Kép
Hírek:
- Négy videó Cobra XT témában: https://www.youtube.com/@Feri69/videos
- Néha átmenetileg fel kell függeszteni az automatikus azonnali regisztrálást, mivel a fórumot és a honlapot többször érte már támadás, pl. kamu nickek sorozatos regisztrálásával. Ilyenkor is működik a regiszráció, de meg kell várni az admin jóváhagyást.
- A fórum levelezőrendszere újra működik. Újra lehet a továbbiakban e-mailt küldeni egymásnak. Ehhez az illető nickjére kell kattintani, majd a megjelenő listában az e-mail küldésére. A levelezőrendszer elküldi az e-mailt, amihez válaszcímként a küldőnek az itt megadott e-mail címét is mellékeli.
-A fórum és honlap adatátvitele titkosított, ezért a teljes webcím ezentúl nem http-vel, hanem https-sel kezdődik. Ezért a fórum még biztonságosabb lett.
-Az új regisztrációk a továbbiakban azonnal aktívak és azonnal be is lehet lépni a fórumba a megadott nicknévvel és jelszóval.

Engedély fémkereséshez

GB2
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016. május 30., hétfő 13:14
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: GB2 » 2016. június 4., szombat 9:16

Sziasztok!

Fejérmegyei helyzettel van valaki képbe köztetek? Nehéz megkapni az engedélyt? Engem világháborús vonatkozásban érdekelne egy két rész, de ahogy nézem elég sok a régészeti terület is. :/ (http://www.terport.hu/tematikus-terkepe ... ejer-megye) Valakinek személyes tapasztalata esetleg? Köszönöm a segítséget!

Üdv.Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. július 19., kedd 13:53

Sziasztok!

lelkesen végigolvastam a témában írottakat. nem kétlem, hogy bizonyos esetekben, területeken flottul , gyorsan beszerezhetőek az engedélyek, de sajnos az én esetemben nagyon keserves a helyzet.
Megpróbálom összegezni az én esetemet, hátha volna Valamelyikőtöknek ötlete, jó tanácsa ami elmozdíthatja ügyemet a holtpontról.
Röviden --Tehát engem kifejezetten a kitörés útvonalai érdekelnének. Ezek ma is leginkább erdős területek, részben Budapest kül- és belterületén elhelyezkedő természetvédelmi területek. Ezen területek 95%-a a Pilisi parkerdő Zrt. kezelésében vannak.
Azért, hogy ne kezdjek felesleges körökbe, ne induljak lehetetlen feladatnak, ezt elkerülendő első érdeklődésemet az engedélyek megszerzése témában ezért a Pilisi Parkerdő Zrt . illetékeseinek telefonos megkérdezésével kezdtem.
Egyértelműen megmondták, hogy amennyiben a területileg illetékes Nemzeti Parkok, Kormányhivatalok és minden érintett Tájvédelmi Körzet engedélyét beszerzem, akkor engedélyezik ők is az általam bejelölt területen a fémkeresőzést.
Az összes érintett hivatal illetékesét végigtelefonáltam. Mindenki nagyon kedvesen és készségesen állt az ügyem mellé. Segítő tanácsaikat megfogadva megírtam kérelmeimet, amely így végső terjedelmében a 3db térképmellékletekkel együtt elérte a 10 oldal terjedelmet.
Minden elismerésem az illetékeseknek, mert -- láss csodát-- a törvényben előírt eljárási határidők lejárta előtt megérkeztek az engedélyeim.
Igaz, egy kisebb kézikönyvnyi kitétellel, megkötéssel és némely területek kizárásával is, -- de megjött.
A különböző Kormányhivatalok és a megyei illetékességek útvesztőiben való néhány órányi telefonos bolyongás után már röpítettem is az legfelsőbb Örökségvédelmi Grémiumhoz friss engedélyeimet, hogy a Régészet és az Örökségvédelem szempontjai szerint is elbírálhassák immár egyre terjedelmesebb ügyemet. Meglepetésemre példás kedvességgel és nagyon nagy megértéssel kezelték beadványaimat, amely az eredeti kérelmem és a megkapott engedélyek teljes anyagát tekintve bőven a 20 oldalt meghaladó beadvány. Pár nap múlva már jött is a telefon, hogy mellékeljem a Pilisi Parkerdő Zrt. beleegyező nyilatkozatát, miszerint évente kevesebb , mint 10 (!) alkalommal , de kapirgálhatok a Pilisi Parkerdő területein.
Na, innen jön a lényeg. Az a Pilisi parkerdő Zrt., aki még áprilisban lelkesen úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a területileg illetékes Kormány Hivatalok, és az Érintett Nemzeti Parkok áldását tartalmazó engedélyeim megvannak,akkor ők is, mint a terület egyszerű kezelői -- nem gördítenek akadályt.
Csak , hogy világosan értse mindenki a gubancot. Van egy hatalmas terület, amit kezel , hasznosít a Pilisi Parkerdő Zrt. Semmilyen hatósági jogkörrel nincs felruházva, de ő kezeli, hasznosítja. A felettesei a Nemzeti Park, a Budai Tájvédelmi Hivatal, a Pest Megyei Kormányhivatal.
Tehát, minden engedélyem megvan, de mégsem érek velük semmit, mert hiába engedélyezné még az Örökségvédelem is a tevékenységemet, időközben a Pilisi Parkerdő Zrt. , vagy ott valaki egyszerűen meggondolta magát, és az áprilisban tett ígérete ellenére nem ad ki ilyen hozzájárulást! Hangsúlyozom -- annak ellenére sem, hogy az összes -- ergo -- felettes szervezet azt már jóváhagyta.
És mivel az egész engedélyezési eljárás három pilléren nyugszik -- azaz -- a terület használóján, a Járási vagy Országos Kormányhivatalon, és nem utolsó sorban a területileg illetékes Örökségvédelmen -- e szerint a három elem bármelyikének hiányában a többi tehetetlen, önmagában semmit sem ér!És mivel esetemben a terület hasznosítói jogosultságát bíró Pilisi Parkerdő az ígérete ellenére nem méltóztatik, ezért ugyan ott tartok, mint 3 hónappal ezelőtt!
Nyilván joggal kérdezhetnétek, hogy miért nem fordulok a területen magán földbirtokok gazdáihoz? Sajnos a válasz egyszerű. Részben azért, mert azok a területek jórészt érdektelenek a szempontomból, másfelől -- és ez a nyomósabbik érv -- ezek a földterületek jellemzően osztatlan közös birtokok, ahol akár egyetlen hektárnyi földbirtok is több tucatnyi tulajdonos kezén van. Több száz érintett földtulajdonos HelyRajzi Számát és adatait megszerezve kellene tudnom tőlük hozzájáruló nyilatkozatot kicsikarni. Több hét nyomozás és a eszméletlen mennyiségű szabadidő feláldozásával eddig kb. 15.000Nm földterületre van hozzájáruló nyilatkozatom -- amit , mint tudjuk -- kb. pár óra alatt lenget végig az ember.
Bocsánat, a hosszas esetleírásért, de szerintem ez kiválóan megmutatja, hogy a Kormány terveit akár egyetlen érintettje is annak ellenére húzhatja pillanatok alatt keresztbe,-- ilyetén módon teljesen működő képtelenné téve a szándékot a tervet is -- hogy az amúgy minden érintett résztvevő ultra korrektül tette a dolgát, és csillagos ötösre díjazom hozzáállásukat, segítőkészségüket.
Az életemből eddig több mint 3 hónap röppent el erre, és ott tartok, ahol elindultam áprilisban. Illegális, megbüntethető, engedélyekkel nem rendelkező társadalmi hulladék vagyok. Egy naiv fémkereső detektoros akit minden jogkövető magatartása ellenére egyetlen főerdész taccsvonalon kívülre tehet.
Minden ötlet, tipp, vélemény érdekelne..
Köszönettel --

Üdv --Rendyacheron
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2015. augusztus 5., szerda 21:00
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: acheron » 2016. július 19., kedd 21:54

Üdv!

Részben meg lehet érteni a Pilis Parkerdő Zrt-t is. Ha kiadják az engedélyt neked, és valami bajod lesz, az nekik sem kellemes. A másik, hogy miért is adjanak engedélyt önjelölt kutatóknak.
Szerintem a megoldás, hogy csatlakozol másokhoz. A roncskutatas.hu-n van fent egy írás: http://roncskutatas.hu/node/19785
Látható, hogy együtt lehet működni a Parkerdővel is akár.Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. július 20., szerda 1:22

Köszönöm a segítő ötleteket. És a linket is a szomszéd oldalra. Elolvastam.
A szerzőnek írtam is pár sort, hátha..
Nem kétlem, hogy együtt lehet működni a Parkerdővel. Csak nem tudom hogyan.
Továbbá nem értem, hogy milyen érdeke fűződik a PPZrt.-nek, mint területkezelőnek ahhoz, hogy egyetlen embert --jelesül engem -- távol tartson a területétől. Miközben több tízezer látogatót enged, sőt hív ugyan ezekre a területekre a túra kerékpárosoktól az iskolai osztálykirándulásokig, quadosoktól az erdei goa-trans discokig több ezer wattos kihangosítással.
Ha azért akarna távol tartani, mert félti az én életemet a területén esetleg fellelhető fel nem robbant lőszerektől, akkor ugyan miért nem félti a területére látogatók tízezreinek az épségét, akiknek egy jelentős része persze letér a kijelölt túraösvényekről. Hiszen manapság a zsebben elférő GPS-ek és az okostelefonok világában nem hiszem, hogy úgy történik az erdőjárás, mint 30 éve.
Fel sem merült bennem, hogy ne lehetne velük együttműködni. Csak fogalmam sincs hogyan. De ugyan miért nekem , állampolgárként kell megtalálnom a protekciót, az okosságot , a kapcsolatot, a kiskaput ahhoz, hogy törvénytisztelő módon , tisztességgel általam elindított , a PP munkatársai instruciói alapján elindított engedélyeztetési eljárás útjába álló önmagát hogyan lehetne arra az együttműködésre rábírni, amire maga a Kormány elképzelései engem kényszerítenek.
Értem én, hogy önjelölt detektoros, meg miért pont ott, és stb. Csak valahogy az az érzésem, hogy nekem , mint állampolgárnak nem csak adózni lehet jogom, hanem élni és élvezni is lehet jogom az életemet az országom adta lehetőségeket tisztelettel és szabályosan kihasználva a szabadidőmet. Eddig sem okoztam kárt senkinek, semminek. Ezután is így szeretnék tenni. Szabályosan, az előírásokat betartva. A PP elutasító indoklása kettő rövid mondat. Valakinek engedélyt ad, valakinek nem. Jelen állás szerint én az utóbbihoz tartozom. Akkor innen hogyan tovább?? Dobjam ki a keresőmet? Akkor vagyok jó állampolgár? Vagy keresőzzek olyan területeken, olyan célok reményében ami egy kicsit sem érdekel? Tényleg érdekelne, mi ilyenkor a megoldás.Avatar
khepera
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 8:12
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: khepera » 2016. július 21., csütörtök 7:26

