Üdv!
Én alu fotóskoffert használok amit becsúsztatok egy nagyobb málhazsákba.
Azt gondolod, hogy vadidegen emberek jobban tudják neked mivel gyorsabb és kényelmesebb ásni? Marha nagy hiba!
...nem lehetett volna ezt egy kicsit kíméletesebben ! Gondolkodj, ....te sem gondolkodtál máskênt mikor kezdő voltàl !!176523 írta: ↑2019. december 31., kedd 14:59Azt gondolod, hogy vadidegen emberek jobban tudják neked mivel gyorsabb és kényelmesebb ásni? Marha nagy hiba!
Nem azért nem lesz 15 kiló aranyad, mert nem volt nálad kés!
Ha már mindenképp a késekre buksz javaslom a legdrágábbat azt is a legdrágább helyről, 10 centis lyukakat nem is lehet csak úgy ukk-mukk-fukk szaros kerti vackokkal kiturkálni, még a végén kinéznek a klubban és pláne így ünnepek idején a késgyártókat és forgalmazókat is jól meg kell etetni valakinek.
Ha rám hallgatsz inkább beruházol egy Bobcatbe, ott már van értelme az agyalásnak.
Szóra sem érdemes, mindenhez és mindenkihez így áll hozzá a fórumon. Biztos teli a puttony.András76 írta: ↑2019. december 31., kedd 15:13...nem lehetett volna ezt egy kicsit kíméletesebben ! Gondolkodj, ....te sem gondolkodtál máskênt mikor kezdő voltàl !!176523 írta: ↑2019. december 31., kedd 14:59Azt gondolod, hogy vadidegen emberek jobban tudják neked mivel gyorsabb és kényelmesebb ásni? Marha nagy hiba!
Ha már mindenképp a késekre buksz javaslom a legdrágábbat azt is a legdrágább helyről, 10 centis lyukakat nem is lehet csak úgy ukk-mukk-fukk szaros kerti vackokkal kiturkálni, még a végén kinéznek a klubban és pláne így ünnepek idején a késgyártókat és forgalmazókat is jól meg kell etetni valakinek.
Ha rám hallgatsz inkább beruházol egy Bobcatbe, ott már van értelme az agyalásnak.
Ez is egy válasz, akkor ezek szerint te vagy itt az ügyeletes seriff aki móresre tanít mindenkit. Látod mi a javaslat, inkább csapd ki!176523 írta: ↑2019. december 31., kedd 14:59Azt gondolod, hogy vadidegen emberek jobban tudják neked mivel gyorsabb és kényelmesebb ásni? Marha nagy hiba!
Figyelj a témában a büdös életben nem kaptál soha senkitől ilyen őszinte, jószándékú és ennyire általad is leellenőrizhetően megindokolt választ!
Itt megint a félinformációk csapdájába vagyunk esve. Nyilván az angolparkot én sem túrnám szét, de nem gondolnám, hogy itt bárki is naponta karbantartott parkokban keresőzne. A hogy néz ki a terület meg nagyon függ attól hány gödröt is ástam. Nyilván, akinek egész nap 3 találata van az bármit is csinál soha nem lesz feltűnő, akinek 300 van, az pedig csinálhat akármit, akkor is harctér benyomás marad utána.tibike írta: ↑2020. január 1., szerda 9:13Hát igen, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a kifejezési módszere.... az ásó késhez csak annyit, ki kel próbálni, ha megfelel, használd.... a sok reklám arról szól, hogy a nyugati keresősök egy kicsit morálisan is arréb vannak mind a keleti keresősök... nem túrják szét az egész kertett, szántót vagy parkban a füvet.... ez egy finomabb forma a talált tárgy kiszedésére... néz átt egy pár videót, ahol a gyerekek még a térde alá is zsebkendőt rak, hogy a nadrágját be ne piszkolja.... aztán a földet úgy rakja vissza, hogy tényleg nem is látszik hogy valaki turkált azon a helyen.... nálunk meg be se temetik a lyukat, egy pár gyerek után úgy néz ki, mind ha egy csorda vaddisznó járt volna ott.... ez a külömbség.... nekem egy Drapper ásóm van, de a Fiskars is jó... vannak illetők, akik rendes kerti ásóval járnak.... kinek a papp, kinek a pappné.....
A műanyag kis lapát főleg akkor jó, ha sárgára vadászol - a benne lévő földet meg tudodd lengetni a keresőfej fölött anélkül, hogy a fém kis lapát szólna... csak a sárgára jelez.... van ebből is több fajta, nekem a fekete Fisher jött be....
