Egy kis terepszemlén voltam, ...szerintetek lehet e találni valamit a közelben ??

Régi postai levélmérleg szerintem 50-60 évekpetyapunisher írta: ↑2020. január 18., szombat 9:29Sziasztok! Tudom hogy nem keresős dolog de ez milyen mérleg lehet és mikori kb?
https://postimg.cc/gallery/1kbezh70c/
Hali!
Sziatoni írta: ↑2020. január 18., szombat 22:54Üdv.
ha ez rom,közvetlen közel érméző géppel nem mész semmire.MInt zoli is írta a leomlott falak végett.De az oda vezető erdei utak,melyeket csak sokszor sejtesz,de látni,egy 2km körzetben nagyon érdekesek!Érméző detektorok hatás körében vannak.(ha vannak erdei utak)
Ha nem tévedek, ez a Gerencsérvár fent a Vértesben
Egyetértek tonival, de nem csak a falomlások miatt. A Gerencsérvár nagyon rég el van hagyva, én úgy tudom, hogy már száz évvel ezelőtt is rég elhagyott rom volt. Emberek nem nagyon jártak erre, főleg nem hagytak itt "kacatokat". Szóval én másmerre keresgélnékAndrás76 írta: ↑2020. január 18., szombat 23:01Sziatoni írta: ↑2020. január 18., szombat 22:54Üdv.
ha ez rom,közvetlen közel érméző géppel nem mész semmire.MInt zoli is írta a leomlott falak végett.De az oda vezető erdei utak,melyeket csak sokszor sejtesz,de látni,egy 2km körzetben nagyon érdekesek!Érméző detektorok hatás körében vannak.(ha vannak erdei utak)
Igen ez egy várnak a romjai,... én csak körülötte szeretnék körülnézni .
Komárom Esztergom megye már. A tatai múzeumtól ástak itt 5-6 éve, mert az ő területük.kovacsszandra írta: ↑2020. január 19., vasárnap 21:49Ha nem tévedek, ez a Gerencsérvár fent a VértesbenValóban Fejér északi része, majdnem Komárom-Esztergom.
Egyetértek tonival, de nem csak a falomlások miatt. A Gerencsérvár nagyon rég el van hagyva, én úgy tudom, hogy már száz évvel ezelőtt is rég elhagyott rom volt. Emberek nem nagyon jártak erre, főleg nem hagytak itt "kacatokat". Szóval én másmerre keresgélnékAndrás76 írta: ↑2020. január 18., szombat 23:01Sziatoni írta: ↑2020. január 18., szombat 22:54Üdv.
Igen ez egy várnak a romjai,... én csak körülötte szeretnék körülnézni .![]()
Sziasztokakárki szalámi írta: ↑2020. január 20., hétfő 7:08Komárom Esztergom megye már. A tatai múzeumtól ástak itt 5-6 éve, mert az ő területük.kovacsszandra írta: ↑2020. január 19., vasárnap 21:49Ha nem tévedek, ez a Gerencsérvár fent a VértesbenValóban Fejér északi része, majdnem Komárom-Esztergom.
Amúgy a kerősősök egyik "Mekkája" volt sokáig.
Az ilyen mindig jó hely. Pláne ha ostrom is volt. Ha nyílhegyet gyűjtesz, szelektálás nélkül, mélyre állítvaAndrás76 írta: ↑2020. január 20., hétfő 7:54Sziasztokakárki szalámi írta: ↑2020. január 20., hétfő 7:08kovacsszandra írta: ↑2020. január 19., vasárnap 21:49Ha nem tévedek, ez a Gerencsérvár fent a VértesbenValóban Fejér északi része, majdnem Komárom-Esztergom.
Komárom Esztergom megye már. A tatai múzeumtól ástak itt 5-6 éve, mert az ő területük.
Amúgy a kerősősök egyik "Mekkája" volt sokáig.
Bocsi, hogy nem reagáltam eddig a hozzászólásokra. A várrom nem magyarországon van és még csak nem is régészeti lelőhely !
Sajnos szerintem sincs. A hőkamera nem sugároz.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
Ha éjjel kint vagy határban és valaki éjjellátóval-infravetővel figyel,ezt (az infravetőt) észre veszed a saját éjjellátóddal,vagy a mobil telefonoddal is.
Lehet műszer ami észre venné a hőkamerát is? Jó hőkamerával 1-2km re látni, hogy mit is csinálsz.
Szerintem nincs ilyen,de hátha.