Rendy írta:Köszönöm a segítő ötleteket. És a linket is a szomszéd oldalra. Elolvastam.
A szerzőnek írtam is pár sort, hátha..
Nem kétlem, hogy együtt lehet működni a Parkerdővel. Csak nem tudom hogyan.
Továbbá nem értem, hogy milyen érdeke fűződik a PPZrt.-nek, mint területkezelőnek ahhoz, hogy egyetlen embert --jelesül engem -- távol tartson a területétől. Miközben több tízezer látogatót enged, sőt hív ugyan ezekre a területekre a túra kerékpárosoktól az iskolai osztálykirándulásokig, quadosoktól az erdei goa-trans discokig több ezer wattos kihangosítással.
Ha azért akarna távol tartani, mert félti az én életemet a területén esetleg fellelhető fel nem robbant lőszerektől, akkor ugyan miért nem félti a területére látogatók tízezreinek az épségét, akiknek egy jelentős része persze letér a kijelölt túraösvényekről. Hiszen manapság a zsebben elférő GPS-ek és az okostelefonok világában nem hiszem, hogy úgy történik az erdőjárás, mint 30 éve.
Fel sem merült bennem, hogy ne lehetne velük együttműködni. Csak fogalmam sincs hogyan. De ugyan miért nekem , állampolgárként kell megtalálnom a protekciót, az okosságot , a kapcsolatot, a kiskaput ahhoz, hogy törvénytisztelő módon , tisztességgel általam elindított , a PP munkatársai instruciói alapján elindított engedélyeztetési eljárás útjába álló önmagát hogyan lehetne arra az együttműködésre rábírni, amire maga a Kormány elképzelései engem kényszerítenek.
Értem én, hogy önjelölt detektoros, meg miért pont ott, és stb. Csak valahogy az az érzésem, hogy nekem , mint állampolgárnak nem csak adózni lehet jogom, hanem élni és élvezni is lehet jogom az életemet az országom adta lehetőségeket tisztelettel és szabályosan kihasználva a szabadidőmet. Eddig sem okoztam kárt senkinek, semminek. Ezután is így szeretnék tenni. Szabályosan, az előírásokat betartva. A PP elutasító indoklása kettő rövid mondat. Valakinek engedélyt ad, valakinek nem. Jelen állás szerint én az utóbbihoz tartozom. Akkor innen hogyan tovább?? Dobjam ki a keresőmet? Akkor vagyok jó állampolgár? Vagy keresőzzek olyan területeken, olyan célok reményében ami egy kicsit sem érdekel? Tényleg érdekelne, mi ilyenkor a megoldás.
Szia Rendy,
nem üdítő amit felraktál ide és a másik topicba.. Asszem én kérnék egy időpontot a személyes találkozóra a döntéshozóval, elmondanám neki pontosan mit is takar az amit csinálsz (nál), milyen történelmi hozadéka van, milyen információkhoz juttatnád a kutatókat, hogyan lehet ebből nekik is hasznuk (publicitás, kiállítás szervezés esetleg). Ha úgy érzi személyesen is be lenne vonva, hátha engedékenyebb lenne. Esetleg fgelajánlani, hogy a parkerdő emberével, vagy eógyenesen vele menni először... Hát nem tudom. Lehet ez segítene, de persze lehet a találkozóig sem jutsz el. Drukkolok.


The ship is safe in a harbour, but this is not why ships built for...

Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. július 26., kedd 0:50

Köszönöm az együttérzést és az ötleteket.
Ennél én sokkal sötétebbnek látom a dolgot, a helyzetet. Tudni kell, hogy a Pilis Parkerdő zrt . hozzájárulása nélkül gyakorlatilag a Kormány azon elképzelése, hogy láthatóvá, nyomon követhetővé, ismerté váljanak a detektorosok -- ez így ebben a térségben nem fog tudni működni. Ugyanis a Budapestet Nyugat felől (is)körülvevő erdők szinte teljes egészében a Pilisi Parkerdő Zrt. hasznosításában vannak. (- Gerecse-Pilis-Budai hegyek és
Gödöllői dombvidék is, stb) A nem ilyen területek viszont jellemzően még a kárpótlás idején felaprózódott osztatlan közös tulajdonú földterületek, melyeknek hektáronként is akár tucatnyi tulajdonosa van. --(Mint azt feljebb már írtam.) A törvény értelmében az engedélyezési eljáráshoz szükséges földtulajdonosi beleegyező nyilatkozatok gyakorlatilag itt Budapest erdővel borított környékén beszerezhetetlenek.
Az én esetem eklatáns. A Pilisi Parkerdő Zrt. --mint területkezelő hozzájáruló nyilatkozata nélkül az összes többi engedély nullát ér. Ergo, ők egyedül --de legalább is valaki a Zrt. visegrádi központjában -- betartanak mindenkinek, és a Kormány terveit is keresztbe húzták.
Kedves ötlet, ajánlás amiket írtok nekem. Hogy keressek egyéb megoldásokat, kapcsolatokat. Kezdeményezzek beszélgetést, vagy világítsam meg nekik, mennyire jó üzlet ha beleegyező nyilatkozatukkal támogatnának. Oké, csakhogy:
A jogállamiság alapelvei szerint nekem, jogkövető állampolgárként jogszabályoknak kellene tudnom megfelelnem, főképpen 100%-ban állami tulajdonú területeken, nem pedig ködös üzleti érdekeknek. Ergo, logikus feltételeznem, ha a Kormány betiltani akarta volna a tevékenységünket, akkor nem talál ki egy három pilléren nyugvó engedélyezési eljárási rendszert. Ebből következően ennek az eljárásnak működnie kell. Ha nem működik, akkor az nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy valaki , vagy valakik bojkottálják a Kormány elképzelését!
Az egész elképzelés lényegében működik. Hiszen azok a szervezetek --és hatóságok is --melyek sokkal inkább érdekeltek és erősebb jogosítványokkal bírnak mint a szóban forgó területhasznosító -- ők kiválóan segítenék az egész elképzelést. De így a renitens miatt tehetetlenek, mert a közigazgatási eljárási rend megköti a kezüket.
És akár hogyan is fürkészem a jövőt, ez így rossz lesz mindenkinek. Ugyanis szerintem aki közülünk nem tud, vagy a negatív példák miatt kedvét és hitét vesztve nem is akarja már az idejét a beszerezhetetlen engedélyek kikunyerálására, kikényszerítésére pazarolni, az mit fog csinálni? Valszeg az az illegalitás irányba folytatja. ( nehéz lenne elképzelnem , hogy abbahagyja az egészet és kidobja a gépét.)
Tehát egy Budapest környéki ugyan merre fogja venni az irányt? Hát nem a detektorosokra vadászó Pilisi Parkerdő Zrt. területei irányába szerintem, aki az erdészeikkel, a természet őreikkel és a rendőrséggel karöltve kiválóan át tudja tekinteni a saját területeit, hanem egyéb külső kerületek irányába. Leginkább.--mondjuk második, harmadik, tizenkettedik külső területei felé. Ahol persze egymást érik az Örökségvédelem régészetileg jegyzett és védett területei. Ahol ,ha elkapnak bárkit --jogosan -- vélhetően nagyon csúnyán pórul fog járni.
Mi lesz ennek a vége? Az, hogy sokakat nagyon megbüntetnek, de ez még hagyján. Végül még ránk is lesz fogva, hogy mi renitens detektorosok nem voltunk hajlandóak a Kormány kívánsága szerint legálissá tenni kedvtelésünket, akkor tehát mi nem vagyunk, voltunk együttműködők és jogkövetők -- tehát -- Betiltja az egészet amint kellő statisztikát tud vonni a feljelentésekből.
Hát , ehhez nem kell látnoknak lenni szerintem. De ne legyen igazam.
Egy viszont biztos -- szívesen együttműködnék a Zrt-vel, múzeumokkal, Örökségvédelemmel, bárkivel, aki segíti , hogy legálisan csinálhassam ezt a klassz hobbit.
Továbbra is várom köszönettel az ötleteket. (A Pilisi Parkerdő Zrt. ötleteit is persze.)Gabor
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 13:52
Tartózkodási hely: Baranya
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Gabor » 2016. július 26., kedd 12:04

Rendy írta:Köszönöm az együttérzést és az ötleteket.
Ennél én sokkal sötétebbnek látom a dolgot, a helyzetet. Tudni kell, hogy a Pilis Parkerdő zrt . hozzájárulása nélkül gyakorlatilag a Kormány azon elképzelése, hogy láthatóvá, nyomon követhetővé, ismerté váljanak a detektorosok -- ez így ebben a térségben nem fog tudni működni. Ugyanis a Budapestet Nyugat felől (is)körülvevő erdők szinte teljes egészében a Pilisi Parkerdő Zrt. hasznosításában vannak. (- Gerecse-Pilis-Budai hegyek és
Gödöllői dombvidék is, stb) A nem ilyen területek viszont jellemzően még a kárpótlás idején felaprózódott osztatlan közös tulajdonú földterületek, melyeknek hektáronként is akár tucatnyi tulajdonosa van. --(Mint azt feljebb már írtam.) A törvény értelmében az engedélyezési eljáráshoz szükséges földtulajdonosi beleegyező nyilatkozatok gyakorlatilag itt Budapest erdővel borított környékén beszerezhetetlenek.
Az én esetem eklatáns. A Pilisi Parkerdő Zrt. --mint területkezelő hozzájáruló nyilatkozata nélkül az összes többi engedély nullát ér. Ergo, ők egyedül --de legalább is valaki a Zrt. visegrádi központjában -- betartanak mindenkinek, és a Kormány terveit is keresztbe húzták.
Kedves ötlet, ajánlás amiket írtok nekem. Hogy keressek egyéb megoldásokat, kapcsolatokat. Kezdeményezzek beszélgetést, vagy világítsam meg nekik, mennyire jó üzlet ha beleegyező nyilatkozatukkal támogatnának. Oké, csakhogy:
A jogállamiság alapelvei szerint nekem, jogkövető állampolgárként jogszabályoknak kellene tudnom megfelelnem, főképpen 100%-ban állami tulajdonú területeken, nem pedig ködös üzleti érdekeknek. Ergo, logikus feltételeznem, ha a Kormány betiltani akarta volna a tevékenységünket, akkor nem talál ki egy három pilléren nyugvó engedélyezési eljárási rendszert. Ebből következően ennek az eljárásnak működnie kell. Ha nem működik, akkor az nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy valaki , vagy valakik bojkottálják a Kormány elképzelését!
Az egész elképzelés lényegében működik. Hiszen azok a szervezetek --és hatóságok is --melyek sokkal inkább érdekeltek és erősebb jogosítványokkal bírnak mint a szóban forgó területhasznosító -- ők kiválóan segítenék az egész elképzelést. De így a renitens miatt tehetetlenek, mert a közigazgatási eljárási rend megköti a kezüket.
És akár hogyan is fürkészem a jövőt, ez így rossz lesz mindenkinek. Ugyanis szerintem aki közülünk nem tud, vagy a negatív példák miatt kedvét és hitét vesztve nem is akarja már az idejét a beszerezhetetlen engedélyek kikunyerálására, kikényszerítésére pazarolni, az mit fog csinálni? Valszeg az az illegalitás irányba folytatja. ( nehéz lenne elképzelnem , hogy abbahagyja az egészet és kidobja a gépét.)
Tehát egy Budapest környéki ugyan merre fogja venni az irányt? Hát nem a detektorosokra vadászó Pilisi Parkerdő Zrt. területei irányába szerintem, aki az erdészeikkel, a természet őreikkel és a rendőrséggel karöltve kiválóan át tudja tekinteni a saját területeit, hanem egyéb külső kerületek irányába. Leginkább.--mondjuk második, harmadik, tizenkettedik külső területei felé. Ahol persze egymást érik az Örökségvédelem régészetileg jegyzett és védett területei. Ahol ,ha elkapnak bárkit --jogosan -- vélhetően nagyon csúnyán pórul fog járni.
Mi lesz ennek a vége? Az, hogy sokakat nagyon megbüntetnek, de ez még hagyján. Végül még ránk is lesz fogva, hogy mi renitens detektorosok nem voltunk hajlandóak a Kormány kívánsága szerint legálissá tenni kedvtelésünket, akkor tehát mi nem vagyunk, voltunk együttműködők és jogkövetők -- tehát -- Betiltja az egészet amint kellő statisztikát tud vonni a feljelentésekből.
Hát , ehhez nem kell látnoknak lenni szerintem. De ne legyen igazam.
Egy viszont biztos -- szívesen együttműködnék a Zrt-vel, múzeumokkal, Örökségvédelemmel, bárkivel, aki segíti , hogy legálisan csinálhassam ezt a klassz hobbit.
Továbbra is várom köszönettel az ötleteket. (A Pilisi Parkerdő Zrt. ötleteit is persze.)


