Ricordo különösen jókat ír, bár azt nem mondhatnám, hogy egy véleményen vagyunk.
Igazad van, ha jó lenne az idő, ehelyett lengetnék Fogok isul69 írta:az itt a fő baj hogy car idő van meg sár és unalmatokban megosztottá váltatok amugy ha leng a gép elfelejti mindenki milyen párthoz tartozott pláne ha talál is valamit biztatásul annyit tudok mondani hogy szárad már az árverezett földek is...Pirate írta:Ezt kár is tovább ragozni. Én tiszteletben tartom mindenki meggyőződését, magánügy.
Nekem az csak a bajom, hogy ezt az egész megosztottságot sikerült bevinni a keresősök közé. Azon kibuktam, amikor az egyik "múzeumos" kolléga egy az egybe nyomatta a régészek demagóg fosztogató/rabló fémkeresős propagandaszövegét az újságíróknak. Ez már nem magánügy, ezzel már árt a többieknek. Már hallottam olyat is, hogy ilyenek elzavartak más keresősöket, legközelebb talán fel is jelentik. Ahelyett hogy védenék. Ez itt a baj. Kaptál sajtpapírt, mindjárt osztod törvényt meg az igazságot
Ebben a rovatban van, nagy pozitívumként lett belinkelve. De felesleges megkeresnem, mert ha neked ennyire magától értetődő, hogy én és a többiek a rapsic, orvhorgász kategóriába tartozunk, akkor minek még egy ilyet idézni? Horgász- és vadászengedélyt egy átlátható, ténylegesen járható úton lehet szerezni annak, aki akar. Keresőst nem.negimen írta:Üdv.Pirate írta:Ezt kár is tovább ragozni. Én tiszteletben tartom mindenki meggyőződését, magánügy.
Nekem az csak a bajom, hogy ezt az egész megosztottságot sikerült bevinni a keresősök közé. Azon kibuktam, amikor az egyik "múzeumos" kolléga egy az egybe nyomatta a régészek demagóg fosztogató/rabló fémkeresős propagandaszövegét az újságíróknak. Ez már nem magánügy, ezzel már árt a többieknek. Már hallottam olyat is, hogy ilyenek elzavartak más keresősöket, legközelebb talán fel is jelentik. Ahelyett hogy védenék. Ez itt a baj. Kaptál sajtpapírt, mindjárt osztod törvényt meg az igazságot
Tudnál esetleg konkrét linket adni a cikkről, videóról ami miatt "kibuktál?
Mert nem egészen értelek, mi azon a meglepő ha egy engedéllyel rendelkező nem örül az engedéllyel nem rendelkező kollégának.
Ez kb. olyan mintha a horgász/vadász akinek engedélye van az a "rapsicnak/orvvadásznak" szívélyesen eltűrné, sőt segítené abban hogy a legnagyobb halat, vagy kapitális vadat elejtse, ugye ezt nem gondolod komolyan. Szerinted miben kellene segítenie?
Van is nekem az egyik. Ha lenne ugyanilyen fémkeresésre is, boldogan kiváltanám. A horgászengedélyhez nem kellett a helyi halászokkal együtt húzni a hálót, "bizalmat" szerezni, "papírt" kiérdemelni stb. Egyszerűen jogom van horgászni és élek vele, az engedélyért cserébe betartom az egyébként többnyire ésszerű és elfogadható szabályokat.
Eddig SENKI le nem írta, hogy fémkeresés esetében ennek mi a valóban járható, hivatalos útja. Amiket nyilvánosan és priviben írnak, akik megpróbálták, az nem biztató.
Akár múzeumokkal is együttműködnék, de ha nekik én szemét rabló tolvaj vagyok minden megnyilvánulásukban, az nem feléjük visz. Ahogy a te megnyilvánulásod se. Ne haragudj, de olyan nem akarnék lenni, aki "birtokon belül" kerülve magas lóról elítéli a társait. Illetve immár nem társakat, hanem tolvaj-rapsic-orv-bűnöző elemeket.
Én egyszerű hobbista vagyok és szeretném a hobbimat a tövény által is elismert és biztosított tisztességes körülmények között űzni. Vannak rá példák a világban, de ami itt van, az az én véleményem szerint nem az. Így másképp csinálom, de attól még nem vagyok a bűnöző tolvaj...