templomos írta:borbas írta:templomos írta:borbas írta:Kőszönöm a tippeket! Nincs ihon most semijen sav, de jól átdörzsöltem meleg szappanos vízzel. A hátúlja az sajnos vastagon zöld. Azzal nem tudok mit kezdeni.
Be kell szereznem tisztitószereket. Az érmét meg tudná mondani valaki, hogy kié mijé? Meg nem akarom eladni csak jó ha tugya az ember mit érhet?
Tádámtádám hogy csillog a drága!!!
érme.jpg
Nem kell màr tisztogatni,ne mosd le a patinàt,főleg ha zöld van vitrex nevezetű por azzal szoktàk tisztítani az ezüstöt,én visszamennék ahol talàltad mert a zöld patina lehet leletről àrulkodik csak szét van szántva,gondolom ezt olvastam
;)
Kőszönöm! Volt ott több is
Mi ez a vitrix? Menyibe kerül és hol?
Gondoltam
Vitrex írd be a googlen,por alakban áruljàk 1000-2000 Ft fél deci
az lehoz mindent kajakra,itt is àrultàk de màr nem làttam hirdetve jó régen.Ha nem tudsz szerezni nekem van egy adag azt hiszem de össze van àllva mint a só elküldöm ingyen,nekem nincs mit tisztítani
Kellékek
2-3 ek szódabikarbóna
1 tk só
Alumínium fólia (azaz alufólia)
Üvegtál
Forró víz
Ezüst tisztításaTisztítási folyamat
Egy megfelelő nagyságú üvegtálat kibélelünk alufóliával.
Az ezüst tárgyat a tálba helyezzük, rászórjuk a szódabikarbónát és a sót.
Forró vízzel leöntjük, annyival, hogy ellepje a tárgyat.
Amikor az ezüst kellően megtisztult, azaz szép világos és fényes lett, kivesszük az oldatból, leöblítjük, puha konyharuhával áttöröljük.
An unidentified coin is a piece of metal. An identified coin is a piece of history.
Kb magyarul: Egy azonosítatlan érme, csak egy darab fém - egy azonosított érme egy darab történelem.