Nem szabad feladni! Ha komolyan veszed a keresőzést, akkor érdemes az illetékes múzeummal felvenni a kapcsolatot.
Lehet más területeket is keresni, ha a tulajdonos/bérlő/üzemeltető nem szeretné a területén a hobbi fémkeresőzést.
Elég szélsőségesen írsz, sok terület van, amire kaphatnál könnyebben engedélyt, miért kellene kidobni a gépet? :?:Avatar
norman
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 694
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 18:48
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: norman » 2016. július 26., kedd 12:42

Gabor írta:
Rendy írta:Köszönöm az együttérzést és az ötleteket.
Ennél én sokkal sötétebbnek látom a dolgot, a helyzetet. Tudni kell, hogy a Pilis Parkerdő zrt . hozzájárulása nélkül gyakorlatilag a Kormány azon elképzelése, hogy láthatóvá, nyomon követhetővé, ismerté váljanak a detektorosok -- ez így ebben a térségben nem fog tudni működni. Ugyanis a Budapestet Nyugat felől (is)körülvevő erdők szinte teljes egészében a Pilisi Parkerdő Zrt. hasznosításában vannak. (- Gerecse-Pilis-Budai hegyek és
Gödöllői dombvidék is, stb) A nem ilyen területek viszont jellemzően még a kárpótlás idején felaprózódott osztatlan közös tulajdonú földterületek, melyeknek hektáronként is akár tucatnyi tulajdonosa van. --(Mint azt feljebb már írtam.) A törvény értelmében az engedélyezési eljáráshoz szükséges földtulajdonosi beleegyező nyilatkozatok gyakorlatilag itt Budapest erdővel borított környékén beszerezhetetlenek.
Az én esetem eklatáns. A Pilisi Parkerdő Zrt. --mint területkezelő hozzájáruló nyilatkozata nélkül az összes többi engedély nullát ér. Ergo, ők egyedül --de legalább is valaki a Zrt. visegrádi központjában -- betartanak mindenkinek, és a Kormány terveit is keresztbe húzták.
Kedves ötlet, ajánlás amiket írtok nekem. Hogy keressek egyéb megoldásokat, kapcsolatokat. Kezdeményezzek beszélgetést, vagy világítsam meg nekik, mennyire jó üzlet ha beleegyező nyilatkozatukkal támogatnának. Oké, csakhogy:
A jogállamiság alapelvei szerint nekem, jogkövető állampolgárként jogszabályoknak kellene tudnom megfelelnem, főképpen 100%-ban állami tulajdonú területeken, nem pedig ködös üzleti érdekeknek. Ergo, logikus feltételeznem, ha a Kormány betiltani akarta volna a tevékenységünket, akkor nem talál ki egy három pilléren nyugvó engedélyezési eljárási rendszert. Ebből következően ennek az eljárásnak működnie kell. Ha nem működik, akkor az nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy valaki , vagy valakik bojkottálják a Kormány elképzelését!
Az egész elképzelés lényegében működik. Hiszen azok a szervezetek --és hatóságok is --melyek sokkal inkább érdekeltek és erősebb jogosítványokkal bírnak mint a szóban forgó területhasznosító -- ők kiválóan segítenék az egész elképzelést. De így a renitens miatt tehetetlenek, mert a közigazgatási eljárási rend megköti a kezüket.
És akár hogyan is fürkészem a jövőt, ez így rossz lesz mindenkinek. Ugyanis szerintem aki közülünk nem tud, vagy a negatív példák miatt kedvét és hitét vesztve nem is akarja már az idejét a beszerezhetetlen engedélyek kikunyerálására, kikényszerítésére pazarolni, az mit fog csinálni? Valszeg az az illegalitás irányba folytatja. ( nehéz lenne elképzelnem , hogy abbahagyja az egészet és kidobja a gépét.)
Tehát egy Budapest környéki ugyan merre fogja venni az irányt? Hát nem a detektorosokra vadászó Pilisi Parkerdő Zrt. területei irányába szerintem, aki az erdészeikkel, a természet őreikkel és a rendőrséggel karöltve kiválóan át tudja tekinteni a saját területeit, hanem egyéb külső kerületek irányába. Leginkább.--mondjuk második, harmadik, tizenkettedik külső területei felé. Ahol persze egymást érik az Örökségvédelem régészetileg jegyzett és védett területei. Ahol ,ha elkapnak bárkit --jogosan -- vélhetően nagyon csúnyán pórul fog járni.
Mi lesz ennek a vége? Az, hogy sokakat nagyon megbüntetnek, de ez még hagyján. Végül még ránk is lesz fogva, hogy mi renitens detektorosok nem voltunk hajlandóak a Kormány kívánsága szerint legálissá tenni kedvtelésünket, akkor tehát mi nem vagyunk, voltunk együttműködők és jogkövetők -- tehát -- Betiltja az egészet amint kellő statisztikát tud vonni a feljelentésekből.
Hát , ehhez nem kell látnoknak lenni szerintem. De ne legyen igazam.
Egy viszont biztos -- szívesen együttműködnék a Zrt-vel, múzeumokkal, Örökségvédelemmel, bárkivel, aki segíti , hogy legálisan csinálhassam ezt a klassz hobbit.
Továbbra is várom köszönettel az ötleteket. (A Pilisi Parkerdő Zrt. ötleteit is persze.)


Nem szabad feladni! Ha komolyan veszed a keresőzést, akkor érdemes az illetékes múzeummal felvenni a kapcsolatot.
Lehet más területeket is keresni, ha a tulajdonos/bérlő/üzemeltető nem szeretné a területén a hobbi fémkeresőzést.
Elég szélsőségesen írsz, sok terület van, amire kaphatnál könnyebben engedélyt, miért kellene kidobni a gépet? :?:
Azért azt se zárd ki hogy valakinek vagy valakiknek /akár roncsosok stb/ a területén akarsz mozogni.Nem akarják hogy mások is mozgolódjanak arra.Ha Te megkapsz minden engedélyt akkor mások is mennek majd.Nem jó a sok rivális kutakodó.

Azt nem is igazán értem hogy lehet engedélyt kapni természetvédelmi területre és nemzeti parkra?A tiltott helyek listáján eleve az élen szerepel?


:?:

Gabor
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 13:52
Tartózkodási hely: Baranya
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Gabor » 2016. július 26., kedd 13:09

norman írta:
Azt nem is igazán értem hogy lehet engedélyt kapni természetvédelmi területre és nemzeti parkra?A tiltott helyek listáján eleve az élen szerepel?
Nem lehet, eleve a turistaútról sem térhetsz le természetvédelmi területen, főleg nem ásni. Régészeti feltárás lehetséges, de nekik is kell külön engedély! Nekem eléggé propagandának tűnik ez az írás, inkább az együttműködésre és a szabályos keresőzésre kellene törekedni, nem irreális ötletek miatt, kereső eldobásra, stb. buzdítani. Nyugaton még szigorúbb szabályozás van, aki szeretne legálisan keresőzni magánemberként, az megteheti, türelem kell hozzá.Avatar
kanbagoly
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 15:54
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: kanbagoly » 2016. július 26., kedd 13:36

Nem lehetetlen ilyen helyen kutatni, de komoly referenciának kell megelőznie az országos Magyar Roncskutató Egyesülettel és legalább 1 múzeummal karöltve. Az MRE-be lehet tagdíj fejében jelentkezni és bizonyítani elméleti kutatásokból, majd ezt követően ha látják az ember elhivatottságát, lehet benyújtani kutatási tervezetet. Az MRE vezetőségében töltenek be posztot olyan emberek, akik tudnak segíteni akár még természetvédelmi területen is kutatási engedély beszerzésében, de ehhez előbb bizonyítani kell.


"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!

Avatar
KingMidas
Százados
Százados
Hozzászólások: 90
Csatlakozott: 2015. szeptember 17., csütörtök 9:06
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: KingMidas » 2016. július 26., kedd 20:16

norman írta:
Gabor írta:
Rendy írta:Köszönöm az együttérzést és az ötleteket.
Ennél én sokkal sötétebbnek látom a dolgot, a helyzetet. Tudni kell, hogy a Pilis Parkerdő zrt . hozzájárulása nélkül gyakorlatilag a Kormány azon elképzelése, hogy láthatóvá, nyomon követhetővé, ismerté váljanak a detektorosok -- ez így ebben a térségben nem fog tudni működni. Ugyanis a Budapestet Nyugat felől (is)körülvevő erdők szinte teljes egészében a Pilisi Parkerdő Zrt. hasznosításában vannak. (- Gerecse-Pilis-Budai hegyek és
Gödöllői dombvidék is, stb) A nem ilyen területek viszont jellemzően még a kárpótlás idején felaprózódott osztatlan közös tulajdonú földterületek, melyeknek hektáronként is akár tucatnyi tulajdonosa van. --(Mint azt feljebb már írtam.) A törvény értelmében az engedélyezési eljáráshoz szükséges földtulajdonosi beleegyező nyilatkozatok gyakorlatilag itt Budapest erdővel borított környékén beszerezhetetlenek.
Az én esetem eklatáns. A Pilisi Parkerdő Zrt. --mint területkezelő hozzájáruló nyilatkozata nélkül az összes többi engedély nullát ér. Ergo, ők egyedül --de legalább is valaki a Zrt. visegrádi központjában -- betartanak mindenkinek, és a Kormány terveit is keresztbe húzták.
Kedves ötlet, ajánlás amiket írtok nekem. Hogy keressek egyéb megoldásokat, kapcsolatokat. Kezdeményezzek beszélgetést, vagy világítsam meg nekik, mennyire jó üzlet ha beleegyező nyilatkozatukkal támogatnának. Oké, csakhogy:
A jogállamiság alapelvei szerint nekem, jogkövető állampolgárként jogszabályoknak kellene tudnom megfelelnem, főképpen 100%-ban állami tulajdonú területeken, nem pedig ködös üzleti érdekeknek. Ergo, logikus feltételeznem, ha a Kormány betiltani akarta volna a tevékenységünket, akkor nem talál ki egy három pilléren nyugvó engedélyezési eljárási rendszert. Ebből következően ennek az eljárásnak működnie kell. Ha nem működik, akkor az nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy valaki , vagy valakik bojkottálják a Kormány elképzelését!
Az egész elképzelés lényegében működik. Hiszen azok a szervezetek --és hatóságok is --melyek sokkal inkább érdekeltek és erősebb jogosítványokkal bírnak mint a szóban forgó területhasznosító -- ők kiválóan segítenék az egész elképzelést. De így a renitens miatt tehetetlenek, mert a közigazgatási eljárási rend megköti a kezüket.
És akár hogyan is fürkészem a jövőt, ez így rossz lesz mindenkinek. Ugyanis szerintem aki közülünk nem tud, vagy a negatív példák miatt kedvét és hitét vesztve nem is akarja már az idejét a beszerezhetetlen engedélyek kikunyerálására, kikényszerítésére pazarolni, az mit fog csinálni? Valszeg az az illegalitás irányba folytatja. ( nehéz lenne elképzelnem , hogy abbahagyja az egészet és kidobja a gépét.)
Tehát egy Budapest környéki ugyan merre fogja venni az irányt? Hát nem a detektorosokra vadászó Pilisi Parkerdő Zrt. területei irányába szerintem, aki az erdészeikkel, a természet őreikkel és a rendőrséggel karöltve kiválóan át tudja tekinteni a saját területeit, hanem egyéb külső kerületek irányába. Leginkább.--mondjuk második, harmadik, tizenkettedik külső területei felé. Ahol persze egymást érik az Örökségvédelem régészetileg jegyzett és védett területei. Ahol ,ha elkapnak bárkit --jogosan -- vélhetően nagyon csúnyán pórul fog járni.
Mi lesz ennek a vége? Az, hogy sokakat nagyon megbüntetnek, de ez még hagyján. Végül még ránk is lesz fogva, hogy mi renitens detektorosok nem voltunk hajlandóak a Kormány kívánsága szerint legálissá tenni kedvtelésünket, akkor tehát mi nem vagyunk, voltunk együttműködők és jogkövetők -- tehát -- Betiltja az egészet amint kellő statisztikát tud vonni a feljelentésekből.
Hát , ehhez nem kell látnoknak lenni szerintem. De ne legyen igazam.
Egy viszont biztos -- szívesen együttműködnék a Zrt-vel, múzeumokkal, Örökségvédelemmel, bárkivel, aki segíti , hogy legálisan csinálhassam ezt a klassz hobbit.
Továbbra is várom köszönettel az ötleteket. (A Pilisi Parkerdő Zrt. ötleteit is persze.)