Ez nem az önállóságról szól, hanem egy kérdés azokhoz akik már túl vannak egy-két anyagi vagy gyakorlati kétejen, buktatón. Nyílvánvaló hogy mindenki úgy csinálja ahogy neki jó, mint ahogy írtad te is, csak aztán mindig jön egy mindent is tudó lekezelő rész/emberke is ami/aki majd helyreteszi a fejeket...meg sem lepődök már ezen, ugyanis értékelhető választ nem adtál akármilyen nagy tanítómesternek is szeretnél látszódni. Ja igen a bobcat A többieknek meg köszönöm szépen a válaszokat.176523 írta: ↑2020. január 1., szerda 10:41Itt megint a félinformációk csapdájába vagyunk esve. Nyilván az angolparkot én sem túrnám szét, de nem gondolnám, hogy itt bárki is naponta karbantartott parkokban keresőzne. A hogy néz ki a terület meg nagyon függ attól hány gödröt is ástam. Nyilván, akinek egész nap 3 találata van az bármit is csinál soha nem lesz feltűnő, akinek 300 van, az pedig csinálhat akármit, akkor is harctér benyomás marad utána.tibike írta: ↑2020. január 1., szerda 9:13Hát igen, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a kifejezési módszere.... az ásó késhez csak annyit, ki kel próbálni, ha megfelel, használd.... a sok reklám arról szól, hogy a nyugati keresősök egy kicsit morálisan is arréb vannak mind a keleti keresősök... nem túrják szét az egész kertett, szántót vagy parkban a füvet.... ez egy finomabb forma a talált tárgy kiszedésére... néz átt egy pár videót, ahol a gyerekek még a térde alá is zsebkendőt rak, hogy a nadrágját be ne piszkolja.... aztán a földet úgy rakja vissza, hogy tényleg nem is látszik hogy valaki turkált azon a helyen.... nálunk meg be se temetik a lyukat, egy pár gyerek után úgy néz ki, mind ha egy csorda vaddisznó járt volna ott.... ez a külömbség.... nekem egy Drapper ásóm van, de a Fiskars is jó... vannak illetők, akik rendes kerti ásóval járnak.... kinek a papp, kinek a pappné.....
A műanyag kis lapát főleg akkor jó, ha sárgára vadászol - a benne lévő földet meg tudodd lengetni a keresőfej fölött anélkül, hogy a fém kis lapát szólna... csak a sárgára jelez.... van ebből is több fajta, nekem a fekete Fisher jött be....
Hangsúlyoznám újra, ha nem lett volna esetleg világos, nem az ásókés ellen beszéltem, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy egyesekben annyi önállóság sincs, hogy azt képes legyen eldönteni mivel szeretne ásni. Csak egy kis önállóságra szerettem volna biztatni, de egyesek erre nem vevők.
Ha nem találsz, akkor esetleg jó lehet a google translate kamerás fordító funkciója.
igen köszönömtemplomos írta: ↑2020. január 7., kedd 12:02Üdv!
Itt kutakodj
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadva ... ulcsa-182/
Mélyebben fekvő pontok, ( nedvesebb, lápos talaj). Én inkább a dombra koncentrálnék.
newage írta: ↑2020. január 7., kedd 13:16igen köszönömtemplomos írta: ↑2020. január 7., kedd 12:02Üdv!
Itt kutakodj
néztem is de csak anynit találtam hogy egy fa keresztet jelet de az S jelentését nem tudom
Hasznos link,....tetszik !templomos írta: ↑2020. január 7., kedd 12:02Üdv!
Itt kutakodj
Nehéz véleményt mondani, mert az Orx már egy olyan gép aminél sokat számít hogy van beállítva és az is számít, hogy az összemért gép hogy van beállítva. At Max-val nem tudom összemérni, de van ORX topic is. Sajnos én lusta vagyok tesztelgetni és valami beállítási bibim lehet, mert elég sokat ásat vasra. Viszont volt már, hogy olyat is érzékelt amit a kolléga Deusa nem. Viszont a Deus sokkal határozotabban jelzi mi micsoda és több a beállítási lehetősége is a Deusnak. Összeségében én megvagyok vele elégedve, de nem ajánlom olyanoknak akik csodákat várnak egy géptől.
Nekem nincs bajom a mélységével. Ezt a félig élére fordult szíjvéget határozottan érzékelte 37 cm mélységben még mielőtt a régészeink feltárták a sírt. A méterrúd a sírgödör melletti talajszintre van fektetve, úgy mutatja a mérőszalagon a mélységet:Koronas írta: ↑2020. január 15., szerda 20:17Velemeny az orx rol. Jo gep aprozni. Melysege igazabol nincs. A nagytestvererol a deuszrol meg annyit osszehasonlitottuk az at maxal. A max tisztabb es szebb hangot adott.es a melysege meg tobb volt. Egy igazi univerzalis profi gep. Nem hiaba a garett csucsgepe.
Nem is igazán a könyv kellene hanem valaki tudna segíteni beállítani . Kutatási terület szántóföld és legelő lenne.
Villanypásztor mellett is adja a ritmust
Ha van fb profilod, akkor ajánlom ott a Golden Mask Fémdetektor használata csoportot. Sok segítőkész kolléga a tagja, az üzenfőfalra dobj be egy kérdést amire kíváncsi vagy. üdv