

Hozzászólás Szerző: Bobbácsi » 2016. március 15., kedd 7:26
Avatar
a.kezdo
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2015. július 11., szombat 10:38
Tartózkodási hely: London
Status: Offline

Re: Kiállítások, múzeumlátogatások

Hozzászólás Szerző: a.kezdo » 2016. március 29., kedd 5:55

Ezt láttam, gondoltam megosztom a képeket, hátha valakit érdekel.


Tiwanacu (Tiahuanaco) ( UNESCO Világörökség része)

A Bolíviában a Titicaca tótól délre található Tiwanacu város a kevéssé ismert Tiwanacu kultúra központja lehetett, amely i.e 300 és i.u 300 között virágozhatott, aztán ismeretlen okból, még az Inkák megjelenése előtt el is tűnt. Az Inkák előtti legjelentősebb kultúraként tartják számon Dél-Amerikában, bár keveset tudunk róla. Rendkívül fejlett mezőgazdasági művelést folytattak: mivel a terület 4000m feletti magasságon helyezkedik el, a hőmérséklet napi ingadozása nagy. Ezt úgy kompenzálták, hogy vizesárkot építettek minden művelt terület közé, ami nappal felvette a hőt, éjjel pedig leadta, megvédve a növényeket a gyakori fagytól. Modern műholdas felvételek erről az árokrendszerről azt sugallják, hogy a lakosok száma 300.000 és 1.400.000 között lehetett.
A Tiwanacu városában megtalálható vallási és ceremóniális központjuk magas technikai fejlettségről árulkodik. Sajnos a kultúra hanyatlása óta tart a terület fosztogatása, így ma már csak sejteni lehet eredeti állapotát. A korabeli építményekhez használt több tonnás, andezitből és homokkőből készült építőelemeket nagyjából 40km-ről szállították a helyszínre, ahol mérnöki pontossággal, ismeretlen módszerrel vágták és csiszolták őket méretre. Annyira pontosan, hogy kötőanyagra nem volt szükség a tömbök között. Néhány nagyobb tömböt fém kötőelemek tartanak - tartottak össze.


Ásatások során előkerült, a helyi múzeumban kiállított eszközök.
Kép

A 26x28 méteres süllyesztett, félig földalatti templom, amelyet 175 emberi formájú arc díszít, feltételezhetően az ellenség levágott fejét szimbolizálva. Némelyik nagyon hasonlít a földönkívüliek mai ábrázolására, ami további találgatásokhoz vezet a kultúrát illetően.
Kép

Kép


Az Akapana piramis a süllyesztett templomból nézve. Az egyik épen maradt része a piramist behálózó vizesárok-rendszer. Egyes kutatók szerint az egész piramist víz tárolására használták.
Kép


A Kalasasaya templomban álló, egyetlen andezit tömbből kifaragott Nap Kapuja, amely becslések szerint 44 tonnát nyom. Valószínűleg a Nap istenének tiszteletére készült ( lásd a fejből kijövő sugarakat). Egyesek szerint a templom obszervatóriumként, illetve áldozati helyként működött.
Kép

Az egyik a Kalasasaya templomban megtalálható két figura közül. Ufó hívők szerint elektronikus eszközöket tart a kezében.
KépVálasz küldése Előző témaKövetkező téma