Nem szabad feladni! Ha komolyan veszed a keresőzést, akkor érdemes az illetékes múzeummal felvenni a kapcsolatot.
Lehet más területeket is keresni, ha a tulajdonos/bérlő/üzemeltető nem szeretné a területén a hobbi fémkeresőzést.
Elég szélsőségesen írsz, sok terület van, amire kaphatnál könnyebben engedélyt, miért kellene kidobni a gépet? :?:
Azért azt se zárd ki hogy valakinek vagy valakiknek /akár roncsosok stb/ a területén akarsz mozogni.Nem akarják hogy mások is mozgolódjanak arra.Ha Te megkapsz minden engedélyt akkor mások is mennek majd.Nem jó a sok rivális kutakodó.

Azt nem is igazán értem hogy lehet engedélyt kapni természetvédelmi területre és nemzeti parkra?A tiltott helyek listáján eleve az élen szerepel?
Aha. A kitörés útvonalán szép dolgok jöttek. Nem csak elvesztett, elrejtett és eldobott fegyver, felszerelés, hanem fentről is dobáltak utánpótlást amiből találtak is keresővel és még ma is lehet bontatlan csomag. Állítólag alumínium üzemanyag póttartályban dobták le, nem egy ilyent hallottam már. Hát nem lepne meg ha a konkurencia tartana be neked.


There was a king with magic hands
There was a crown and a touch of GOLD.... :royalty-crown:

Avatar
kanbagoly
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 15:54
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: kanbagoly » 2016. július 27., szerda 8:57

Akinek nincs ilyen pecsét az engedélyén az intézkedjen, mert enélkül nem érvényes az engedély.

Kép


"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!

Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. július 27., szerda 13:27

Sziasztok. Próbálok sorban, néhány gondolatban reagálni azokra a felvetésekre, amiket írtatok.
Gábor – persze, hogy komolyan veszem a keresőzést, és az engedélyek beszerzését is. Azt reméltem ez kiderült az eddigi esetleírásomból. Hiszen ezért pazarlom szinte számolatlanul erre az időmet. A múzeumokkal felvenni kapcsolatot ötlet nekem is beugrott. Nagyon szívesen felvenném a kapcsolatot olyan múzeumokkal, akinek van ebben a térségben ilyen irányú tevékenysége. Nyomoztam ez ügyben és sikerült is nagy nehezen egyetlen olyan múzeummal felvenni a kapcsolatot, aki nyitott a fémkeresők felé. Felhívtam őket, és le a kalappal, nagyon kedvesen és konstruktívan álltak hozzám, de egyenlőre azon túl, hogy regisztrálták a létezésem, nem tudnak sokat tenni. Mert nekik nincs ezen a területen hadtörténeti célú kutatásuk. Talán szeptemberben értesítenek majd, ha szükségük lesz fémkeresős segítségre. A másik javaslatod , miszerint más területeken is lehet fémkeresőzni – hát persze, hogy lehet. Lehetne. De nekem ez a téma a legizgalmasabb, ez érdekel. Nem utolsó sorban ez a terület elérhető számomra hétköznapokban is. Nyilván izgalmas bárhol keresőzni. Somogy megyében is kinéztem egy komoly területet e célra. Csakhogy az kb.200 kilométerre van a lakhelyemtől. Nyilván nem kell kifejteni, miért nem oda próbáltam első körben engedélyekért folyamodni. Sajnálom, hogy félreérted az esetleírásimat. Semmilyen „probaganda” nincs ebben. Egyszerűen szabályosan akarnám csinálni, és az látszik kiderülni, hogy ezt nem tudom megtenni. Kár, hogy szabálytalanságra és a kereső eldobására buzdítással rágalmazol annak ellenére, hogy az összes eddigi írásom pont ennek az ellenkezőjéről szól! Pont arról, hogyan próbálom az engedélyeket megszerezni a számomra elérhető területekre. Sajnálom, hogy ellenem próbálsz hangolni. Biztos jó okod lehet erre.

Normann – igen ez bennem is felmerült. Lehet, hogy pokolian naiv vagyok, de tényleg azt gondoltam, hogy ez csapat a hasonló hobby , a történelmi érdeklődés és a hasonló cipőben járás okán egy összetartani vágyó „csapat”. Legalább is azzá szeretne válni. Miért lenne az baj, ha én megkapnám, vagy akár mindannyian megkapnánk az engedélyeket akár az ország egész legálisan keresőzhető területére?? Hiszen eddig, a korábbi években nem volt engedély köteles tevékenység a fémkereső használata. Persze eddig sem lehetett régiségeket , és egyéb a kulturális örökség körébe tartozó „kincseket” felkutatni tilos területeken. Aki tisztességes volt az ezt eddig is betartotta. Szóval , szerintem eddig sem volt abból gond, hogy túl sokan lettek volna egy adott területen. Számomra ez nem megélhetés, hanem hobbi. Sosem találkoztam „riválissal”, legfeljebb hasonló helyen hasonló céllal keresőzőkkel. Nem riválisként gondoltam rájuk, hanem barátsággal. Sok tízezer négyzetkilométeren csak elférünk pár ezren, vagy nem? ( mellesleg az általam izgalmas területekre tudtommal összesen kevesebb , mint 6 ember folyamodott engedélyért. Az sok?) és szentül hiszem, hogy ha egy fémkeresős tisztességgel csinálja a hobbiját az nem okoz természetben kárt . Hál Istennek ezt a Nemzeti Parkok is így látják – egyenlőre.

Kanbagoly – Köszönöm a tippet! Ezt az utat meg fogom próbálni. Hátha járható. (Csak azért felmerült bennem úgy zárójelben, hogy -- tényleg csak kutatóknak van joga a fémkereső hobbizásra? Akik tudományos igényű kutatási terveket írnak, mint egy hadtörténészeti intézet? Ugye nem . Persze lehet, hogy a kutatást nem mint tudományos munkát végző személy értelemben használtad, hanem mint a keresés szó szinonimáját. Ismerek pl. több kiskorút is, akik szeretnek fémkeresőzni. )
Kanbagoly – sajnos lehet, hogy igazad van. Persze nem csak nekem fognak betartani akkor , hanem sokaknak . A horgászok között már megtanultam, hogy vannak olyanok , akik azt képzelik, hogy a tóban minden hal az övék lehetne, és így minden horgásztársukra , mint konkurens ellenségre acsarkodnak . De ez már egy teljesen más téma lenne. ( Írhatnék neked privát? )Gabor
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 13:52
Tartózkodási hely: Baranya
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Gabor » 2016. július 27., szerda 13:52

Rendy írta:Sziasztok. Próbálok sorban, néhány gondolatban reagálni azokra a felvetésekre, amiket írtatok.
Gábor – persze, hogy komolyan veszem a keresőzést, és az engedélyek beszerzését is. Azt reméltem ez kiderült az eddigi esetleírásomból. Hiszen ezért pazarlom szinte számolatlanul erre az időmet. A múzeumokkal felvenni kapcsolatot ötlet nekem is beugrott. Nagyon szívesen felvenném a kapcsolatot olyan múzeumokkal, akinek van ebben a térségben ilyen irányú tevékenysége. Nyomoztam ez ügyben és sikerült is nagy nehezen egyetlen olyan múzeummal felvenni a kapcsolatot, aki nyitott a fémkeresők felé. Felhívtam őket, és le a kalappal, nagyon kedvesen és konstruktívan álltak hozzám, de egyenlőre azon túl, hogy regisztrálták a létezésem, nem tudnak sokat tenni. Mert nekik nincs ezen a területen hadtörténeti célú kutatásuk. Talán szeptemberben értesítenek majd, ha szükségük lesz fémkeresős segítségre. A másik javaslatod , miszerint más területeken is lehet fémkeresőzni – hát persze, hogy lehet. Lehetne. De nekem ez a téma a legizgalmasabb, ez érdekel. Nem utolsó sorban ez a terület elérhető számomra hétköznapokban is. Nyilván izgalmas bárhol keresőzni. Somogy megyében is kinéztem egy komoly területet e célra. Csakhogy az kb.200 kilométerre van a lakhelyemtől. Nyilván nem kell kifejteni, miért nem oda próbáltam első körben engedélyekért folyamodni. Sajnálom, hogy félreérted az esetleírásimat. Semmilyen „probaganda” nincs ebben. Egyszerűen szabályosan akarnám csinálni, és az látszik kiderülni, hogy ezt nem tudom megtenni. Kár, hogy szabálytalanságra és a kereső eldobására buzdítással rágalmazol annak ellenére, hogy az összes eddigi írásom pont ennek az ellenkezőjéről szól! Pont arról, hogyan próbálom az engedélyeket megszerezni a számomra elérhető területekre. Sajnálom, hogy ellenem próbálsz hangolni. Biztos jó okod lehet erre.

Normann – igen ez bennem is felmerült. Lehet, hogy pokolian naiv vagyok, de tényleg azt gondoltam, hogy ez csapat a hasonló hobby , a történelmi érdeklődés és a hasonló cipőben járás okán egy összetartani vágyó „csapat”. Legalább is azzá szeretne válni. Miért lenne az baj, ha én megkapnám, vagy akár mindannyian megkapnánk az engedélyeket akár az ország egész legálisan keresőzhető területére?? Hiszen eddig, a korábbi években nem volt engedély köteles tevékenység a fémkereső használata. Persze eddig sem lehetett régiségeket , és egyéb a kulturális örökség körébe tartozó „kincseket” felkutatni tilos területeken. Aki tisztességes volt az ezt eddig is betartotta. Szóval , szerintem eddig sem volt abból gond, hogy túl sokan lettek volna egy adott területen. Számomra ez nem megélhetés, hanem hobbi. Sosem találkoztam „riválissal”, legfeljebb hasonló helyen hasonló céllal keresőzőkkel. Nem riválisként gondoltam rájuk, hanem barátsággal. Sok tízezer négyzetkilométeren csak elférünk pár ezren, vagy nem? ( mellesleg az általam izgalmas területekre tudtommal összesen kevesebb , mint 6 ember folyamodott engedélyért. Az sok?) és szentül hiszem, hogy ha egy fémkeresős tisztességgel csinálja a hobbiját az nem okoz természetben kárt . Hál Istennek ezt a Nemzeti Parkok is így látják – egyenlőre.

Kanbagoly – Köszönöm a tippet! Ezt az utat meg fogom próbálni. Hátha járható. (Csak azért felmerült bennem úgy zárójelben, hogy -- tényleg csak kutatóknak van joga a fémkereső hobbizásra? Akik tudományos igényű kutatási terveket írnak, mint egy hadtörténészeti intézet? Ugye nem . Persze lehet, hogy a kutatást nem mint tudományos munkát végző személy értelemben használtad, hanem mint a keresés szó szinonimáját. Ismerek pl. több kiskorút is, akik szeretnek fémkeresőzni. )
Kanbagoly – sajnos lehet, hogy igazad van. Persze nem csak nekem fognak betartani akkor , hanem sokaknak . A horgászok között már megtanultam, hogy vannak olyanok , akik azt képzelik, hogy a tóban minden hal az övék lehetne, és így minden horgásztársukra , mint konkurens ellenségre acsarkodnak . De ez már egy teljesen más téma lenne. ( Írhatnék neked privát? )

Szia!