De amikor a pointerrel piszkálod a lyukat, pont úgy nézel ki mint a túrkáló vaddisznó a vetésben.Darwin írta: ↑2020. január 24., péntek 22:12Sajnos szerintem sincs. A hőkamera nem sugároz.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
Ha éjjel kint vagy határban és valaki éjjellátóval-infravetővel figyel,ezt (az infravetőt) észre veszed a saját éjjellátóddal,vagy a mobil telefonoddal is.
Lehet műszer ami észre venné a hőkamerát is? Jó hőkamerával 1-2km re látni, hogy mit is csinálsz.
De a katonák használnak hősugárzást csökkentő öltözéket. Abban nem látszol.
Akkor most már egyes helyeken komplett katonai cuccra lesz még szükség: kevlár sisak, éjjellátó, golyóálló mellényluckyotter írta: ↑2020. január 25., szombat 1:10De amikor a pointerrel piszkálod a lyukat, pont úgy nézel ki mint a túrkáló vaddisznó a vetésben.Darwin írta: ↑2020. január 24., péntek 22:12Sajnos szerintem sincs. A hőkamera nem sugároz.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
De a katonák használnak hősugárzást csökkentő öltözéket. Abban nem látszol.
A lóvésabb vadászok már mind beszerezték a kereső hőkamerát. Jónéhánynak már ilyen céltávcsöve is lehet. Tudod tilos a hasznalata, de ettől olyan izgalmas... Viszont sokat javít a nyomorult, sötétben bújkáló keresős túlélési esélyein.
Veszel egy hőkamerát te is, és körbenézed a leseket, mikor kiértél. Ennyi. Ha ez nem megy, akkor inkább biztosra kell menni, kiérkezésed után fogsz egy zseblámpát, körbevilágítasz jó alaposan, majd ha fényeket látsz a leseken, meg káromkodást hallasz, elmész onnét sietősen. Az életed többet ér, mint a találat. Szerintem.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
akik éjjel vadásznak olyan távcsőves hőkamerát használnak ami akár 1-2 km-re is érzékel,jól látható milyen vad illetve megvadult fémkeresős bóklászik arratalentum írta: ↑2020. január 25., szombat 21:39Veszel egy hőkamerát te is, és körbenézed a leseket, mikor kiértél. Ennyi. Ha ez nem megy, akkor inkább biztosra kell menni, kiérkezésed után fogsz egy zseblámpát, körbevilágítasz jó alaposan, majd ha fényeket látsz a leseken, meg káromkodást hallasz, elmész onnét sietősen. Az életed többet ér, mint a találat. Szerintem.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
Sajnos nem mindig profik vannak a leseken, vagy a lőállásban. Viszkető ujjú olaszok, vagy egyéb nem túl mérsékelt égövön felnőtt emberkék, türelmetlenek, és nem habozók...ul69 írta: ↑2020. január 25., szombat 23:56akik éjjel vadásznak olyan távcsőves hőkamerát használnak ami akár 1-2 km-re is érzékel,jól látható milyen vad illetve megvadult fémkeresős bóklászik arratalentum írta: ↑2020. január 25., szombat 21:39Veszel egy hőkamerát te is, és körbenézed a leseket, mikor kiértél. Ennyi. Ha ez nem megy, akkor inkább biztosra kell menni, kiérkezésed után fogsz egy zseblámpát, körbevilágítasz jó alaposan, majd ha fényeket látsz a leseken, meg káromkodást hallasz, elmész onnét sietősen. Az életed többet ér, mint a találat. Szerintem.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
Szerintem nincs ilyen,de hátha.a profik nem lövöldöznek vaktában, persze kijárnak vakegerek is..na azok lehet melléd durrantanak
![]()
![]()
![]()
...ez már így elég meredek, ezek után már inkább ajánlotttalentum írta: ↑2020. január 26., vasárnap 19:40Sajnos nem mindig profik vannak a leseken, vagy a lőállásban. Viszkető ujjú olaszok, vagy egyéb nem túl mérsékelt égövön felnőtt emberkék, türelmetlenek, és nem habozók...ul69 írta: ↑2020. január 25., szombat 23:56akik éjjel vadásznak olyan távcsőves hőkamerát használnak ami akár 1-2 km-re is érzékel,jól látható milyen vad illetve megvadult fémkeresős bóklászik arratalentum írta: ↑2020. január 25., szombat 21:39Veszel egy hőkamerát te is, és körbenézed a leseket, mikor kiértél. Ennyi. Ha ez nem megy, akkor inkább biztosra kell menni, kiérkezésed után fogsz egy zseblámpát, körbevilágítasz jó alaposan, majd ha fényeket látsz a leseken, meg káromkodást hallasz, elmész onnét sietősen. Az életed többet ér, mint a találat. Szerintem.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
Szerintem nincs ilyen,de hátha.a profik nem lövöldöznek vaktában, persze kijárnak vakegerek is..na azok lehet melléd durrantanak
![]()
![]()
![]()
Sajnos . És a hazaiak is nagyon felületesek tudnak lenni... és a nagyjánál pedig még nincs kamera, de teliholdnál tudjuk jól hogy milyen messze lehet látni egy keresőtávcsőn is. Szóval vigyázni.
