Kép
Hírek:
- FÉMKERESŐS TALÁLKOZÓ Részletek ITT
- Rövidített MAGNUM beállítási útmutató: Útmutató
- Új Facebook-csoport: Metaldetector.hu
- Új, 36x28 cm-es keresőfej a Cobra és Cobra XT fémkeresőkhöz
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.

Mágneshorgászat

ChiliPepper
Lengető
Lengető
Status: Offline

Mágneshorgászat

Hozzászólás Szerző: ChiliPepper » 2025. január 19., vasárnap 12:20

Ilyen téma még nem volt, de most már van. Remélem, maradhat, ez is egyféle fémkeresés, és nem sok érdemit olvastam a témában még itt. Egyet, konkrétan, az be is idézem.
Szeretném ezt is kipróbálni. Sose csináltam csak videókat láttam, Milyen felszerelés kell, konkrétan milyen mágnes? Azon kívül? Veszélyek, mire kell odafigyelni? Csónakom is van. ;-) Horgászok, tehát kellemest a kellemessel kötném össze. :))@
Fémkeresős kollégák részben lenézően részben lelkesen nyilatkoznak a témában. Nagyszüleim falujában volt egy kút, amiből nagyon sok mindent kivettek a II. világháború után, fegyvereket és értékeket is. Sajna, betemették, de vannak más kutak is arra. Érdemes ezzel foglalkozni? Idézett kolléga szerint elbújhat a fémkeresés mögött, de mások mást mondanak. Fémkeresőm már van.
Ködmön írta:
2020. április 28., kedd 20:03
Sziasztok Kollégák!
Én érzem csak azt, hogy egyre jobban nyomulnak a mágneshorgászok legálisan, és lassan átnyergel mindenki mágnest dobálni?
Igaz szép fogásokat is látni náluk, de azért a mi sportunkban nagyobb kapások lehetnek.
Annak ellenére, hogy rengeteg mágneshorgász videó és oldal alakult, azért részemről is nyomulunk fémkeresővel, még ha nem is olyan látványosan, mit jó pár tisztelt kolléga itt a fórumon.
Érzékeltetni akarom, hogy a mágneshorgászat el is bújhat a keresősök mellett.
Nálam a karantén továbbra is a padlásokra, pincékbe való "bezártságot" jelenti, persze 100 ból egyszer találok ilyen befalazott ajtót.
Ja, hogy mit rejtett, lehet, hogy semmi érdekeset...
Jó szerencsét, jó egészséget kívánok mindenkinek!

Sky
Őrmester
Őrmester

Re: Mágneshorgászat

Hozzászólás Szerző: Sky » 2025. január 20., hétfő 19:36

ChiliPepper írta:
2025. január 19., vasárnap 12:20
Ilyen téma még nem volt, de most már van. Remélem, maradhat, ez is egyféle fémkeresés, és nem sok érdemit olvastam a témában még itt. Egyet, konkrétan, az be is idézem.
Szeretném ezt is kipróbálni. Sose csináltam csak videókat láttam, Milyen felszerelés kell, konkrétan milyen mágnes? Azon kívül? Veszélyek, mire kell odafigyelni? Csónakom is van. ;-) Horgászok, tehát kellemest a kellemessel kötném össze. :))@
Fémkeresős kollégák részben lenézően részben lelkesen nyilatkoznak a témában. Nagyszüleim falujában volt egy kút, amiből nagyon sok mindent kivettek a II. világháború után, fegyvereket és értékeket is. Sajna, betemették, de vannak más kutak is arra. Érdemes ezzel foglalkozni? Idézett kolléga szerint elbújhat a fémkeresés mögött, de mások mást mondanak. Fémkeresőm már van.
Ködmön írta:
Sziasztok Kollégák!
Én érzem csak azt, hogy egyre jobban nyomulnak a mágneshorgászok legálisan, és lassan átnyergel mindenki mágnest dobálni?
Igaz szép fogásokat is látni náluk, de azért a mi sportunkban nagyobb kapások lehetnek.
Annak ellenére, hogy rengeteg mágneshorgász videó és oldal alakult, azért részemről is nyomulunk fémkeresővel, még ha nem is olyan látványosan, mit jó pár tisztelt kolléga itt a fórumon.
Nálam a karantén továbbra is a padlásokra, pincékbe való "bezártságot" jelenti, persze 100 ból egyszer találok ilyen befalazott ajtót.
Ez se rossz, de nekem se annyira jön be mint a detektoros fémkeresőzés. Ilyen hidegben vizes lesz és lefagy a kezem. :(
Kezdő cuccnak is megéri a drágább, nem gagyi Alis, Temus, hanem profi, erős kétoldalas mágnes. Gyengével ugyanúgy elhagyod a dolgokat mint egy gyenge kezdő fémkeresővel.
Kezdőnek arra kell vigyázni, hogy ne akasszad be annyira, hogy ne tudd visszahúzni. Ha beakad akkor se olyan mélyen, hogy ne tudj bemenni érte.
Vasgyűjtésnek se rossz. Mázsaszam is jöhet vas. :D

Teebee
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Teebee » 2025. január 22., szerda 15:17