Nem próbálok ellened hangolni és semmi okom sincs erre! Elkeseredett vagy, ezt megértem, de Te próbálsz inkább a szabályos keresőzés ellen hangolni véleményem szerint. Én a legális keresőzés híve vagyok, van engedélyem és nekem is vannak olyan területek, ahova nem kaptam engedélyt, de nagyon szerettem volna. Tudomásul vettem a tulajdonosok döntését és ott keresőzök, ahol lehetőségem van rá!

Idéznék Tőled: "Akkor innen hogyan tovább?? Dobjam ki a keresőmet? Akkor vagyok jó állampolgár?", "Mi lesz ennek a vége? Az, hogy sokakat nagyon megbüntetnek, de ez még hagyján. Végül még ránk is lesz fogva, hogy mi renitens detektorosok nem voltunk hajlandóak a Kormány kívánsága szerint legálissá tenni kedvtelésünket, akkor tehát mi nem vagyunk, voltunk együttműködők és jogkövetők -- tehát -- Betiltja az egészet amint kellő statisztikát tud vonni a feljelentésekből.
Hát , ehhez nem kell látnoknak lenni szerintem. De ne legyen igazam."

Ezzel a legális keresőzés ellen hangolod a fórumozókat szerintem, mert nem sikerült egy területre engedélyt kapnod.Annyit még hozzáfűznék, hogy nem értem miért a jelenlegi engedély ellen hangolsz, mikor még nem volt szükséges ilyen fémkeresős engedély, akkor is kellett a tulajdonostól/haszonbérlőtől/üzemeltetőtől engedély az adott területre és Te itt akadtál el! Mi köze ennek a kormányhoz, hatóságokhoz? 20 éve is kellett engedély a tulajdonostól...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabor 2016. július 27., szerda 14:54-kor.Avatar
kanbagoly
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 15:54
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: kanbagoly » 2016. július 27., szerda 13:58

Persze hogy írhatsz, de itt is kérdezhetsz. :D
Ha érdekel az MRE itt találod az oldalukat:
http://www.roncskutatok.hu/fooldal/


"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!

Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. július 27., szerda 21:26

Oké Gábor. Akkor maradjunk annyiban, hogy félreértettél, vagy számodra én félreérthetően fogalmazok. Próbálok a következőkben még egyértelműbben, még félreérthetetlenebbül fogalmazni nehogy elfussunk egymás mellett.
Ha jól értelek, akkor minden , az engedélyek megszerzésével kapcsolatos sikertelenségről, vagy kudarcról szóló írás a te értelmezésed szerint egyenlő "...a legális keresőzés ellen hangolod a fórumozókat ..." megítéléseddel?
Nekem tényleg nem ez a szándékom, hanem pont ellenkezője. Lehet , hogy neked Baranyában --ha igaz a helyszín -- nem nagy ügy, ha egy-két területre nem sikerült engedélyt szerezned, de itt Budapest környékén baromi nagy gond, ha a várost gyakorlatilag 30 kilométeres körzetben szinte körülvevő terület --amiről írogatok itt -- csak úgy kiesik a bejárható területek közül. Mert ennek a cégnek a területei gyakorlatilag körül ölelik Budapestet. Ráadásul úgy, hogy az ebben a témában érintett egyéb területek pokolian felaprózott osztatlan birtokok --mint írtam. Amit még tetéz is a tulajdonosok kinyomozhatóságának macerája, nem is beszélve a bizalmatlanságukról.
Akkor mondok egy másik példát, hogy lásd, mennyire peches vagyok engedélybeszerzésből.
Somogyban szerettem volna nagyon egy jókora területre engedély kérni. Mivel hétköznap nagyon elfoglalt ember vagyok beláttam, hogy nem könnyen tudom személyesen a lakhelyemtől több, mint 180-200 kilométerre lévő földhivatalokat felkeresni. Azt is, hogy arra végképpen nem lesz soha esélyem, hogy ismeretlen földbirtokosok tucatjaival próbáljak meg egyezkedni ,hozzájáruló nyilatkozataikért kuncsorogni --így hát megbíztam egy helyi ügyvédet.Mindezt tegye meg helyettem jó pénzért. Ez februárban történt. Azóta közel 10x hívtam ezt a "kiváló" helyi Marcali illetőségű ügyvédet, hogy megtudjam hányadán áll az ügyemnek. Minden létező --amúgy nagyon kreatív -- dolgot kitalált, hitegetett a végtelenségig. Végül már helyette megírtam minden beadványt amire csak szüksége lehetett ügyemben, de semmit nem intézett. Manapság már a hívásaimat sem veszi fel. Mentségére szolgáljon -- pénzt sem mert eddig kérni.
Az biztos, hogy nem csinálom 20 éve. Tényleg nem tudom milyen engedélyek kellettek akkoriban . De akkor ugyan miért lett 2016 január elseje egy fordulópont a fémkeresőzés korszakában? Évekkel ezelőtt egyetlen esetben sem hallottam arról, hogy tömegesen engedélyek beszerzésével fáradoztak volna emberek , vagy akár beszédtéma lett volna ez. Most bezzeg ...Gabor
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 13:52
Tartózkodási hely: Baranya
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Gabor » 2016. július 28., csütörtök 12:43

Rendy írta:Oké Gábor. Akkor maradjunk annyiban, hogy félreértettél, vagy számodra én félreérthetően fogalmazok. Próbálok a következőkben még egyértelműbben, még félreérthetetlenebbül fogalmazni nehogy elfussunk egymás mellett.
Ha jól értelek, akkor minden , az engedélyek megszerzésével kapcsolatos sikertelenségről, vagy kudarcról szóló írás a te értelmezésed szerint egyenlő "...a legális keresőzés ellen hangolod a fórumozókat ..." megítéléseddel?
Nekem tényleg nem ez a szándékom, hanem pont ellenkezője. Lehet , hogy neked Baranyában --ha igaz a helyszín -- nem nagy ügy, ha egy-két területre nem sikerült engedélyt szerezned, de itt Budapest környékén baromi nagy gond, ha a várost gyakorlatilag 30 kilométeres körzetben szinte körülvevő terület --amiről írogatok itt -- csak úgy kiesik a bejárható területek közül. Mert ennek a cégnek a területei gyakorlatilag körül ölelik Budapestet. Ráadásul úgy, hogy az ebben a témában érintett egyéb területek pokolian felaprózott osztatlan birtokok --mint írtam. Amit még tetéz is a tulajdonosok kinyomozhatóságának macerája, nem is beszélve a bizalmatlanságukról.
Akkor mondok egy másik példát, hogy lásd, mennyire peches vagyok engedélybeszerzésből.
Somogyban szerettem volna nagyon egy jókora területre engedély kérni. Mivel hétköznap nagyon elfoglalt ember vagyok beláttam, hogy nem könnyen tudom személyesen a lakhelyemtől több, mint 180-200 kilométerre lévő földhivatalokat felkeresni. Azt is, hogy arra végképpen nem lesz soha esélyem, hogy ismeretlen földbirtokosok tucatjaival próbáljak meg egyezkedni ,hozzájáruló nyilatkozataikért kuncsorogni --így hát megbíztam egy helyi ügyvédet.Mindezt tegye meg helyettem jó pénzért. Ez februárban történt. Azóta közel 10x hívtam ezt a "kiváló" helyi Marcali illetőségű ügyvédet, hogy megtudjam hányadán áll az ügyemnek. Minden létező --amúgy nagyon kreatív -- dolgot kitalált, hitegetett a végtelenségig. Végül már helyette megírtam minden beadványt amire csak szüksége lehetett ügyemben, de semmit nem intézett. Manapság már a hívásaimat sem veszi fel. Mentségére szolgáljon -- pénzt sem mert eddig kérni.
Az biztos, hogy nem csinálom 20 éve. Tényleg nem tudom milyen engedélyek kellettek akkoriban . De akkor ugyan miért lett 2016 január elseje egy fordulópont a fémkeresőzés korszakában? Évekkel ezelőtt egyetlen esetben sem hallottam arról, hogy tömegesen engedélyek beszerzésével fáradoztak volna emberek , vagy akár beszédtéma lett volna ez. Most bezzeg ...

Mint írtam nagyon szerettem volna néhány területre, ahova nem kaptam, konkrétan azért, mert elég sok az illegális keresős azon a környéken és a tulajdonos nem szerette volna, ha elkezdik illegálisan járni a földjét látva ott legális keresőst(nappal járok ki az út közelében). Én is 10-30km-es körzetben járok ki, Baranya igaz, nincs miért hazudni, ezért jó a legálisan keresőzni. Én sem 20 éve keresőzöm, de a tulajdonosi/haszonbérlői engedély szükséges volt régen is, különben birtokháborítást követsz el engedély nélkül, ahogy természetvédelmi területen sem áshatsz! Konkrétan fogalmad sincs az új engedély bevezetésének az időpontjáról: "De akkor ugyan miért lett 2016 január elseje egy fordulópont a fémkeresőzés korszakában?", ezzel teljesen hiteltelenek lesznek a hozzászólásaid és a csak a korábbi feltételezésemet erősíti! Illene tudni mikor is vezették be, ha valóban próbáltál engedélykérelmet beadni...Avatar
kanbagoly
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 15:54
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: kanbagoly » 2016. július 28., csütörtök 13:57

A rendesebb roncskutató csoportoknak egyébként is volt már a törvénymódosítás előtt is belső szabályzatuk amiben megkövetelték, hogy a kutatási területben érintett település vezetői értesítve legyenek és a terület tulajdonosa vagy bérlője hozzájárulását adja a kutatáshoz. Továbbá javasolt volt a helyileg illetékes múzeummal is felvenni a kapcsolatot, nehogy beleássanak véletlenül egy nyilvántartott lelőhelybe. Továbbá kutatási tervet és beszámolót kellett készíteni. Egyedül a leletek sorsa volt kérdéses, hogy bakamúzeumba, hadtörténetibe, szolnoki repülőmúzeumba vagy saját gyűjteménybe megy, de a relikvia vadászoktól már akkor is elhatárolódtak. Ennek ellenére sokan a roncskutatással takaróztak. Egy szóval ami komolyabb változást hozott az igazi roncsosoknak az az, hogy a köhöt is bevonták és 3000 Ft illetéket kell fizetni. Nem akarok senkit sem minősíteni, de aki a törvmódi előtt is megadta a módját és alapos akart lenni, az ugyan ezen az ösvényen járt. Persze akkor is voltak osztatlan tulajdonok és egyéb fogós szituációk, de ebben tudtak segítséget nyújtani Tóth Ferenc és Magó Károly, akik most is ott vannak az MRE vezetőségében.

Tóth Ferenc úgy tudom Vízügyi vezető és a természetvédelemhez áll közel, Magó Károly pedig a honvédségnél szolgál, mint elismert roncskutató, repülős tiszt. Mindketten nagy tapasztalattal rendelkeznek mind hivatali ügyintézésben, mind a tulajdonosok, adatközlők kapcsolatfelvételében. És ami fontos, mindketten segítőkész, közvetlen emberek.


"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!

Avatar
kanbagoly
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 15:54
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: kanbagoly » 2016. július 28., csütörtök 14:35

guny írta:ez itt nem az "Engedély (konkrétumok)" topic?...
csak mert az utóbbi ~15hsz eléggé hosszú és sztem egyáltalán nem releváns....
Feri?
Akkor itt egy konkrétum amire felhívnám a te figyelmedet is :D
kanbagoly írta:Akinek nincs ilyen pecsét az engedélyén az intézkedjen, mert enélkül nem érvényes az engedély.

Kép


"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!

Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. július 29., péntek 10:43

Köszi Kangagoly -- ezek nagyon hasznosak. Megelőztél. :) kb. ezeket akartam kérdezni.