Haveromat paraszthajszál híján lelőtték majdnem. A semmin múlott, hogy megúszta.András76 írta: ↑2020. január 26., vasárnap 20:30...ez már így elég meredek, ezek után már inkább ajánlotttalentum írta: ↑2020. január 26., vasárnap 19:40Sajnos nem mindig profik vannak a leseken, vagy a lőállásban. Viszkető ujjú olaszok, vagy egyéb nem túl mérsékelt égövön felnőtt emberkék, türelmetlenek, és nem habozók...ul69 írta: ↑2020. január 25., szombat 23:56akik éjjel vadásznak olyan távcsőves hőkamerát használnak ami akár 1-2 km-re is érzékel,jól látható milyen vad illetve megvadult fémkeresős bóklászik arratalentum írta: ↑2020. január 25., szombat 21:39Veszel egy hőkamerát te is, és körbenézed a leseket, mikor kiértél. Ennyi. Ha ez nem megy, akkor inkább biztosra kell menni, kiérkezésed után fogsz egy zseblámpát, körbevilágítasz jó alaposan, majd ha fényeket látsz a leseken, meg káromkodást hallasz, elmész onnét sietősen. Az életed többet ér, mint a találat. Szerintem.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
![]()
![]()
![]()
Sajnos . És a hazaiak is nagyon felületesek tudnak lenni... és a nagyjánál pedig még nincs kamera, de teliholdnál tudjuk jól hogy milyen messze lehet látni egy keresőtávcsőn is. Szóval vigyázni.
egy "rendőrkabát", de minimum egy fényvisszaverő mellény !!!
Jóban kell lenni a vadászokkal. Nekem segítenek is rokoni kapcsolat révén. Persze ha messze megyek akkor én se tudom, de tényleg körül lehet nézni.talentum írta: ↑2020. január 27., hétfő 10:18Haveromat paraszthajszál híján lelőtték majdnem. A semmin múlott, hogy megúszta.András76 írta: ↑2020. január 26., vasárnap 20:30...ez már így elég meredek, ezek után már inkább ajánlotttalentum írta: ↑2020. január 26., vasárnap 19:40Sajnos nem mindig profik vannak a leseken, vagy a lőállásban. Viszkető ujjú olaszok, vagy egyéb nem túl mérsékelt égövön felnőtt emberkék, türelmetlenek, és nem habozók...ul69 írta: ↑2020. január 25., szombat 23:56akik éjjel vadásznak olyan távcsőves hőkamerát használnak ami akár 1-2 km-re is érzékel,jól látható milyen vad illetve megvadult fémkeresős bóklászik arratalentum írta: ↑2020. január 25., szombat 21:39Veszel egy hőkamerát te is, és körbenézed a leseket, mikor kiértél. Ennyi. Ha ez nem megy, akkor inkább biztosra kell menni, kiérkezésed után fogsz egy zseblámpát, körbevilágítasz jó alaposan, majd ha fényeket látsz a leseken, meg káromkodást hallasz, elmész onnét sietősen. Az életed többet ér, mint a találat. Szerintem.toni írta: ↑2020. január 24., péntek 15:05Üdv.
![]()
![]()
![]()
egy "rendőrkabát", de minimum egy fényvisszaverő mellény !!!
Szia
Szia. Köszönöm.András76 írta: ↑2020. február 11., kedd 10:49Szia
..." templomos" kolega már korábban belinkelte.
Szerintem elég jó, én is itt találtam rá !
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadva ... ulcsa-182/
Sziagrotex61 írta: ↑2020. február 12., szerda 9:29Szia. Köszönöm.András76 írta: ↑2020. február 11., kedd 10:49Szia
..." templomos" kolega már korábban belinkelte.
Szerintem elég jó, én is itt találtam rá !
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadva ... ulcsa-182/