Sky írta:
2025. január 20., hétfő 19:36
ChiliPepper írta:
2025. január 19., vasárnap 12:20
Ködmön írta:
Sziasztok Kollégák!
Ez se rossz, de nekem se annyira jön be mint a detektoros fémkeresőzés. Ilyen hidegben vizes lesz és lefagy a kezem. :(
Kezdő cuccnak is megéri a drágább, nem gagyi Alis, Temus, hanem profi, erős kétoldalas mágnes. Gyengével ugyanúgy elhagyod a dolgokat mint egy gyenge kezdő fémkeresővel.
Kezdőnek arra kell vigyázni, hogy ne akasszad be annyira, hogy ne tudd visszahúzni. Ha beakad akkor se olyan mélyen, hogy ne tudj bemenni érte.
Vasgyűjtésnek se rossz. Mázsaszam is jöhet vas. :D
Ehhez nem kell engedély. Nyíltan, fényes nappal csinálhatjuk. :dance:

:))@

Pikachu
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Pikachu » 2025. január 23., csütörtök 18:53

Jó hobbi. Keresőzés mellett és magában is.
Nem lehetne kombinálni fémkeresővel? Egyszer fémkeresővel kutattunk fel egy csónakmotort. Nem volt mélyen, de a víz zavaros volt és semmit s lehetett látni. Sikerült hurkot tenni rá, úgy húztuk ki.
Azóta motoszkál a fejemben, hogy csónakkal és mélykereső géppel víz alatti dolgokat kijelezni és mágnessel kihúzni. Valaki próbálta már?

Feri
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Feri » 2025. február 2., vasárnap 23:14

Pikachu írta:
2025. január 23., csütörtök 18:53
Jó hobbi. Keresőzés mellett és magában is.
Nem lehetne kombinálni fémkeresővel? Egyszer fémkeresővel kutattunk fel egy csónakmotort. Nem volt mélyen, de a víz zavaros volt és semmit s lehetett látni. Sikerült hurkot tenni rá, úgy húztuk ki.
Azóta motoszkál a fejemben, hogy csónakkal és mélykereső géppel víz alatti dolgokat kijelezni és mágnessel kihúzni. Valaki próbálta már?
Nem rossz ötlet, de nem árt alaposan átgondolni! A csónakos fémkeresés legnagyobb buktatója, amibe általában nem gondol bele az, akinek ez eszébe jut, hogy ha már megvan a fém, hogyan szedik ki? Többször is felvetették már a csónakos fémkeresés ötletét, de végül a nem túl mély vízben való gyaloglás az, ami bevált és népszerű. Nem olyan egyszerű csónakkal, mert az nem áll meg egyhelyben és szinte lehetetlen visszamenni vele ugyanoda, különösen folyóban. Ha valahogy megpróbálják kimerni a tárgyat, már csak attól garantáltan odébbúszik a csónak. Mágnessel talán jobban sikerülhet. De ott is az a helyzet, hogy egy mozgó csónakról van szó, tehát mire a fémkereső jelez, már el is távolodott fémtől. Talán egy pontos GPS segít.

www.metaldetector.hu

Consigliere
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Consigliere » 2025. február 4., kedd 13:15

Van csónakos mágneshorgászat is. Jó, csináltam. Hulladékgyűjtésnek számít, nem engedélyköteles. Addig csináljuk amíg be nem tiltják azt is valami ürüggyel! A fémkeresés is hulladékgyűjtés, nem? Azt azért megnézném fémkeresővel hogy lehetne kombinálni. A baj az, hogy vízben nem hagy nyomot egyik se, a partról még tudod kb mit húztál le és módszeresen haladhatsz, de a csónak, kenu instabil. Elúszik, nincs annyira viszonyításod és bele is borulhatsz. Ha mély a víz és abban elakad az rémálom.

Pikachu
Lengető
Lengető

Hozzászólás Szerző: Pikachu » 2025. február 5., szerda 21:52

Egy valóban izgató lelet! :D

Kép

Sky
Őrmester
Őrmester

Hozzászólás Szerző: Sky » 2025. február 9., vasárnap 11:44

Mágneshorgász lelet. Magyarország.
476438604_1169920064697867_3531905802173080670_n.jpg
476438604_1169920064697867_3531905802173080670_n.jpg (195.32 KiB) Megtekintve 72 alkalommal

Polaris
Százados
Százados

Hozzászólás Szerző: Polaris » 2025. február 11., kedd 10:54

Szemétszedés. Nem mondom, érdekes hobbi, de ami nem eleve szemét, azzá rohad a vízben ha vasból van. És a mágnes azt szedi. Strandon jobb jön ,de az is fémkeresővel. Még egy normálisan használható napszemüveg se jött nekem mágnessel. Autó generátor, nagy nehezen kihúzom, a súlya miatt mindig elakadt, alig jött ki és semmi értéke az iszapos rozsdacsomónak. Canon profi fényképező nagy érték volna ha nem vízben rohadt volna. Rohadó hordó darab, festékes doboz, konzervdoboz, autó alkatrész kerítés darab... :D A kukoricagránát legalább akkor is izgalmas ha már kihúztad. :D
Azért is nem tiltják, mert ingyen kihúzzuk a szemetet. Az ilyen kardlelet nagyon ritka. Lehet nagyon jó dolgokat is találni, de szerintem azért sokkal kisebb az esélyünk mint fémkereséssel. Legjobb vízi leletem alacsony vízállásnál fémkeresővel jött. Bronz, mágnessel sose szedem ki. Vas és nikkel modern aprópénz jön mágnessel, ékszer ha jön bizsu, a szegek, kupakok, lakatok, kulcsok mellett, de az igazán jókat otthagyja. Olyan mágnes kellene, ami csak a NEM vasat vonzza! :D

Válasz küldése Előző témaKövetkező téma