Gábor --- miért lett hiteltelen amit eddig írtam? Gondolod, hogy kitaláltam ezt a sztorit amit felraktam, hogy elszórakoztassam a fórum közönségét?Nem egészen értem az ellenségeskedésed. Azért, mert nem csinálom sok-sok éve,mint mondjuk te, vagy itt sokan mások? És mert nem vagyok 100% tájékozott? Hát pont arról szólt az amit eddigi írtam, hogy naivan megpróbáltam az általam ismert szabályoknak megfelelni,de nem sikerült az ismertetett okokból. Nem szórakozásból töltöm itt ezt az időt, hanem, hogy tanuljam az engedélybeszerzés dolgot itt olyanoktól, akik már tudják hogyan célszerű, hogy sikerülhessen megfelelni a törvényi előírásoknak. Vagy kizáró ok relatív kezdőnek lenni? Remélem nem csak azok kapnak engedélyt Budapest 30 kilométeres körzetében, akik bizonyítani tudják, hogy minimum 10 éve keresőznek. Már-már az az érzésem, hogy szégyellnem kellene magam előtted, mert se nem vagyok hadtörténész, se kutató, se veterán fémkereső. Még szerencsém, hogy nem baranyai területekre gyúrok -- képzelem, akkor mit kapnék tőled...Gabor
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 13:52
Tartózkodási hely: Baranya
Status: Offline

Re: Engedély (konkrétumok)

Hozzászólás Szerző: Gabor » 2016. július 30., szombat 17:11

Rendy írta:Köszi Kangagoly -- ezek nagyon hasznosak. Megelőztél. :) kb. ezeket akartam kérdezni.

Gábor --- miért lett hiteltelen amit eddig írtam? Gondolod, hogy kitaláltam ezt a sztorit amit felraktam, hogy elszórakoztassam a fórum közönségét?Nem egészen értem az ellenségeskedésed. Azért, mert nem csinálom sok-sok éve,mint mondjuk te, vagy itt sokan mások? És mert nem vagyok 100% tájékozott? Hát pont arról szólt az amit eddigi írtam, hogy naivan megpróbáltam az általam ismert szabályoknak megfelelni,de nem sikerült az ismertetett okokból. Nem szórakozásból töltöm itt ezt az időt, hanem, hogy tanuljam az engedélybeszerzés dolgot itt olyanoktól, akik már tudják hogyan célszerű, hogy sikerülhessen megfelelni a törvényi előírásoknak. Vagy kizáró ok relatív kezdőnek lenni? Remélem nem csak azok kapnak engedélyt Budapest 30 kilométeres körzetében, akik bizonyítani tudják, hogy minimum 10 éve keresőznek. Már-már az az érzésem, hogy szégyellnem kellene magam előtted, mert se nem vagyok hadtörténész, se kutató, se veterán fémkereső. Még szerencsém, hogy nem baranyai területekre gyúrok -- képzelem, akkor mit kapnék tőled...


Azért hiteltelen, mert a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában, mikor hozták be az új szabályozást pl..
Nem vagyok veterán keresős, sem hadtörténész, hobbi fémkeresős vagyok, aki szabályosan szereti űzni a fémkeresést! Én engedély párti vagyok, mindenkinek(aki nem büntetett, stb.) lehetősége van engedéllyel keresőzni, lassú és bürokratikus az engedélyeztetés, de megoldható! Ezért írtam először, hogy nem kell feladni és, ha nem megy, akkor más területet kell keresni! Ha komolyan szeretnél keresőzni, akkor van rá lehetőséged legálisan! Felőlem nyugodtan kérj baranyai területre engedélyt, én csak örülnék neki, ha egyre több keresős fémkeresőzne legálisan! Az EU-ban mindenhol kell engedély, ha valaki nyugodtan, szabályosan szeretne élni a hobbijának, az itthon is megteheti. Nem a fémkereső eldobására kell buzdítani, hanem az engedély megszerzésére! Tavaly 72 ember igényelt engedélyt, ami vicc szerintem. A Balatonra bárki kaphat, a múzeumok sem voltak túl szigorúak, de egyesek fórumos tevékenysége, lásd ..... komoly szigorítást eredményezett a hobbi fémkeresősök kárára. Ezért sem kellene az engedély ellen hangolni a keresősöket!Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. augusztus 6., szombat 12:44

Nem baj Gábor. Hál Istennek nem kötelességem téged győzködnöm. Te valamiért az engedélyek beszerzése elleni hangolásnak gondolod az írásaimat. Újra , utoljára azért leírom megint, hogy én is engedély beszerzés párti vagyok! Se baj, ha újra nem érted. Sajnálom, ha nem sikerült úgy írnom, hogy átmenjen. Te agitálsz szerintem arra, hogy szerezzenek az emberek olyan területekre engedélyt amik érdektelenek,és elérhetetlenül távoliak a számukra. Ha meg nem megy, akkor inkább hagyják abba? Szerinted az logikus, hogy a Budapesten vagy annak környékén élő keresőzők azzal nyugtassák magukat --a te ajánlásod szerint-- , hogy akkor majd keresőzzenek az engedély szempontból elérhető Balatonon, vagy Baranyában? Csak mert oda viszonylag könnyen megszerezhetőek az engedélyek? Az én lakhelyemtől a Balcsi kb. 110km. Az autómmal ekkora utat megtenni tetemes költség lenne akár csak heti egy alkalommal is. Baranya meg cirka 450km legalább oda-vissza.Ezt szerinted a járható és jó megoldás? Elképesztőnek tartom, hogy "egyesek fórumos tevékenységének" eredményének gondolod a bevezetett szigorításokat. És újra jössz ezzel "fémkereső eldobására buzdítás" váddal.
Inkább vedd úgy kérlek, hogy nem neked szólt egyik írásom se. Nem reagálnék a válaszaidra a továbbiakban, mert csak a szándékos széthúzásra, a direkt értetlenségre játszol valamiért. A fórumozás lényegének -- a közösségformálásnak -- aláásását érzem csak a nekem szóló válaszaidból.Romulus
Tizedes
Tizedes
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2016. február 14., vasárnap 22:06
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Romulus » 2016. augusztus 6., szombat 20:09

Baranyában ne próbálkozz !
A vaslédi és csapata úgyse ad , hacsak nem mész a Cserdi villához 2 hónap ingyen robotra, akkor talán a helyi park szèlén s töltést megnézheted persze ha előtte szóltál és van rajtad sapka !
:)
Ha nincs akkor neked kapáltak :)Gabor
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 13:52
Tartózkodási hely: Baranya
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Gabor » 2016. augusztus 6., szombat 21:25

Rendy írta:Nem baj Gábor. Hál Istennek nem kötelességem téged győzködnöm. Te valamiért az engedélyek beszerzése elleni hangolásnak gondolod az írásaimat. Újra , utoljára azért leírom megint, hogy én is engedély beszerzés párti vagyok! Se baj, ha újra nem érted. Sajnálom, ha nem sikerült úgy írnom, hogy átmenjen. Te agitálsz szerintem arra, hogy szerezzenek az emberek olyan területekre engedélyt amik érdektelenek,és elérhetetlenül távoliak a számukra. Ha meg nem megy, akkor inkább hagyják abba? Szerinted az logikus, hogy a Budapesten vagy annak környékén élő keresőzők azzal nyugtassák magukat --a te ajánlásod szerint-- , hogy akkor majd keresőzzenek az engedély szempontból elérhető Balatonon, vagy Baranyában? Csak mert oda viszonylag könnyen megszerezhetőek az engedélyek? Az én lakhelyemtől a Balcsi kb. 110km. Az autómmal ekkora utat megtenni tetemes költség lenne akár csak heti egy alkalommal is. Baranya meg cirka 450km legalább oda-vissza.Ezt szerinted a járható és jó megoldás? Elképesztőnek tartom, hogy "egyesek fórumos tevékenységének" eredményének gondolod a bevezetett szigorításokat. És újra jössz ezzel "fémkereső eldobására buzdítás" váddal.
Inkább vedd úgy kérlek, hogy nem neked szólt egyik írásom se. Nem reagálnék a válaszaidra a továbbiakban, mert csak a szándékos széthúzásra, a direkt értetlenségre játszol valamiért. A fórumozás lényegének -- a közösségformálásnak -- aláásását érzem csak a nekem szóló válaszaidból.

Nem vagyok bennfentes, de nyilvánvaló, hogy ... aktivitása miatt szigorítottak, pl. az év elején a Balatonra nem kértek EOV koordinátákat, ul balhéja és az ellene indított örökségvédelmi eljárása után már kértek..., lehet nézni a vízi EOV koordinátákat a strandokra! Baranyában éppenséggel nem könnyen adnak engedélyt. Sok megyében viszonylag könnyen lehet, ha valaki komolyan szeretne keresőzni, akkor megteheti legálisan. Több EU-s országban sokkal szigorúbbak a törvények és be is tartatják őket. Hazánkban nem igazán van kapacitás betartatni. Olvasd vissza törvények topikot, az engedélyt az elejétől, nyilván a régészeket, múzeumokat sértegető hozzászólások nagyobb része már ki van moderálva. Nem vagy tisztában azzal mit művelt ul, volt is engedélye kapott, de amit utána művelt, azzal megérdemelte azt, amit kapott...
Régészek, múzeumi és KÖH dolgozók is olvassák ezt a nyílt fórumot, részben ez alapján is ítélik meg a hobbi fémkeresősöket.
Az együttműködésre kellene törekedni és hobbi legalizálására, akár civil szervezetek, alapítványok létrehozásával.Avatar
talentum
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2015. június 26., péntek 23:52
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: talentum » 2016. augusztus 7., vasárnap 0:59

Rendy írta:Nem baj Gábor. Hál Istennek nem kötelességem téged győzködnöm. Te valamiért az engedélyek beszerzése elleni hangolásnak gondolod az írásaimat. Újra , utoljára azért leírom megint, hogy én is engedély beszerzés párti vagyok! Se baj, ha újra nem érted. Sajnálom, ha nem sikerült úgy írnom, hogy átmenjen. Te agitálsz szerintem arra, hogy szerezzenek az emberek olyan területekre engedélyt amik érdektelenek,és elérhetetlenül távoliak a számukra. Ha meg nem megy, akkor inkább hagyják abba? Szerinted az logikus, hogy a Budapesten vagy annak környékén élő keresőzők azzal nyugtassák magukat --a te ajánlásod szerint-- , hogy akkor majd keresőzzenek az engedély szempontból elérhető Balatonon, vagy Baranyában? Csak mert oda viszonylag könnyen megszerezhetőek az engedélyek? Az én lakhelyemtől a Balcsi kb. 110km. Az autómmal ekkora utat megtenni tetemes költség lenne akár csak heti egy alkalommal is. Baranya meg cirka 450km legalább oda-vissza.Ezt szerinted a járható és jó megoldás? Elképesztőnek tartom, hogy "egyesek fórumos tevékenységének" eredményének gondolod a bevezetett szigorításokat. És újra jössz ezzel "fémkereső eldobására buzdítás" váddal.
Inkább vedd úgy kérlek, hogy nem neked szólt egyik írásom se. Nem reagálnék a válaszaidra a továbbiakban, mert csak a szándékos széthúzásra, a direkt értetlenségre játszol valamiért. A fórumozás lényegének -- a közösségformálásnak -- aláásását érzem csak a nekem szóló válaszaidból.
Kedves Rendy!
Sztem itt mindenki megérti az előbbiekben felvázolt problémáidat, és a legtöbben együtt is éreznek veled, mint szenvedő sorstársak, köztük pl. én is.
Magyarországon bevett szokás ,hogy a bürokrácia tekervényes útvesztőjét is felhasználja legtöbb hivatal a renitensek megregulázására, és úgy általában minden közpolgár kifárasztására, betörésére. Nemcsak a hobbinkat lehetetlenítik el, hanem az életterünket is beszűkítik, és a jogainkat is apránként megnyírbálják. Próbálj meg pl. drónt reptetni felcsúton :oops: ,vagy a munkahelyedről negatív véleményt formálni verbálisan a helyi kocsmában :roll:
Könnyen meglátod ,hogy vannak, akik más szemüvegen keresztül nézik a világot... És valóban, jogilag a törvények őket igazolják, mivelhogy e dolgokat nem lehet csinálni csak úgy "ad hoc" hanem bejelentésköteles az egyik, a másik meg ugye a munka tvk által van szabályozva, és főleg szakszervezeti megoldás javallott, ha problémánk van a munkáltatóval... Az ilyesfajta törvények meghozatalát mindig a gazdag ,vezető, és rettegő réteg szorgalmazta az elégedetlenkedő, létminimum alatt tengődő tömeggel szemben, úgy gondolván, hogyha már az Etika, és Isten nincs velük, legalább a "törvény " igazolja mohóságuk létjogosultságát...
Pl: újkori talált kincs az államé ...vicc...
Na azért a legtöbb emberke elismeri ám , hogy mindennek van határa, és pár dolog durván -"mindenszentnekmagafelényúlikakeze" érzést közvetít.
Ismerek azonban olyat is, aki rendületlen talpnyalója a rendszernek, és hangos ovációval ünnepli annak minden etikátlan gonoszságát , amolyan farizeus, törvénytudó, annak minden betűjét betartó módon. Nem ismeri fel a lényeget, hogy a törvényeknek kell szolgálnia az ember boldogulását, nem az embernek kell szolgálnia a törvény betűit... ja, én is úgy loptam ezt a szösszenetet valamilyen Könyvből, nem magam találtam ki... Az ilyen tudálékemberek könnyen felhúzzák az ember agyát, oszt már meg is van a baj... én azt ajánlom, ilyenkor gondoljunk valami viccesre, pl: Forest Gump-ra,aki sok fontos eseménynél jelen volt, de azokból soha semmit meg nem értett... Tehát mikor okos beszólásokat olvasunk itt a fórumon,asszociáljunk Őrá ,és mindjárt helyére kerül a dolog, megértjük kivel állunk szemben, könnyebben vesszük az akadályokat...
https://www.youtube.com/watch?v=TrRZwYK79kQ
Amúgy meg nagy respect, hogy belevágtál a hivatalos út megjárásába, hidd el, hogy nem rajtad múlt a végkifejlet, sajnos mindenhol vannak jó helyekre beültetett rossz arcú emberek, akik erkölcsi tartás híján képesek a kákán is csomót keresni, és a számos lehetséges verzióból a legroszabbat neked osztani. Remélem azért sikerül valami jó hírt is közölnöd majd nekünk, én drukkolok neked. Több sikert!!!


talentum ... ókori tömeg, és pénzegység, melynek értéke koronként, és területenként változott...

Avatar
templomos
Ezredes
Ezredes
Hozzászólások: 561
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 21:05
Tartózkodási hely: Heves-megye
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: templomos » 2016. augusztus 7., vasárnap 11:16

talentum írta:
Rendy írta:Nem baj Gábor. Hál Istennek nem kötelességem téged győzködnöm. Te valamiért az engedélyek beszerzése elleni hangolásnak gondolod az írásaimat. Újra , utoljára azért leírom megint, hogy én is engedély beszerzés párti vagyok! Se baj, ha újra nem érted. Sajnálom, ha nem sikerült úgy írnom, hogy átmenjen. Te agitálsz szerintem arra, hogy szerezzenek az emberek olyan területekre engedélyt amik érdektelenek,és elérhetetlenül távoliak a számukra. Ha meg nem megy, akkor inkább hagyják abba? Szerinted az logikus, hogy a Budapesten vagy annak környékén élő keresőzők azzal nyugtassák magukat --a te ajánlásod szerint-- , hogy akkor majd keresőzzenek az engedély szempontból elérhető Balatonon, vagy Baranyában? Csak mert oda viszonylag könnyen megszerezhetőek az engedélyek? Az én lakhelyemtől a Balcsi kb. 110km. Az autómmal ekkora utat megtenni tetemes költség lenne akár csak heti egy alkalommal is. Baranya meg cirka 450km legalább oda-vissza.Ezt szerinted a járható és jó megoldás? Elképesztőnek tartom, hogy "egyesek fórumos tevékenységének" eredményének gondolod a bevezetett szigorításokat. És újra jössz ezzel "fémkereső eldobására buzdítás" váddal.
Inkább vedd úgy kérlek, hogy nem neked szólt egyik írásom se. Nem reagálnék a válaszaidra a továbbiakban, mert csak a szándékos széthúzásra, a direkt értetlenségre játszol valamiért. A fórumozás lényegének -- a közösségformálásnak -- aláásását érzem csak a nekem szóló válaszaidból.
Kedves Rendy!
Sztem itt mindenki megérti az előbbiekben felvázolt problémáidat, és a legtöbben együtt is éreznek veled, mint szenvedő sorstársak, köztük pl. én is.
Magyarországon bevett szokás ,hogy a bürokrácia tekervényes útvesztőjét is felhasználja legtöbb hivatal a renitensek megregulázására, és úgy általában minden közpolgár kifárasztására, betörésére. Nemcsak a hobbinkat lehetetlenítik el, hanem az életterünket is beszűkítik, és a jogainkat is apránként megnyírbálják. Próbálj meg pl. drónt reptetni felcsúton :oops: ,vagy a munkahelyedről negatív véleményt formálni verbálisan a helyi kocsmában :roll:
Könnyen meglátod ,hogy vannak, akik más szemüvegen keresztül nézik a világot... És valóban, jogilag a törvények őket igazolják, mivelhogy e dolgokat nem lehet csinálni csak úgy "ad hoc" hanem bejelentésköteles az egyik, a másik meg ugye a munka tvk által van szabályozva, és főleg szakszervezeti megoldás javallott, ha problémánk van a munkáltatóval... Az ilyesfajta törvények meghozatalát mindig a gazdag ,vezető, és rettegő réteg szorgalmazta az elégedetlenkedő, létminimum alatt tengődő tömeggel szemben, úgy gondolván, hogyha már az Etika, és Isten nincs velük, legalább a "törvény " igazolja mohóságuk létjogosultságát...
Pl: újkori talált kincs az államé ...vicc...
Na azért a legtöbb emberke elismeri ám , hogy mindennek van határa, és pár dolog durván -"mindenszentnekmagafelényúlikakeze" érzést közvetít.
Ismerek azonban olyat is, aki rendületlen talpnyalója a rendszernek, és hangos ovációval ünnepli annak minden etikátlan gonoszságát , amolyan farizeus, törvénytudó, annak minden betűjét betartó módon. Nem ismeri fel a lényeget, hogy a törvényeknek kell szolgálnia az ember boldogulását, nem az embernek kell szolgálnia a törvény betűit... ja, én is úgy loptam ezt a szösszenetet valamilyen Könyvből, nem magam találtam ki... Az ilyen tudálékemberek könnyen felhúzzák az ember agyát, oszt már meg is van a baj... én azt ajánlom, ilyenkor gondoljunk valami viccesre, pl: Forest Gump-ra,aki sok fontos eseménynél jelen volt, de azokból soha semmit meg nem értett... Tehát mikor okos beszólásokat olvasunk itt a fórumon,asszociáljunk Őrá ,és mindjárt helyére kerül a dolog, megértjük kivel állunk szemben, könnyebben vesszük az akadályokat...
https://www.youtube.com/watch?v=TrRZwYK79kQ
Amúgy meg nagy respect, hogy belevágtál a hivatalos út megjárásába, hidd el, hogy nem rajtad múlt a végkifejlet, sajnos mindenhol vannak jó helyekre beültetett rossz arcú emberek, akik erkölcsi tartás híján képesek a kákán is csomót keresni, és a számos lehetséges verzióból a legroszabbat neked osztani. Remélem azért sikerül valami jó hírt is közölnöd majd nekünk, én drukkolok neked. Több sikert!!!
Ámen!Ezt jól megfogalmaztad.... ^:)^Rendy
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2016. július 18., hétfő 23:18
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Rendy » 2016. augusztus 10., szerda 20:15

Köszönöm .Ezek szerint van remény mások is beszélnek magyarul.:)
Majd mesélek...Ranger67
Százados
Százados
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2015. július 1., szerda 15:48
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Ranger67 » 2016. augusztus 12., péntek 7:21

talentum írta:
Rendy írta:Nem baj Gábor. Hál Istennek nem kötelességem téged győzködnöm. Te valamiért az engedélyek beszerzése elleni hangolásnak gondolod az írásaimat. Újra , utoljára azért leírom megint, hogy én is engedély beszerzés párti vagyok! Se baj, ha újra nem érted. Sajnálom, ha nem sikerült úgy írnom, hogy átmenjen. Te agitálsz szerintem arra, hogy szerezzenek az emberek olyan területekre engedélyt amik érdektelenek,és elérhetetlenül távoliak a számukra. Ha meg nem megy, akkor inkább hagyják abba? Szerinted az logikus, hogy a Budapesten vagy annak környékén élő keresőzők azzal nyugtassák magukat --a te ajánlásod szerint-- , hogy akkor majd keresőzzenek az engedély szempontból elérhető Balatonon, vagy Baranyában? Csak mert oda viszonylag könnyen megszerezhetőek az engedélyek? Az én lakhelyemtől a Balcsi kb. 110km. Az autómmal ekkora utat megtenni tetemes költség lenne akár csak heti egy alkalommal is. Baranya meg cirka 450km legalább oda-vissza.Ezt szerinted a járható és jó megoldás? Elképesztőnek tartom, hogy "egyesek fórumos tevékenységének" eredményének gondolod a bevezetett szigorításokat. És újra jössz ezzel "fémkereső eldobására buzdítás" váddal.
Inkább vedd úgy kérlek, hogy nem neked szólt egyik írásom se. Nem reagálnék a válaszaidra a továbbiakban, mert csak a szándékos széthúzásra, a direkt értetlenségre játszol valamiért. A fórumozás lényegének -- a közösségformálásnak -- aláásását érzem csak a nekem szóló válaszaidból.
Kedves Rendy!
Sztem itt mindenki megérti az előbbiekben felvázolt problémáidat, és a legtöbben együtt is éreznek veled, mint szenvedő sorstársak, köztük pl. én is.
Magyarországon bevett szokás ,hogy a bürokrácia tekervényes útvesztőjét is felhasználja legtöbb hivatal a renitensek megregulázására, és úgy általában minden közpolgár kifárasztására, betörésére. Nemcsak a hobbinkat lehetetlenítik el, hanem az életterünket is beszűkítik, és a jogainkat is apránként megnyírbálják. Próbálj meg pl. drónt reptetni felcsúton :oops: ,vagy a munkahelyedről negatív véleményt formálni verbálisan a helyi kocsmában :roll:
Könnyen meglátod ,hogy vannak, akik más szemüvegen keresztül nézik a világot... És valóban, jogilag a törvények őket igazolják, mivelhogy e dolgokat nem lehet csinálni csak úgy "ad hoc" hanem bejelentésköteles az egyik, a másik meg ugye a munka tvk által van szabályozva, és főleg szakszervezeti megoldás javallott, ha problémánk van a munkáltatóval... Az ilyesfajta törvények meghozatalát mindig a gazdag ,vezető, és rettegő réteg szorgalmazta az elégedetlenkedő, létminimum alatt tengődő tömeggel szemben, úgy gondolván, hogyha már az Etika, és Isten nincs velük, legalább a "törvény " igazolja mohóságuk létjogosultságát...
Pl: újkori talált kincs az államé ...vicc...
Na azért a legtöbb emberke elismeri ám , hogy mindennek van határa, és pár dolog durván -"mindenszentnekmagafelényúlikakeze" érzést közvetít.
Ismerek azonban olyat is, aki rendületlen talpnyalója a rendszernek, és hangos ovációval ünnepli annak minden etikátlan gonoszságát , amolyan farizeus, törvénytudó, annak minden betűjét betartó módon. Nem ismeri fel a lényeget, hogy a törvényeknek kell szolgálnia az ember boldogulását, nem az embernek kell szolgálnia a törvény betűit... ja, én is úgy loptam ezt a szösszenetet valamilyen Könyvből, nem magam találtam ki... Az ilyen tudálékemberek könnyen felhúzzák az ember agyát, oszt már meg is van a baj... én azt ajánlom, ilyenkor gondoljunk valami viccesre, pl: Forest Gump-ra,aki sok fontos eseménynél jelen volt, de azokból soha semmit meg nem értett... Tehát mikor okos beszólásokat olvasunk itt a fórumon,asszociáljunk Őrá ,és mindjárt helyére kerül a dolog, megértjük kivel állunk szemben, könnyebben vesszük az akadályokat...
https://www.youtube.com/watch?v=TrRZwYK79kQ
Amúgy meg nagy respect, hogy belevágtál a hivatalos út megjárásába, hidd el, hogy nem rajtad múlt a végkifejlet, sajnos mindenhol vannak jó helyekre beültetett rossz arcú emberek, akik erkölcsi tartás híján képesek a kákán is csomót keresni, és a számos lehetséges verzióból a legroszabbat neked osztani. Remélem azért sikerül valami jó hírt is közölnöd majd nekünk, én drukkolok neked. Több sikert!!!
:clap: :-bdIQno
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2016. augusztus 14., vasárnap 21:53
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: IQno » 2016. augusztus 16., kedd 18:51

Sziasztok !
Nemrég vásároltam egy garrett ace 200i gépet mert nagyon megtetszett ez a femkeresőzés ! De sajnos ahogy hat kiderült, engedély is kell hozza ! Megtaláltam ezt a fórumot , es kerestem is ennek az engedélyneka megszerzéséhez valamien információt de nem nagyon találtam :( Bács-Kiskun megye Tompa ! Igazából itt szeretnek keresni apróságokat! Valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni, hogy mit tegyek h törvényesen is használhassam a gépemet ?
Köszönöm ! :)M.Jani
Lengető
Lengető
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2016. szeptember 10., szombat 15:48
Tartózkodási hely: Kaposvár
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: M.Jani » 2016. szeptember 28., szerda 17:26

Üdvözlet mindenkinek!

Olyan problémám van, hogy közterületen lévő parkban szeretnék keresőzni, engedéllyel.
Ott akadtam el, hogy Goggle Earth-ban kijelölöm a parkot, de helyrajzi számot nem tudom honnan szedjek hozzá.
Ez után jönne az, hogy hozzájárulást kérek a helyi önkormányzat vagyonkezelőjénél...

Valaki tudna segíteni?Avatar
billybad74
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2015. július 4., szombat 5:56
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: billybad74 » 2016. szeptember 28., szerda 20:15

M.Jani írta:Üdvözlet mindenkinek!

Olyan problémám van, hogy közterületen lévő parkban szeretnék keresőzni, engedéllyel.
Ott akadtam el, hogy Goggle Earth-ban kijelölöm a parkot, de helyrajzi számot nem tudom honnan szedjek hozzá.
Ez után jönne az, hogy hozzájárulást kérek a helyi önkormányzat vagyonkezelőjénél...

Valaki tudna segíteni?
Ha már úgyis mész az önkormányzathoz ott a jegyző szerintem meg tudja mondani de ez csak az én tippem.


Nem számít hány éves vagy,mennyi pénzed van,mekkora a hatalmad,mit értél el...
Ha anyád megkérdi,hogy miért nincs papucs a lábadon úgyis összeszarod magad...

peti1#
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2015. július 20., hétfő 7:38
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: peti1# » 2016. november 6., vasárnap 19:07

Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy ha vízterületre szeretném kérni az engedélyt, akkor helyrajzi számokkal kell jelölni a területet, vagy elég a folyó érintett szakaszát, vagy a tó nevét megnevezni?
Illetve formailag hogy néz ki egy ilyen kérvény?
Köszönöm előre is.Norbat
Százados
Százados
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2016. március 16., szerda 17:35
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Norbat » 2016. november 7., hétfő 11:56

Szia!

Én folyómederre úgy kértem, hogy előtte a vízüggyel egyeztettem a megjelölést illetően; pl. X számú úttól az Y számú útig (ahol épp keresztezi egy út a folyót), vagy a Z nevű patak torkolatáig.
peti1# írta:Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy ha vízterületre szeretném kérni az engedélyt, akkor helyrajzi számokkal kell jelölni a területet, vagy elég a folyó érintett szakaszát, vagy a tó nevét megnevezni?
Illetve formailag hogy néz ki egy ilyen kérvény?
Köszönöm előre is.Avatar
kanbagoly
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 15:54
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: kanbagoly » 2016. november 7., hétfő 16:26

Norbat írta:Szia!

Én folyómederre úgy kértem, hogy előtte a vízüggyel egyeztettem a megjelölést illetően; pl. X számú úttól az Y számú útig (ahol épp keresztezi egy út a folyót), vagy a Z nevű patak torkolatáig.
peti1# írta:Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy ha vízterületre szeretném kérni az engedélyt, akkor helyrajzi számokkal kell jelölni a területet, vagy elég a folyó érintett szakaszát, vagy a tó nevét megnevezni?
Illetve formailag hogy néz ki egy ilyen kérvény?
Köszönöm előre is.
Én a balatonit végigjártam az így működött, hogy ez most változott-e az újabb szigorítással azt nem tudom:
kanbagoly írta:Balaton déli part:

1/1: Mederkezelői hozzájárulás kérelem (minta a honlapjukon ill. a vízi topik)
Levélcím: K.D.T.VÍZ IG.B.V.K. 8600 Siófok Pf:32. (Átfutási idő kb. 2 hét)2/1: Bármilyen nyomtatott térképen berajzolva tollal +EOV koordináta a partszakasz -tól, -ig. (A két pont közötti szakaszon szeretnék keresőzni. MEPAR térkép jobb alsó sarkában írja a koordit, hogy éppen hol van a kurzor. Csak ki kell másolni.) Pld: EOV: 575221, 175163 -tól, 575359, 175225-ig partszakaszon.

2/2: Kutatási engedély kérelem nyilatkozattal ide is feltett minta kitöltése kutatási időtartammal. (elég 1 hetet megjelölni, az engedély jogerőre emelkedéstől számított 1 évig akkor is érvényes! Annyi a kikötés, hogy lengetés előtt pár nappal emailban kell jelezni.) Nem kell semmi indok: hobbi szintű használat. Tőlem telefonon kérdezték mit keresek. Nem ők hívtak, én csörögtem rájuk, hogy minden rendben van-e. Mondtam van fémkeresőm és a gyerekek nyaggatnak, hogy keresgéljünk. :) Tel: Hajdú Ádám 82/502-884 (kaposvári köhnél ő foglalkozik a déli part fémkeresőzésével)

2/3: 3000 Ft Illeték megfizetése
Kedvezményezett számlaszáma: Magyar Államkincstár 10032000-01012107
Az igazoló cetli vagy annak fénymásolata megy az engedélykérelemmel, térképrészlettel, mederkezelőivel együtt a borítékba.
Levélcím: Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály 7400 Kaposvár, Csokonai u. 3. /Hajdú Ádám/
(Átfutási idő elméletileg 2 hét, de ez csúszhat)

3/1: Finis. Innentől nincs teendő, csak várni kell.
Határozat kimegy a címekre. Ez még nem az engedély, csak a végleges minta.

3/2:
Az előző levéltől számított 15 nap fellebbezési idő elteltével automatikusan kiküldik a jogerőre emelkedett, lepecsételt engedélyt. Ez már a végleges, ezzel lehet menni lengetni!

(Teljes átfutási idő elejétől a végéig kb. 2 hónap)

Ugyanígy működik a szárazon is, annyiban tér el a fentiektől, hogy nem a mederkezelőt kell megkeresni, hanem a tulajdonost hozzájárulásért.


"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!

Avatar
rambo
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2015. július 9., csütörtök 19:40
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: rambo » 2016. november 9., szerda 10:01

Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy abban az esetben hogyha a kiszemelt földterület a saját tulajdonomban van, akkor miben változik az engedély kérésének a menete? Már ha egyáltalán változik?!
Köszi előre is.Krajczár
Hadnagy
Hadnagy
Hozzászólások: 66
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 4:16
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Krajczár » 2016. november 9., szerda 15:23

M.Jani írta:Üdvözlet mindenkinek!

Olyan problémám van, hogy közterületen lévő parkban szeretnék keresőzni, engedéllyel.
Ott akadtam el, hogy Goggle Earth-ban kijelölöm a parkot, de helyrajzi számot nem tudom honnan szedjek hozzá.
Ez után jönne az, hogy hozzájárulást kérek a helyi önkormányzat vagyonkezelőjénél...

Valaki tudna segíteni?
A közterületen levő parkokra szerintem nem fogsz engedélyt kapni több ok miatt sem. Az egyik hogy ezek a parkok többnyire rendezett karbantartott területek amit nem fognak engedni összetúrni. Ráadásul nem úgy működik a dolog hogy bemész a jegyzőhöz aki már adja is ki neked az engedélyt...oda is többnyire időpontot kell kérni. Ha ezzel megvagy akkor ő tovább fog küldeni valami városüzemeltetési vagy valami hasonló nevű osztályra ahol simán el fognak küldeni.
100 % hogy nem fogsz kapni engedélyt.Avatar
kanbagoly
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2015. június 29., hétfő 15:54
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: kanbagoly » 2016. november 9., szerda 16:16

rambo írta:Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy abban az esetben hogyha a kiszemelt földterület a saját tulajdonomban van, akkor miben változik az engedély kérésének a menete? Már ha egyáltalán változik?!
Köszi előre is.
Teljesen mindegy kinek a tulajdona a terület. Az számít, hogy ami a földben van az állami tulajdon. Így ugyanaz vonatkozik saját földre is, mint a máséra. Az ügymenet ugyanaz, csak egy tulajdonosi hozzájárulással kevesebb kört kell vele szaladni, de formailag annak is meg kell lenni.


"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." ..itt és nem nyugaton!

Avatar
rambo
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2015. július 9., csütörtök 19:40
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: rambo » 2016. november 9., szerda 16:25

Értem!
Az mit jelent, hogy formailag annak is meg kell lennie? Úgy értsem hogy írjak egy nyilatkozat melyben megengedem magamnak, hogy keresőzhetek a területemen? :o
kanbagoly írta:
rambo írta:Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy abban az esetben hogyha a kiszemelt földterület a saját tulajdonomban van, akkor miben változik az engedély kérésének a menete? Már ha egyáltalán változik?!
Köszi előre is.
Teljesen mindegy kinek a tulajdona a terület. Az számít, hogy ami a földben van az állami tulajdon. Így ugyanaz vonatkozik saját földre is, mint a máséra. Az ügymenet ugyanaz, csak egy tulajdonosi hozzájárulással kevesebb kört kell vele szaladni, de formailag annak is meg kell lenni.Gabor
Őrnagy
Őrnagy
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 13:52
Tartózkodási hely: Baranya
Status: Offline

Re: Engedély fémkereséshez

Hozzászólás Szerző: Gabor » 2016. november 9., szerda 16:34

Ha Te vagy a tulajdonos egyedül, akkor igen, osztatlan közös tulajdonnál az összes tulajdonostól kell.
Múzeumi szerződés is kell az engedélyhez tudtommal vagy vétó joga van a múzeumnak már.
Kép
rambo írta:Értem!
Az mit jelent, hogy formailag annak is meg kell lennie? Úgy értsem hogy írjak egy nyilatkozat melyben megengedem magamnak, hogy keresőzhetek a területemen? :o
kanbagoly írta:
rambo írta:Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy abban az esetben hogyha a kiszemelt földterület a saját tulajdonomban van, akkor miben változik az engedély kérésének a menete? Már ha egyáltalán változik?!
Köszi előre is.
Teljesen mindegy kinek a tulajdona a terület. Az számít, hogy ami a földben van az állami tulajdon. Így ugyanaz vonatkozik saját földre is, mint a máséra. Az ügymenet ugyanaz, csak egy tulajdonosi hozzájárulással kevesebb kört kell vele szaladni, de formailag annak is meg kell lenni.Válasz küldése Előző témaKövetkező téma